diumenge, de desembre 03, 2006

Pastís de Tres Xocolates

Avui hem anat a dinar a la Roca per celebrar l’aniversari de l’àvia Anna. De postres he portat aquest pastís:



L’aniversari de l’àvia Anna va ser el dijous passat i va fer 87 anys. Per molts anys! L’Anna, la seva filla, ha organitzat una trobada familiar a la Roca, una masia molt maca a prop de St. Llorenç Savall que és el lloc d’estiueig de moltes famílies de Sabadell.


Per postres, aprofitant que fa uns dies la Renata em va demanar la recepta, he pensat que podia repetir aquest pastís, que pels amants de la xocolata té l’èxit assegurat.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 150g de xocolata negra
  • 150g de xocolata amb llet
  • 150g de xocolata blanca
  • 150g de sucre
  • 750ml de nata per muntar
  • 750ml de llet
  • 3 sobres de quallada en pols Royal
  • un paquet de galetes Maria
  • 60g de mantega
  • un rajolí de llet

Preparació:

Per la base, triturar les galetes. Afegir la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar bé fins que quedi una massa ferma i homogènia. Estendre bé per tota la base d’un motlle desmuntable d’uns 26cm.
El procediment per cada capa és el mateix: posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta).
Abocar sobre la base de galetes i fer la segona capa, com abans, però ara amb la xocolata amb llet i 50g de sucre (la resta igual que abans). Abocar sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin i fer la tercera capa, ara amb la xocolata blanca i 25g de sucre.
Posar a la nevera i deixar quallar (és millor fer-la el dia abans). Decorar al gust i servir fresqueta de la nevera.

Bon profit!

41 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Gemma

La meva consulta del teu fantàstic pastís de tres xocolates és la següent:

Es poden muntar les tres capes de xocolata en el mateix moment?. Vull dir si no s'ha d'esperar que la primera qualli per posar-hi la segona i després la tercera, per evitar que les xocolates es barregin. O és que no es barregen?.

És molt llaminer. Segur que el faig.

Marta

Gemma ha dit...

Hola Marta!
Entre capa i capa només cal esperar el temps que trigues a fer la següent capa. És a dir, fas la de xoco negra i l'aboques al motlle. Fas la de xoco amb llet (que trigaràs uns 10 minuts) i l'aboques a sobre la primera capa. I igual amb la xoco blanca.
Si aboques les capes amb compte, no es barrejaran.

Jo tinc un "truco": aboco el líquid a sobre d'una cullera del revés per tal que el raig no piqui amb força directament a sobre del pastís (no sé si m'explico bé...).

Prav-ho, ja veuràs com queda bé!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies! Realment us puc recomanar aquesta recepta que espero aprendre a fer algún dia de la gran metre... Una abraçada, Renata

Gemma ha dit...

Hola Renata!
Ara ja no tens cap excusa, eh?
Aviam si t'animes a provar-lo!

Anònim ha dit...

Aspecte: tremendo. Gust: tremendo. Rapidesa: tremenda. Reprogramable: al 100%. Per als xocolataires com jo... un pastís total!

Anònim ha dit...

Jo el vaig provar i a part de boníssim (com tots els que he provat de la Gemma), em va sorprendre la lleugeresa de la textura de la quallada; no és gens pesant. Dediques el paladar únicament a assaborir les 3 xocolates. Felicitats Gemma!

Anna Cruells ha dit...

Jo, a més de provar-lo, me'l vaig acabar l'endemà... mmmm! Són els avantatges de posar-hi la casa! Per cert, no expliques com fer aquestes fulles de xocolata tan boniques?

Gemma ha dit...

Hola!
La veritat és que si us agrada la xocolata, aquest pastís està de muerte!
Anna, tinc pendent posar un post amb les fulles de xocolata...

gemma ha dit...

Gemma,
El faré aquest cap de setmana per un aniversari. El puc congelar? És que el faria el diumenge a la nit però es menjaria el dimarts...

