divendres, de juny 20, 2008

Classe amb la Mireia Carbó III. La Crònica

Ahir vam anar a la tercera classe de la Mireia Carbó al Caprabo-Eroski amb un nou rècord d’assistència:


En total, vam ser els 28 següents: Núria Andújar, Mercè Rovira, Eva Urbano, Núria Vilajuana, Erundina González, Tere Pons, Christine Sarda, Cristina Mascareñas, Manel Bonafacia, Mireia Sihuro, Patricia Castilla, Txell Pi, Kike Palau, Enric Bayé, Maria Solé, Ester Giró, Jordi ?, Rubén Hernández, Susanna Garcia, Eva Montearriba, Sefa Costa, Anaïs González, Iris González, Teresa Bover, Josep Colet, Glòria Moreno i Gemma Clofent.

La classe amb la Mireia va ser molt divertida i, com sempre, entre les anècdotes i els acudits que va explicar ens va passar volant. Les receptes d’ahir van ser “arròs verd amb cloïsses”, senzill i amb múltiples variacions; “pastís de formatge amb fruites del bosc”, “facilissíssim” i “bonissíssim” (adjectius típics d’ella); i “coca de llardons”, molt adequada ara que ve Sant Joan. Vam aprendre alguns trucs culinaris que van fer la classe molt interessant; per exemple, ens va ensenyar el llenguatge de l’arròs (paraules textuals de la Mireia), és a dir, a saber apreciar si l’arròs necessita més aigua o no; ens va explicar el truc de tallar la coca de llardons abans de coure-la al forn per tal que després no s’engruni en tallar-la; o ens va explicar la versió individual i més elegant del pastís de formatge per un dia amb convidats...


Aquest cop vam ser tanta gent, que em va ser impossible parlar amb tothom :( Em vaig quedar amb les ganes de felicitar personalment a l’Iris pel seu premi al concurs de cuina Bonpreu i conèixer la seva germana, l’Anaïs; em va faltar temps per presentar l’Snur a la resta del grup (ho sento!) o per parlar amb la Cristina i la seva mare, la Christine; m’hauria agradat poder intercanviar més de 3 paraules amb la Sefa o descobrir si va venir la Mercè Rovira; i, és clar, poder estar amb la resta que ja conec i amb qui tenim tantes coses per explicar-nos... En fi, que amb tanta colla i tan poc temps es fa difícil poder parlar amb tothom!

Al final de la classe, va haver-hi les fotos de rigor i les dedicatòries als llibres de cuina. Després, ja en petit comitè, ens vam atrevir a demanar a la Mireia que ens tornés a fer la paperina de paper per poder fer ornaments amb xocolata fosa, i que ja havia explicat a la classe anterior. Amablement i amb molta paciència ens va repetir el pas a pas per tal que el pogués filmar i penjar al blog:



Per acabar, només em falta agrair com sempre al Club Social Caprabo que organitzi aquestes classes, ja que som molts els aficionats a la cuina que en gaudim. Si voleu llegir les cròniques de tots aquests aficionats, només cal que visiteu els seus blogs: Cocinarte, Cheto&Cheta, La maleta de Boston, Cocere, El cullerot festuc, A la cuina, Samfaina d'arts, La cuina vermella, El cafè de nit i Cuinar és generós.

Ja espero amb ganes la propera ocasió de compartir amb tothom una tarda d’aquestes tan diferent i especial. Repetirem, segur!

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Gemma,
m'ho vaig passar genial!
Però tenia un sopar i vaig sortir corrents, sense foto ni dir-vos adeu, ni res.
Ja estic esperant que n'organitzis alguna altra ;)
Moltes gràcies

Sefa

Anònim ha dit...

Tu, Gemma, diligent i organitzada com sempre, ja has penjat la bonica trobada que vam tenir ahir.
.... I ara sí que ja podrem fer per sempre més la paperina per xocolata que ens portava de cap i ... la Mireia ho ensenyarà al mundo mundial !!!
Petons, guapa , i fins la propera trobada.

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, sí que me'n vaig perdre, de gent, veient la teva llista. un altre dia serà.
gràcies per organitzar-ho tot i per aquest video tan il·lustratiu.

Anònim ha dit...

Què bé us ho passeu! Espero poder anar-hi en alguna ocasió! Tot és trobar el moment! Moltes gràcies pel vídeo!!! Mare meva... què malament feia jo el cucurutxo... de veritat... què malament el feia... veieu? aquestes coses són les que em perdo... ai ai...

josep ha dit...

