diumenge, d’octubre 01, 2006

Bavarois de llimona i xocolata

El divendres va ser l'aniversari de l'àvia Antònia. Per celebrar-lo, avui anem a dinar a Can Salas amb tota la família Raurich. Can Salas és una masia preciosa situada entre Sabadell i Matadepera, al costat de les instal·lacions del Club de Tenis de Terrassa.
Aquí teniu uns dibuixos de la masia fets per l'Imma Raurich, pintora i filla de l'àvia Antònia:














El dinar serà una barbacoa a l'era de la masia, amb la taula parada sota l'ombra dels caquis a l'entrada de la casa gran. M'ha fet il·lusió portar un detallet per postres, tot i que em sembla que serem tanta colla que no tocarà a gaire per cap...

Les postres d'avui són molt fàcils. L'única complicació és la presentació en diagonal, que fa que el pastís sembli més original del que és en realitat. Però si no us voleu complicar la vida, es poden fer les dues capes en horitzontal i el pastís quedarà igual de bo.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
  • 1 pot petit de llet condensada (370g)
  • 200ml de nata per muntar
  • 100g de xocolata fondant
  • 4 ous
  • 6 fulls de gelatina
  • 2 llimones
  • Una mica de llet

Preparació:

Barrejar la meitat de la llet condensada amb dos rovells d'ou i la ratlladura de la pell de les llimones. Afegir 3 fulles de gelatina dissoltes en una mica de llet molt calenta. Afegir la meitat de la nata semi-muntada i dues clares muntades a punt de neu. Barrejar-ho bé amb molt de compte per tal que no s'abaixi i abocar-ho al motlle. Deixar el motlle a la nevera de forma inclinada per tal que la crema qualli en diagonal. Esperar com a mínim dues hores.
Fondre la xocolata al microones amb 3 cullerades de llet. Afegir les 3 fulles de gelatina restants, també dissoltes amb una mica de llet calenta. A part, barrejar com abans la resta de la llet condensada amb dos rovells d'ou, afegir la xocolata tèbia i deixar refredar una mica. Afegir la resta de la nata semi-muntada i les dues clares d'ou a punt de neu.
Abocar-ho sobre la crema de llimona i deixar-lo quallar a la nevera, ara ja en posició horitzontal.

Bon profit!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Gemma, em dic Teresa, també sóc molt de fer pastissos ! i menjar-los !!
Vaig provar la recepta de la tarta de Santiago, però al final vaig fer-la com tenia jo perquè la barreja de tots els ingredients menys les clares em va semblar molt espesa i que no podria amalgama-ho bé amb les clares muntades. Com ho fas tu? moltes gràcies. Teresa

Gemma ha dit...

Hola Teresa! Les clares a punt de neu s'incorporen perfectament a la mescla i fan que quedi una tarta més esponjosa i no tan espessa... Prova-ho la propera vegada, ja veuràs com sí que es pot.

Anònim ha dit...

Hola Gemma,em dic Júlia i tinc 10 anys.M'agrada molt cuinar.
L'altre dia vaig anar a dinar a casa d'uns amics dels meus pares i vaig fer el Bavarois de xocolata i llimona i va quedar molt bo!!!

Gemma ha dit...

Hola Júlia!
Estic molt conenta que m'hagis deixat un comentari!
Amb 10 anys ja fas pastissos? Quina sort que tenen els teus pares, deuen estar molt contents :)
Aquesta babarois de xocolata i llimona és de nivell avançat... Felicitats per quedar-te tan bé i ànims per seguir cuinant!

Anònim ha dit...

Avui estic fent un repàs de tot el teu blog, cada vegada estic més enganxada, tot sembla tan fàcil... M'he decidit per este postre, super original, veurem que em surt, perquè he augmentat ingredients ja que per la fotografia veig el molde o motlle més petit que el meu.
Si tinc èxit i no se m'escampa el motlle per la nevera, ja et contaré.
Petonets.

Anònim ha dit...

He triomfat! Boníssima, ens ha agradat molt. No hem pogut esperar això de... d'un dia per a un altre ..Fantàstica. Moltes gràcies gemma.

Gemma ha dit...

Ali, ja he vist que t'ha quedat espectacular!!!!!
M'alegro que us hagi agradat :)

Núria ha dit...

Gemma, tens un blog estupendo!!! Aquesta recepta la tinc que fer..perque em sembla espectacular amb la forma diagonal...a veure com em surt. Gràcies

Mercè ha dit...

Gemma, tens un blog fantàstic! Felicitats!
El cap de setmana passat vaig provar dues de les teves receptes (aquesta bavarois i el pastís de tres xocolates). I totes dues van tenir molt d'èxit! Gràcies! :)

Mercè

Anònim ha dit...

Gemma, tens una meravella de blog! On compres aquestes safates daurades tan maques? Soc de Barcelona peró no hi ha manera de trobar-les. Gràcies.

Gemma ha dit...

Anònim, les compro al Vidal Papers, una botiga de Sabadell que ven coses per a festes (plats, gots i coberts de plàstic, tovalles i tovallons, disfresses, guirnaldes...). A Barcelona no sé on ho pots trobar...

Anònim ha dit...

Hola Gemma, em encantan tus pasteles, he hecho el de 3 chocolates al menos 3 o 4 veces, quiero animarme de hacer este bavarois de llimona i xocolata pero tengo una duda, cuando dices "un poco de leche" exactamente a cuanto te refieres pork me da miedo ponerle mucho y entonces hecharlo a perder, gracias :)

Gemma ha dit...

Hola anónimo, solo necesitas un vaso con un dedo de leche, lo suficiente para disolver la gelatina.

Anònim ha dit...

Bona tarda Gemma, volia fer-te una pregunta referent al bavaroise de xocolata i llimona... amb la ratlladura de la llimona n'hi ha prou o també s'hi ha d'afegir el suc?

Gràcies

PS:Fa un temps que segueixo el teu blog i la veritat és que he de felicitar-te.