dijous, d’octubre 26, 2006

Pastís de Carbassa

La meva àvia de Vic (com la majoria d’àvies) és molt llaminera i sempre que tinc ocasió m’agrada portar-li algun detallet de postres. Aprofitant que ma mare anava a veure-la, he fet un pastís de carbassa, ara que és el temps i estan dolcíssimes.


Aquesta recepta la tenia mig oblidada, però llegint una recepta amb carbassa del blog d’en tiriti, m’ha vingut de gust repetir-la. I com que sé que amb ma àvia qualsevol dolç és un èxit assegurat...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 400g de carbassa
  • 400ml de llet ideal
  • 130g de sucre morè
  • 2 ous
  • 1 làmina de pasta brisa
  • canyella i gingebre en pols.

Preparació:

Pelar i trossejar la carbassa. Coure-la en “papillote”al forn 20 minuts a 200º. Coure la pasta brisa 10 minuts al forn a 180º. Triturar amb el túrmix la carbassa, el sucre, la llet, els ous, la canyella i el gingebre. Abocar-ho sobre la pasta brisa i coure-ho 30 minuts al forn a 180º.

Bon profit!

9 comentaris:

Tiriti ha dit...

Buff!! em fa vergonya publicar receptes de cuina després de veure les teves, collons quina meravella!!!

Tiriti ha dit...

La tira fosca per decorar del pastís és sucre?

Gemma ha dit...

Gràcies pels elogis, em faràs posar vermella :-)

La tira fosca és canyella en pols. Com que el pastís en porta, vaig pensar que el gust lligaria...

Anònim ha dit...

Tambien puse una tarta de calabaza para hemc, era la primera vez que cocinaba con calabaza y me encanto el sabor , pienso hacer otra este fin de semana y esta vez seguire tu receta....

Gemma ha dit...

Me encanta que hagas mi receta! Si tienes alguna duda con el catalán, preguntame, vale? ;-)
Yo también he leído tu receta, me encanta la idea de poner coco rallado, creo que su sabor va muy bién con la calabaza... Seguro que este pastel cae algun día!

Anònim ha dit...

Que lujo de tarta!, me apunto la receta...
Un saludo.

Anònim ha dit...

I joo!

FELICITATS PEL BLOGG.
La tinc als "preferits".

Abigail ha dit...

Acabo d'entrar al teu blogg. Es la primera vegada però segur que no serà la única.
Aquesta tarda faré el pastís de carbassa. Ja t'ho comentaré.
Només una coseta, m'agradaría saber què vol dir: coure en "papillote".
Gràcies.

Gemma ha dit...

Coure en papillote és un tipus de cocció que es fa al forn i al vapor. Has d'embolicar la carbassa amb paper d'alumini, com si fos un sobre i dins del forn s'infla per l'acció del vapor:
http://es.wikipedia.org/wiki/Papillot
Ja em diràs si t'ha quedat bé, eh?