dissabte, de febrer 03, 2007

Bombons Assortits

Ahir amb les meves nebodes vam fer bombons per regalar als avis:




Us imagineu com va quedar la cuina de xocolata? Dues nenes de 4 i 6 anys fonent xocolata, remenant xocolata, barrejant xocolata, cobrint de xocolata, arrebossant de xocolata, omplint amb xocolata i menjant xocolata... El proper cop la Montse no em deixarà entrar a la seva cuina! :-))))
Però el resultat va compensar l'empastifament de xocolata: una capsa d'assortit de bombons per regalar als avis. Vam fer bombons de cafè, de licor de taronja, de cirera confitada, de galeta, de cereals, de nous i de coco. No està gens malament per ser la primera vegada que fem bombons, oi?



Els bombons els vam fer sobre dues bases diferents de xocolata (una amb llet i l'altra sense) que vam dividir per anar fent els diferents gustos. I, a part, els de coco, que no portaven xocolata. La recepta la poso com ho vam fer nosaltres, però evidentment les varietats es poden canviar amb imaginació i adaptar-les al gust de cadascú.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la primera base: (35 bombons aprox.)
  • 250g de xocolata Nestle postres (o per l'estil)
  • 50g de mantega pomada
  • 125ml de nata líquida
  • Pels gustos: una culleradeta de cafè soluble, una cullerada de Cointreau, cireres confitades, 2 barretes de "Huesitos"
  • Per l'arrebossat: fideus de xocolata, crocant d'ametlla, cacau en pols, canyella i sucre

Per la segona base: (30 bombons aprox.)

  • 200g de xocolata de cobertura amb llet
  • Pels gustos: 50g de cereals tipus "Corn Flakes" i 75g de nous pelades

Pels de coco: (15 bombons aprox.)

  • 100g de coco ratllat
  • 150g de llet condensada

Preparació:

Primera base: fondre la xocolata al microones. Afegir la mantega i desfer-la amb la xocolata calenta. Escalfar una mica la nata líquida i barrejar-la amb la xocolata. Dividir la barreja en 4 parts: a la primera dissoldre-hi el cafè soluble, a la segona barrejar-hi el licor, a la tercera barrejar-hi els Huesitos trossejats i reservar l'última per les cireres confitades. Omplir unes glaçoneres de goma amb les barreges de xocolata i congelar. Per les cireres, omplir una mica els glaçons, posar una cirera dins i acabar d'omplir el glaçó.

Segona base: fondre la xocolata al microones i dividir en dues parts. A la primera barrejar-hi els cereals i a la segona les nous trossejades. Amb una cullereta, omplir motlles de paper per a bombons amb cada mescla de xocolata i guardar a la nevera.

Pels de coco: barrejar el coco amb la llet condesada (reservar uns 10g de coco), fer-ne boletes amb les mans i arrebossar-les amb el coco reservat.

Acabat del bombons congelats: desemmotllar-los i arrebossar-los amb cacau els de licor, amb fideus de xocolata els de cafè, amb canyella i sucre barrejat els de cirera i amb crocant d'ametlla (picat ben fi) els de Huesitos. Posar-los dins de papers de bombons i guardar-los a la nevera.

Bon profit!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quins bombons!. Només espero tenir una estona llargueta per poder-los fer. Suposo que són una mica entretinguts.

Per altra banda, vaig voler veure la recepta de les profiteroles i no hi és. Només hi ha les fotos. Si us plau, la podríes posar?. A casa ens hem quedat amb les ganes de probar-les.

Gràcies

Marta

Gemma ha dit...

Una mica entretinguts sí, però val la pena la feina!

Ups! Quin descuit! Aviam si penjo la recepta un dia d'aquests... És molt fàcil, es fan amb pasta choux, com els bunyols de quaresma (aviat en faré!) però es couen al forn enlloc de fregir-los. Un cop freds es farceixen de nata, crema, trufa... Quan tingui un momentet penjo la recepta de la pasta choux, vale?

Unknown ha dit...

¿Cómo se entra en la pantallaaaaaaaa?... ¡quiero uno!... juas, juas...

¡Qué buena pinta!... y yo, que el chocolate es mi perdición...

En cuanto pueda, los hago y te cuento...

Un saludo...

Unknown ha dit...

Coi, si amb 4 i 6 anys, ja fan postres d'alt nivell, que faran quan arribin a la teva edat? :O ajajaj