dimecres, de desembre 02, 2009

Trufes de Xocolata de la Gemma Lienas. Classe amb en David Lienas.


Ara que s’acosta Nadal m’agrada tenir a punt dolços per poder oferir en qualsevol moment als convidats. Per evitar que s’acumuli feina a l’últim dia, va molt bé preparar amb antelació aquestes trufes (i, evidentment, vèncer la temptació de menjar-se-les abans, je je je...):


Divendres passat vam anar a la classe d'en David Lienas. La Glòria i en Josep, que són molt detallistes, em van fer un regal pel meu aniversari: el llibre de cuina Us espero a taula de la Gemma Lienas, la mare del David. El llibre és genial, tota la colla el va estar fullejant i ens va agradar moltíssim. Ha sortit publicat aquest mateix novembre, de manera que és una novetat a tenir en compte si esteu pensant què regalar aquest Nadal ;)

La Gemma és una famosa escriptora amb una gran trajectòria literària. D’altra banda, va ser el seu amor per la cuina el què va empènyer en David a fer-se cuiner professional. Recordeu el pastís de poma autre manière que ens va ensenyar en David? Doncs és una recepta de la Gemma que també està al llibre ;)

Per no allargar-me massa, de la classe d’en David aquest cop explicaré poc, segur que em perdonarà, je je je... Ens va fer un monogràfic d’embotits amb tres receptes ben diferents: un magret d’ànec farcit (de bull de castanyes i bolets, bull de nous, i pinya en almívar, acompanyat d’una reducció de mel i taronja i un rosti de patates); una patata emmascarada del Berguedà (amb patata Rosevald i camagrocs); i uns caramels de bull (bull de castanyes i bolets, bull de nous i melmelada de figues, tot embolicat amb pasta filo).

Us recomano llegir les cròniques del Cafè de Nit, De Cuina i Cuinetes, allà trobareu les receptes i algunes de les idees complementàries que sempre dóna el David a les seves classes i que val la pena recordar (llegiu, sinó, la truita de pa amb tomàquet!)




Aquestes trufes són l’estrena d’aquest fantàstic receptari de la Gemma Lienas, però ja tinc triada la propera que faré: un fricandó de llagostins que només de llegir la recepta ja se m’inflen els narius... De la recepta de les trufes només comento que la xocolata jo l’he fos al microones enlloc del bany Maria, que és com explica el llibre.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 400g de xocolata negra
· 50g de fideus de xocolata
· 120g de mantega
· 3 rovells d’ou
· 1 copa de Cointreau

Preparació:

Desfer la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no es cremi. Afegir la mantega i remenar fins que es fongui amb la calor de la xocolata. Incorporar els rovells d’ou d’un en un, la copa de Cointreau i barrejar bé. Abocar-ho en una plata plana i deixar una estona al congelador fins que agafi cos. Treure del congelador i formar les boletes. Enfarinar-les amb els fideus de xocolata i reservar a la nevera dins el moment de servir.

Bon profit!

46 comentaris:

ARA ha dit...

Quina sort que tens, jo també el vull. I les fotos de les trufes??????

Elena ha dit...

nena quins menús nadalencs ,,,mes guardo tots ,i las trufàs ,,,uauau.

Anònim ha dit...

Hola Gemma!! Ja sé quina cosa demanaré als reis!!
les trufes bonísimes!!!
Petonets.

Glòria ha dit...

Bona estrena!. Sempre s'està a punt per a una recepta de xocolata, eh?. I la recepta que tens triada del fricandó de llagostins, FES-LA!!!!!. És tant bona...

El David la té al seu llibre La cuina mediterrània i jo ja la vaig fer. Ja m'ho explicaràs!

Enkeli ha dit...

Gemma, ja he vist el video!!
quin nivellàs!! jajajaja jo només faig que caure al terra! jajaja
Per cert, ara vinc jo i et faig una pregunta d'ignorant: No et fa cosa això de surfejar i de repent provocar una allau o trobar-te una roca...?? jo no les tindria totes, a més de "gafe" soc bastant "torpe"!
Clar que, si fas escalada... no sé què faig jo preguntan-te aquestes coses!

Petons, aventurera!!

Marina ha dit...

