dilluns, de juny 16, 2008

Flam d’Orxata Light

Aquestes postres les vaig fer pel sopar de dimecres passat a casa els pares. Com que es tractava d’un sopar sense celebracions especials, vaig triar una recepta lleugera, sense sucre ni greixos, apte per a dietes “operació bikini”:



Aquesta mena de flams sense ous que es quallen amb la quallada Royal són molt pràctics i admeten mil variacions. Sense anar més lluny, la setmana passada en vaig llegir un parell als blocs Cocina Fácil sin Gluten i La Cuina en Bolquers. Jo n’he fet una nova versió, light i amb un gustet d’orxata molt adequat per l’època de l’any. No descarto provar la mateixa recepta canviant l’orxata light per Cacaolat light, que em van deixar tastar aquest divendres al súper (una noia molt maca en feia promoció oferint un tast en gotets de plàstic). Ha de quedar boníssim!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1l d’orxata light
· 16 formatgets light (tipus “quesito”)
· 2 sobres de quallada Royal
· 1 culleradeta de canyella en pols
· Edulcorant líquid al gust

Preparació:

Posar tots els ingredients en un cassó al foc remenant sense parar fins que bulli. Treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc, remenant fins que torni a bullir. Abocar-ho dins el motlle i deixar quallar a la nevera (mínim 4 hores). Decorar i servir ben fresquet.

Bon profit!

PD: Recordeu que aquest dijous tota aquesta colla tenim una cita amb la Mireia Carbó! Proposo quedar a les 19:15h al Caprabo DIRECTAMENT A DALT, d'aquesta manera agafarem lloc a primera fila. Què us sembla? Jo m'espararé a dalt, però fora de la classe, de manera que la gent nova que no ens coneix pugi presentar-se... Mentrestant la resta pot començar a guardar lloc a primera fila, que sempre acabem seient al darrera i no veiem res. Ok?

50 comentaris:

Elisabet i Jordi ha dit...

oooh Gemma quina bona pinta!!

Creus que es podria fer amb llet de civada?

Anònim ha dit...

T'ha quedat genial!!! Aquest l'he de provar de fer perquè és ideal per l'estiu!!! A en Jon (el meu fill) li agradaria moltíssim!!! Així que aquesta no se'm passa!!! Sobretot perquè és "light" i jo porto una temporadeta de dolços... ai ai ai...

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, com pots fer aquesta preciositat amb quatre "quesitos" i una orxata? de veritat que em deixes sense elogis.
dissabte amb la meva filla vam fer el teu magnífic pastís mousse de nutella amb algunes variacions i va quedar boníssim. ets la nostra gurú dolça.
ens veiem dijous!

canela ha dit...

Gemma, això és un dolç de pastisseria de luxe. T'ha quedat espectacular. Felicitats, noia, el teu bloc és un aliment per a la vista que fa veritable addicció. Un petó.

canela

La cuina vermella ha dit...

Gemma, dolça i creativa! ais, què fariem sense tu! la teva energia s'encomana i les teves creacions són al·lucinants, no tenim paraules!!!
Bonica, potser arribem una mica justets de temps, ens guardareu dos llocs amb vosaltres????
petons!

Irisibula ha dit...

Ep, aquest flam és dels que a mi m'agraden: lleuger i sense greixos i fresquet per passar amb menys penes l'estiu! Em sembla molt bona idea que quedem a dalt del caprabo...

dolorss ha dit...

Gemma, un altre postre per copiar. Al estiu és ideal i al meu fill li agrada molt l'orxata.
Ets fantàstica!!!!

0 ha dit...

mmm! el faré que encara estic de règim!

una pregunta: enlloc de quallada hi puc posar fulles de gelatina? si és q si, quants fulls creus?

EGM ha dit...

De gust no sé ... però quesito i orxata ... , però té un aspecte ... boníssim!!!

