dilluns, de maig 05, 2008

Tarta Mousse de Nutella

Aquest és l’altre pastís que vaig portar a la trobada de la Roureda de diumenge passat:




Aquesta altra mousse també ens va agradar molt i, com que es menja fresqueta de la nevera, tot i ser de xocolata no atipa massa i entra divinament. Entre la mousse de nabius i aquesta de xocolata, alguns no vam saber triar quina ens agradava més... La recepta la vaig llegir fa temps a la web mundorecetas i la tenia guardada a la llista de “favoritos”. És fàcil de fer i segur que la repetiré! Com sempre, he introduït alguns canvis a la recepta original, sobretot a la base i a la cobertura, de manera que reescric la recepta tal i com la vaig fer jo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

Per la base:
· 1 planxa de pa de pessic
· 100ml de batut de xocolata (tipus Cacaolat)
Per la mousse:
· 400ml de nata líquida per muntar
· 100ml de batut de xocolata
· 2 clares d’ou
· 200g de Nutella
· 4 fulles de gelatina
Per la cobertura:
· 100g de xocolata de postres
· 90ml de nata líquida
· 12g de glucosa
· Crocant d’ametlla

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i emborratxar-lo amb una mica de batut de xocolata.
Escalfar la Nutella en un cassó al bany Maria. Escalfar el batut de xocolata al microones i dissoldre-hi la gelatina rehidratada en aigua freda. Barrejar la gelatina amb la Nutella i deixar refredar una mica. Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Afegir les clares muntades a punt de neu, també vigilant que no s’abaixin. Abocar-ho sobre la base de pa de pessic i deixar quallar a la nevera.
Per la cobertura, escalfar la nata i la glucosa al microones (quasi fins a bullir). Barrejar bé i afegir la xocolata trossejada remenant fins que es fongui i quedi una crema sense grumolls. Deixar refredar una mica i abocar sobre la mousse. Reservar a la nevera fins que qualli, decorar amb el crocant d’ametlla i servir ben fresquet.

Bon profit!

45 comentaris:

Ester ha dit...

Aquesta mousse la vaig fer pels meus nebots en un berenar, l'estiu passat, i està molt bona i a més és molt fàcil. La recepta em sembla que la vaig treure de Canekositsas. Si no recordo malament la base la vaig fer amb galetes oreo i al voltant l'hi vaig posar rodanxes de braç de gitano, si el torno a fer el faria amb el pa de pessic com tu. Les bases de galetes, tot i que són bones, no m'acaben de fer el pes perquè s'esmicolen molt al tallar el pastís
Una abraçada
Ester

Anònim ha dit...

Oooooohhhh!!! que bona!!! i quin munt de xocolataaaaa

Fantasticcccc!!!!

ANNA DE LA VILA

Glòria ha dit...

Que bona !. Dues cosetes: quan dius batut de xocolata, vols dir Cacaolat, suposo. El Colacao és xocolata en pols, no?. I la glucosa, on es compra?.

Fins aviat

Gemma ha dit...

Ester, ja he vist el de canekositas, li va quedar molt bé! Tu el vas posar al blog? No l'he vist... Estic d'acord amb tu que queda millor amb pa de pessic que amb galetes... el recurs de les galetes només el faig servir quan tinc pressa i no tinc temps o ganes de fer la base de pa de pessic :)

Anna de la Vila, fa moooolt gust de xocolata!!!!

Gloria tens tota la raó, volia dir Cacaolat enlloc de Colacao, quin despiste! Ja veus que no és de les coses que acostumi a comprar... ara mateix ho arreglo, moltes gràcies!
La glucosa és una pasta transparent molt enganxosa. La venen a llocs com el Solé Graells (en pots de 2kg!) però jo en demano a una pastisseria a prop de casa, els faig cara de pena i me'n venen 250g... només cal que ho demanis bé i els ensabonis una mica que tot el que fan és molt bo ;) Si en vols i no pots aconseguir-ne, te'n puc portar el proper cop que ens veiem, ok?

Ester ha dit...

