dissabte, d’octubre 18, 2008

Crònica del Taller de Cuina amb en David Lienas

Ahir vam tornar a assistir a un dels tallers de cuina gratuïts que organitza el Bonpreu. En aquesta ocasió, ens vam aplegar una colla de 18 gastroblocaires, entre veterans i noves incorporacions: Eva Pareras, Dolors Reverté, Mireia Corredo, Susanna Garcia, Cristina Vidal, Natàlia Manau, Núria Andújar, Eva Urbano, Manel Bonafacia, Anna Olivé, Jordi Talon, Sefa Costa, Maria Solé, Glòria Vilà, Sara Maria, Josep Colet, Glòria Moreno i Gemma Clofent


Per sorpresa de tots plegats, les tres receptes que ens va fer ahir en David eren plats de postres: “Pastís de poma autre manière”, “Flam de coco”, “Mousse de xocolata” i “Salsa de toffee”, una recepta extra que no estava prevista. Ja us podeu imaginar que jo em vaig posar les botes... je je je!

Com ja ens té acostumats, en David va complementar les 3 receptes amb tot d’idees, trucs i recomanacions que van fer les excel·lències de l’audiència. Alguns moments estel·lars es van produir quan va recomanar canviar la mantega de la mousse per oli d’oliva (alguns vam quedar força sorpresos, però us asseguro que estava deliciosa), quan va explicar com es fa una Tatin de carxofa (mireu el vídeo, amb la Glòria preguntant tots els detalls d’aquest pastís) o quan va desemmotllar els flams amb un gest de prestidigitador (també al vídeo, no us perdeu l’última presa).


El tast dels 3 plats va confirmar l’encert de l’oli d’oliva a la mousse de xocolata, va allargar una mica més la meva llista de pastissos de poma pendents (però us asseguro que caurà ben aviat, era boníssim!) i segurament va allargar la llista de receptes amb coco pendents de l’Anna del Kiwi Blau ;)





Després, va haver-hi una estoneta per xerrar, per fer la foto de rigor i per acomiadar-nos amb frases “fins la setmana que ve, ai no, que és d’aquí dues setmanes!” fets que demostren que entre nosaltres hi ha una bona entesa i una familiaritat que va creixent trobada a trobada :)

Si en voleu llegir més cròniques, no us perdeu: El Cafè de Nit

Ens veiem d’aquí 15 dies!

25 comentaris:

josep ha dit...

Gemma, Molt bona crònica (com sempre) i a una velocitat espectacular. A quina hota t'has llevat per fer-ho?!!.
Això es informació ràpida, tens fusta de corresponsal, podries acabar la crònica amb la frase: "Gemma Clofent, taller de cuina, Barcelona"
Una abraçada i ens veiem a Can Carbó!

La cuina vermella ha dit...

Gemma, que bé!! quantes receptes i quina colla més maca! ens sap molt greu no haver-hi pogut anar... ja saps la vida del pobre que ha d'anar a treballar sigui a l'hora que sigui.
Milions de petons.

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma...quina ilu veure qu ja tens la crònica!!!! Que bé que fossin tots postres, no?? Volem alguna recepta aviat!! jejeje!!!
Petunets i a la Carbó SI que ens veiem!!!
Eva.

RUBEN ha dit...

Hola Gemma!
Has estat de les primeres eh?
Sento no haver pogut anar-hi tot i estar apuntat, no sé si en Jordi et va explicar però va sorgir-me un imprevist "laboral" a última hora. A més tenia ganes de retrobar-me amb tots vosaltres i amb en David.
Una abraçada,
Ruben

Sara Maria ha dit...

Estic amb en Josep, quina rapidesa!! Ens veiem a la Carbó

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, molt bé aquesta crònica i aqueesta rapidesa, i amb video i tot, un luxe!.
em pensava que t'hauries avorrit amb aquests postres senzills, tenint en compte el nivell pastisser que tens, però m'alegra que aprenguessis coses i t'ho passessis bé.
fins l'altre divendres!

Anònim ha dit...

Hola Gemma! Felicitats per les felicitacions!
Petons.

Montserrat (Vic)

Anònim ha dit...

Hola Gemma! Felicitats per les felicitacions!
Petons.

Montserrat (Vic)

famalap ha dit...

Qué bien lo pasáis!!! Tiene todo una pinta fabulosa... Pondréis las recetas? ese mousse de chocolate pide a gritos que lo haga ya!!!

Anònim ha dit...

aiaiaiai!! feia molt dies que no treia el cap i no potser pq despres m'atrasso. No pareu, eh!!

Molt molt bé, quina activitat que porteu. Llastima que sóc de tant lluny :((

ANNA DE LA VILA

Elena ha dit...

ala no pareu en els cursos de cuina,,asi no hi ha qui us atrapi,,es nota una mica de enveja de par meva ,jeje,però es de la sana,vinga receptàs ya,una abraçada.

Gemma ha dit...

