diumenge, de desembre 16, 2007

Trufes de Crema de Castanyes a la Vainilla

Ahir vam anar a dinar a Barcelona a casa d’unes amigues de la família de tota la vida. Per Nadal fan un pessebre espectacular, d’aquells que ocupen tota la sala i, si vols que et donin dinar, és obligat cantar unes nadales davant del pessebre :)
A part de les orangettes, vaig portar unes trufes de crema de castanyes que tenia moltes ganes de provar:




La recepta la vaig treure ja fa dies del magnífic blog bocados dulces y salados, però com que no sabia on trobar la crema de castanyes (la Rosa la compra a França!) em pensava que no les podria fer :( Durant la visita al Solé Graells de la setmana passada, sense buscar-ho, vaig trobar una llauna de crema de castanyes aromatitzada amb vainilla, que s’adaptava perfectament a la recepta de les trufes. Així que no vaig dubtar gens i directe al cistell de la compra!


He seguit la recepta exactament igual que l’original, però les he arrebossat de tres maneres diferents per tal que quedés més variat. Com diu la Rosa, la crema de castanyes dóna a les trufes una textura molt suau i agradable, les fa més cremoses i suavitza el gust amarg de la xocolata. A nosaltres ens van agradar molt!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per a 25 trufes)

  • 150g de crema de castanyes a la vainilla
  • 60g de mantega
  • 100g de xocolata de cobertura negra
  • 100g de cacau en pols
  • Fideus de xocolata, cacau en pols, canyella en pols i sucre per arrebossar

Preparació:

Fondre la xocolata al microones. Afegir la mantega pomada i el cacau en pols i barrejar fins obtenir una mescla homogènia. Afegir la crema de castanyes i barrejar bé. Deixar reposa la mescla a la nevera un parell d’hores.
Fer boletes petites i arrebossar-les amb cacau, fideus de xocolata o canyella barrejada amb sucre. Col·locar dins de papers de bombons i reservar a la nevera.
Treure les trufes una estona abans de menjar-les per tal que agafin temperatura ambient.

Bon profit!

26 comentaris:

Shitaki ha dit...

Vaja trufes espectaculars!.es que dona gust visitar-te perque sempre em sorprens..
La propera vegada que vaja a Barcelona ,he de pasar per Solé i Graells,vaja que si. Em pots dir l'adreça ?.Gràcies per adelantat.

Rosa ha dit...

Te han quedado fantásticas. De presencia inmejorables. Personalmente creo que son de las trufas que mas me han gustado.
Rosa

Anònim ha dit...

Eren boníssimes! felicitats!

Gemma ha dit...

Shitaki, el Solé Graells està al C/ Príncep Jordi, núm. 2-8 (darrera la plaça Espanya). Està bé una visita, però pensa que tot són quantitats industrials... Nosaltres vam comprar poques coses, tot era massa gros!

Rosa, muy buena receta, gracias por compartirla! :)

Pol, estaven boníssimes! ;)

Su ha dit...

Que presencia por favor...espectacular...enhorabuena...

Unknown ha dit...

Quina passada! copio y pego i anire a buscar correeeeeeeeeents, crema de castaña ;-)

Un cop més, m'has deixat ÉPATÉE! :P

Marta ha dit...

Ai Gemma!! Mataria per una d'eixes!! Me l'envies per correu?

Besets

Kara ha dit...

Meravelloses les trufes!!!

Gemma, perdona que sigui tan pesada... :( busco alguna recepta de pastís de mousse de llimona, però no en sé trobar cap... n'hi ha alguna del teu bloc que pugui fer amb llimona, o saps d'alguna web on en pugui trobar la recepta?

Gràcies a l'avançada!!

Elisabet

Gemma ha dit...

Su, gracias por tu visita :)

Cristina, no cal que vagis corrents a buscar crema de castanyes, que dijous la porto a te mare :)

Marta, te n'envio una capseta de regal :)

Elisabet, jo faria la mousse de préssec que et vaig passar, però sense el préssec en almívar. Canviaria el licor de préssec per suc de llimona i els iogurts, enlloc de naturals, de llimona. De totes maneres, et passo una recepta d'en Carlos Valencia, fa coses espectaculars i totes les receptes estan garantides que surten bé:
Mousse de llimona

Kara ha dit...

Gràcies Gemma, ets molt atenta!!

Com que sóc impacient de mena, ahir a la nit vaig fer una prova de la mousse d'en Carlos Valencia... però dividint els ingredients entre 3 perquè només era per tastar-la... i m'ha quedat un bunyol que Déu n'hi do! :D és que no es poden fer invents...

Fins aviat!! :D

Gemma ha dit...

Per què t'ha quedat un bunyol? Que facis menys quantitat no significa que no pugui quedar bé... Què t'ha passat?
Jo no he provat aquesta recepta concreta del Carlos Valencia, però no provat d'altres i totes m'han anat molt bé...