No el vaig posar el blog perquè encara no el tenia, no tinc ni foto.
Ester

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, per l'amor de déu, al final no sabré què dir. que maco (semblo de barcelona) i que bo que deu seu. quan surti de l'hospital, serà el primer que faré per a la meva família.
també m'interessa, com a la glòria, d'on treus la glucosa.
fins aviat!

Marta ha dit...

Uau Gemma. Quina bona pinta. El mousse és una de les meues assignatures pendents. No m'ha eixit mai be. Tindré que provar amb aquesta recepta.

Besets

Anònim ha dit...

No tinc paraules!!
I jo que soc xoco-adicte...passa de dreta a la llista de pendents però, passa per davant de la resta que hi tinc.
Amb lo bo que es el pa o les galetes amb Nutella...!!!
Gemma, Vic

Pebbles ha dit...

Quina pinta, ja tinc ganes de provar-ho. Llástima que el meu fill no vulgui res de xocolata, i tindré que esperar-me.
Per cert el pastís de les tres xocolates un éxit total. I feia molt bona pinta. D'on treieu les fulles de xocolata, o les boletes que poses als pastissos? Ho he dit en plural perquè la Gloria també va possar fulles.

Eva

0 ha dit...

que bona!!
deu meu!!!

tot i així em pregunto: com vas dur els dos pastissos a la muntanya? ala motxilla?
jejajaj és broma!
jo prou feina tinc a caminar quan vaig d'excursió q només em faltaria haver de fer postres

Ro ha dit...

Quina sort anar a aquesta trobada de la Roureda: poder triar entre aquests dos postres. Quina enveja! Però nosaltres disfrutem de llegir la recepta i veure les fotos. Per cert, m'he de comprar un motllo d'aquests desenmotllable!

Anònim ha dit...

Ja està penjat? ets un bólido! Què més puc dir? estaven boníssims tots dos pastissos!

Caminar sin gluten ha dit...

Si la tarta de mousse de arándanos estaba magnífica, esta ya es espectacular, menudo acabado, menud decoración y seguro que además de la presencia estaba exquisita.

Tomaremos nota para adaptarla algún día al mundo sin gluten.

Siempre es un placer el visitar tu blog.

Besotes,

Ana y Víctor.

Joan ha dit...

Mmm, que bo!! jo també el posaria a "favoritos"...

Anònim ha dit...

Per deu...per deu!!!!...No hi ha dret Gemma!!!!...Has de posar postres lights...és a dir...fruita de temporada i punto...dp ens anime a fer aquestes "birgueries" i no hi haurà qui es posi el biquini aquest estiu...Ja vec q la pròxima trobada haurà de ser una exucrsió a la muntanya...a veure si ens traspasses el teu amor per l'excursionisme!!!
Felicitats...com sempre!!!
Petunets,
Eva (Terrassa)

Francesc ha dit...

Estic molr d'acord amb l'Eva de Terrassa! Només de veure la foto del teu pastís... m'ha vingut un desig irefrenable de menjar xocolate i me n'he menjat una unça. En fi, se m'acaben els adjectius elogiosos per descriure la teua mestria indiscutible en l'art de la rebosteria. Per molts anys!!!
Per cert, quina funció té la glucosa en aqueix dolç? No es podria fer amb sucre normal i corrent?

Francesc ha dit...

Hola de nou! M'acabe de llegir el teu comentari al tema "nabius". No és que per la meua comarca (l'Alcoià) en diguem "aràndanos", és que per ací no n'hi ha i només coneixia aquest fruit boscà de foto i en castellà. La paraula "mirtil" sí que l'havia escoltada a la meua àvia, però no sé si devia referir-se a la mateixa fruita. Gràcies per fer-me aprendre paraules noves en la nostra llengua. Ja sé que no sóc imparcial, però és que el nostre català és tant, tant bonic! Salutacions a tota la gent que visita el teu bloc des del sud del País Valencià.

La cuina vermella ha dit...