Ens veiem dijous ... aquest cop intentaré arribar abans.

EGM ha dit...

ups ... ara que el llegeixo m'he menjat una paraula i es pot malinterpretar ... vull dir que quesito i orxata de mort ... i que tot plegat ha de ser boníssim.

cocina con sabor ha dit...

mmmmmm.....Flam d'orxata, quina recepta més refrescant i bona!

Petons

Ester ha dit...

Això si que és una estrella Michelin i la resta que s'apartin i et deixin pas
genial, com sempre.
Ens veiem dijous
Un petó
Ester

Francesc ha dit...

Com sempre, abellidor. No has provat mai tu a fer-ne, d'orxata de xufa? Per cert, ja t'he deixat la recepta de la Sacher que em demanaves. Escolta, que no m'arriba encara el llibre i ja estic frisós de fer alguna recepta "facileta" per al MEME de "Cuinar és senzill". Que me'n podries enviar alguna? Gràcies i salutacions.

Pebbles ha dit...

Dona alegria obrir el teu blog, dons sempre hi ha una gran sorpresa. Aquest el còpio, segur que li agradarà al meu fill, que li encanta l'orxata. I si es light...també el puc provar jo, jejeje.
Moltes felicitats, ens veiem dijous.

Eva

Anònim ha dit...

Quina pinta!! Molt senzill i molt fresc. T'ha quedat de pel.lícula.
Fins dijous.
Susanna

Mònica ha dit...

Hola Gemma, he vist que has posat al bloc de A taula que també et falten els motllos pel repós de fusta, doncs com has llegit a mi també. així ja som dos, com que es necessita una comanda de 20 i crec que entre les dos no arribariem, bueno només dirte que si saps d'algú més i vols que fem una comanda doncs ja em diràs.Gràcies
QUina enveja de postres!!!

Anònim ha dit...

Brrrrutaaaal!!!!!
i la recepta té pinta de ser prou amateur com per a que em vegi en cor d'acceptar el repte de provar-ho... Ja et diré el què! Eps, però jo faré la versió full fat, eh! ;)Arnau

Gemma ha dit...

Elisabet, es pot fer amb la llet que vulguis: de civada, de soja d'orxata... el proper que faci així el faré amb Cacaolat light ;)

Mírima, si usa grada l'orxata, te l'aconsello molt. I a sobre és light! Això sí, si no tens problemes de calories, prava-ho amb orxata normal i encara serà més bo!

Manel, m'alegro que us quedés bé la mousse de nutella. La penjaràs al blog? Ara ja ets tot un expert en postres ;)

Gràcies Canella, tu sí que tens algunes postres (i sobretot unes fotos) de luxe!

Parella Vermella, no patiu que comptem amb vosaltres per dijous. Us guardarem dos llocs a primera fila ;)

Iris, aquest flam és totalment adequat per l'estiu, fresquet i amb un sabor que tots associem a les terrasses d'estiu... a nosaltres ens va encantar!

M, el pots fer perfectament estant de règim, fixa't que tot és força light. Sí que ho pots fer amb gelatina, tot i que la textura no tindrà res a veure... Jo hi posaria unes 6 fulles de gelatina, però caldria provar-ho, eh?

Erundina, està de mueeeeeerte!
Ens veiem dijous!

Cocina con Sabor, és bo de veritat ;)

Ester, je je je m'encanta la broma de l'estrella :) La veritat és que aquest motllo el tinc infrutilitzat: és xulo però una mica cursi, oi?

Francesc, per la recepta de la Montserrat Seguí, he posat a la columna de l'esquerra un enllaç a l'índex del llibre escannejat (sota el logo del MEME). Mira'l i tria tu quina recepta vols... te la passo de seguida!

Pebbles, això és el que té de bo aquest flam: agrada als llaminers i és força light. A més, si a sobre n'agafes un tall petit... ;)

Susanna, fresquet entrava divinament! Ens veiem el dijous :)

Mònica, no crec que entre tu i jo arribem a 20 :( Però no hem de desesperar, jo també en faré propaganda!