Gemma,

Com molt bé dius, ja estem esperant la propera trobada amb candeletes, i es que, tal i com comentàvem amb l'Enric, les classes de cuina són "l'excusa" perfecta per anar-nos trobant i fent amics. Felicitats per ser l'organitzadora de tot aquest "envelat".

xaro ha dit...

Quina enveja!!!!
Molt bé pel video del cucurutxo, perquè un dia vaig intentar fer-lo i no recordaba res del que habia explicat la Mireia.
El día 4 segur que vinc que ja tinc ganas de tornar a veureus a tots.
Petonets
Xaro

Gemma ha dit...

Sefa, el proper cop t'has de quedar una estona més per conèixer la colla, eh? Has vist la proposta que fan els del Cafè de nit? Així segur que ens coneixem ;)

Maria, la Mireia va ser molt amable tornant a fer la paperina... em sembla que som uns quants els que ho necessitàvem ;)
Ens veiem el 4 de juliol, eh?

Manel, va ser un gust conèixer-te! Jo també em vaig perdre saludar algú de la llista, amb tanta colla és impossible :( Al sopar que proposen al Cafè de nit segur que acabem de conèixer a tothom!

Myriam, ara ja no tenim excusa per fer bé la paperina! El truco està en tallar el paper amb la forma correcte per tal que després surti la punxeta... Com diu la Mireia, només és qüestió de pràctica :)

Josep, totalment d'acord! Les classes són una excusa genial per trobar-nos i seguir fent amics... i si a sobre t'ensenyen a fer coca de llardons, què més podem demanar, oi? M'agrada la idea que proposeu, compteu amb mi pel que faci falta, eh?

Xaro, estic molt contenta que t'animis a venir! OLE!!!!!!!
M'has donat una alegria molt gran :)
També compto amb la teva germana, eh? Que bé!!!!

La cuina vermella ha dit...

Gemma, dolça i organitzada! però que n'ets d'eficient i de bona gent! Estem encantats amb tu i t'estimem moltíssim! a casa quan parlem de la Gemma tots dos pensem només en tu!
Gràcies per aquests saros!

Francesc ha dit...

Gemma: JA TINC EL LLIBRE DE LA MONTSERRAT SEGUÍ!!!! Gràcies per la teua col·laboració. Això de penjar el vídeo per saber fer la paperina de la xocolata molt i molt bé! Escolta, què jove i simpàtica és la Mireia Carbó! Si no et fa res, la pròxima vegada que la veges, li diries que té dos fans valencians (la meua dona i jo) que l'admirem molt i que li'n fem propaganda sempre que podem? Gràcies! ;)
P.S. Per la cara que feu tots/es els de la foto és clar que us ho vau passar pipa.

Ester ha dit...

Moltes gràcies Gemma, et mereixes una matrícula d'honor per tot el què fas. Un deu pel video de la paperina i jo també crec que ens quedem curts de temps per poder-nos veure amb trnaquil·litat
Moltes felicitats
Ester

Jordi ha dit...

Gemma, gràcies per aconseguir que puguem assistir aquests cursos tan interessants, dijous amb el de la Mireia m' ho vaig passa molt, tal com tu dius, les classes es fan curtes amb els acudits i la simpatia de la Mireia. Encara que en Ruben i jo no ens vem poder quedar per la foto.
Ens veiem al curs del David Lienas el 4 de juliol.

Marisabel ha dit...

Quant sento no haver pogut assistir a la classe de la Mireia i més sento no haver avisat a temps de que no hi podria anar. Ja veig que us ho heu passat la mar de bé i que heu après quantitat de coses. Moltes gràcies per haver gravat a forma de fer la paperina, és molt il.lustrativa.
Petons

enric ha dit...

No cal que digui que m'ho vaig passar de meravella, oi? Molt bo el detall del video per fer la paperina. Jo, xerrant amb els uns i amb els altres, no vaig estar al cas quan la feia. Ets una "crack"!

Núria ha dit...

Gemma bonica, no et preocupis..segur que tindrem una altre ocasió per puguer xerrar amb més calma i el podré coneixer a tots..Així segur que tenen temps de coneixer una mica el meu blog.
No em vaig quedar per la demo del cucurutxo, però m'en alegro que hagis posat el video.
La mireia em va encantar, la classe molt divertida i el ambient inmillorable.

