dimarts, de juny 19, 2007

Gelat de Plàtan

Ara que arriba l’estiu, comença la temporada de gelats...



A l’estiu només menjaria a base de gaspatxos, amanides, fruita i gelats! M’encanten els gelats! A més, els gelats fets com aquest de plàtan són fàcils i ràpids de preparar... I serveixen per aprofitar la fruita a punt de fer-se malbé ;-) Això és el que m’ha passat amb aquests plàtans: em van sobrar de l’última recepta i a casa és una fruita que no agrada gaire... Començaven a passar-se de madurs i n’he fet un gelat pel sopar d’avui a casa els pares: que “apanyadeta” que sóc: tema postres solucionat, “disfrute” assegurat amb el gelat, recepta fàcil i plàtans aprofitats! Què més es pot demanar?

La millor qualitat d’aquesta recepta és que és molt fàcil d’adaptar a qualsevol altra fruita. Les proporcions de la recepta són totalment a ull, ja que la quantitat de sucre depèn de la dolçor de la fruita i la proporció de llet evaporada no ha de ser exactament la mateixa... Així que el més pràctic és tastar, rectificar i quan està al nostre gust, cap al congelador! D’altra banda, substituint el sucre per edulcorant, és un gelat molt “light” ja que no porta gens de nata ni ous... I el resultat és molt bo!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 500g de plàtan
  • 400g de llet evaporada
  • 150g de sucre en pols

Preparació:

Triturar tots els ingredients amb el túrmix, adaptant les proporcions al nostre gust. Abocar a un tupper i deixar al congelador unes quantes hores.

Bon profit!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

hola Gemma, no fa gaire que m'he "topat" amb el teu blog,m'agrada cuinar,m'agradan els dolços, m'agrada llegir Descobrir Cuinar i per aixó m'agrada el teu blog.felicitats ¡
He fet varios gelats, a mi també m'agradan, peró em quedan amb cristalls de gel, malgrat el retiro del congelador c/hora 2 ó 3 vegades per batre'l i així trencar-los , peró no hi ha manera.A la teva recepte veig que no fas servir aqueste "cutre-técnica"(ni nata,ni ous¡¡), sempre he pensat que em quedan així per que és mes necessaria la gelatera de lo que em penso,precisament aquest dissabte he fet un de iogurt,préssecs i canyella molt bó de gust peró amb els "simpátics"cristallets de gel.
I a tú que et sembla?
Salutacions

Gemma ha dit...

Hola Cynara!
Els cristalls de gel depenen de la quantitat d'aigua que porti la fruita. Com que el plàtan porta poca aigua, aquest gelat queda força bé...
La veritat és que jo tinc un truco: poso la mescla triturada en una glaçonera i, un cop congelat, trec els glaçons, els trituro amb la Thermomix i ho poso en un tupper altre cop al congelador fins el moment de menjar. Així trec els cristalls de gel. Clar que has de tenir aquest robot... Segurament també t'aniria bé algun altre robot semblant.
A veure si et serveix aquesta idea :)

famalap ha dit...

Qué ricooo y qué fácil!!
Estoy deseando arreglar la thermomix para hacer algino, el de fresas, el de chocolate...éste de plátano.
Veo que dices hacerlo con una turmix, pero por lo que he entendido (al final hasta aprendo otra lengua, ya a fuerza de leer y escuchar el gallego, lo entiendo bastante bien...(soy castellana), y ahora a fuerza de ver éstas recetillas tan ricas...terminaré entendiendo el catalán...uf!! un poco más complicada es que el gallego, je,ej)Pues lo que decía, dices que después de congelar hay que volver a triturarlo ¿no? y enseguida lo comemos?

Gemma ha dit...

Hola Marisa!
Para triturar la primera vez es suficiente con el turmix. Luego se mete al congelador y ya se puede comer. Pero si quieres quitar los cristales de hielo y tienes thermomix, puedes poner la mezcla en cubiteras y, una vez congelado, triturar los cubitos con la thermomix (o un robot muy potente que pique hielo). Luego lo vuelves a meter al congelador y no hace cristales de hielo porque ya estaba congedo! Entonces lo tienes a punto para comer cuando quieras... No se si me he explicado bien...
Ánimo con el gallego y el catalán :) Verás que todo se parece mucho!

famalap ha dit...