Bon dia Gemma,hola guapa,
Gràcies per tota la informació...Què interessant!Anem agafant idees per aquests dies!Ah!Agafo una deliciosa trufa! Gràààcies!
Una pregunta relacionada amb els ingredients del flam de xocolata blanca, on puc trobar el flam sense sucre?

Moltíssimes gràcies!
Què tinguis un bon dia ;)
Petonets,
Marina

MaryLou ha dit...

Aquestes trufes son fàcils i deliciosas!!!
La clase amb el David, com sempre, fantàstica!!!
Qué pena que no puc venir a la de la Mireia!!! Ja posareu les receptes oi??

Petonets

Silvia ha dit...

Qué maravilla de bocaditos dulces. Convierten cada momento del día en una delicia.

besos.

Unknown ha dit...

Quin llibre més maco!! puc imaginar quin munt de receptes fantàstiques tindrà, si que es un bon regal per reis, ja el tinc apuntat a la meva llista de desitjos,jaja. Les trufes les tinc que fer com a molt la nit abans, i així i tot la meitat no arriven a taula,molt bona recepta. Un petonàs

Laura. ha dit...

Menudo libro, seguro que de ahi salen estupendas recetas elaboradas por ti.
Me encantan las trufas, de todas las clases y colores!

Besos!

bajoqueta ha dit...

Un bon regal el llibre i com sempre una bona classe amb David :)

dolorss ha dit...

Les trufes de tota la vida son les millors per a fer, per a menjar, per quedar be.
Que perfectes t’han quedat !!

Gemma ha dit...

Ara, les trufes estan a la foto al costat del llibre, és veritat que es veuen poc...

Elena, tan les receptes que ens va fer el David com algunes de les que vénen al llibre són ideals per a les festes de Nadal.

Titanii, ja el pots posar a la llista de Reis, que val la pena!

Glòria, és veritat!!!! ara ho he anat a mirar al teu blog i és el plat que vau fer pel Kike i la Txell, oi???? No me'n recordava! Per què serà que a totes dues ens ha cridat l'atenció la mateixa recepta? És que amb aquest títol ja fa venir ganes de cuinar-lo, oi?

Enkeli, això del surf de muntanya sembla més perillós del que és en realitat. Les pedres es veuen bé i les pots esquivar i les allaus és qüestió de no baixar per pales massa carregades... Ja veuràs com de seguida agafaràs nivell, el surf s'aprèn molt més ràpid que l'esquí ;)

Marina, el flam sense sucre el pots trobar a la majoria de súpers. No serveix el flam Royal, però sí va bé el de la marca Maizena, el Potax. I també en alguns super venen un flam que es diu Mandarin (de totes maneres, de qualsevol marca pots mirar si porta el sucre llegint els ingredients). Si el proves ja m'ho diràs, eh?

MaryLou, la classe amb el David va ser genial i instructiva com sempre. Ja tinc a punt per provar els caramels amb crema congelada que ens va explicar ;) I per la Mireia, ja farem crònica, no pateixis!

Silivia, las trufas son un bocadito delicioso, una tentación irressitible...

Elvira, posa'l a la llista de Reis, que està molt bé! Entenc el que et passa amb les trufes, em sembla que a la majoria de cases ens passa el mateix, je je je...

Laura, las trufas son deliciosas, a mi tambien me gustan todas las variedades ;)

Bajoqueta, a més de ser un bon llibre, és una novetat que segur que sorprendrà a qui el regalis ;)

Dolorss, és veritat que aquestes trufes clàssiques i bàsiques sempre agraden a tothom. Segur que et fan quedar la mar de bé!

ANNAFS ha dit...

Les trufes són tan bones... Jo no en puc tenir al congelador, perquè no paro fins que no n' hi ha cap.
Són irresistibles.
ptns.

Cuinetes ha dit...

Gemma, quines trufes més bones! I són fàcils de fer!! T'han quedat perfectes!
Quin bon regal que et van fer la Glòria i el Josep! La Gemma Lienas és un referent de la meva lectura d'adolescent amb els "Diaris de la Carlota", quina sorpresa al saber que és la mare del David!!!

Una abraçada Gemma i fins demà!

El cullerot Festuc ha dit...

Quin detallàs la Glòria i el Josep!!!I tu has estat molt ràpida ha posar en pràctica el llibre, eh? Que bones que son les trufes...el problema és que no en pots menjar només una...jeje!
Fins demà! Petunets,
Eva.

