dissabte, de juliol 28, 2007

De vacances, per fi!

Demà marxem de vacances, passarem tres setmanes a Eslovènia, escalant, pujant muntanyes i fent turisme pel país. Tinc unes ganes boges de marxar...



Eslovènia és un país molt petit situat entre Croàcia, Itàlia, Àustria i Hongria, molt tranquil i bucòlic. La zona més turística del país, a part de la capital, és el parc natural del Triglav, en plens Alps Julians. El Triglav és la muntanya més alta del país i està a la llista d’excursions per fer durant aquest dies. Espero que triomfarem!

Pel que fa al tema gastronòmic de dolços, Eslovènia no és un país que destaqui massa. He investigat una mica i he trobat que fan unes postres tradicionals, la “potica”, que és un pastís enrotllat que preparen les mestresses de casa en ocasions especials i que es farceix de nous, llavors de rosella, panses, herbes fresques, mató, mel i fins i tot llardons. Espero poder tastar-ne algun i aconseguir la recepta. Si és així, ja us ho explicaré a la tornada!


Espero i desitjo que tots passeu molt bones vacances. Ens veiem a la tornada!

17 comentaris:

italiangiò ha dit...

Hola
Gemma

Soy un estudiante universitario quien estudia en el campo de la gastronomìa, en este periodo estoy haciendo mi tesis de licenciatura y el argumento es la comercializaciòn al extranjero del queso “Parmigiano Reggiano”. Estoy cumpliendo un sondeo en la red para todos los que quieren ayudarme porque estan apasionados en este producto y en la gastronomìa en general.
Le pido a Usted su ayuda informando a sus lectores y amigos sobre mi iniciativa y proponendo la compilaciòn del sondeo.
El sitio internet es: www.cheesepoll.com
Agradezco Usted por su amable atenciòn y hago los cumplidos por su trabajo.

Giovanni

Margarita ha dit...

Felices vacaciones,echare de menos tus magnificos dulces :)

PGB ha dit...

Bones vacances!

Espero que tingueu bon temps i pogueu escalar molt!!! :D

Anònim ha dit...

Gemma, que tinguis unes bones vacances una feliç anada i una bona tornada. Nosaltres t'esperarm aqui amb moltes ganes de fer visitetes al teu blog.

ANNA DE LA VILA.

gemma ha dit...

El millor moment de l'any ja és aquí! Disfruta i torna amb moltes idees :-D

Unknown ha dit...

QUINA SOOOOORT! FELICITATS i bona muntanya!

http://vidaculinaria.blogspot.com

Elena ha dit...

gemma,disfruta moltisim,de las vacances,t´esperem,un petó.

Maite Ruiz ha dit...

Hola Gemma,

Acabo de descobrir el teu blog i estic encantada, perquè m'apassiona la cuina. Les receptes són genials i les explicacions molt bones. La meva família estarà molt contenta!!!

Continuarem en contacte. Bones vacances!!!

Montse ha dit...

Hola Gemma, fa poquet que estic amb aquet mon dels blogs de cuina i realment m´encanta, soc una gran aficionada ala cuina , i el teu blog es genial !!
Espero que dt´ho passis molt be a les teves vacances en un lloc tan idilic.
A la tornada ja parlarem .
Fins aviat
Montse

jb500.blogspot.com ha dit...

holaaa

que sapigues que m'he engreixat dos kilos per culpa del teu blog!!!

felicitats i que vagin be les vacances

v'sss

famalap ha dit...

Disfruta de tus vacaciones y ya nos mostrarás foticos de ese pais y sus montañas... tiene que ser alucinante!!

e. ha dit...

Ostres Gemma, quin gran viatge!

Jo el Triglav el vaig visitar (i no dic pas pujar) en ple desembre, quan els esquiadors se'l feien i refeien...

No deixeu de visitar Ljubljana, és preciosa! en eslovè, vol dir "estimada"! Ni tampoc Bled (si no vaig errada, la primera foto és d'allà, oi?).
D'entorn natural a mi em va agradar molt Vintgar, un riu que serpenteja per mil-i-un llocs diferents (si un dia voleu fer una excursioneta de fer fotos, ja sabeu). Ah i sobretot! Visiteu les coves! són es-pec-ta-cu-lars! A Predjama hi ha les coves i un castell fet a la roca (increïble), que val moltíssim la pena!

Els eslovens són molt d'esports de muntanya, de risc... segur que ho passeu d'allò més bé!

Gastronòmicament com tu dius, el país es fusiona força amb els seus infinits veïns. Ara bé, si en fan a l'època calurosa, preneu el "kuhano vino" (es diu així, no sé com s'escriu), un vi calentó que allà a l'hivern va que vola per entrar en calor! I també el Bürek, una especie d'enrotllat salat (tipus crep), molt bo i típic!

Apa, passa-ho bé i esperem la crònica!

sacerdotisadeisis ha dit...

Veo que tu blog de cocina es realmente interesante la única pega que le encuentro es que está en catalán y el traductor de páginas web al castellano no funciona.

Permíteme que te transmita mi opinión. Los idiomas están para acercar a la gente y no para alejarla. Es una pena que una página tan interesante no pueda ser leída por millones de personas que hablan el mismo idioma que tú. Como te digo es triste porque tu blog realmente merece la pena. Si algún día cambias de opinión estaré encantada de leerlo.

Un saludo,

Susana Blanco.

jb500.blogspot.com ha dit...

prueba con este

http://www.internostrum.com/

sacerdotisadeisis ha dit...

Muuuuuchas gracias jb.

Gemma ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris! Ja hem tornat d'Eslovènia i ens ha agradat molt :)
Ara mateix penjo algunes fotos...

e., no vaig llegir el teu comentari a temps, però ara de tornada crec que he fet totes les teves recomanacions! :)

Susana, si me das tu correo electrónico, responderé encantada a tu comentario... Gracias por avisarme que no funciona el traductor, ahora mismo lo arreglo!

JB, gràcies per l'enllaç al traductor ;)

Unknown ha dit...

ostres jo també tinc un lio amb això dels idiomes :S... entre que sóc mig francesa i que m'agrada coneixer gent de tot arreu.... no sé amb quin idioma escriure el blog!
Jo he posat el del Institut Cervantes...

http://vidaculinaria.blogspot.com