dimarts, d’octubre 14, 2008

El Banquet Etern

Divendres passat, tota una colla de blocaires gastronòmics vam fer una visita guiada al Museu Egipci centrada en l’art culinari de l’antic Egipte, amb una degustació final de productes típics del seu règim alimentari.


La visita al museu va ser fantàstica, molt ben explicada per la Núria Castro, egiptòloga del Museu Egipci especialitzada en la vida quotidiana de l’antic Egipte. Ens va fer un recorregut amè, divertit i ple d’anècdotes per les diferents sales del museu, centrant-se en aquelles peces relacionades amb la gastronomia egípcia.

Després, vam pujar a la terrassa del museu per fer un tast de productes també relacionats amb els costums alimentaris egipcis:




L’ambient durant tota la visita va ser genial, amb la gran satisfacció de poder gaudir al final d’una bona estona per xerrar lliurement entre nosaltres, sense les presses d’altres trobades similars...

No m’he allargat gaire en l’explicació, ja que poques coses queden per afegir a les cròniques tan ben fetes dels meus companys: Deliciosa Martha, La Cuina Vermella, El Cafè de Nit, Samfaina d’Arts, Delícies del Rebost, A la Taula i al Llit i El Cullerot Festuc. Val la pena llegir-les ;)

Moltes gràcies a la Glòria i al Josep per organitzar aquesta trobada!

PD: Aprofito per recordar que aquesta colla de blocaires tan actius té una nova cita aquest divendres amb el David Lienas. Ah! I recordeu que la classe és a les 18h, eh?

20 comentaris:

Reme y Núria ha dit...

Aver si la próxima me animo a venir y así conoceros.
Saludos

La cuina vermella ha dit...

Gemma, trobàvem a faltar la teva crònica. Ens sap molt greu no poder venir al Lienas... en fi, una pena això de treballar per la tarda i fins les 8. Tot i així, per les properes ho intentarem combinar i a veure si em deixen plegar abans. Petons.

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, molt bé aquesta crònica!!!! Sisisi...lo millor poder estar xerrant tranquilament...jeje!!
Que us ho passeu molt bé al Lienas... :(
Petunets,
Eva.

enric ha dit...

No em diràs exagerat si dic que va ser una trobada difícil d'oblidar, oi?... I és que va anar tot tan ben rodat!

Saps que va ser el que més li va sorprendre a l'Anna Maria?: Que la gran majoria fóssiu gent tan jove...

("Toma"!, vaig pensar: Com jo!) :))

Gemma ha dit...

Menú, vaig conèixer la teva cosina :) Sí, sí, a veure si a la propera t'animes a venir,eh?

Parella Vermella, vosaltres també teniu pendent la crònica, eh? Que sempre feu unes cròniques diferents a la resta, genials i molt divertides ;) Llàstima que la classe del David sigui tan d'hora... però a la fundació Alícia ens tornarem a trobar, oi?

Eva, quina ràbia aquest sopar de feina... no te'l pots saltar? ;)

Enric, aquest cop NO ets exagerat!!! Va sortir rodó del tot!
Je je je, el proper cop haurem de calcular la mitjana d'edat dels assistents... tens raó que tothom és jove :)

gemma ha dit...

Gràcies per la crònica... és com hi hagués estat una estoneta amb vosaltres ;-)

josep ha dit...

Gemma, felicitats per la crònica, com diuen els amics vermells ja la trobàvem a faltar. Ens veiem a Can Lienas, l'èxit està assegurat ja que ja hi ha experiència en les classes que tan bé muntes sempre.
Una abraçada

Francesc ha dit...

Gemma per a nosaltres va ser un goig compartir amb tots el sopar. Ens va fer molta il·lusió conèixer-te. Ets la nostra pastissera de capçalera. Besades.

RUBEN ha dit...

Llàstima que no vaig poder anar-hi! M'alegra que us ho passéssiu tan bé!

Manduca ha dit...

Molt bona la cronica!!!! fins aviat!!

