Continuant amb el monogràfic de pastissos de l’esmorzar de la feina, avui poso el que va agradar i triomfar més de tots, un pastís refrescant inspirat en la pinya colada:
Per preparar 5 pastissos en una sola tarda es necessita molta organització: ingredients, motlles, temps de cocció, aparells... tot s’ha d’encaixar i coordinar molt bé. Per tal d’escurçar el temps total de forn, vaig triar una recepta que es pogués fer en fred i no necessités cocció, mentre tenia el forn ocupat en un altre pastís.
Aquesta recepta concreta la vaig llegir al blog Bon profit... i la tenia guardada a la carpeta “receptes senzilles, ràpides i resultones”, la meva preferida, je je je... El resultat no em va decebre gens, realment és senzilla, ràpida i resultona! A la cuina ja passa això, sovint les receptes més fàcils són les que tenen més èxit ;)
He modificat alguns detalls de la recepta original, seguint els consells que em va donar la Marisabel per augmentar les quantitats, he suprimit el sucre i he canviat la base de melindros per una planxa de pa de pessic.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 1 base de pa de pessic rodona
· 6 rodanxes de pinya en almívar
· 350g de Mascarpone
· 4 sobres de quallada Royal
· 400ml de llet de coco
· 400ml de llet
· 4 ous
· Caramel líquid
Preparació:
Amb thermomix: posar tots els ingredients al vas i barrejar 10s a velocitat 4. Programar 10 minuts, temperatura 100º, velocitat 3.
Sense thermomix: dels 400ml de llet, separar-ne 1/2 vas i dissoldre-hi la quallada Royal. Batre els ous i afegir-ho a la mescla anterior.
Posar la llet de coco i la resta de llet en un cassó al foc. Quan bulli, afegir la barreja d’ous i quallada, remenant contínuament fins que bulli. Apartar uns segons del foc, remenar i tornar a posar al foc fins que bulli de nou.
Afegir el mascarpone i la pinya i triturar bé amb el túrmix, fins que quedi una barreja ben fina.
A partir d’aquí ja es fa igual: abocar la barreja dins un motlle de silicona caramel·litzat i col·locar a sobre la planxa de pessic, que s’ajusti bé a la mida del motlle. Deixar quallar a la nevera i desemmotllar capgirant el pastís. Decorar i servir.
Bon profit!
dilluns, de novembre 23, 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
50 comentaris:
Si nos gusta el coco, el mascarpone y la piña... este pastel ¡nos encanta!
Tomamos buena nota, para adaptar los ingredientes que no podemos comer los celíacos, ya que este si que lo hacemos.
Siempre es un placer disfrutar de tus pasteles.
Besotes,
Ana y Víctor.
de bon mati, veure aquest pastis es una perdició! quina pinta i el mascarpone li deu donar a una textura que m'encanta!
petonets
Gemma, aquest pastís a part de ser senzill i "resultón", deu tenir una textura finíssima, no?
Genial!
Petons!
PS: I tant que es necessita molta organització per fer 5 pastissos en una tarda!! No sé com t'ho vas fer! ;)
Ets una campiona, fer 5 pastissos, això és de bojos!!!! però de bojos llaminers! escola aquesta pinya colada en forma de flam em sembla deliciosa! Molts petons.
Gemma, ens ho has posat molt difícil per triar el pastís. Els trobo tots la mar d'originals, m'encanten!
pt!
Mare meva, Gemma, les meves papil·les gustatives tenen un munt de feina quan vinc a veure't, quines coses mes bones.
Una abraçada
Ala!!!! quin repertori!! no sabria amb qui quedar-me!
Ja els tinc a pendents! els anire fent poc a poc...
Fins divendres!
Petonets
Gemma, una auténtica maravella que ja queda anotada. Ha quedat espectacular. Quina organització, jo no sabría per on començar....
Petons!
Ana y Victor, es muy fácil de adaptar para celíacos, solo hay que cambiar la base de bizcocho por galletas sin gluten ;)
Ivana, el mascarpone li dóna una textura cremosa deliciosa i queda amb un gustet de coco i pinya boníssim!
Mercè, aquest pastís és d'aquells de guardar per quan necessitis una recepta ràpida i amb un resultat espectacular ;)
Parella Vermella, per ser una pinya colada només li falta el toc del rom, je je je...
Eva, no cal triar-ne cap, en pots menjar un tall petit de cada, je je je...
Carmen, m'encanta donar feina a les papil·les gustatives, je je je...
Marilou, com li dic a l'Eva, no cal triar, els fas tots i en menges un tall de cada!
Pilar, és qüestió de no posar-se nerviosa i tenir-ho tot previst... Tot i que al final vaig quedar ben cansada, je je je...
Acabaré enviant el currículum al teu institut, eh!!! Quina enveja...
Arnau
Quin pastís més bo!! Sembla que sigui senzill de fer. Em sembla que el probaré de fer aquesta combinació de pinya i coco m'agarada molt. Ets una artista quan veig les teves obres d'art ( els pastissos) em costa creure que no siguin de pastisseria. ET FELICITO!!!
Que bo ha d'estar aquest pastis, entenc perfectament que tingués molta aceptació.