Gemma ha dit...

Hola Gemma!
Jo no l'he congelat mai, però sé que hi ha gent que l'ha congelat i que queda bé... La meva cunyada una vegada en va congelar un tros que havia sobrat i després em va dir que era igual de bo.
Ja m'ho diràs!

Anònim ha dit...

Hola Gemma, em dic Àngels i la setmana passada vaig descobrir la teva web i és fantàstica. Vaig decidir a provar el pastis i la capa de xocolata amb llet no em va quallar, no cal que t'expliqui que vem menjar natilles en comptes de pastís (però estaven boníssimes). Tens algun truc pq aixó no em passi?? (gelatina o alguna cosa així) Moltes gracies i continua amb el blog. Una abraçada

Gemma ha dit...

Hola Àngels! Benvinguda al blog!!!
La resta de capes et van quallar bé? En principi, no cal posar gelatina, amb la cuajada i la pròpia xocolata, quan es refreda ja qualla bé... M'estranya que no et quallés, jo l'he fet unes quantes vegades i sempre m'ha anat bé... Vas posar bé els ingredients? I vas escalfar bé la barreja amb la quallada?
Et recomano que el tornis a provar, estic segura que aquest cop et sortirà bé. Digue'm com t'ha anat, ok?

Anònim ha dit...

Eii, torno a ser l'Àngels, crec que el que em va passar es que no vaig escalfar prou la xocolata i per aixó no em debia quallar. Ho tornaré a provar i ja t'explicaré si em tornat a menjar natilles o no ;), Moltes gràcies i endevant!!!

gemma ha dit...

Hola Gemma, ja l'he fet!

El pots veure aquí: http://bcnmonamour.blogspot.com/2007/03/pasts-de-tres-xocolates.html.

No sé si va quedar bo ja que el vaig regalar, però la pinta era molt bona! Gràcies per la recepta.

Gemma

Anònim ha dit...

Ahir vaig atrevir-me a fer el pastís de tres xocolates pel dinar que hem preparat avui a casa i... boníssim el pastís.
Com era la primera vegada que el feia he hagut d'empassar-me algun error... la galeta de sota se m'ha quedar enganxada a la base, per sort no ha sigut en tot el pastís, només en una petita part i l'altra "cagadeta" va ser que se'm va ajuntar una mica de xoco amb llet i la blanca, m'han quedat les tres capes pero la blanca una mica tacada per sobre, un altre dia m'espero més, que mentre en feia una ja en preparava l'altre, se que s'ha de tenir més paciència a la cuina pero era tard... ai ai... de totes maneres ningú ha notat res si no fos perquè jo ho he dit i han marxat la mar de contents. Penso repetir l'experiència, aquesta ja és la tercera recepta que tasto del teu blog! Que per cert ma mare i jo estem molt enganxades!

Anònim ha dit...

Hola Gemma, aquest cap de setmana vaig tornar a fer el pastís i siiiiiiiii, m'ha quallat perfectament i tothom ha estat encantat amb lo bo que estava. Ara m'hauré de canviar el nom ;). També he fet la cocaflam de coco i molt bona. Tinc pendent de fer mouse, pero tinc molts dubtes, en fi... Moltes gràcies per animar-me a provar-lo un altre cop. (Àngels natilles)

Gemma ha dit...

OLE!!!!!! M'alegro que t'hagi quedat bé! Ara ja et pots treure el sobrenom d'Àngels-natilles, eh? ;-)))
Ànims a provar la mousse!

Anònim ha dit...

Hola gemma, m'acabo d'estrenar amb aixo dels blogs de cuina, i de moment el teu m'ha encantat. La primera recepta que he provat ha estat el pastíss de tres xocolates i la veritat es que va sortir "molt be", em van quatllar les capes, i de gust era boníssim, pero... sempre hi ha un pero, a l'hora de tallar-lo se'm va desmontar tot! les tres capes em van quedar per separat! He pensat que potser vaig esperar massa entre capa i capa, que et sembla? Moltíssimes gràcies!

