dilluns, de gener 29, 2007

Coulant de Torró de Xixona

Amb aquestes postres de torró, per fi dono per acabades les sobres nadalenques:



Amb els pares hem reprès els sopars setmanals que fèiem fa temps i que havíem hagut de suspendre temporalment. Per demà tinc a punt al congelador uns coulants de torró, semblants al coulant de xocolata que ja he fet en altres ocasions.
Aquesta vegada m'ha costat una mica més trobar el punt de cocció just del coulant, ja que he necessitat tres intents per tal que em quedés cuit per fora i líquid per dins (o em quedava massa cru o massa cuit).
Les meves conclusions són les següents: s'ha de posar al forn directament congelat (molt important!) a 250º durant 9 minuts. Com que l'èxit o el fracàs depèn de tan poc, no aconsello fer aquestes postres un dia que hagueu de quedar bé, no fos cas que no us sortís bé...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 200g de torró de Xixona
  • 20g de farina
  • 3 ous
  • 100ml de nata líquida
  • 75g de sucre
  • 1 cullerada d'amaretto (opcional)

Preparació:

Trossejar el torró i escalfar-lo juntament amb la nata líquida 1/2 minut al microones. Triturar-ho bé amb el túrmix. A part, batre els ous i el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum. Incorporar amb suavitat la mescla de torró i l'amaretto. Incorporar amb suavitat la farina tamisada. Omplir unes flameres, prèviament untades amb mantega i farina i congelar. Preescalfar el forn a 250º i coure els coulants directament congelats entre 8 i 10 minuts (depèn del forn).

Bon profit!

12 comentaris:

Carles Vilà i Camps ha dit...

La diferència entre la primera foto i la segona, és que algú hi ha posat el dit ... he, qui ha estat?
Tant és, si jo l'hagués vist davant meu tampoc hagués pogut aguantar la temptació!

Gemma ha dit...

El dit no, però la cullereta... he sigut jo! :-))) I estava boníssim!!!

5enAlp ha dit...

Urf! Urf!!
Em sembla que aqust entra directa al hall of fame dels pastissos de la Gemma... No s'hi val això de reprendre els sopars familiars i no dir res!!! Espero que si en sobra en deixeu a la nevera, serà un bon reclam per passar per casa.
Un petó germaneta!
Arnau

Gemma ha dit...

Fet! En deixaré un al congelador ;-)

Carles Vilà i Camps ha dit...

... i encara té la barra de dir que estava boníssim!!! insolidària. ;-)

Pekas ha dit...

Babejant encara...!!!!! slurp...slurp.... quina bona pinta tenen tots els postres...

Buffff...!!!! en serio... ssssluuuurrppppp's...!!!!!!

I com que aquests dies ( i lo que em queda ...) estic treballant en l'organització d'un potent concurs de cuiners ... pues clar...em fixo més en aquests temes... ( a més de ser un gulafra de cuidado...
.-)))))))

Per cert... tens postres a l'alçada d'alguns dels concursants.. :-)))))
felicitats... :-))))))))))

Quan anem a escalar... ??? (per qué portarás algún postre d'aquests ..oi..???? :-OOOOOOO

http://www.concursococinero.com/

Gemma ha dit...

Hola Pekas!
M'he mirat la web del concurs i es veuen unes receptes espectaculars! He flipat una bona estona!!
Per escalar caldria portar unes postres ben lleugeres, perquè amb la panxa plena no ens enfilaríem enlloc :-) Tens alguna proposta?

Unknown ha dit...

Hola!!
No he escrit mai, però et felicito pel teu blog.
Ja sé que fa dies que vas penjar aquesta recepta, però la setmana passada em vaig decicir a fer-la i ahir a coure-ho. Però els dos intents han sortit crus!!
Quan poses el forn el poses a dalt i a baix? i a quina alçada del forn ho poses?
No sé si podràs contestar però ho seguiré provant.

Gràcies

Gemma ha dit...

Hola Maria! El tema dels coulants és molt complicat, sobretot perque has de trobar la mida amb el forn de casa teva... Jo poso el forn a dalt i a baix amb la plata la mig. Abans de posar els coulants assegura't que ja ha arribat a la 250º. I després, fes proves: si dius que amb 10 minuts t'ha quedat cru, deixa-ho 12... no hi ha cap altra manera de saber-ho, però quan trobis el temps ja està!! Espero que et serveixi l'ajuda...

Unknown ha dit...

Gràcies, ho seguiré intentant!1

Núria ha dit...

Feia temps que tenia pendent provar de fer algun coulant dels teus i ahir em vaig atrevir amb el de torró (un assaig de cara el Nadal). Em va faltar una mica de temps de cocció, però ningú en va deixar al plat. Ho seguiré intentant.

Núria ha dit...

Per cert, la gent el va trobar massa dolç, el coulant de torró. Provaré de fer-lo sense afegir-hi sucre i ja t'ho explicaré.