dimarts, de desembre 26, 2006

Coulant de Xocolata

Avui hem celebrat el dinar de St Esteve a casa. De postres he fet aquest coulant de xocolata:



Aquest any hem sigut menys que en anys anteriors, ja que el pare està a l'Aconcagua (que valent!) i l'Arnau ha preferit anar a esquiar amb els col·legues (molt ben fet!). Tot i així, ens ho hem passat molt bé amb l'àvia Anna i la mare. Per dinar, galets farcits amb salsa de bolets i mandonguillot farcit al forn.


Per postres, tot i que no és gaire nadalenc, he volgut fer aquest coulant de xocolata perquè ja feia molt temps que el tenia a la llista dels pendents. A més, és un bon recurs per quan tens molta feina, ja que es pot fer amb antel·lació i congelar-lo. En aquest cas, cal treure'l una estona abans per tal que en el moment d'entrar al forn ja s'hagi descongelat. El coulant es cou al moment i se serveix calent. Ha de quedar cuit per fora (com un bescuit) i cru (líquid) per dins.

Aquí teniu la recepta (per 14-16 coulants):

Ingredients:
  • 8 ous
  • 225g de xocolata de cobertura
  • 150g de mantega
  • 150g de sucre
  • 125g de farina
  • 25g de cacau en pols

Preparació:

Batre els ous amb el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum. Incorporar amb suavitat la xocolata i la mantega foses al microones. Incorporar la farina i el cacau tamisats. Omplir unes flameres, prèviament untades amb mantega i cacau, fins a un dit de dalt, i deixar-les reposar a la nevera 12 hores (o congelar). Preescalfar el forn a 225º i coure els coulants entre 8 i 10 minuts (depèn del forn).

Bon profit!

17 comentaris:

Unknown ha dit...

¡Qué pinta tienen!... ¡¡¡y con lo que a mí me gusta el chocolate!!!...

Me apunto esta receta y la de las figuritas de mazapán... la verdad es que todolo que he visto en el blog está muy apetecible... por lo que se ve, eres una repostera de primera, je, je...

Me pasaré a visitarte... te apunto entre los muy interesantes, je, je...

Un saludo desde tierras gallegas (lo siento, pero de catalán sé unas poquitas palabras, pero nos entendemos perfectamente... si algún día necesito alguna traducción, te mando un S.O.S, je, je..)

Tona ha dit...

L'enhorabona per totes les receptes, tenen una pinta genial!!!
dissabte tenim amics a dinar, i els hi faré el coulant de postres, a veure si em surt bé!!! ja us en faré 5 cèntims!!!

Gemma ha dit...

Hola Delokos! Gracias por apuntarme entre los muy interesantes... Me encanta estar también en tierras gallegas! Y, por supuesto, cuenta con la traducción de lo que quieras! ;-)

Montserrat, ja veuràs com triomfaràs! Molta sort!

Tona ha dit...

gemma...UN EXIT ROTUND!!! ..érem 8 i n'havien sortit 14...doncs tots els que han pogut han repetit i s'han acabat tots!!! i a més n'hi que s'han endut la recepta per fer-la!!! Animo a tothom a fer-la és fàcil i el resultat és un postre delicios!!!

tens un blog molt xulo!! jo també el tinc als favorits i segur que provo més d'una recepta.Moltes gràcies per compartir-les amb tothom!!

una abraçada

Gemma ha dit...

Me n'alegro molt :-)
Estic d'acord que és un postre deliciós i molt fàcil!!!
Anima't a provar alguna altra recepta, ja veuràs que també són faciletes...
Bon Any Nou!

Anònim ha dit...

Quin tipus de motlle s'ha d'utilitzar?
sempre tinc el problema que se'm trenca al servir-lo :(

Gemma ha dit...

Hola Supernena!
Jo faig servir flameres de silicona, però també van bé motlles de metall. Fins i tot les flameres d'alumini "d'usar i tirar". Si se't trenca, pot ser per dos motius:
- No esà prou cuit. Deixa'l 1 minut més al forn.
- No has untat prou bé els motlles amb mantega i cacau i s'enganxa. Aquesta part de la recepta és molt important per poder desemmotllar bé.
Torna-ho a provar i m'expliques què tal, ok?

Anònim ha dit...

Hola!

Voldria provar la recepta però em fa por que no em surti bé... el tamany dels motllos importa? I la forma?

De fet me n'hauré de comprar uns, i els aprofitaré per a fer flams normals i pastissets individuals, que queden més pijines. Quin tipus em recomanes?

I altra cosa. Si agafo un motllo de silicona amb forats grossos per a flams, com els desmotllo per a que no em caiguin tots quan li dóni la volta?

És que sóc molt principiant...

Gràcies i felicitats per a aquest blog tan guapo!!!

Anònim ha dit...

Hola, Gemma.

No em queda clar si coc els coulants amb motlle o sense... :-B

Gemma ha dit...

Hola anònim!
Els has de coure amb motlle! I la mida, com els de flam. Millor si són motlles individuals, per desemmotllar t'anirà més bé!
Ànims, que segur que et queda boníssim!

Anònim ha dit...

Hola,

He fet el coulant i ha estat un èxit. Em sembla que les meves filles me'n demanaran tot sovint! La resta del menú de Sant Esteve també promet molt. No em podries passar les receptes o dir-me on les puc trobar?

Gemma ha dit...

Hola Rosa! Perdona per no contestar-te abans, però fins avui no he vist el comentari... Mirare de trobar-te les receptes i ja te les passaré aquí, valen?

Anònim ha dit...

Gemma, els ous son amb robell i clara rementant tot junt ??

roser

Gemma ha dit...

Hola Roser,
Sí, els ous van sencers. Ja veuràs que amb les varilles elèctriques del túrmix els ous i el sucre munten molt, no a punt de neu com les clares soles, però sí que tripliquen de volum.
Ja m'explicaràs el resultat ;)

Anònim ha dit...

Ara m'he adonat que encara no t'havia deixat cap comentari en aquesta recepta... són boníssims, noia! Increïblement bons, i molt fàcils de fer! :)

Assump ha dit...

Gemma, felicitat pel teu blog. Ets un punt de referència. Si us plau, em pots dir quin cacau en pols utilitzes? Gràcies

Gemma ha dit...

Faig servir cacau pur, el compro a granel al Mercat de Sabadell. Però també en pots trobar al supermercat, la marca Valor té un cacau pur en pols que és de prou bona qualitat ;)