Gemma, requetedolça! No tenim paraules, només alegria de veure el que fas!
No saps com ens fem els xulos: a tothom els hi diem que vinguin a fer el xarfarder al teu bloc, i acabem dient: és amiga nostra (i no saps com fardem!).
Mil petons!

Margarita ha dit...

Creo que ya lo sabes, pero por si caso lo dejo por escrito, me tienen fascinada tus postres.

nieves ha dit...

Maravillosa. Estoy segura de que no hay pastelero profesional que te supere. Tus tartas son un espectáculo. Felicidades por toda esa creatividad y dominio de la técnica.

Un abrazo.

Gemma ha dit...

Ester, a mi també m'ha passat això: alguna recepta d'abans de tenir blog no tinc foto ni l'he penjat... L'haurem de repetir per poder posar-la!

Manel, la glucosa la demano (o la pidolo) a una pastisseria del costat de casa... Ànims amb la recuperació, eh?

Marta, amb les coses que fas no hauries de tenir cap problema amb les mousses... prova-ho i ja veuràs que et queda bé!

Gemma, si t'agrada la Nutella, aquesta mousse t'encantarà!

Pebbles, les fulles de xocolata les vaig fer jo mateixa, amb una fulla de veritat i posant capes de xocolata amb un pinzell... Les boles són comprades a una botiga de xuxes, també n'hi ha de la marca Sveltesers (o algo així). M'alegro que us agradés el pastís de 3 xocolates!

M, je je je, els pastissos es van quedar a la nevera de la Roureda... a la motxilla, una cantimplora i prou! ;)

Ro, el motlle és dels senzills, els típics metàlics desmuntables de la base... segur que en tens algun per casa :)

Pol, res de bólido, que aquest cop ja tenia la feina feta d'abans...

Ana y Víctor, es muy fácil de adaptar, basta con usar un bizcocho sin gluten para la base y ya está!

Joan, si veiessis la meva llista de favoritos... és llarguíssima i no sabries per on començar ;)

Eva, prometo que el proper que posi serà més light, nosaltres també ho necessitem, que tants excessos no són bons ;)

Francesc, amb la glucosa la capa de xocolata queda més flexible, no queda dura, i a l'hora de tallar o de menjar és més agradable. I estic d'acord amb tu amb el tema del català, és molt bonic!!!!

Parella Vermella, ja comenceu a semblar l'Enric: exagerats!!!! ;)

Gracias Margarida, tu sí tienes algunso postres riquísimos!

Gracias, Nieves!

Anònim ha dit...

tiee una pinta etupenda, solo una cosa la medida del molde ¿de cuantos centimetros es el molde?.

Ester ha dit...

Ei sobre això de la glucosa!
Jo la vaig trobar a la drogueria can Boter de Badalona, on podeu trobar moltes potingues que no es troben fàcilment
Una abraçada
Ester

la divina ha dit...

Ooooh! Nutella!!! Mare meva, Gemma! Això devia estar de vici! Mira que a mi normalment només m'agrada la xocolata negra i amarga, però la Nutella, amb aquell gustet d'avellanes, i en forma de mousse... Fantàstic! Segur que provaré de fer-la, gràcies!
Per cert, si sou amants de la Nutella i teniu l'oportunitat de viatjar a Itàlia, no us perdeu la crema de xocolata i avellanes de la marca Novi, és insuperable!

famalap ha dit...

Te ha quedado de impresión!!! es una tarta la mar de rica ¿verdad?, nosotros la hicimos para el cumple de uno de mis hijos, umhumh!!!

Por cierto!! preguntabas qué eran los dalkys??, son "la copa de danone" sólo que nestlé lo llama dalkys(y yo de jovencita era uno de mis postres de cuchara favoritosss, por eso les puse ese nombre, je,je,), y si, son crema de chocolate (no son natillas), muuuyyy ricassss

Sara ha dit...

M'encanta aquesta recepta!!!

100% anti astènia primaveral... però 100% anti "operació bikini".

Algún dia el probaré, sí senyora!

Gemma ha dit...

Hola anónimo! El molde mide 23cm de diámetro.

