Aquest dimecres vam fer magdalenes amb les meves nebodes:
Teníem pendent des d’abans de vacances quedar amb l’Aina i l’Olga per fer magdalenes, però entre una cosa i l’altra no vam poder. Aprofitant que havia de fer de cangur i que encara no tenen cole, aquest dimecres va ser l’ocasió. Amb les meves nebodes ja hem fet altres receptes, de manera que ara, tot i tenir 5 i 7 anys, ja no tenen gens de por a trencar ous, batre masses amb les varilles del túrmix o embrutar-se les mans amassant... S’estan convertint en unes bones aficionades a les postres casolanes ;-)
De receptes de magdalenes n’hi ha a cabassos. Llegint els blogs de cuina que consulto sovint, vaig trobar un article molt interessant sobre els diferents “trucos” per aconseguir unes magdalenes amb “copete”, és a dir, que quedin esponjoses i que pugin formant la típica forma de magdalena en punxa... Aquests consells m’han anat molt bé ja que resumeixen tot el saber popular sobre la temperatura del forn, que la calor ha de venir de baix, que no es pot obrir el forn, que la massa ha d’estar freda de nevera, quin llevat farà pujar la massa... Us aconsello que llegiu l’article i aclarireu molts dubtes. I aprofitant aquest article tan interessant, vaig decidir provar una de les receptes que proposa el blog.
A nosaltres ens van sortir 16 magdalenes de la mida més gran i vam fer algunes variants: a partir de la massa base de la recepta, a unes hi vam barrejar boletes de cereals amb xocolata i d’altres les vam farcir de melmelada un cop cuites. Imaginació al poder!
Aquí teniu la recepta:
Magdalenes de Nata
Bon profit!
divendres, de setembre 07, 2007
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
21 comentaris:
jajajaja ja veig que fas com jo, que a falta de criatures, fardes de nebodetes jejeje
Son unes nenes precioses! FELICITATS!
la meva es mes petitona (2 anyets)
i plena de xoco... http://vidaculinaria.blogspot.com/2007/07/pastis-de-yogurt-i-llimona.html
ah! e proxim dia que les tinguis, t'aconsello aquestes cookies! ;-)
http://vidaculinaria.blogspot.com/2007/07/cookies-de-la-mort.html
Realment unes magdalenes espectaculars. Moltes felicitats
quines nenes mes guapisimas,i apuntan maneres a la cuina,clar que tenen una mestre de les bones,aquesta recepta la ting al blog y es de las millors que he fet mai,a casa no volen altres.un petó.
Ei Crisitna! La teva neboda està genial, tota plena de xocolata... M'apunto el teu consell sobre les cookies ;-)
Ester, ja veus que al final no vaig fer les teves magdalenes de dos colors... Em va semblar massa complicat amb les nenes.
Elena, ja he vist les teves magdalenes. Ets una experta dels muffins!
Hola, Gemma! És el primer cop que t’escric, tot i que visito molt sovint el teu magnífic blog, pel qual et felcito efusivament.
Les receptes són molt assequibles, i les fotografies que les il·lustren, a part que són molt bones, mostren el bon gust i la cura que hi tens a l’hora de les presentacions.
He llegit l’article referent a les magdalenes i m’ha fet gràcia comprovar que el “truquillo” de deixar reposar una estona la massa abans d’enfornar-les jo ja el coneixia de casualitat i el faig servir des de que, fa molt anys, quan vaig comprar-me el primer forn elèctric, que era molt petit, vaig comprovar que a la segona tongada de cocció que havia de fer em quedaven unes magdalenes més altes i, per tant, més esponjoses… No tant, però, com les de la tercera tongada.
Així és que, a partir d’aleshores, sempre més he deixat reposar la massa uns 20 minuts abans d’enfornar-la.
De debò que funciona!
Ostres tu, aquest truco no el sabia! Quantes coses haig d'apendre encara.....
me l'apunto!
