diumenge, de juny 10, 2007

Mussaca Dolça de Maduixes

Aquestes postres són la meva aportació al HEMC-12 del mes de juny:




Quan vaig veure el tema que havia triat liuia, vaig pensar que aquest mes tampoc podria participar al HEMC :(


Però el dijous, mentre dinava mirant el programa Cuines de TV3, resulta que van fer unes postres amb melmelada d’albergínia! La pinta era espectacular, no semblava gaire difícil i em vaig animar a provar-la per aquesta ocasió. I el resultat ja el veieu, unes postres modernes i molt bones. Avui ens hem llepat els dits assaborint aquesta combinació de gustos i textures... La veritat és que ens ha sorprès: l’hem trobat espectacular! I així fresquet, entrava divinament :)

L'ingredient del HEMC queda ben representat en la melmelada d'albergínia. No n'havia fet mai i penso que queda molt bona... La idea de mussaca ve de les capes que es posen al got: la capa de melmelada d'albergínia fa d'albergínia, la capa de granissat de maduixa fa de carn picada i la capa d'arròs amb llet fa de beixamel... Molt original, oi?

La recepta l’he fet gairebé igual que a TV3, però he posat menys sucre a la melmelada (he fet la proporció que acostumo a fer per les melmelades: la meitat de sucre que de fruita) i he canviat les cireres per maduixes (em feia mandra treure els pinyols...)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 6 persones)

  • 500g d'albergínia
  • 250g de sucre
  • Polpa de llimona
  • 500g de maduixes
  • 200 ml de licor de cassís
  • 50g d'arròs
  • 500ml de llet
  • 1/2 branca de canyella
  • 50g de sucre
  • Pell de mitja llimona

Preparació:

Triturar les maduixes amb el túrmix, afegir el licor de cassís i posar-ho al congelador.
Coure en un cassó l'albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona durant 1/2 hora a foc baix, remenant de tant en tant. Deixar refredar a la nevera.
Posar en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre. Quan la llet bulli, afegir l'arròs i deixar-ho coure durant 20 minuts. Retirar la pell de llimona i la canyella i triturar-ho amb el túrmix. Deixar refredar a la nevera.
En el moment de servir, posar la melmelada a la base d'un got, el granissat de maduixa a sobre (rascat amb una forquilla) i cobrir amb la crema d'arròs. Servir al moment ben fred, abans no es fongui el granissat.

Bon profit!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Esa maravilla lleva berengenas? Es que me encanta tu blog, pero de catalán no tengo ni idea y aunque a veces me encantaría poder hacer alguna receta tuya, tengo el contratiempo del idioma, pero tus recetas son espectaculares. Enhorabuena!
Saludos

Gemma ha dit...

Hola Marigui! Solo tienes que ir al enlace que hay arriba a la izquierda del Traductor al Castellano y poner la direccion de mi blog en la URL. Te traducirá todo el blog entero al instante! Si tienes algun problema con eso preguntame, vale?

Anònim ha dit...

Realmente sorprendente la receta.
Un diez para la vista e imagino que el gusto debe ser especial.
A probar sin tardar.

Elena ha dit...

gemma m`agrada moltisim aquesta recepta es super original,un petó.

Anònim ha dit...

Hola Gemma!! Tenía la imperiosa necesidad de felicitarte OLE OLE y OLE!!!! y gracias por ayudarnos con esta maravilla de recetas tan bien explicadas!!!!
Qfeliz

Anònim ha dit...

espectacular! ara no tinc maduixes, però, quan en tingui, provaré la recepta! Ja et diré si me n'he sortit ^^

Gemma ha dit...

Elena, la veritat és que tot i ser tan original, està boníssim! Us animo a provar-ho, de debò!

¡Gracias anónimo! ;-)

Sílvia, he vist el teu braç de gitano ;-) T'he volgut posar un comentari però no sé què passa, no es veuen bé (els que estan escrits)... Em surt el formulari per omplir tot buit... Què haig de fer?

Margarita ha dit...

...no se que decir, me gusta, me encanta, es original, atrevida y doy por hecho que rica, rica

Anònim ha dit...

Dios!!!!!!!!!!!!! he puesto berenjenas con g! Ya tengo penitencia para el fin de semana! no me lo puedo creer!
Tendré que escribir mil veces BURRA!
Gracias por la opción del traductor. Si tengo algún problema te lo digo.
Besitos

liuia drusilla ha dit...

¡Qué sorpresa más agradable, un postre! :) Por fin.
Mira que en la vida se me hubiera ocurrido la mermelada de berenjenas pero tiene una pinta esta musaca dulce que me están dando ganas de ponerme a esterilizar tarros a la voz de ya.
Muchas gracias por esta contribución tan original :).

Pulga ha dit...

Molt molt original. Si es que aquesta gent de Cuines semblen professionals! De tota manera, felicitats per l'execució i el concepte de mussaka, la presentació, les fotos... Queda d'allò més divertit! Em sembla que faré la recepta tot i que no sóc gaire de melmelades, n'estic realment temptada.

Gemma ha dit...

Estic d'acord amb tots: és molt original :)
Però també molt bona, de veritat! Els tres sabors lliguen molt bé!

Paula ha dit...

Hola, Gemma.

Vaig a fer una pregunta d'aquelles de "perogrullo" ;-)

Suposo que peles les albergínies per tal de fer la melmelada, oi?

Ja fa temps que vaig veient albergínies dolces aquí i allà, i crec que un dia d'aquests m'atreviré a provar-ho (tot i que a casa, la família és de cuina tradicional de tota la vida i coses com aquestes els espanten ;-)

I ja només dir-te que tens un blog espectacular, noia. Les receptes estan molt bé, però les teves presentacions són impressionants!

Gemma ha dit...

Hola Willy,
Les albergínies no les pelo, així queden més senceres. La pell queda molt tova i ni es nota... Crec que si les peles et quedarà un puré.
La melmelada d'albergínies és com la de tomàquet, primer sorpren perquè no és una fruita, però està boníssima. Prova-la, estic segura que a casa triomfaràs :)

Anònim ha dit...

Hola,
Es una pena que el traductor no se entienda nada, esto tiene una pinta divina. Canyella, que parece canela lo traduce a espilla...
d'albergínia lo traduce por albergue, y parece que es la berenjena ...
en fin, una pena

Gemma ha dit...

Hola Ana,
voy a revisar el traductor... Seguro que encuentro mejor por inernet :)
De todas formas, no dudes en preguntar-me cualquier duda que tengas, te responderé encantada!!!!