Ester, va molt bé saber altres llocs per comprar aquestes coses. I amb quines quantitats et venen la glucosa?

La divina, precisament a la recepta deien que el que té de bo la Nutella respecte altres marques (Nocilla...) és que se li nota més el gust d'avellanes... mmmm!

Marisa, gracias por aclararme la duda. En casa no acostumbramos a comprar estos postres industriales, preferimos hacerlos nosotros ;) Tendremos que prbar tu receta, seguro que sale riquísima!

Sara, prometo que la propera recepta serà més light, que estem en ple mes operació bikini ;)

Ester ha dit...

Aquesta és una drogueria centenària de Badalona, d'aquelles de les que ens sentim orgullosos la gent que som d'aquí d'unes quantes generacions enrera, també n'hi ha una altra a Mataró, crec que pel centre.
A mi me la van vendre amb un pot de vidre. No recordo el pes, però de capacitat, en volum, déu ser de 300 ml aproximadament. Crec que no em va costar gaire cara, fa bastant que la vaig comprar. Jo la faig servir per fer una mena de canelons de caramel farcits de crema de Mascarpone. A veure si els faig un dia d'aquests i els penjo al blog.
En aquesta drogueria també pots trobar essències, cremor tàrtar...
Una abraçada
Ester Giró

La Ballena Elena ha dit...

He descobert avui el teu blog i en dues paraules estic

IM PRESIONADA

ja he imprès un parell de receptes però tornaré més

RUBEN ha dit...

Visca la Gemma! Visca la Nutella!
Per cert Gemma, jo tinc un pot de quilo de glucosa. Si vols te'n porto la propera vegada que ens veiem.
xao xao

xaro ha dit...

Ja no queda rés més per dir!! Perqué no posas una pastiseria??
Es espectacular!!!!
Petonets

Xaro

Anònim ha dit...

M'he quedat sense paraules. No sé que dir!!! Cada pastís que fas és un nou repte per nosaltres. Sempre perfectes en la presentació i de sabor mmmmm..... Fantàstic!!!! Em falta temps per poder fer-los...

Susanna

Gemma ha dit...

Ester, CANELONS DE CARAMEL FARCITS DE CREMA DE MASCARPONE???? Això sona molt i molt bé! Ja ho crec que has depenjar-ho al blog!!!
Em sembla que haurem d'organitzar una visita a Badalona per fira-nos d'unes quantes coses a la drogueria... n'hem de parlar, eh?

Hola Ballena Elena, benvinguda al blog! Ara que has descobert el blog espero que tornis, eh? Ara passo pel teu blog a fer-te una visita :)

Ruben, tens un pot de kg? Et durarà moltíssim! Je je je, ja ens veig aquí traficant entre nosaltres amb glucosa... canvio 100g de glucosa per 3 faves tonca!! O 250g de praliné d'avellanes per cremor tàrter! Seria genial ;)

Xaro i Susanna, moltes gràcies pels comentaris :)))

Pebbles ha dit...

Això ja sembla una botigueta, jejeje...

Per cert Gemma, només em faltava saber que les fulles les havies fet tu, ara ja et faig la OLA, però d'aquelles que passen per sobra de Barcelona, quina artista noia.
Una abraçada
Eva

Anònim ha dit...

Hola, hola!
Doncs jo, si hagués anat a la Roureda, segur que m'hauria quedat amb aquest!!!!
Crec que ja és hora que kisumenja i un servidor comencem a fer postres (no els treballem gaire, la veritat) i aquest pot ser una excel·lent porta d'entrada...

Salut!

Anònim ha dit...

Hola Gemma, des de fa temps que soc assídua al teu blog, tot i que observo des de les penumbres i en silenci.. jaja. Pero és que quina pinta fa tot!!
Escric per primer cop perque tinc un dubte una mica absurd... a moltes receptes aconselles com a base de la tarta "1 planxa de pa de pessic" (com en aquesta) i el meu dubte és si et refereixes a algo que es compra ja fet o ho fas per ahorrar-te posar sempre la recepta del pa de pessic.
Suposo que serà més bé la segona opció, així que, creus que em podries donar la recepta bàsica? Es que n'he llegit tantes que ja no sé quina em convé utilitzar i aquesta recepta no vull tardar en provar-la!