Arnau, de veritat el faràs? És moooolt fàcil! I pots fer perfectament el full fat, ja ho crec: sucre, orxata normal i formatges normals. Ah! I si poses tranxetes d'aquells sense lactosa (ara no recordo la marca, però si vols te la busco) és totalment apte pels intolerants a la lactosa ;)
Vols que et passi un motlle de silicona? És l'únic secret de la recepta, el motlle! Si el fas en un altre motlle no se't desemmotllarà tan bé... El deixo a casa els pares i te'l pugen a la Roureda? Que bé, em fa il·lu que el provis de fer! Ja diràs, eh?

Boston1955 ha dit...

Vajaaaaaaaa, quina pinta, T'acabo d'enviar un mail i he vist ja el que deies. Perdona que t'agobii.

El cullerot Festuc ha dit...

Quina pinta que fa aquest flam!!!...I a mi m'encanta el motlle, jo tb el tinc...i no és gens cursi!!! jejeje!!!...i que dir de la decoració...fa pena menjar-lo!!! Un 10 Gemma!!!
EL dijous allà estaré...a veure si aconseguim 1ra fila!!!...Ueeee!!!
Petunets,
Eva.

Caminar sin gluten ha dit...

¡Que rico tiene que estar esa estrella!... Es es la frase que han dicho en casa cuando han visto la imagen en la pantalla, y realmente debe de estar riquísima esta "estrella" de horchata, que además es secilla de adaptar al "mundo sin gluten".

Siempre es un placer visitar tu blog, ver tus recetas y por supuesto leer los comentarios en nuestro blog.

Besotes,

Ana y Víctor.

Anònim ha dit...

Gemma problemes de pes no en tenim no!! (sóm poca cosa...) Però sempre fem panxeta si mengem molts dolços!!! ;) Ho provaré amb orxata normal!! A veure si el faig en acabar els últims exàmens del dissabte per celebrar les vacances!!!

Ro ha dit...

Qué bo! però encara m'he d'atrevir primer a fer la recepta de l'orxata (que m'encanta però ho veig superdifícil).

Per cert, el divendres passat vaig anar a la Mireia Carbó (a la sessió de les 10, que és quan puc) i què bé que ens ho vam passar (a primera fila, per descomptat que sinó no es veu res). Em sembla que tornarem. La Mireia com sempre, molt divertida i el temps passa volant i sempre dóna idees.

Sara ha dit...

Gemma: aquest flam és tant perfecte... que gairebé sembla de plàstic!

A més, això de versións light de postres dolços, em sembla una idea a explotar!

Molts petons!

Anònim ha dit...

Ei... motlle cursi? per res, original i amb molt bona pinta.
Fins dijous artista!!!

Anònim ha dit...

I em sembla que deixaré el light per un altre dia... El provaré de fer amb orxata normal, mascarpone i sucre. Operació bikini per un altre moment...

Francesc ha dit...

Hola Gemma! Gràcies per la feinada d'escanejar els fulls de l'índex. Me'ls he mirats tots i he pensat que, potser, "Tarta de ceba" de la pàgina 104. Què te'n sembla? I gràcies de bestreta per la teua col·laboració.

Anònim ha dit...

Gemma no se d'on treus tanta imaginació a l'hora de fer postres!! Amb un pim-pam ja tens unes postres pensades i apunt de menjar, jo al·lucino!!
A mi no m'agrada l'orxata pero, m'agrada la idea del cacaolat.
Gemma de Vic.

Anna ha dit...

guau Gemma! Quina idea més original! M'agrada molt la orxata i aquesta em sembla una manera molt divertida de prendre-la...hauré de mirar on comprar-la light! Felicitats!!

Joan ha dit...