Kara ha dit...

Hola!!

Bé... és que m'ha quedat un pastís d'un centímetre d'alçada més o menys! :D vaig fer servir el motlle més petit que vaig trobar (19cm) però tot i així m'ha quedat planet planet... ara bé, de gust boníssim!!

També em va passar que la base de galetes m'ha quedat massa gruixuda.

Com que sóc una mica tossuda, el tornaré a provar però amb les quantitats originals :) és que em fa MOLTA il·lusió portar un pastís a casa els sogres!! :Þ

El "pastís de 3 xocolates" té gust de xocolata-xocolata? i quina textura té? com de quallada? o més sòlid?

Al final em banejaràs del bloc perquè t'estic donant molta feina.. :(

Fins ara!!!

Unknown ha dit...

ELISABETH

Un dia vaig provar de fer una recepta de la Gemma i em vaig equivocar en algun pas (despiste de la meva part) i també em va sortir un bunyol! pero es que no tinc el nivell de la Gemma... Encaraa ;-) jejeje

piano, piano que diuen els italians

Anna ha dit...

Hola Gemma! Doncs la recepta sembla fàcil, només falta comprar la crema de castanya. Gràcies per tantes idees tan bones!

Gemma ha dit...

Elisabet, fa gust de xocolata xocolata! Queda una textura de quallada...
Anima't a tornar a provar la recepta del Carlos Valencia, estic segura que la segona vegada et quedarà millor, sobretot si el problema és la mida del motlle i fas les quantitats totals :)

Cristina, que el bunyol li ha quedat amb una recepta del Carlos Valencia, eh? No pas amb una de meva... ;)

Anna fàcil de veritat!

Kara ha dit...

:) noies, ho tornaré a provar i ja us explicaré què tal!! jo sóc moooolt novatilla a la cuina, però hi poso molta il·lusió!! tanta que fins a finals de setmana no tindré la batedora de varilles elèctrica... i ahir a la nit em vaig dedicar a muntar les clares i la nata a mà!! (pobres veïns...)

Teniu uns blocs fantàstics, per cert! el de l'Anna no el coneixia i ja me l'he posat als preferits!!

Margarita ha dit...

Ja ja ja ja!!! me parto con el traductor: espinilla mezclada con...... cacau en polos...

Bueno, aparte de esta gracieta te diré que me han encantado, y ya tengo la crema de castañas en la lista de la compra.

CESC ha dit...

Caram! Quines postres més bones! La veritat és el teu blog és un perill per a qualsevol que vulga fer règim... Quina (sana) enveja de veure les coses tan delicioses que prepares.

Gemma ha dit...

Elisabet, muntar les clares i la nata té molt mèrit!!!

Margarida, los traductores son un desastre :( No conozco ninguno que sea bueno...

Francesc, pel règim, el Nadal és fatal! :( Però si només n'agafes una... ;)

Anònim ha dit...

Gemma, no faràs un tortell de reis?
És que els teus seguidors de ben segur que ens agradaria veure'l... i tenir la teva recepta.
Gràcies!!
Marta T.

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
He estat molt content de veure que surts anomenada al Descobrir cuina, que farà que la pàgina sigui, si cap, encara més coneguda. Potser el que no comenta la revista és que aquesta pàgina millora moltes de les seves receptes i n'afegeix d'altres (moltes altres) en fin...que l'any 2008 poguem seguir gaudint de les receptes...i de tant en tant provar-ne alguna cuinada per tu :-)
petonets
Raül

Gemma ha dit...

Marta T, em moro de ganes de fer el tortell de reis, però no sé... Ja em va passar l'any passat: marxo de vacances i torno el dia 7, de manera que no el podré fer per reis... i, és clar, ja no és el mateix :( Tot i així, no descarto fer-lo abans de marxar i penjar-lo al blog abans d'hora :)

Raül, ara mateix penjo la recepta del mes de desembre :) I ja saps que a casa nostra sempre hi haurà postres per vosaltres! Petons a la Maria :)

Francesca ha dit...

Gemma, t'havia dit que faria el flam de xixona?... doncs aquestes trufes també cauen aquest Nadal! quina pinta!

Dolors ha dit...

Gemma, sóc la Dolors. Jo utilitzo la crema de castanayes per fer el tronc de Nadal i l'he trobat al Makro. Una companya de la feina m'ha dit que també la va trobar a Casa Evaristo a Terrassa. No és aromatitzada a la vainilla però et pot servir. Haig de provar a fer aquestes trufes, tenen una pinta!!

Gemma ha dit...

Dolors, què és el Makro? Un super?

Ja investigaré això de la casa Evaristo a Terrassa... Com que hi tinc contactes... Segur que me'n poden aconseguir! Moltes gràcies!

Sergi i Laura ha dit...

En qualsevol hipercor trobareu la crema de castanyes, jo la he comprart al de girona.

laura