dimarts, d’abril 08, 2008

La Cuina en Directe de Descobrir Cuina amb en Pep Nogué

Aquest és el Xuixo de Plàtan que va fer en Pep Nogué durant una classe de cuina apassionant a la qual vaig tenir la sort d’assistir:


Des de fa un parell de mesos, la revista Descobrir Cuina i els supermercats Bonpreu ofereixen un taller de cuina amb en Pep Nogué, gran cuiner i assessor culinari de la revista. Durant el taller, en Pep cuina tres receptes de les publicades aquell mes. Per participar-hi, només cal enviar un correu electrònic i ser un dels afortunats en el sorteig.


Per la sessió del març jo vaig ser una de les afortunades :) El taller es va fer el dijous 27 de març a l’Espai del Consum del Bonpreu, justament al mateix lloc on l’endemà vam fer la classe amb el David Lienas. Quina casualitat, oi? I sobretot, quina sort! La classe va ser genial, només érem 10 persones i vam poder estar tota l’estona a tocar d’en Pep Nogué, mirant com cuinava i escoltant les seves interessants explicacions. Vaig disfrutar moltíssim! Es nota que en Pep és un apassionat de la cuina i, sobretot, un apassionat del producte proper i de qualitat: va parlar de formatges ripollesos i garrotxins, d’arrossos italians, de sopes d’all catalanes, de xuixos gironins, de pastanagues menorquines... ja enteneu què vull dir, oi?




Les receptes que va fer són de l’edició del març: “Sopa d’all, poma i pa integral amb llunes de pebre rosa” de la Carme Ruscalleda, “Risotto de fonoll i gorgonzola” d’en Roger Martínez i “Xuixo de plàtan” d’en Jordi Roca. Al final de la classe vam poder degustar-les totes tres i, francament, li van sortir boníssimes. Em va sorprendre sobretot la sopa d’all; la vaig trobar exquisida, fina i molt dolça. Ja tinc triat l’entrant del proper dinar de “quedar bé”;) Pel que fa al risotto, el fonoll li dóna un toc de frescor i d’anisat que contraresta el gust tan potent del gorgonzola. També em va fer il·lusió que hagués triat el xuixo de plàtan; precisament és la recepta del març que vaig fer jo pel bloc i confesso sense vergonya que li va quedar millor a ell que a mi... naturalment!

Només em falta agrair a l’equip de Descobrir Cuina haver-me permès assistir a aquest taller. Vaig gaudir-ne molt i aprendre encara més. Iniciatives com aquestes són les que distingeixen una bona revista de cuina... aconsegueixen que l’afició a la cuina i als productes de qualitat dels amateurs com jo creixi cada dia una mica més.

Moltes gràcies!

19 comentaris:

Ro ha dit...

Jo crec que objectivament (que consti, que només et conec de llegir-te al bloc) t'haurien d'oferir una secció a la revista Descobrir cuina perquè allò de fer sempre una de les seves receptes (i que et quedi tan bé), s'ha de poder veure en paper escrit!!! I aquests xuixos de plàtan, al final hauré d'intentar fer-los!

Anònim ha dit...

Quina sort Gemma!!!...Jo sempre participo al sorteig mensual...i MAI m'ha tocat res de res!!!...Els xuixos tinc el meu dubte de quins han quedat millors...la presentació per això molt més acurada la teva!!!!
Felicitats per aquest regal!!!!
Petunets,
Eva (terrassa)

Gemma ha dit...

Ro, je je je, això sí que és una bon broma! Vaig aprofitar per preguntar-li al Pep Nogué si els sabia greu que publiqués receptes de la revista (rotllo tema drets d'autor i tal) i em va dir que al contrari! Els agrada que les cuineres de casa com nosaltres poguem fer les receptes de la revista, que això els anima a posar receptes més a l'abast de tothom... (tot i que s'ha de reconèxier que algunes no ho són, eh?)

Eva, vaig alucinar quan em van trucar per dir-me que m'havia tocat el concurs... encara salto d'alegria :)
Per la presentació el Pep no va fer res perquè ens ho vam menjar allà mateix, però t'asseguro que el gust de la crema era ESPECTACULAR!

Carme ha dit...

Hola Gemma...potser no t'enrecordes de mi...vam coincidir al taller d'en pep Nogué...de fet ...surto en unes de les teves fotos, però d'esquena,,,sóc la noia del cabell vermell....Felicitats pel teu blogg,,,està molt,molt currat!!!...Et volia fer una pregunta..¿tens més fotos d'aquell dia? com per exemple quan estavem tastant els plats al voltant de la taula fent petar la xerradeta???...es que m'agradaria tenir un record d'aquell dia...please!!
Fins aviat

Joan ha dit...