Marta Padenous ha dit...

Una altre classe! (quina enveja, de la sana eh!)...i trufes...una recepta temptadora TOT L'ANY!!!
Ptnts

PILAR ha dit...

Jo, si faig trufes ara no arriven al Nadal ni de broma! El fricandó de llagostins promet. Estic intrigada amb la truita de pa i tomaquet... vaig a veure.
Petons!

No tot són postres ha dit...

Una bona previsió això de començar a preparar cosetes pel Nadal... només cal que cap "ratolí" adicte a la xocolata se les vagi menjant a poc a poc i el dia que les necessites et trobis la carmanyola gairebé buida dins el congelador ( a mi m'ha passat i el ratolí és la meva xiqueta i les seves amistats)
PTNTS
DOLÇA

Marisabel ha dit...

Qué bones Gemma cada any cauen unas quantes !!!
Vaig a repasar les croniques per veure el que mhe perdut. buaaaaa
Com que vull fer moltes coses i tinc poc temps et vull felicitar per si no puc mes endevant.

MOLT FELIÇ NADAL A TOTHOM !!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Nyam! La xocolata negra és de teula o en pastilles per fondre? O tant és? Ja veus que no en sé gaire, de cuinar, però sóc una gran admiradora teva.
Concepció

Ester ha dit...

Que bè, quina eveja, a veure si algun dia puc retornar a les classes, em faria molta il·lusió
Ester

maragda ha dit...

Haurem de fullejar a fons el llibre, les trufes genials! crec que les hauré de preparar el mateix dia de Nadal, per casa corre un ratulino que ensuma la xocolata d'un tros lluny.
Petons i fins demà!

Laura ha dit...

Bona nit Gemma,
Quina bona pinta aquestes trufes!! realment aquest postre es d'aquells ben fàcils de fer i que quedes com una reina!
Petonets!

maia ha dit...

Hola Gemma,fantastic per oferir als cafès aquets dies de festa. Això si, amagades al fons del congelador perquè no despareixint abans de temps...Una abraçada

Mercè ha dit...

Quin detallàs el de la Glòria i en Josep!! :) De ben segur que en treuràs molt profit d'aquest llibre!
I pel que fa a les trufes, doncs tota la raó! Jo les tinc anotades per fer aquest cap de setmana per avançar feina. ;) jeje I amb el toc de cointreau han de quedar delicioses!
Petons!

Erika ha dit...

Que buen regalo este libro!
Las trufas se ven exquisitas y que sencillas que son de elaborar! Me llevo la idea
Cariños

Gemma ha dit...

Anna, sí, aquest é l'únic inconvenient d eles trufes, costa resistir la temptació de picar cada vegada que passes per davant de la nevera, oi?

Silvia, ja veus que petit és el món, oi? Per mi també va ser tota una sorpresa... Fins i tot a Sabadell es va fer un cicle d'il·lustradores a les Biblioteques i van estar parlant de la Gemma Lienas! I jo ni idea que fos la mare del David, je je je... Crec que esl Diaris de la Carlota han marcat la lectura de molts adolescents :)

Eva, ja coneixes la Glòria i el Josep, són uns detallistes. Ens veiem avui, que en tinc moltes ganes. Quan temps fa que no véns a una classe? Ja ni me'n recordo...

Marta tens tota la raó! Les trufes són bones TOT l'any, no només per Nadal!

Pilar, el fricandó de llagostins el va fer la Gloria del Cafe de Nit i diu que surt boníssim... ja tinc ganes de provar-lo ;)

Dolça, em sembla que la teva xiqueta no és la única rateta que circula per les nostres cuines, je je je... crec que cada casa té el seu ratolí particular :)

Marisabel, val la pena llegir les altres cròniques, estan molt bé. I bon Nadal a tu també, segur que tindrem temps de tornar-nos a felicitar ;)

Concepció, aquest cop tan és, no cal que sigui de cobertura... Això sí, cal que sigui una bona xocolata, eh? Jo la vaig posar del 70% de cacau.

Ester, tot és proposar-s'ho, a veure si t'ho pots combinar i ens tornem a trobar, que ara hi ha moltes cares noves!