Per cert ENRIC, aixo d'ASSEQUIBLES, no sé no sé... jo que sóc una "principiant" i la "DELICIA D'ARROS AMB LLET http://lacuinadecasa.blogspot.com/2007/07/delcia-darrs-amb-llet.html NO EM VA SORTIIIIIIIIIIIIR! :( bo si, pero desfet... snif!
Ostres, només per aquestes magdalenes ja us ho haurieu guanyat. Però per moltes altres raons, us passo el premi solidari que m'ha tocat i que ara també és vostre. Felicitats!
Gemma,
Felicitats! Acabes de guanyar el premi del blog solidari!
Ara només cal que pensis quins són els blogs que et diverteixen i t'agraden :-)
Hola Enric! Benvingut al blog! És increïble que descobrissis el truc de reposar la massa tot sol... És un truc que va molt bé :)
Cristina, apuntat't el truc, que funciona segur. I pel que fa a la delícia d'arròs, l'has tornat a provar?
Mar i gemma, gràcies pel premi al blog solidari i per pensar en mi ;)
gemma encara no he fet el pastis perque me'l vaig haver de menjar tota sola i... tinc empaix :S jejeje
http://vidaculinaria.blogspot.com
Desde luego, tienes unas cocineras que están hechas todas unas expertas...menudas madalenas bonitas y ricas habéis hecho y comido...¿verdad?
Marisa, con tus consejos... Nos salieron com copete! ;)
Eiii Gemma!!!
Entro només un momentet per dir-te que avui he fet les magdalenes... i per ser la primera vegada m'han sortit força bé. De gust molt bones i d'aspecte, la segona fornada millor que la primera!!!
N'he fet algunes de coco, a veure com hauran sortit (les menjarem demà per esmorzar, que és diumenge!!)
Huummmmm, el proper repte: el brownie!!!
Petooons
Maia
Maia, estàs feta una experta :) Estaré pendent del teu blog per veure les magadalenes, i ja explicaràs què tal les de coco, eh?
Ei Gemma!
Les magdalenes de coco, molt bones i molt suaus!!!
A les altres hi vaig posar poc sucre a sobre, però a mi ja em va bé, massa ensucrades m'enfaleguen...
I el browni... ara t'explico al post de la recepta...
Avui he pensat de fer magdalenes. Ja ho he comprat quasi tot però ara he vist la recepta i veig que em falta 1 sobre de gasificant. M'he quedat una mica parada perquè no en tinc ni idea de què és, jeje. És llevat royal o algun d'aquests. Sinó em podries dir algun lloc on comprar-lo?
Merci!!
Ja et diré com m'han quedat!!
Alaiona, el gasificant es pot substituïr perfectament per un sobre de llevat Royal. Cap problema!
Hi ha països (Argentina i altres sudamericans) que utilitzen gasificant i com que les receptes a internet circulen tant...
Si vols utilitzar gasificant, és molt fàcil de trobar: al Mercadona n'hi ha de la marca Hacendado (al mateix prestage que tenen el Royal). És de color rosa-lila i diu "gasificante para repostería". Cada sobre té dos paquetets que van junts i els has de posar tots dos.
Però no et procupis si no ho trobes, posa-hi el Royal de tota la vida i et quedaran igual de bé!
Això sí, el truco de deixar la massa 1/2 hora a la nevera va molt bé,eh? ;)
Ja m'ho explicaràs, eh?
Hola gemma!
Fa poc que he descobert el teu blog, però t'haig de felicitar! és genial!
M'he mirat unes quantes receptes ja... tot i que de moment per falta de temps només he provat aquesta de les magdalenes i han sortit boníssimes!!! I lo de deixar la massa mitja hora a la nevera va mb!
Aviam si per aquestes festes nadal puc provar alguna altre recepta!
Seguiré mirant el teu blog!
Martona, me n'alegro molt :)
El truc del repòs a la nevera és molt important, oi?
Publica un comentari a l'entrada