Joan ha dit...

Que interessant unir gastronomia i història... i més tractant-se d'una cultura com l'egípcia. Segur que es poden dir moltes coses d'una cultura a partir del que es menja...

Gemma ha dit...

Gemma, et vam trobar a faltar...
Ja ho tens tot a punt? Falta molt poquet!!!!! L'1 de novembre, oi?

Josep, moltes gràcies per organitzar una vetllada tan bonica. Ens veiem divendres ;)

Ruben, et vas perdre una bona trobada... sort que no serà l'última. Fins divendres!

Manduca, a veure si t'animes a venir a alguna trobada, eh?

Joan tens raó, va ser molt interessant escoltar explicacions de la cultura egípcia des d'un punt de vista gastronòmic, ralment dóna molt de sí! A més, entre la colla hi ha autèntics aficionats a l'egiptologia...

OLLES I SOMRIURES ha dit...

La veritat és que, pel que es veu a les vostres cròniques, segura que va ser una vetllada especial. Interessant, molt i molt.

La trobada gastronòmica deuria ser especial, la gastronomia enriqueix la nostra ànima i sobretot el nostre cos, si aquesta és del nostre grat, es clar; però les lliçons d'història, enriqueixen la nostre ment, mens sana in corpore sana, bona combinació.
Fabulós.
Salut!!!!!!!!!

Pebbles ha dit...

Em va encantar la vetllada, encara que vaig estar a punt de no anar, perquè em trobava fatal, tenia una barreja de refredat amb al·lergia.
Tot i passar el dissabte al llit, va valdre la pena, sortir el divendres al vespre.
Ens veiem al Lienas.

Anònim ha dit...

Ostres, si ho arribo a saber, m'hi apunto! Jo fa molt de temps que tinc ganes d'anar-hi...

I ara encara en tinc més, de ganes :)

La cuina vermella ha dit...

Gemma, a la Fundació Alicia sí que hi serem!!! (menys mal!).

Anònim ha dit...

Gemma quina moguda que porteu! Val la pena, Això es fantàstic.A la fundació Alicia (Sant Benet de B.)Al.lucinareu!!!


Montserrat (Vic)

Gemma ha dit...

Olles i somriures, la combinació visita cultural-gastronomia va ser fantàstica. A veure si us animeu a venir tota la colla tarragonina a una d'aquestes trobades, eh?Algunes vegades vénen dues noies de Vilarodona (l'Anna de la Vila i la seva amiga ;) )

Eva, espero que ja estiguis millor de l'encostipat, que estaves com una sopa :( A mi aquest cop l'encostipat m'ha durat dues setmanes!

Sílvia, potser encara ets a temps d'apuntar-te a la trobada a la fundació Alícia... tinc un enllaç a la trobada al lateral del blog ;)
I ens veurem a la Mireia, eh?

Parella Vermella, aneu massa plens de feina i no us deixen plegar abans per anar a les classes de cuina :( Sense vosaltres no serà el mateix...

Montserrat de Vic, heu estat a la fundació Alícia, vosaltres? En tinc moltes ganes, crec que ens agradarà molt :)

Amparo ha dit...

Hola Gemma.
Sigo leyendote aunque no comente... y de vez en cuando me animo con alguna receta facilita... hace nada hice las galletas blanco y negro y han triunfado en mi casa!!! GRACIAS por compartir tantas buenas recetas.
Hoy te escribo porque como veo que te sigue tanta gente aficionada a la cocina a lo mejor entre todos me podeis ayudar.
Os acordais de cuando en TVE1 hacian un programa de cocina de José Andrés???
Uno de esos programas salió una mujer que había escrito un libro de dulces (creo que judios... :S:S) y no recuerdo ni el nombre de la mujer ni el del libro (no se dónde me lo apunté). Si alguien lo recuerda le agradecería mucho que me lo dijese.
GRACIASSSSS

Elena ha dit...

mare de deu quina de coses bones,,el dia a sigut molt aprofitat,un petonet.