Gracias por las explicaciones!! A ver si reparo la thermomix, me he prometido llevarla a Vigo el lunes, que los niños ya no tienen cole. Y en cuanto la tenga en casita...haré helados hasta aburrirme!!

Respecto a lo de las amasadoras que me preguntabas...me pasa como a tí...que aún no sé por cual decantarme, si kitchenaid o kenwood. Lo mismo me paso por el corte inglés, ya que voy a Vigo y pregunto...a ver si me solucionan la duda. (Es que por el precio que tiene, ya tengo que atinar y estar contenta uf!!)

Anònim ha dit...

Que tal Gemma¡
Gràcies per contestar tant ràpidament.
La veritat és que no tinc Thermomix,així que no sé quin invent hauré de fer per pulveritzar els glaçons de gelat i em temo que amb el turmix no tindré prou, malgrat els contratemps de l'utillatge jo continuaré persistint en fer gelats.
Potser m'inventaré una nova catalogació de postres: "un gelatcristalero".
Fins aviat ¡

kalidoscopi ha dit...

Felicitats pel teu blog! M'agrada molt fer receptes de dolços i totes les que poses en el teu blog són ben tentadores.
N'he fet algunes d'elles i t'haig de dir que em queden molt bones però ni molt menys amb la presentació que tu els hi poses.
De nou, moltes felicitats!

Anònim ha dit...

cynara, hi ha dues solucions si no tens Thermomix:
1- Com bé deia la Gemma, un túrmix que piqui gel. Jo tinc una betedora Braun que, a més de dur una gerra gran i una de petita, duu una batedora (batre ous) que és genial per muntar nata o clares i també porta un accessori per picar gel. Evidentment, si ja tens túrmix fa mandra gastar-se més diners en una altra. Però jo crec que és, amb diferència, la millor batedora del mercat; i el preu no té res a veure amb el d'una Thermomix (que evidentment ja no entra dins de la categoria de batedores de tota manera)...
2- Un dia, l'Isma Prados va fer un mojito. I va picar el gel a mà! Va embolicar els glaçons amb un drap, va agafar un morter i apa, a fer musculitos! ^^ Suposo que deu cansar, però és eficaç!

Anònim ha dit...

Per cert, Gemma, et deixo tants missatges que ja no sé ni on. Et demanava on puc comprar motlles rodons o aros... Visc una mica a tot arreu xD Prop de Barcelona, però passo els caps de setmana entre Vic i Girona (és que em busco el xicot a l'altra punta del món...) :P Em pots dir on hi ha una botiga d'aquestes d'estris de cuina? Gràcies!

Gemma ha dit...

Moltes gràcies kalidoscpi! Ja he vist la teva coca de vidre ;)

Moltes gràcies Silvia pels consells sobre picar gel... Hi ha molts accessoris pels túrmix que no són tan cars i van igual de bé...
I una botiga a Vic :)))))) Les meves tietes tenen una botiga d'això al Passeig núm.8 de Vic!!! Es diu Ferreteria Suñer i tenen de tot!!!! Digue'ls que hi vas de part meva (la seva neboda Gemma de Sabadell) i t'atendran super bé ;-)
Ja m'ho explicaràs, eh?

Pollet ha dit...

Hola Gemma, felicitats pel teu blog el segueixo de fa temps cada setmana,

Ja he fet dues vegades la teva orxata i estupenda i ara començaré aviat amb els gelats, tinc una geladora, ja et diré que tal

Anònim ha dit...

moltes gràcies, gemma! quan acabi els exàmens (la setmana que ve) passaré per la ferreteria dels teus parents ^^

Estic mirant La cuina de l'Isma i està fent un gelat. Per evitar allò dels cristalls, l'ha fet amb goma de xantana (?) i amb pectina (amb albercocs liquats)...

Gemma ha dit...

I on es compra la goma de xantana? Ho ha explicat?

Anònim ha dit...

hoLa!
m'estic delint amb el geladinyus!! només una pregunta.. què és la llet evaporada? m'he intentat imaginara a mi de mil maneres, fent evaporar la llet i guardant el vapor, però no ho acabo de veure clar...
i a fer gelats, que fan una pintaaa!
:)

carme

Gemma ha dit...

La llet evaporada la venen als súpers en llaunes al costat de la llet condensada, i és de la marca Ideal. No cal pas que la facis tu a casa :)

Anònim ha dit...

merci!
carme*