Chapeau!!!
Que facilet nena!!I ha de ser deliciòs. Jo també crearé una carpeteta com aquesta!!
Petonets maca,
Vanesuky.
Bon dia Gemma.
T'ha quedat d'escandol!.
M'agraden tots els que fas,però quant mas sucosos millor.
Besets.
Dels 5 ( per cert quina currada!!) em quedo amb el de l'horxata i ensiamades, i aquest per fer el cap de setmana que venen amics que es tornen boixos per la llet de coco i la pinya, i tinc sobres de cuallada,perfect!!! ja m'has resolt el postre,jaja. Petons pastissera
Una altre recepta amb mascarpone!! M'encanta!!! Aquesta recepta va a la de pendents!
Ptnts
Ostres, Gemma!!
acabo de veure aquest mega pastís!!!
Jo amb la Thermomix, no faig gaire reposteria, però aquest crec que l'haure de posar a la practica!!!
UN PETÓ!!!
P.D.: Veig que la Dolors dels "peixos", te raó, i que poder si s'ha posat de moda el mascarpone!!jajaja...
M'encantaaaaaaaaaa!!! El faré seguríssim!!!! Que bo que ha d'estar...i a sobre facilet facilet!!! Ja tinc ganes de provar-l'ho! :)
5 pastissos!!! Ets una crack!!! I ara falten els del finde, no???
Petunets,
Eva.
Arnau, sempre hi seràs benvingut :)
Tot i que el pastís de torró tampoc estava malament, eh? ;)
El plat blanc, és fàcil i resultón. Si t'agrada la combinació de sabors, no deixis de provar-lo!
Dolors, és d'aquells pastissos que agraden a tothom ;)
Vanesuky, aquesta carpeta és la meva preferida, molt pràctica quan tens poc temps per triar i fer el pastís, je je je...
Mesilda, aquest era molt sucós i cremós, fresquet s'empassava xuclant!
Elvira, segur que amb els teus amics triomfaràs, je je je...
Marta, sembla que tots els blocaires ens hem posat d'acord per posar receptes amb mascarpone, oi? Quina casualitat ;)
Isabel, si tens thermomix aquest pastís es fa sol, pim pam i ja el tens a punt!
Eva, prova'l, t'agradarà! Sí ara falten els del finde, je je je...
Realment, les receptes del teu blog són molt originals. Moltes gràcies, Gemma!
5 pasteles, he leido bien??? que trabajado para una sola tarde.
Este me encanta, que brillo! es super vistoso.
Besos!
Esplèndid! com els altres que ens has ensenyat. Només una artista com tu s'atreveix a fer cinc creacions tan lluides en una sola tarda (segur que no vas corregir cap examen aquell dia, eh????)
PTNTS
Dolça
Gemma, no se que fer amb tantes receptes!!!! No se per quina començar!!! Pensava fer la de orxata, que per cert vaig trobar-la, però he vist aquesta altre i es clar, ara m´agrada el pastís de pinya i mascarpone!!!
Em sembla que ho faré a cara o creu. je, je!!
Petons.
Això sí que són esmorzars!! L'any que ve demano trasllat al teu institut...
Els teus companys han de ser molt agraits per que tota aquesta feinada per amor a l'art no es fa. Tens un valor, a mi fer un ja m'estressa imaginat cinc.
Felicitats
Ara
Tot i que el coco no és un dels meus gustos preferits, des de que un dia vaig agafar una migranya terrible després de menjar-ne, aquest postre em sembla genial, potser el tasto només amb pinya.
Una abraçada
Quina feinada, cinc pastissos!!
Ester
D'aixó se'n diu una coordinació perfecte! fer 5 pastissos en una tarda es fer molta feina!! espero que et donessin premi com a mínim els teus companys! perque te'l mereixes!
Petonets!
molta organització... i moltes... moltissimes ganes de fer-ho i de fer-ho amb ganes,... i aixó és nota veient aquests pastissos,... felicitats per tot, organització inclosa ;-))
Fantástica receta, y encima, sin necesidad de horno. Tiene que saber a gloria. ¡lástima que lleve tanto producto lácteo! pero la tendré en cuenta para mi familia o amigos.
Un abrazo.
Quina sort que tenen a la teva feina, vull venir a treballar amb tu!! Per mi el més complicat és portar els pastissos, mai sé com embolicar-vos sense que s'aixafin.
Buf, 5 pastissos en una tarda! Deu n'hi do :-D
Jo sovint aprofito les 3 plates del forn per coure de tot alhora, però no m'atreviria a coure pastissos simultanis, perquè trobo que varia molt la cocció segons l'altura de la safata al forn.
Per cert, cada cop veig més amb més freqüència l'ús de quallades en pastissos... és curiosa la versatilitat d'aquest producte!
Núria, més que originals, són receptes pràctiques ;)
Laura, terminé cansada de verdad, je je je...
Dolça, aquella tarda vaig tenir dedicació absoluta a la cuina. Ni exàmens, ni entrenar ni res de res!
Tintanii, no cal que triis, les pots fer totes, je jeje...