Quina sort poder anar a una sessió com aquesta... és com una màster class suposo.
Segur que això et motiva per fer mooolts més postres!
(en el tema whisky també estic planejant anar a un tema magistral d'aquests que ja explicaré, jejeje).
Fins aviat!

Pebbles ha dit...

Moltes felcitats, i coincideixo amb la Eva, els teus xuxos, tenen més bona presencia.... així que ja podries tenir un espai a la revista per alguna de les teves receptes.
Arreveure,
Eva

Gemma ha dit...

Carme, quina casualitat que hagis vist el blog! Em fa molt ail·lusió... Sí que tinc més fotos d'aquell dia, si m'envies un correu a l'adreça del blog te les passo! Oi que va estar bé la classe? A veure si tornem a tenir sort un altre cop ;)

Joan, ho has definit molt bé: és una master class! Suposos que amb les cates de whisky podeu fer el mateix, oi? És molt bona idea :)

Pebbles, de gust eren millors, t'ho prometo!

Anna ha dit...

Ostres Gemma, que bé! Jo ja fa dies que vaig enviar el mail pel proper sorteig, a veure si tinc sort! De fet, la sopa d'all i el risotto de gorgonzola ja els he provat i els xuixos ja te'ls vaig veure a tu...és a dir, va fer les millors receptes pel meu gust!

La cuina vermella ha dit...

Enhorabona dolça! Estem d'acord amb tots els altres comentaris, ara mateix escriurem als Srs. del descobrir cuina perquè et donin un espai a la seva revista.
Ens n'alegrem per tu!

Diari gastronómic ha dit...

Bones!Veig que tenim afició i que tens la mà trencada, realment m'agradaria tenir alumnes com tu!

Una abraçada desde els fogons!

Gabriel

Anònim ha dit...

Ostres Gemma, quina sort que tens poder veure en acció les receptes del Descobrir Cuina. Felicitats!!
No estaria malament fer una seccio a la revista,...
Gemma, Vic

Gemma ha dit...

Anna, segueix participant, algun dia et tocarà a tu i val la pena! Jo també penso que en Pep va triar molt bé les 3 receptes :)

Txelli Kike, gràcies pel comentari :)

Gabriel, sóc una alumna molt aplicada ;)

Gemma de Vic, vaig tenir molta sort amb el concurs... a veure si em torna a tocar ;)

Ester ha dit...

Jo també envio els mails algun cop, sobretot quan sortegen estris de cuina o lots, però tampoc m'ha tocat mai.
Felicitats i que ho puguis gaudir algun altre cop.
Ester

Anònim ha dit...

Ostres, a la Vila no arriba mai el "descobrir cuina" sempre me la tinc de comprar quan baixo a Tarragona o al Vendrell i quan vec tot el que feu i que hi surt em sap un greu no tenir-la. Al final mi tindre de subscriure i ja estarà!!!

Fins aviat i no cal dir-te que ets uns crack xiqueta!!

ANNA DE LA VILA

enric ha dit...

... Aquests punts suspensius volen ser el signe gràfic del que diria, però no dic perquè després em dius que sóc un exagerat. ;)

Gemma ha dit...

Ester, la constància és el més important, si sempre escrius, algun dia toca segur!

Anna, t'hauràs de subscriure, així no te la perdràs :)

Enric, aquest cop els comentaris exagerats van pel Pep Nogué, un cuiner excepcional i un gran comunicador!

Elena ha dit...

quina il·lusio poder compartir una estona amb gent tan professional,,,

i el iogurt casolà,,una passada de bo,un petonet guapisima.

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

Sempre he tingut un dubte que he pensat que tu potser me'l pots solicionar.

Quant temps dura un pastís o una coca un cop fet?
Sempre que no ens l'acabem no sé mai quants dies el puc tenir a la nevera abans que es faci malbé.


pd/ he fet unes quantes receptes de les que surten al teu blog i sempre han tingut èxit!!!
Estan boníssimes!!!


Gracies i fins ara!!

Gemma ha dit...

Elena, em va fer molta il·lusió!

Anònim, la teva pregunta és molt difícil de contestar, depèn de la coca o del pastís... N'hi ha que es poden congelar... M'hauries de dir un cas concret.
M'alegro que hagis provat receptes del blog it'hagin quedat bé! Felicitats!