diumenge, de juliol 01, 2007

Galetes Blanc i Negre

El dijous passat va venir la meva cosina Esther d'Itàlia a fer-nos una visita... Per postres de sopar vaig portar aquestes galetes i unes altres d'avellana que fa molt temps que tenia pendents:



Em va agradar molt tornar a veure la meva cosina italiana d'adopció, feia molt temps que no venia a Catalunya! Quan va dir que venia a passar uns dies a casa els seus pares a Sabadell, em va fer molta il·lusió...

Per sopar, com que hi havia els fills de l'Esther i les meves nebodes, que no són gaire de dolços, em va semblar que unes galetes com aquestes els agradarien força. A més, la recepta la tenia molt vista en diferents blogs de cuina i tenia moltes ganes de provar-la. L'origen de la recepta és realment complicat de saber perquè ha donat moltíssimes voltes... crec que és de Maktub, però no n'estic del tot segura. Aquestes galetes queden molt vistoses i són boníssimes: cruixents amb el sucre per fora i toves i meloses per dins... Mmmm! I són molt fàcils de fer. Molt recomanables!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 60 galetes)

  • 250g de xocolata Nestle postres (o semblant)
  • 55g de mantega
  • 100g de sucre
  • 2 ous
  • 210g de farina
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de vainilla en pols
  • Sucre en pols

Preparació:

Fondre la xocolata i la mantega al microones. A part, batre els ous amb el sucre fins que quedin banquinosos i doblin el volum. Barrejar amb la xocolata i la mantega. Afegir la vainilla, la sal, el llevat i la farina tamisada. Deixar a la nevera 1 hora.
Formar boles i arrebossar-les amb sucre en pols. Posar-les ben separades sobre una placa de forn i coure-les 10 minuts a 180º fins que s'esquerdin.

Bon profit!

12 comentaris:

Boston1955 ha dit...

Aquestes galetes m'encantan, per Nadal les vai preparar i les vaig empaquetar per regalar a les amigues.
La teva cocina Ester esta per acompanyar al seu marit que es music?
salutacions

Gemma ha dit...

Hola Boston! No... el marit de la meva cosina no és músic, i aquesta vegada no tenia vacances i s'ha quedat a Itàlia. Deu ser una altra Esther :)

Anònim ha dit...

Hola; sóc l'Anna de Vila-rodona, el dissabte vaig fer la mousse de sindria. Va ser tot un exit, em va quedar super suau i la vaig servir ben fresqueta. Ara em van dir els meus convidats que fes la coca de sant joan pero la veritat es que aquestes galetes prometen molt. Amb els teus postres haurem d'anar a donar molts tomets per les muntanyes de Prades per fer linia!!! jijiji.

Ja t'explicaré pel que me dicidit de fer aquesta setmana!!!

Records.

famalap ha dit...

Yo las hice (sin gluten, claro!!) hace una temporadita... Están demasiado buenas ¿verdad?

Anònim ha dit...

Yo también las he hecho sin gluten y son espectaculares. Hay una receta parecida pero de almendra, que en la bandeja mitad de unas y mitad de otras, quedan preciosas para meriendas con invitados. Te han salido genial, como todo lo que haces.
Un besazo

Unknown ha dit...

HOLA!

Jo vull ser com tu quan sigui gran! ;-) (i aixo que en sóc ja més que tu.. On has après a fer aquestes maravelles? haig d'apendre tant encara....
He començat un blog de cuina i t'he linkat. Una abraçada! Cristina

http://vidaculinaria.blogspot.com/

Gemma ha dit...

Anna, m'alegro que la mousse de Sindria et quedes tan bona. Quina sort poder anar a fer volts per la Serra de Prades... és preciosa!

Marisa, están bueníssimas!

Marigui, tienes la receta con almendra? Yo hices unas con avellana y las tomamos juntas de postre con estas...

Cristina, ara mateix visito el teu blog ;-)

Elena ha dit...

gemma,has fet cosas bonissimas,las apunto totes,aquestes maktub son impresionans de bonas i l´olor que queda a casa cuan les fas a xocolata,
un petó.

Anònim ha dit...

Hola, Gemma

Posats a demanar,ens podries posar la recepta de les galetes d'avellana?. Potser us les vàreu menjar totes i no tens foto?

Fins aviat

Glòria

Gemma ha dit...

Hola Glòria!
Acabo de penjar una altra recepta... Però la propera que posi seran les galetes d'avellana, de veritat!
I sí que tinc foto ;-)

Anònim ha dit...

He fet dues vegades aquestes galetes i sempre tenen molt d'èxit. Estan boníssimes.
Piedad

Gemma ha dit...

Hola Pietat! Estic d'acord amb tu, aquests galetes són una de les millors receptes del blog: fàcils i sempre queden bones!!
Com et va quedar el pastís-mona? Vas fer una foto?