divendres, de juliol 13, 2007

Gelat de Strawberry Cheesecake

El dimecres van venir l’Eva i el Tito a sopar i per postres vaig fer un gelat inspirat en el clàssic de Häagen Dazs:


Teníem moltes ganes que vinguessin l'Eva i el Tito, ja que en el sopar de benvinguda de fa dues setmanes érem tanta colla que gairebé no vam poder parlar amb ells. El Tito, que és peruà, ens va explicar moltes anècdotes del Perú i de les diferències que ha vist entre les nostres cultures. Esperem que s’hagi sentit ben acollit per la nostra família i que ens puguem anar coneixent cada vegada més!

La base per fer el gelat la vaig treure de Bcn mon amour, on fa uns dies la Gemma va fer un gelat de formatge. En els comentaris li vaig dir que seria una bona idea barrejar-hi unes galetes i una cullerada de melmelada de maduixa per obtenir el típic gelat de Häagen Dazs i em va animar a provar-ho... El resultat és molt bo i s’assembla força a l’original. El recomano!

La recepta la vaig fer seguint les indicacions de la Gemma, però vaig modificar una mica les quantitats dels ingredients per tal d’adaptar-lo al meu gust ;-)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 5 persones)

  • 500ml de llet
  • 100ml de nata líquida per muntar (35% m.g.)
  • 150g de sucre
  • 2 rovells d’ou
  • 125g de formatge cremós (Philadelphia)
  • 5 cullerades de melmelada de maduixa
  • 2 magdalenes (o semblant)

Preparació:

Seguir fil per randa les indicacions molt ben explicades a Bcn mon amour.
Esmicolar les magdalenes i torrar-les amb el grill del forn.
A l’última remenada del gelat mentre s’està congelant, afegir les magdalenes esmicolades i barrejar bé. Distribuir el gelat en els vasets i mal barrejar a cada vaset (no ha de quedar homogeni) una cullerada de melmelada de maduixa. Tornar al congelador fins el moment de servir. Una estona abans de menjar el gelat, treure’l del congelador i posar-lo a la nevera.

Bon profit!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Gemma, en primer lloc felicitar-te pel treu magnific blog i la traça que tens ens pastisseria, cada dilluns espero amb candeletes obrir el meu pc per veure la nova creació que has posat . Avui navegant per pàgines de cuina m'he vist una i he pensat en tú, es fantàstica peró està en francès, suposo que es podrà traduir fàcilment ( jo algo pesco ja que encara sóc de l'epoca en que a l'escola s'estudiava més el frances que l'alglès. Per cert jo també sóc de Sabadell.
La pàgina és:
florilege-gourmand.new.fr Espero que t'agradi.
Estrep

Toni ha dit...

Hola Gemma!
He remirat ara que tinc més temps el teu blog... i.... GENIAL!!!! Com t'ho has currat!
Però que molt bé.
A més m'està entrant gana... potser vagi a una pasteleria i compraré una pasta per menjar-me-la.
Bé: molt bé!
Bones vacances i espero que vegis també el meu i em diguis què et sembla... encara que és sobretot d'un tema diferent; però veuràs que vaig introduint noves pàgines perquè hi veieu els meus gustos, aficions i manera de ser.
Espero que t'agradi:
http://osmioth.blogspot.com/

Gemma ha dit...

Hola Estrep! Així que som veïnes?
Acabo de visitar la pàgina que em recomanes i és espectacular! Quines receptes! Ja la tinc a "favoritos" :) Hi ha la secció de "entremets" que és per cuiners molt experts, eh?

Hola Toni, ja veig que t'has animat a continuar amb el blog,eh? Està molt bé! Bones vacances tu també!

Anònim ha dit...

Hola Gemma!
Sóc l'Anna, m'he quedat de pasta de moniato!Aquestes postres són una passada, semblen sortides de les millors pastisseries.Felicitats!!
Espero que rebis el comentari, crec que he triunfat.

Gemma ha dit...

Molt bé Anna! Ja has fet els deures :) Quan tinguis l'Office ja m'avisaràs, eh? T'agrada la idea de fer un blog com aquest per practicar?

Pulga ha dit...

M'encanten aquest tipus de receptes que a mi personalmente ni se m'havia passat pel cap fer-les a casa. És genial!!! Strawberry-cheesecake homemade!!!! Gemma ets una artista!

Anònim ha dit...

M'agradaria molt fer un blog com aquest, però em sembla que he de fer molts deures encara.
D'acord, quan tingui l'Office t'aviso. Anna

Ester ha dit...

Hola!
Gràcies per haver visitat el meu blog i haver-hi deixat missatges. Reviso el teu blog molt sovint, m'encanta, ja he provat algunes de les teves receptes i me n'he sortit prou bé.
Moltes gràcies i felicitats per la feina feta

Anònim ha dit...

Hola!!
Sóc cuiner "novato" i em va costar espesir la crema amb els rovells d'ou i la llet.
Hi ha algun truc?? es que m'hi vaig estar estona bullint-la fins que es va espessir. Llavors em va quedar molt reduïda i el gelat m'ha quedat potser un pèl massa dolç.
Algun consell??

PD : Tot i ser massa dolç , el gelat va quedar boníssim!! Felicitat pel blog

Joel

Gemma ha dit...

Hola Joel! La crema no s'ha d'espessir gaire (molt menys que unes natilles!). Ha de quedar com una crema anglesa, que no porta gens de maizena. Gairebé no ha de bullir, quan estigui a punt de fer el primer bull, ja la pots treure i la tindràs al punt!