Gemma ha dit...

Hola anònim! Crec que el motiu que es separin les capes és el que dius tu. No s'ha d'esperar gens entre capa i capa, només el temps qe trigues en fer la següent... És el temps necessari perquè una capa comenci a quallar i no es barregi amb l'altra, però encara està prou tova com perque s'enganxin una amb l'altra.
Aviam si t'animes a provar més receptes :)

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Avui he "intentat" fer aquest pastis i el resultat ha estat desastros des del principi! :/

Finalment també m'han quedat natilles. No se si es perquè ho he tingut poc temps al foc o no, però en quant la xocolata estava desfeta i li sortia una mica de fum ho he tret, pensant que ja estava i no han quallat cap de les tres capes...

Per cert, la base de galeta també s'ha de posar al forn com en el pastis de pinya i coco??

Gemma ha dit...

Tsukilina, crec que no has escalfat prou la llet... Tens termòmetre? Segurament no. Jo m'esperaria al davant del foc i quan vegis la primera bombolla de bullir, ho treus de seguida.
La base de galeta pots posar-la al forn si vols, a mi m'agrada més perquè queda més cruixent... Però no és obligatori, també queda bo sense anar al forn :)

Anònim ha dit...

Gràcies Gemma!

Doncs no tinc termometre de cuina. Potser si que hauria d'haver esperat més temps...

Demà ho torno a provar! Espero que em surti be!

Anònim ha dit...

Bé...Dissabte vaig fer aquest pastís per l'aniversari de l'Encar, em va semblar fàcil, ràpid i amb molta xocolata :-)))
Doncs bé...tot perfecte. Vaig usar la variant que s'explica per aquí amunt amb pa de pessic i com que sóc un vago integral la xocolata de cadascuna de les capes la vaig fer amb la thermomix...i va quedar perfecte.
Tothom encantat.
Au, petons.
Raül

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Segueixo molt sovint el teu blog, que m'encanta. Per primer cop m'he decidit a fer una de les teves receptes. He optat per la del pastís de 3 xocolates, que té molt bona pinta. M'agradaria, però, saber com es fan aquestes fulles de xocolata tan gracioses.

Moltíssimes gràcies i felicitats pel blog!

Lara

Gemma ha dit...

Raül, no havia vist el teu comentari fins ara! Que estrany, blogger sempre m'avisa quan tinc un comentari nou... De totes maneres, felicitats pel pastís, l'Encar devia estar ben contenta :) i felicitats a l'Encar de part meva! A veure quan quedem, eh?

Hola Lara! Ets la Lara del Jonqueres? ;)
Per fer les fulles de xocolata, has d'agafar fulles de veritat (grosses i amb nervis queden millor) i fondre xocolata (al bany maria o al microones). Amb un pinzell pintes de xocolata les fulles per la part dels nervis i les poses a la nevera. Quan la xocolata estigui presa, tornes a fer una altra capa i vas repetint les capes fins que la xocolata quedi prou gruixuda. Després treus la fulla amb cuidado de no trencar la xocolata i ja està! És entretingut però molt fàcil.
Ja m'explicaràs com t'ha quedat, eh?

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Moltes gràcies per revelar-me el secret de les fulles de xocolata. Aquest cap de setmana prepararé el pastís per un sopar amb amics. Ah, no sóc la Lara del Jonqueres...

Ja t'explicaré com em queda la recepta!

;)

Lara

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

El pastís ha estat tot un èxit! Tant la textura com el sabor i la presentació són perfectes!

Bravo!

Lara

Judit ha dit...

Gemma, genial!!! hem provat la recepta aquest cap de setmana, èxit total. He penjat la foto al nostre bloc. L'hem fet amb els nens!! quina passada.
Ets un geni

Laia Prat i Fonte ha dit...

Hola!!