Petons

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma!!! Genial la trobada, vaja, com sempre! Moltes gràcies per fer-ho possible!!!...I ara que estas de festa, a practicar la paperina!!! Jejeje!!!
Petunets,
Eva.

Miss Vestidos ha dit...

Es un plaer haver descobert aquest blog. Unes receptes amb molt bona pinta i a més en català!!!

Soc una noia de Barcelona a la que li agrada moltisim la reposteria, et seguireee a partir d'ara,, enhorabonaa molt bon blog!!!

petonss

Anònim ha dit...

Quina enveja!!!! A veure si em puc apuntar a alguna!!!!
I quina pinta la coca de llardons!!! Penjaràs la recepta???? va... Així la intentaré adaptar sense gluten i en podrem fer a casa...
Petonets
Francina

ChetoCheta ha dit...

Hola Gemma! Moltes gràcies per organitzar-ho tot i pels teus comentaris. Jo també espero que poguem parlar la propera vegada però és que realment hi havia molta gent! Saludets i de nou gràcies per haver-ho organitzat!

Anònim ha dit...

Me gustaría coincidir en alguna ocasión y asistir con vosotros a un curset, seguro que lo pasáis genial no hay mas que veros las caras.

saludo Gemma

Gemma ha dit...

Hola a tothom! Acabo de tornar de passar uns dies magnífics escalant a la vallde Boí... ai, que se'm fa difícil la tornada a la feina després de desconnectar tant... Sort que tinc aquest raconet del blog per animar-me :)

Parella Vermella, aquests saraos valen la pena gràcies a la salsa que hi poseu vosaltres... moltes gràcies a tots dos!

Francesc, ja veuràs que el llibre de la Seguí està molt ben explicat i amb receptes molt casolanes... el faràs servir molt!
I la Mireia, no m'estranyaria gens que llegís ella mateixa el teu comentari, que a vegades se'ls llegeix ;) De totes maneres, ja li diré que té dos fans a València, li farà molta il·lusió!

Ester, aquest video ens anirà molt bé perque som uns quants que no recordàvem com fer la paperina... sort que la Mireia té molta paciència amb nosaltres :)

Jordi, em va agradar molt retrobar-vos a tu i al Ruben, a veure si amb el David teniu més temps i us podeu quedar a fer-vos la foto!

Rosalisabel, et vas perdre una classe molt interessant i divertida. A més, retrobar tota la colla sempre és genial!

Enric, em sembla que mentre filmàvem el video tu estaves amb el teu vici inconfessable que només pots dir fluixet fluixet ;) A veure si el proper cop tenim més temps per parlar, eh?

Snur, a la propera trobada la gent ja coneixerà més el teu blog i serà més fàcil presentar-te tothom... M'alegro que t'agradés la Mireia, realment és molt divertida!

Eva, ja he vist que tu també has fet crònica, m'ha fet molta il·lusió!

De todo un poco, benvinguda al blog! Si t'agrada la reposteria, no pots deixar de passar per aquí... i ja veuràs que hi ha una colla de gent molt maca amb uns blogs moooolt interessants!

Francina, a veure si és veritat i t'apuntes a alguna classe. La recepta ja la tinc a l'índex de receptes, la Mireia va fer la coca molt semblant a la que tinc penjada ;)

Cheto i Cheta, benvinguts a la colla de blocaires gastronòmics! Llàstima no haver-nos pogut conèixer en directe, a veure si a la propera ocasió tenim més temps ;)

Auro, m'encantaria que poguessis venir! Si et coincidís amb una visita a Barcelona seria genial, o també podries venir expressament... m'agradaria conèixer-te en persona, i crec que molts dels que estem aquí també, que flipem amb el teu blog!!!

Boston1955 ha dit...

Hola Gemma!!!!!
Moltes gracies per tota l'organització en va agrdar molt poder assistir a aquesta classe de la Mireia.
Agraeixo també que en portessis fins a casa.
Fins la propera.

Anònim ha dit...

Moltes mercis!!
Ara només em falta trobar la recepta de pasta de full... i llestos!!
No crec que sigui massa fàcil adptar-ho al món sense, pero ho faré!! I tant!!
Petonets!
Francina

ah... i el llibre de la Montserrat Seguí, per mi un clàssic!El tinc de "fons de llibreria".... A més la seva filla ha fet classes de cuina sense gluten, ja que el seu pare i una nebodeta són celíacs... i vaig aprendre a fer uns donuts... BONíSSIMS!!!