Joan, ja ho saps, l'any que ve hi ha concurs de trasllats, oi? Seria molt divertit tenir-te al departament d'idiomes ;)
Ara, està molt bé crear bon ambient a la feina, oi? Així es treballa més de gust!
Ester, la gràcia d'aquest pastís és el coco. Si no t'agrada, jo en triaria un altre. Quina mala sort agafar migranya amb el coco,...
Laura i StHilari, només es necessita una mica de previsió per tal que no et falti cap ingredient a úlitma hora ;)
Nieves, es difícil de adaptar sin la leche... pero si la haces para los amigos, seguro que les encanta!
Crisitna, els vaig portar dins dels motlles, així s'aguantaven millor. També venen capses de cartró com les de les Mones de Pasqua que van molt bé...
Surfzones, estic d'acord amb tu, per coure pastissos m'estimo més no arriscar-me i fer-los d'un en un... I la quallada és un recurs fantàstic per pastissos freds, com el flam en pols o la gelatina ;)
Mare meva, Gemma! Quants pastissos! I tots fan una cara... mmm! Ets una artistassa i una persona molt ben organitzada, ja es veu. Jo m'hauria fet un cacau bestial!
ualaaaaa!
;)) dilluns es el Sant de l'Andreu i em sembla que acabo de triar quin pastis li faré!
rècords
Que esmorzar vos vau menjar per descomptat els provarien tots perquè tenen una pinta bàrbara.
Enhorabona per que et van eixir de pastisseria i m'imagine l'organització tan ben plantejada que tindries.
Un bes
Bé Gemma, tenim feina! perquè tots fan tant bona pinta que s'han de fer, per això vaig començar a fer-los tan aviat...el que vaig fer va agradar molt!.
Gràcies pel repertori!
petons:)
juraria que vaig deixar un comentari,,però no nomes me van caure las babas jajjaja
esta impressionant així mojadet,,que bo.
Se veu un pastís fresquet i ben bo :)
Quin tros de pastís, més que re bé.
Ets la més de la més de la millor!! com diria la meva filla.
Apa, salut,
Quin pastís!!!!!!!!!. Ja m'imagino el tall, suau, cremoset, ummmmm, una delícia!. La llet de coco no és molt dolça oi?.
tiene una pinta estupenda me encantan todos los ingredientes, te felicito, besitos
T'ha quedat impressionant!!! entra molt per la vista!!! i ja m'imagino que deu estar boníssim!!!
Jo també em quedo parada amb això d'haver de fer 5 pastissos en tan poc temps!!!
Gràcies per la recepta, jo me l'he posat a la carpeta " receptes pendents"!!! l'he obert ara mateix!!! sempre em passa que quan veig una recepta que m'agrada molt dic: l'he de fer!!! i després no me'n recordo d'on l'havia vist!!! així que ara m'acabo de fer la carpeta!!! i t'asseguro que ben aviat aquesta la veuràs al meu blog!!!
Petonassos
Miel
Un pastís molt "tropical"!!! M'encanta!!!! M'ho poso a la inacabable llista de pendents!!! Aquest segur que cau aviat!!
Us l'aconsello a tots fermamanet!! Ho té tot: fàcil, ràpid, bo, lleuger, fresquet, cremós, tropical.... Què més voleu? Je je je...
Glòria, ara gasto una llet de coco per postres que em va recomanar la Maragda al post que va fer de panellets de coco: http://laquintadeluculus.blogspot.com/2009/10/capritxets-de-coco-temps-de-panellets.html
(Recordes que me la va portar a la classe de la Mireia?) M'agrada més i sí que és dolça... per a cuinar plats salats no aniria bé, però per postres queda boníssima! Ara no recordo la marca, la compro al Corte Inglés, ja la buscaré :)
Uf, quins bons pastissos que fas. Aquest sembla bo i el púdin d'orxata i ensaïmades, ben original.
He llegit alló de la classe amb el cuiner de Dolç.. casualitat,el panellet que vaig fer de xocolata blanca amb aranyó és d'ell.
Motíssima organització per preparar 5 pastissos en una tarda... Increible!I quins pastissos! Jo els altres m' han agradat molt però tinc debilitat pel coco, així que...
ptns.
On m´he d´apuntar per ser companya teva de feina??? quina meravella, l´aspecte és deliciós així que el gust...ummmm!!!!
AIXÒ PINTA MOLT BE
Gemma, el teu motlle de quan era? Entre la crema i la planxa de pa de pessic no s'hi posa res...ja queda "enganxat"? el faré aquest divendres per dissabte! Quines ganes de tastar-lo!
Petunets,
Eva.
Eva, el motlle era de 24cm. No cal posar res, s'enganxa super bé. Posa el pa de pessic de seguida, just quan aboquis la barreja de la termomix, com que encara esà molla i ha de quallar, queda ben enganxat.
UNA COSA IMPORTANT: tasta la llet de coco, n'hi ha de dolces i n'hi ha que no (són per fer salses i coses semblants). Si és dolça, la meva recepta ja està bé. Si NO és dolça, afegeix 100g de sucre als ingredients, ok? Això és super important!
Publica un comentari a l'entrada