Aquest diumenge vaig a dinar a casa la meva germana ques estrena casa i m'agradaria portar aquest pastís. Avui he anat a comprar els ingredients però els sobres en pols de quallada Royal m'han dit que ja no els fan. És veritat? Sinó on els podria trobar, i si ho és, amb què ho puc fer?
Per cert, m'he comprat un pot de lemon curd i és boníssim!!

Petons!!

Gemma ha dit...

Alaiona, acabo d'entrar al super del corte inglés per comprovar-ho i allà sí que en tenen... He preguntat al "reponedor" i no en sabia res. M'estranya molt això que em dius!

Laia Prat i Fonte ha dit...

Merci!!

Avui he anat a l'Eroski i allà sí que l'he trobat, a més n'hi havia moltíssims!! Per mi que es van quedar amb mi. Fijo que no en tenien i per no haver-me de dir que no n'havien demanat o algo em van dir que havien deixat de fabricar-los, que rancis, jeje, anda que...

Bé, merci per la comprovació, jeje!! Ara a veure què tal surt!!

Petons!!

Anònim ha dit...

ei! vaig trobar el teu blog buscant receptes de pastissos i vaig acabar fent aquest. es bonissim! a tothom li va encantar. gracies per la recepta :)


gemma

Anònim ha dit...

Hola Gemma
Acabo de descubrir tu blog y la primera receta que quiero hacer es el pastel tres chocolates ya tengo todos los ingredientes menos el chocolate blanco, me puedes decir el que tengo que comprar? como he leido que unos sirven para cobertura y otros no, estoy un poco liada.
Gracias

Gemma ha dit...

Hola anónimo,
te servirá qualquier xocolate blanco, no es necesario que sea de cobertura.

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

L'altre dia vaig intentar fer aquest pastis tan bó, però va ser una mica desastre, la meva pregunta és:

La primera capa de xocolata , negra , em va quedar consistent però les altres dues em van quedar liquides i se'm van barrejar. Un cop la xocolata s'ha desfet al casso, la coloco de seguida a sobre la capa anterior? o m'espero una estona?
moltes gràcies

Cristina ha dit...

He fet aquest pastís i he triunfat!!! Avui he entrat per primera vegada al teu blog i estic entusiasmada, ets una artista!!!

Cristina

Anònim ha dit...

hola gemma,

He provat el teu pastis de 3 xocos i m'ha cuatllat!!! no m'ho podia creure. Tot i així tan jo com els convidats varem concluir que era excessivament dolç. la propera vegada el faré sense posar sucre
creus que pot afectar a l'hora de que cuatli?

Gemma ha dit...

Per mi també és massa dolç. Pots treure el sucre i quallarà igual ;)

Rosa ha dit...

Hola a tothom!!
Jo vaig fer el pastis per l'aniversari de la meva germana i va ser tot un exit....per mi gens dolç, molt original i bonissim!!! Gràcies per fer-me descobrir la recepta...Repetirem

Edelweis ha dit...

Hola Gemma!

Fa temps que vaig descobrir el teu blog i l'he anat xafardejant, (m'encanta!) però fins ara no m'he decidit a provar cap recepta. La setmana vinent és l'aniversari de la meva germana i m'he decidit pel pastís de 3 xocolates. El meu dubte és quines xocolates comprar. Al super he trobat la xocolata negra per fondre de la Nestlé, i ja he vist que de la blanca em serveix una teula qualsevol, però quina xocolata amb llet es necessita? Una teula qualsevol també?

Moltes gràcies! Ja et diré com me'n surto!

Anònim ha dit...

Hola gemma!!!!
Aquesta tarda he fet el pastis de tres xocolates per regalar. A la pinta ha quedat perfecte i ha sigut curios fer les fulles. L'unic problema que quan he desmotllat el pastis, les capes no han quedat enganxades entre elles, serà que en lloc de posar cuallada es millor posar flam o no te res a veure? Demà en fare un per a mi
Gracies per el teu bloc