dimecres, d’octubre 04, 2006

Coca de cabell d'àngel

Aquesta coca l'he feta per aprofitar una mica de pasta de full que em sobrava d'una altra recepta (que ja posaré en el següent post). És una d'aquelles receptes resultones: fàcil, ràpida i amb un resultat deliciós. A més, té moltíssimes variants en funció del farcit que s'hi posa: cabell d'àngel, crema pastissera, llardons, nocilla, mermelada...


I és idèntica a la típica coca de llardons de St Joan! De manera que a partir d'ara s'ha acabat això de gastar-se un dineral a les pastisseries comprant coques per St Joan... Que a vegades ens fan pagar el seu pes en or!!!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 pot de cabell d'àngel (en venen al Mercadona)
  • pinyons
  • sucre
  • 1 ou



Preparació:

Partir per la meitat la làmina de pasta de full. Estirar-ne una part sobre una plata recoberta amb paper de forn. Escampar per sobre el cabell d'àngel, deixant un marge d'un dit a tot el voltant. Pintar el marge amb ou batut amb l'ajut d'un pinzell. Cobrir amb l'altra mitja làmina de pasta de full i marcar tota la vora amb una forquilla per tal d'enganxar les dues capes. Punxar una mica la pasta de full per tal que no s'infli, pintar-la amb la resta d'ou batut i espolsar-la amb sucre i pinyons. Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.

Les quantitats de cabell d'àngel, sucre i pinyons van al gust de cadascú.

Bon profit!

8 comentaris:

gemma ha dit...

Gemma,

Acabo de descobrir el teu blog i ja m'has enamorat! Els teus pastissos són espectaculars, la presentació és 100% professional. Felicitats!

Gemma

Gemma ha dit...

Moltes gràcies Gemma!

Ara mateix he visitat el teu blog i m'ha semblat molt complet i interessant. Ja tinc ganes de provar algunes de les teves receptes...
Felicitats a tu també!

Gemma

Anònim ha dit...

nyam nyam! Ja tinc el cabell d'àngel... Per Sant Joan provaré de fer-la! ^^
per cert, les coques de Sant Joan fetes de "brioix" (les de crema, fruita confitada...) són molt més difícils de fer, oi? Tu ho has provat mai?

Anònim ha dit...

Apa, doncs ja l'he feta! Boníssima! Ja n'he penjat la recepta al meu bloc :) Gràcies per totes les teves receptes, són genials!

Gemma ha dit...

Hola Silvia! Fàcil, oi? i boníssima! Jo també en faré per St Joan! Les de brioix són DIFICILISSMES!!!! Aviam si matraveixo aquest any... :)

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
Fa uns dies que he trobat la teva pàgina i estic entusiasmada per provar fer coses, fins i tot els reis m'han portat uns quants motlles que vaig demanar " imaginat !! finalment ahir anava a dinar a casa els meus sogres i vaig decidir llençar-me a fer alguna cosa, he fet aquesta coca de pasta de full, he de dir que no m'ha quedat tan bé com la teva, però als meus sogres els hi va encantar i la veritat es que estava força bona. Moltes gràcies per les teves explicacions Montse

Anònim ha dit...

M'han regalat cabell d'angel fet a casa i no sabia que fer-ne. Ara ja ho sé: farè la coca que expliques tan bé. Gracies, Maria.

Anònim ha dit...

vaig veure la recepta de la coca de cabell d,angel i vaig pensar que seria fàcil, l,he provat i es ràpida de fer i molt bona. Ara provaré de fer altres receptes teves. Moltes gràcies.