Mmmm, l'orxata és molt adient per aquesta època de l'any... ha de ser boníssim!

enric ha dit...

Si dic “espectacular!”, amb admiració inclosa (una de sola, eh?), no em diràs exagerat, oi?… ;)

Tinc moltes ganes que arribi dijous per veure tota la colla i poder conèixer la gent nova.

Anònim ha dit...

Quina passada! no ho hagues dit mai que es podia fer un flam d'horxata, curios!! em sembla que el faré cauré haviat ;)

ANNA DE LA VILA

P.D: la presentació un 10, com sempre!! i la rosa molt bonica, "on la deus haver comprat??" jejejejeje

Adeuuuuuu

Su ha dit...

Este fin de semana se lo hago a mi padre que el encanta. Muchas gracias. Tienes un primor de manos.
Un abrazo

Gemma ha dit...

Dolorss, que se'm va passar contestar-te ahir... si al teu fill li agrada l'orxata, aquest pastís segur que li encanta!

Tere, ja t'he contestat per mail, ens veiem dijopus, que bé!

Eva, ho tens tot! Mira que tardar tant a fer el blog... ja tinc ganes de veure algun pastís teu també en forma d'estrella ;) Dijous aconseguirem primera fila, seguríssim!

Ana y Víctor, este pastel también se puede adaptar a los intolerantes a la lactosa, basta con poner quesitos sin lactosa ;)

Myriam, molta sort amb els exàmens, ànims que ja s'acaba el curs i arriben les vacances! Aquest pastís és ideal per celebrar el final d'exàmens!

Sara, amb el motlle de silicona queda perfecte... Aquests motlles són el millor invent del món :)

Maria, amb orxat normal segur que queda més bo. I amb mascarpone... genial!

Francesc, a la tarda t'envio la recepta! Marxando una tarta de ceba cap a Beneixama :)

Gemma de Vic, estic segura que amb Cacaolat també ha de quedar bona, jo la faré seguríssim!

Anna, l'orxata light la venen a qualsevol super, crec que la que vaig comprar jo era de la marca més típica... (la chufi, em sembla?)

Joan, molt adequat. Bona sort per Escòcia ;)

Enric, sort que et moderes ;)
Jo també tinc ganes de ser dijous i conèixer a tota la gent nova, que aquest cop hi haurà moltes cares noves! A més, serem 20 de colla, uau!!!

Anna de la Vila, vas ser testimoni de la compra de la rosa. Oi que és mona? A Sabadell ja he localitzat una botiga on també en venen ;)

Su, pruebalo y os gustará. Además es tan fácil...

Ivy ha dit...

Hola Gemma, ja fa temps que et vaig seguint i m'agrada molt el teu blog. Escolta, quin secret hi ha perquè els pastissos o coques, el que sigui que vagi al forn, quedin ben plans per dalt ?¿?, jo en faig molts, pero mai queden així....

Petons i felicitats !!!

Anònim ha dit...

Quin flam!!! Només veure'l ja et venen ganes de menjar-lo. Per cert, vaig fer el pastís de iogurt i plàtan i va ser tot un èxit. Tinc un nano de 18 mesos i ara li he fet la quallada amb galetes maria, vejam si li agrada. Per cert, el divendres he de portar alguna cosa a l'escola bressol per la festa final de curs, quin pastís em recomanaries fer?

Espero el teu deliciós consell.

Mireia

Marta ha dit...

Quina pinta més bona te eixe flam. Al sastre li encanta l'orxata aixi que tindrem que fer-lo prompte.

Besets

RUBEN ha dit...

Gemma!!! Que bé t'ha quedat i a més ha de ser boníssim! Jo diumenge vaig fer una quallada amb llet de soja, en uns dies provaré a fer-la amb orxata...
Fins dijous

nieves ha dit...

