dissabte, d’octubre 20, 2007

Bavaresa de Maduixa amb Crema Cremada

Aquesta és la recepta del mes d’octubre de la revista “Descobrir Cuina”:



Aprofitant que ara trobem maduixes fresques tot l’any, he fet aquestes postres força lleugeres i molt refrescants. L’acidesa de la maduixa queda compensada amb la dolçor de la crema catalana i es complementen del tot, sense que cap capa arribi a dominar sobre l’altra. Aquestes postres són de les que m’agraden a mi, no embafen, són fàcils de fer i quedes com un senyor :)

Crec que aviat farà un any que em van regalar la subscripció al Descobrir Cuina; si no em renoven el regal ja no podré fer més la “recepta del mes” :( Sembla prou que estic llançant una indirecta? ;)

Aquí teniu la recepta:


Bon profit!

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Pilar

Hola Gemma!
Gràcies per la benvinguda.

He fet els Bonbons de dolç de llet i als de casa els ha agradat molt. Intentaré aprofitar el cap de setmana i demà els hi faré el Pastís de Mousse de Préssec.
Avui he tingut una mica de temps lliure i he estat mirant moltes de les teves receptes.
M'agraden totes!
Jo també faig moltes postres i aprofitaré les teves per ampliar el meu receptari.
Tens un blog fantàstic i molt "currat".
Que vagi molt bé!

ARA ha dit...

Preciós, no tinc paraules. Felicitats.

Anònim ha dit...

Ves...ahora ya te tengo localizada y no me pierdo nada,...este postre se merece un 10 tal como dices, es de esos sencillos y que quedas como una reina.

besos

Montse ha dit...

Hola Gemma, jo crec que amb aquestes receptes que treus de la revista et tornaran a donar 1 any d'inscripció gratis.
T'ho mereixes.
Fins aviat

Marta ha dit...

La reina dels postres fent de les seues!!!

Gemma ha dit...

Moltes gràcies noies!
La veritat és que aquesta baversa és fàcil i resultona, ens va agradar molt :)

Mohawk ha dit...

Algú ha fet la broma de la bavaresa?, com la de la Valentin-Casanovas, ja,ja,ja...

Té molt bona pinta això, Gemma! Igual ho provem algun dia ;)

A tibar-li fiera!

Gemma ha dit...

Ostres Mohawk! No em puc creure que després de tan de temps no hagi caigut en això de la baversa... Increïble! Per què deu ser que es diu igual? Ho sap algú?

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Ahir a la tarda vaig fer el flam de formatge cremós!
Així ja tinc les postres del soparet que fem avui a casa per veure el Barça.

El vaig deixar un quart d'hora més al forn del temps indicat perquè encara estava poc cuit del mig.

Espero que a l'hora de desmotllar-lo no tingui cap problema... :-)

Bé! Demà ja et diré com ha quedat de gust i presència.

Victòria.

Gemma ha dit...

A mi em devia tardar menys perquè el motlle tenia el forat al mig i també li arribava escalfor des del mig. A vegades, si veig que li falta una mica per acabar la cocció, apago el forn i el deixo refredar a dins... amb aquesta estoneta més s'acaba de qualllar del tot.
Ja m'explicaràs si us ha agradat, eh? Espero que us vagi bé el sopar del Barça :)

Anònim ha dit...

Pilar

Hola Gemma!
Al final vaig poder fer Mousse de Préssec i els va encantar a tots.

En vaig fer dues, una per casa i l'altra per la feina i a tots els va agradar molt.

Aniré provant més receptes.

Que vaig molt bé!

Mohawk ha dit...

Gemma! Doncs ho he estat pensant i no hi caic, potser és perquè és uan cosa sobreposada?, però casualment avui als Cuines de Tv3 ha sortit una bavaresa i simplement era crema amb gelatina... muéstranos la luz!!

;)

Anònim ha dit...

Hola Gemma! sóc l'Anna de la Vila, jo et volia preguntar que era la "glucosa atomitzada", és que volia provar els flamets o tocinillos al cielo però no se que es això??

Tambè vaig fer el flam de llet de soja amb cafè, molt molt molt bó!! El repetiré pq vaig triumfar.

Gràcies noia per adelantat!!

ANNA DE LA VILA

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

El flam va sortir molt bo. Bona presència i un gust molt fi.
El partit del Barça, en canvi, molt avorrit! :-(
Però què hi farem!

Avui m'he comprat la revista "Descobrir Cuina".
Posen una recepta per fer una fondue de xocolata però no expliquen l'elaboració...???

Bé! Si algú sap com fer-la que ho comenti...

Ingredients:

400 g xocolata amarga
100 g mantega
100 g sucre
un got d'aigua
250 ml nata líquida
un xic de sal

Victòria.

Gemma ha dit...

Mohawk, no et puc "mostrar la luz", jo tampoc ser el perquè d'aquesta coincidència :(

Anna de la Vila, jo vaig fer servir glucosa líquida, una pasta semi líquida transparent i molt enganxosa. Jo la demano a una pastisseria i me la venen a granel, ja que si no te n'has de quedar molta quantitat. En vaig repartir per dins dels motlles com si posés el caramel líquid per un flam...

Victòria, m'alegro que us agradés el flam :)
De quin mes és la revista que t'has comprat? No recordo haver vist aquesta recepta de fondue... Però m'imagino que només s'ha de fondre la xocolata i la mantega i barrejar-ho amb la resta d'ingredients. Després es posa dins l'aprell de fondue per anar sucant les fruites a la xocolata desfeta... Aviam si algú ho sap millor que jo...

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

És l'últim nº que ha sortit de la revista (nº76), on parlen dels cigrons.

Em fa por mesclar l'aigua i la xocolata desfeta... pot quedar "destriat"...

En el cas d'una trufa, bulliria la nata amb el sucre i la tiraria sobre la xocolata a trossets petits per desfer-la. Un cop ben lligat tot, afegiria la mantega pomada. Però en aquesta recepta, no sé en quin moment s'afegeix l'aigua...?

A veure si algú ens ho pot aclarir.

Victòria.

Anònim ha dit...

hola bones mira resulta que treballo a la cuina d'un restaurant i l'altre dia vaig fer la teva bavaresa tot un exit. Felicitats per la pagina i endavant. Magda.

Gemma ha dit...

Magda, venint d'una cuinera de restaurant, la teva felicitació és tot un orgull! :)
Moltes gràcies!!

Anònim ha dit...

Hola.

Aquest blog és una passada. El vaig descobrir poc abans de Nadal i el primer que vaig fer és guardar-lo a favoritos. M encanten el tipus de receptes que hi poses i els resultats que aconsegueixes són espectaculars. De moment vaig fer per aquest Nadal la Bavaresa de maduixa amb crema cremada però la vaig fer de fruits del bosc enlloc de maduixa. Va agradar moltíssim. Gràcies per tant bones receptes. Et felicito de debó. Ara ja estic mirant quina serà la propera ja que faig anys al gener i em tocarà portar pastís a casa dels pares i a la feina. Felicitats per aquest fantàstic blog i gràcies. LAURA TERRASSA

Cristina ha dit...

Hola Gemma! Sóc la Cristina (infermera). Com ja saps m'encanta el blog i aquesta recepta és de les meves preferides, perquè són unes postres molt fàcils de fer, que no embafen i que queden amb un resultat espectacular! La veritat és que ja les he fet moltíssimes vegades... L'altre dia fins i tot vaig "adulterar" una mica la recepta i en vaig fer un "pastís express", hehehe...
Moltes gràcies per compartir amb nosaltres la teva saviesa!