dissabte, de desembre 08, 2007

Confitura de Moniato

Avui penjo la primera part d’una recepta, el farcit de moniato per a uns pastissets tradicionals de València i Castelló:



En motiu de la nostra anada a Montanejos, l’Amparo em va passar la recepta dels pastissets de moniato, uns dolços tradicionals de molts pobles de l’Ebre i de Castelló que, en funció de la zona, es farceixen amb cabell d’àngel, moniato, mató...

Com que porten bastant feina, he aprofitat aquests dies que tinc temps per elaborar la confitura de moniato del farcit i en el proper article penjaré la recepta dels pastissets. La recepta és la que fa l’àvia de l’Amparo i, com la majoria de receptes casolanes, les quantitats són més aviat a ull. Com que jo sóc molt matemàtica :), ho he anat pesant i mesurant tot per tal de poder repetir la recepta més fàcilment. La confitura ha quedat molt bona, amb un gustet de canyella deliciós. Simplement untada sobre una torrada per esmorzar ja està boníssima, imagineu-nos com quedarà farcint els pastissets! :)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 400g de moniato bullit i pelat
  • 300g de sucre
  • 1 pell de llimona
  • 1 branca de canyella

Preparació:

Bullir els moniatos sencers fins que siguin tous (uns 20 minuts, depèn de la mida). Pelar-los i fer-ne puré amb el passapurés o xafant-los amb una forquilla.
Posar en un cassó el moniato, el sucre, la canyella, la pell de llimona i una mica d’aigua i coure-ho a foc baix durant una hora, removent de tant en tant per tal que no s’enganxi. Si queda molt sec, afegir una mica més d’aigua (en total, jo hi he posat uns 200ml d’aigua). Deixar refredar i guardar en un pot de vidre a la nevera.

Bon profit!

7 comentaris:

Glòria ha dit...

Hola Gemma!
Ja friso per veure els pastissets. La família de la meva mare són de Portell de Morella, un poble de la comarca dels Ports a Castelló i és un dolç molt típic. Allà els fan de confitura de carbassa o de cabell d'àngel. Tinc pendent un dia de fer una estada culinària a casa la meva àvia per aprendre a fer-los i penjaré la recepta al blog....

Unknown ha dit...

hmhmhhm! ben segur que aquesta recepta me la copio! ;-)

Anònim ha dit...

Confitura de moniato, que original! Deu estar riqíssima mmmm!
Jo també tinc ganes de veure els pastissets.
Núria

Gemma ha dit...

Demà mateix penjo la recepta!

Anònim ha dit...

Acabo de descobrir el teu blog buscant una recepta per Nadal i és fantàstic! Tindré feina per llegir totes les receptes! Felicitats pel blog!
Jo també he tastat aquests pastissets de cabell d'angel i son molt bons.

Ximo ha dit...

Hola Gemma,

com sempre és un plaer llegir-te, però avui més, ja que per l'època en que estem i per afinitat familiar m'has tocat la fibra...Tots els anys la meva mare fa pastissets (es fa una currada de unes quantes dotzenes per repartir als fills...) i la discussió es aferrissada per veure quants de moniato i quants de cabell d'angel. Jo particularment soc més aficionat al cabell d'angel, però me'ls menjo tots.
moltes gràcies per la recepta.

Una Abraçada.

Ximo

Gemma ha dit...

Maria, benvinguda al blog :) A veure si trobes una recepta per Nadal... n'hi ha moltes amb torrons!

Ximo, quina enveja els pastissets de te mare... ;) Segur que són boníssims. A mi m'agraden tots, els de cabell d'àngel i els de moniato! :)