Maragada, és un bon llibre per regalar aquest Nadal. Ens veiem aquesta tarda!

Laura, son molt fàcils de fer i sempre s'agraeix quan treus un detallet dolç per sopresa i pots dir que l'has fet tu...

Maia, amagades a l'últim calaix del congelador i a sota l'últim tupper de la pila, je je je...

Mercè, penso que a les trufes el toc de licor és esencial, és la gràcia que tenen, oi? O amb brandy o fins i tot kirsh, també han de quedar molt bé ;)

Erika, las trufas són un clásico que no puede faltar nunca en navidad :)

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quines trufes més abellidores!!! ara mateix en picaria unes quantes jajaja...molt interessant tot el qu expliques d´aquest curs de cuina...no sabeu com vos envejo :)) petonets

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
Com arribaran a nadal?.És impossible,en lo bones que estan!.
Molt bonic el llibre.Segur que li traus bon profit.
Besets.

Francesc ha dit...

Ostres quines trufes més bones!!!! Com diu la Glòria, jo també estic sempre a punt per a una recepta de xocolate... MMMMM!!!! Aquest llibre nou de la Gemma Lienas segur que cau aquest Nadal.
Veig que tens, fins i tot, comentaris en xinès o cosa així!!! Quin blog més internacional!!! Salutacions. ;D

nieves ha dit...

Qué ricas Gemma, un estupendo ofrecimiento a las visitas que llegarán en los próximos días a nuestras casas, pero también una gran tentación. ¿Quien se resiste a semejante bocado?.
El libro tiene que ser también un estupendo regalo.

Un abrazo.

P.D.: A mí el chino ya dejó de molestarme, pero veo que se instaló en tu espacio jajaja.

HAVE REAL PIES IN BARCELONA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
HAVE REAL PIES IN BARCELONA ha dit...

Gemma! qué buenos! perfectos para los invitados 'navideños' y para los de casa también! ;-)
besos
Nuria

Cuinagenerosa ha dit...

per molts anys gemma!
la veritat és que se m'havia passat :(
m'ha fet molta gràcia saber que el david és fill de la gemma lienas, de qui tampoc coneixia aquest vessant d'escriptora gastronòmica.
aquestes trufes les faré per les visites del dia del meu sant, aquest any amb la lara vam fer bombons de collita pròpia i les teves trufes de mascarpone i van tenir molt d'èxit.

Francesc ha dit...

Hola Gemma!!! Ahir em vaig comprar el llibre de la Gemma Lienas i m'ha agradat molt. No sabia res de la seua afició a la cuina i que el seu fill era el David. Quina sort!!! Salutacions

illetapitita ha dit...

Que bé que us ho passeu sempre a les clases de cuina!
Aquestes trufes són irresistibles, les fem pels convidats però no sempre arriben...
Una abraçada!

Maria Teresa ha dit...

espero que ho pugui tastar i que ho trobi tan bo com sembla al dibuix.

Carme ha dit...

Es una passada m'he quedat sorpresa

Maria Campo ha dit...

Los dulces me gustan mucho.

d.carpio ha dit...

M'agradan molt les trufes.Mirare de fer-les.

Francesca ha dit...

aquestes trufes fan molt bona pinta. Quan arribi a casa ho probare.

isabel pons ha dit...

UMMMM.....les trufes son molt bones!

Gemma Lienas ha dit...

Hola Gemma,
Em fa molta il·lusió comentar-te que acabo d'engegar un concurs relacionat amb el llibre Us espero a taula. En podràs veure més informació al meu bloc: http://gemmalienasmassot.blogspot.com/2009/12/el-concurs-d-us-espero-taula.html
Al llarg d'aquesta setmana penjaré més informació sobre el jurat, els premis, etc. Et convido a participar-hi (a tu i a tots i totes les amants de la cuina)!

Una abraçada,

Gemma Lienas

Gemma ha dit...

Gemma,
em fa molta il·lusió que hagis passat pel meu blog. El teu llibre de receptes és fantàstic, porto uns dies recomanant-lo a tothom, és perfecte per regalar aquest Nadal ;)
Ara matexi passo a veure aquest concurs que ens proposes, fa pinta de ser molt interessant!
Una abraçada,
Gemma

Irisibula ha dit...

wow, quina pinta més bona!! aquesta recepta te la copio!