Qué delicia y que primorosa. Si encima es apta para la operación bikini ¿qué más se puede pedir?. Como siempre, extraordinaria.
Te dejo un fuerte abrazo, pues me voy de vacaciones hasta septiembre. Que tengas un estupendo verano, y que disfrutes de todo aquello que te guste.

Besos.

Anònim ha dit...

Quin flam més xulo! Com tot el que fas.
Demà al Caprabo a les 19:15h directament a dalt, ok!
Fins demà.

Sefa

illetapitita ha dit...

Aquest flam és una meravella!
Només mirar la foto se'n sent l'olor i el gust!
mmm... boníssim!

Gemma ha dit...

Ro, és més difícil fer orxata que fer aquest flam. Us va agradar la classe de la Mireia? Nosaltres hi anem demà... ja ent inc ganes!

Ivy, benvinguda al blog! Els pans de pessic al forn sempre pugen un mica més del mig... però el secret està en trobar la temperatura adequada, cosa bastant difícil perquè depèn de cada forn. Si et pugen molt del mig és que el forn està massa calent, el proper cop prova de fer-ho amb 10º més baix. A veure si et va bé :)

Mireia, m'alegro que us agradés el pastís de plàtan i iogurt! Ui, recomanar pastissos és molt difícil, no pots concretar més? Per quanta gent, de quin gust, l'has de fer el dia abans o el mateix dia, pot ser fred de nevera, tipus coca, flam... no sé! Què et sembla aquest?
Púding de fruites del bosc

Marta, prova'l i us agradarà, és molt més fàcil de fer que les teces almoixàvenes ;)

Ruben, és tan fàcil de fer com aquesta quallada de llet de soja. I molt original!
Fins demà ;)

Nieves, te vas hasta septiembre? Qué suerte! Felices vaciones y que descanses. Nos vemos a la vuelta con nuevas recetas!

Sefa, ens veiem demà! Que encara em recordo de la meva ficada de pota, quina vergonya je je je...

Illetapetita, és bo i més lleuger que el pastís de tres xoxolates que vas fer... Perfecte per la calor que farà a partir d'ara ;)

ARA ha dit...

Nena, no se com estarà aquest flam, pero la presentación un 10, t'ha quedat preciós.

Un petó.

Ara.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Mmmmm, quina pinta. Aquest flam ha d'estar de muerte! I la presentació és exquisida... El provarem!!!!

famalap ha dit...

Qué bonito te ha quedado, parece mousse. ¿Le pusiste más cantidad? es que se vé más gordita que la que hice yo... me encanta!!!

Anònim ha dit...

Hola!
te molt bona pinta pero jo el vaig probar de fer ahir u ha estat un frrrracàs total! tenia gust de formatge i no d'orxata. No ho entenc ja que he posat exactament tot com tu deies!
en fin, gracies igualment !
Olga

Anònim ha dit...

Hola!
jo sovint visito el teu blog, encara que no em coneguis de res.
Aquesta setmana faré aquest flam d'orxata (sense fer-lo light).
he visitat també el blog d'on suposo que vas treure la recepta, i veig que a tu et va quedar molt més esponjós. Quin és el secret? Perquè m'agradria que em quedés perfecte (i el faré amb el thermomix!).
Moltes gràcies.
marta

MARTA ha dit...

Per favorrrrrrrr!!! Sort que t'he descobert ara i no l'estiu... que sino l'operació bikini... jaja! Probaré de fer alguna cosa.... però et queden tan bonics els teus postres!!! FELICITATS PEL BLOC I PELS POSTRES

Judit ha dit...

Hola, els meus fills van anotar l'adreça del teu bloc de tv3, avui m'he animat a fer aquest flam ja que els hi encanta l'orxata.. de moment ja veig que no serà com el teu, no m'ha quedat tant blanc ja et diré però el resultat. Enhorabona pel bloc, me'l deixo a "favoritos".

Judit ha dit...

Gemma, perfecte! llàstima que no li hem fet foto. La pròxima recepta, foto segura.