Moltes gràcies i felicitats per aquest blog tan golós!

Glòria ha dit...

Gemma, (PER A LA PEBBLES)

He vist que la Pebbles pregunta sobre les fulles de xocolata del pastís de tres xocolates. Com que no sé on trobar-la a ella directament, li contesto des d'aquí que jo les fulles les vaig comprar a Bombons Blasi, que està al carrer del Cardenal Casañas, tocant a la plaça del Pi, de Barcelona.

Fins aviat

e. ha dit...

ep mestressa!

no sé si l'última és la més bona, però se'm fa la boca aigua amb aquest pastís... així que serà el proper a caure!

concretament aquest diumenge, que celebrem l'aniversari d'una de les lectores d'"alavoradelfoc".

aquest cop, va al blog, ho prometo!

Gemma ha dit...

Pebbles, fer les fulles no és difícil, només una mica entretingut... Has llegit el comentari que ha fet la Glòria sobre les fulles?

Olletadeverdures, aviam si és veritat i comenceu a fer pastissos! Que tants cigrons i espinacs tampoc són sans ;)

Agatha, benvinguda al blog! M'alegro moltíssim que per fi t'hagis decidit a escriure... bién!
El pa de pessic sempre el gasto fet per mi. Tens la recepta bàsica a la recepta de la Mona de Pasqua (sense mantega ni llevat, només ous, farina i sucre). T'explico què faig jo: Faig un pa de pessic base. Després el tallo en 4 rodanxes i normalment en gasto una pel pastís que vull fer. Les altres 3 les embolico per separat amb paper film i cap al congelador! Així sempre en tinc a mà...
Si algun cop no en tinc i no tinc temps de fer pa de pessic, utilitzo el truco de les galetes esmicolades barrejades amb mantega ;)

Glòria, gràcies per la informació! M'ho apunto!!! Tenen altres coses per decorar a aquesta bomboneria? Hauré de fer-li una visita...

e. a veure si és veritat i aquest cop ho penges al blog, eh? ;) Felicitats per la lectora que da anys! Quí és?

canela ha dit...

Senzillament fantàstic, com tots els pastissos que fas. Enhorabona!


canela

Rosa ha dit...

Impresionante...
Sin palabras me has dejado, rozas la perfección.
Besos

Anònim ha dit...

Buenasss aqui el catala exil.liat a Nantes.

Recepte feta aquest cap de setmana per un aniversari d'una nena.

Quin plaer veure-la com es menjava la seva part de pastis.

Aquest cap setmana varem anar amb amics i tots s'esperaven els meus (teus) postres.
Vaig apostar pel doblet que tu tambe vares fer Tarta Mousse de Nutella + Pastís de Mousse de Nabius.
Ideals per fer sense forn, vaig portar la base de pa de pessic de casa i la resta va estar feta en un plis plas.

Apa-li enteniment i pastissos !

Jo Carba ha dit...

Bones Gemma,

ja fa uns mesos que varem descobrir el blog i jo i la meva parella et visitem religiosament abans de cada sopar que fem per agafar idees ;p

esta clar que no som tan profesionals com tu, i tenim un dubte, jeje:

hem fet akest pastis (ens va faltar un ingredient per fer el de nabius) i esta bonissim. la pregunta es, com tu fas per a que et quedi tan "plana" la capa de dalt?.

nosaltres no hem ficat glucosa.

salutacions

Joan i Rous

Anna, de Mont-roig ha dit...

Hola Gemma!
Què tal tot!
Mira... buscant receptes al teu receptari... he trobat aquesta mousse, que té una bona pinta infinita! jeje! Però tinc un dubte! Què és la glucosa? On en puc trobar?

Gràcies!!!!

Gemma ha dit...

La glucosa es ven directament als obradors de les pastisseries en grans quantitats. Jo en demano una mica a la pastisseria del costat de casa i me la regalen... :)