dissabte, de desembre 22, 2007

Gota Caramel·litzada de Fruits Secs

Aquesta és la meva participació al HEMC-17 del mes de desembre, dedicat als fruits secs:



Delokos, l’amfitrió d’aquest mes del HEMC, ha triat un ingredient excel·lent i gairebé imprescindible per a l’elaboració de postres: els fruits secs. D’altra banda, aquest ingredient s’escau perfectament a l’època nadalenca i al fred de l’hivern... Tot i que Delokos demana que no només es presentin receptes dolces, ja sabeu que en aquest blog només s’hi troben postres ;) Espero que els altres participants ho compensin presentant altres receptes salades de fruits secs!


Aquestes pastes dolces estan inspirades en una recepta de l’escola de pastisseria Aula Chocovic, especialitzada en xocolata, que ofereix cursos de cuina d’alt nivell, amb professors de renom internacional. La base original es fa amb una massa de croissant, que s’amassa i es plega d’una forma especial. Com que l’elaboració d’aquesta massa és molt complicada i només apte per a professionals, jo he utilitzat una pasta de full que he tallat amb la mateixa forma que la indicada a la recepta. El farcit de fruits secs que porten les gotes és idèntic que l’original. Amb les quantitats indicades a la recepta original surten unes 10 gotes de la mida d’una pasta d’esmorzar individual (tipus croissant mitjanet). Jo n’he fet la meitat de quantitat.


El resultat és una pasta dolça ideal per a esmorzar, amb un gust molt semblant a les típiques pastes de rebosteria fetes amb pasta de full i cobertes de fruits secs. Aquestes tenen, a més, un gust deliciós a mel.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per a 5 pastes)

  • 1 làmina de pasta de full
  • 75g de mel
  • 12g de sucre
  • 75g de nata líquida
  • 85g de mescla de fruits secs
  • 1 ou
  • Sucre en pols

Preparació:

Bullir la mel, el sucre i la nata. Afegir els fruits secs i coure-ho durant 3 minuts. Deixar refredar i reservar a la nevera.
Tallar la pasta de full en 5 trossos en forma de gota d’aigua. Posar-los en una plata de forn coberta de paper de forn, pintar-los d’ou batut i punxar el centre de la gota per tal que no pugi la massa. Posar una cullerada del farcit de fruits secs a sobre de cada pasta i coure-ho 15 minuts a 200º, amb el forn preescalfat. Deixar refredar i decorar la punta de la gota amb sucre en pols.

Bon profit!

16 comentaris:

Camil Ros ha dit...

en el meu bloc he creat un espai que es diu: dels blocs als fogons .cat
en el qual hi ha el vostre bloc, entre tots aquells escrits en català que m’agrada visitar.
http://cuina.camilros.cat

Unknown ha dit...

Bueno, bueno... como siempre me sorprendes con una de tus recetas, pero es que esta, además de espectacular, parece fácil, hasta para mí, que a la repostería le doy muy poco, je, je...

Es más, tenía pendiente de hacer un postre para Nochebuena y creo que ya lo tengo... ya te contaré cómo me sale, je, je...

Felices fiestas y gracias por tu contribución a HEMC#17...

Gemma ha dit...

Camil gràcies per afegir-me a la llista :)

Delokos, he disfrutado muchísimo con esta receta y el ingrediente que has escogido para el evento de este mes. La receta, con masa de hojaldre en lugar de masa de croisant, es muy muy fácil. Para Nochebuena puedes tener preparado con antelacion (incluso el día antes) el relleno y en el último momento hornear el hojaldre con los frutos seos. Esta riquísimo!

Shitaki ha dit...

Mare meuaaaaaaaa, pero que fas Gemma ?, tu tens un art increible.Sense paraules ens deixes...

Venia per felicitar-te els Nadals , com diuen a Mallorca: Molts d'anys!

Anònim ha dit...

¡¡Espectacular!!
y una presentación inmejorable!!
Felices Fiestas

CESC ha dit...

Caram, quina recepta tan senzilla i saborosa alhora! Aquesta, fins i tot m'atreviria a fer-la jo. Com sempre, ets una passada! Es nota la teua mestria. Salutacions novament.

Unknown ha dit...

que rica pagina...

Tiriti ha dit...

Aquesta recepte és original en la presentació i fa una pinta increible, pensava que no et podies superar però ho fas constantment. Felicitats.
Bona Nadal i feliç 2008.
Peace and good will to all! i tots els tòpics que es diuen per aquestes dates.

Gemma ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris :)

I Bon Nadal a tothom!!!

c de cocina ha dit...

Estic d´acord amb els comentaris anteriors... realment totes les teves preparacions semblen de pastisseria bona. Insuperable. Aniré adaptant de mica en mica els teus postres...
Saluts i bon any a tothom.

Joan ha dit...

Bones Festes i un any nou per descobrir molts sabors i paisatges nous...

Elena ha dit...

gemma,guapisima Bon Nadal,espero que estiguis fent coses bonisimas,un petó.

Gemma ha dit...

Moltes gràcies a tots i Que passeu també un bon Nadal i unes bones festes! I vigileu amb els empatxos de torrons! ;)

Alicia (canelona) ha dit...

¡¡Qué bonita presentación !! Preparas cositas maravillosas. Besitos

a n i s h i ha dit...

Esto es un postre o son trabajos manuales???? Pero que cosa tan bonita!!! Bueno y bonito, bien acabado, buena presentacion, buen tamaño, un 10 Gemma. Te invito a pasear por mi blog por si te gusta alguna cosilla. Feliz Año. Ana

Gemma ha dit...

Alicia y Ana, gracias por vuestros comentarios!