dimarts, de juliol 10, 2007

Delícia d’Arròs amb Llet

La setmana passada va ser l’aniversari del meu germà gran, el Guillem. Per poder bufar les espelmes vaig fer aquest pastís:



Ja sé que fa uns quants dies d’això i encara no havia penjat la recepta, però vaig una mica enfeinada amb moltes coses i em falta temps... Però val més tard que mai, oi?

Aquest pastís queda molt suau i cremós, amb un gust a canyella i llimona que recorda totalment l’arròs amb llet. A casa no som gens aficionats a l’arròs amb llet, però fet d’aquesta manera ens va agradar molt. Pres ben fresquet entra divinament... això sí, atipa moltíssim!

La recepta la vaig treure d’aquesta web i està escrita per fer en Thermomix, però es pot fer perfectament sense. D’altra banda, la quantitat de sucre que diu la recepta original és excessiva, jo en vaig posar menys i encara el vaig trobar dolç! La recepta que he escrit jo és per fer-la sense Thermomix, així la pot fer tothom ;-)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 150g de sucre
  • 80g d’arròs
  • 3 ous
  • 800ml de llet semi–desnatada
  • 1 pessic de canyella en pols
  • Pell ratllada d’una llimona
  • Caramel líquid
  • 1 fulla de gelatina

Preparació:

Polvoritzar l’arròs amb un molinet de cafè ben net (també es pot fer amb farina d’arròs ja polvoritzada). Barrejar amb el túrmix tots els ingredients, excepte la gelatina. Coure-ho en un cassó al foc durant 17 minuts, remenant constantment per tal que no s’enganxi. Mentrestant, remullar la gelatina en aigua freda i, passats els 17 minuts, dissoldre-la a l’arròs encara calent. Abocar dins un motlle caramel·litzat i deixar refredar. Servir ben fresquet de la nevera.

Bon profit!

13 comentaris:

PGB ha dit...

Quina pinta més bona!
Percert, avui al Gruyere ens has fallat! ;)
És impresionant! :)

Gemma ha dit...

Hola Pere!
Heu triomfat al Gruyere? El Pietro m'ha dit que li ha agradat molt, però que feia una reasca... Nosaltres segurament quedarem dijous, aviam si coincidim!

Anònim ha dit...

Ostres!! que facil, no i hagues caigut mai en fer-lo. Tens unes idees bonissimes. Aquest vespre ho provaré, a veure si em queda més bé que la coca de sant joan que me la vaig tenir de menjar sola de dura que em va quedar. (jijiji).

ANNA DE LA VILA.

Anònim ha dit...

Gemma, fa temps que llegeixo les teves fabuloses receptes i n'he fet unes quantes; jo també sóc aficionada al dolç i a la cuina. Les teves presentacions són, no cal dir-ho, de pel·lícula.

Però avui he fet la delícia d'arròs amb llet i no m'ha cuallat... jo crec que amb una sola fulla de gelatina potser no n'hi ha prou... De fet, després he mirat què deia al sobre i posava que "6 fulles són per 1/2 litre de líquid".
A tu amb una et va quedar així de bé?
Gràcies,
Atzavara

Elena ha dit...

gemma,que bona pinta fa,mmm,
la mjmix,la de la web,la conec i es una noia encantadoda,un petó.

Anònim ha dit...

Pues jo ja he fet la delicia d'arros, m'ha quedat bonissima. Casi que ens l'em cruspit tota per esmorzar!!! Gemma, a mi em conve que em posis deures de receptes aixi senzilles i bones pq encara sóc novata amb l'art culinari(jijiji).
Animeu-se a provaró pq es super facil i esta bonissim. Quedareu com senyores de veritat!

ANNA DE LA VILA.

Gemma ha dit...

Atzavara, m'estranya molt que no t'hagi quallat. De fet, la recepta original (la de l'enllaç) ni tan sols porta gelatina... Jo n'hi vaig posar una fulla per assegurar el tanto, però no caldria... L'arròs amb llet ja queda molt espès i amb els ous s'arriba a quallar totalment. No et puc ajudar :(

Anna de la Vila, m'alegro que us hagi agradat la Delícia d'Arròs :)
I quina coca de St Joan vas fer? La de brioix?

Elena, doncs felicita a mjmix per ensenyar-nos aquesta recepta ;-)

Anònim ha dit...

Pues en mi casa si que somos aficionados al arroz con leche...me parece una de las cimas de la gastronomia occidental (bueno, tal vez me he pasado, pero es cierto) ...y desde que vivo en el extranjero todavia soy mas fanatico...asi que me he relamido viendo esta receta!
Justo tengo en el cajon una bolsa de 1,5kg de harina de arroz y no sabia muy bien que hacer con ella!!!! Asi que no se si este pudding en concreto...pero algon inspirado en el, va a caer!!
Como te han dicho ya, muy chulis las fotos, si por cierto :)

Anònim ha dit...

Gemma, si si vaig intentar fer la coca de briox pero sense comentaris. Crec que encara sóc massa novata pero no patiu que porto bon ritme, jo crec que pel onze de setembre que també es menja coca amb crema, ja m'haurà sortit!!! jijiji

ANNA DE LA VILA.

Margarita ha dit...

Me encanta el arroz con leche, y esta variante me parece estupenda.

El lunes es el cumple de mi contrario y creo que le voy a preparar un homenaje con postre de... arroz :))

Margarita ha dit...

¡He triunfado! les ha encantado a todos y a mi tambien por supuesto, riquísimo.

Esta ya la guardo para siempre :)

famalap ha dit...

Ésta recetilla la hice con moldes individuales...y nos encantó. La próxima vez lo hago así como éste tuyo, queda más presentable!!

Margot ha dit...

Hola Gemma! Es la tercera vegada que entro aquí, jajaja. Dons será per que estic ensisada. jajaja. De verdad, que pasada que perfección tienen tus dulces . Anda.. vamos a reinornos juntas. Veras hecho el postre de arroz con leche.Estaba estupendo, pero como no tenia para pesar el arroz( tenia harina de arroz) y he pensado,.. haces la mitad para probar como te sale. Pues delicioso, un sabor super. Perooooooooooooooooooo!!! hay un pero, se a desmronado todo, no tenia suficiente gelatina, creo. En fin que el sabor genial, pero yo que soy ... "The Queen of Presenteixon" ma salio rana , o mas....Sapo. jajajajajaja. Me lo pasao genial en todas las formas, son las 3 de la mañana y me comido otra porción, ( lo hice en moldes diversos) ahora mismo jajaja. Un besazo. Un abrazo calido. Margot