Jospe, m'apunto la teva recomanció per si mai vull canviar de feina... A veure si m'agafen els de tv3, no em faria res fer programes a l'estil "Dolça Catalunya" ;)

Parella Vermella, aquest cop la classe era tan d'hora que ha faltat força gent dels que no fallen mai... però el primer és el primer, i bé hem de guanyar-nos les garrofes, oi?

Eva, em vaig posar les botes, vaig disfrutar moltíssim! Com va anar el sopar? I sí, a la Mireia sí ens veiem, eh?

Ruben, en Jordi ja m'ho va explicar... quina mala sort! Et vas perdre una bona classe!

Sara Maria, ja t'he posat a la llista de la Carbó ;) Serem 32!!!

Manel, avorrir-me??? Al contrari! Em van encantar les 3 receptes i t'asseguro que el pastís de poma caurà ben aviat...

Gràcies Montserrat de Vic!

Marisa, Núria de Cocinarte ya ha hecho la mousse y seguro que pone la receta ;) Y el pastel de manzana no tardará en caer je je je...

Anna de la Vila, ja veus que no parem! Ens veiem a la Mireia, eh? Que ja tinc ganes de trobar-vos a totes dues!

Gemma ha dit...

Elena, que ens hem creuat els comentaris!
No t'animes a venir un dia a Barcelona amb tota la colla? Ja sé que et cau una mica lluny, però val lapena!!!
Les receptes cauran ben aviat ;)

Mercè ha dit...

Gemma! Gràcies per fer una crònica tan detallada amb vídeo inclòs! :) Això és fantàstic pels no hi podem assistir! Ara només falta que reprodueixis totes aquestes receptes al teu blog ;)

No tot són postres ha dit...

Ara obren un Bonpreu a Reus, serà qüestió de preguntar si també ens organitzaran aquests tallers de cuina per als blocair@s de les terres del Sud!!!!!! però no ho crec (això no és BCNA)
PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

Hola Gemma i companyia!
Fa dies que llegeixo les vostres receptes,i us voldria demanar ajuda.
Diumenge que ve és l'aniversari del meu fill i tinc onze conviadats a menjar un pa amb tomàquet. Jo voldria sorprendre'ls una mica i fer una mica més que un pa amb tomàquet, gaire més tampoc!Em podeu suggerir alguna recepta que tingueu en algun blog?
Per altra banda, sempre faig servir la famosa coca de iogurt com a base de pastís d'aniversari, me'n podeu recomanar algun altre de facilet? Gràcies per endavant!
Anna D.
Per altra banda,

Anna ha dit...

Hola!!! Em va encantar la classe...tres receptes senzilles de les que surten bé, amb ingredients sans...amb bones explicaciones i bona companyia (costava no comentar la jugada amb el del costat a la mínima ;)

gràcies per la crònica,...si si, la llista del kiwi ja compta amb els flams de coco...aviat, al bloc!!

Pebbles ha dit...

Molt bé la crònica i el vídeo, has anat molt ràpida.
Les receptes molt senzilles i que son boníssimes. Anar al curs del David es un no parar de pendre notes, dons sempre tenim alguna extra!!!

Ens veiem a la Mireia,
Petonets

Francesc ha dit...

Veig que vos ho passeu pipa! Molt bona la idea del vídeo. Ara, a esperar les receptes!!! Salutacions

Anònim ha dit...

Hola Gemma!
Em dic Anna i el comentari que et deixo no té res a veure amb la
crònica del taller.
Avui he estat a la Roureda, amb en Guillem la Montse l'Aina, l'Olga i més gent. La meva parella (Jaume Barri) és amic del teu germà en Guillem. Em passat un dia genial, com sempre que hem vingut. No costa gairé sentir-se bé en aquell paratge tant idílic.
He portat els postres i he fet el mousse de Nutella, els hi ha agradat molt a tots i unes galetes de les de la Mireia Carbó que vaig fer amb les meves dues filles grans.
Fa temps que visito la teva pàgina, m'agrada moltíssim, ho expliques tant bé que m'he animat amb més d'un dels teus postres i tot m'ha quedat força bé.
Res més, fins aviat i felicitats per el blog!!

Mireia ha dit...

Hola, la classe em va encantar. En David és impressionant no para de donar consells, explicacions, d'una recepta t'en treu una altra... I la companyia fantàstica, espero poder repetir una altra vegada.

Ara només em queda posar en pràctica el que he après... em va agradar molt el canvi de la mantega per l'oli d'oliva.

Una abraçada

Gemma ha dit...

Mercè, amb el vídeo és com si haguessis estat a la classe del David des de California mateix, je je je.

Dolça, em temo que aquests cursos només els fan a Barcelona... jo també ho trobo injust pels que som de fora :(

Anna D, què tal un quiche? Pots trobar-ne receptes a gairebé tots els nostres blogs. I per postres, què tal el pastís de poma engrunat que vaig fer la setmana passada?
A veure si els altres et donen més idees...

Anna, ja tinc ganes de veure el flam de coco al teu blog... segur que seràs la primera ;)

Eva, el David ens agrada a tots! Ens veiem a la Mireia!!

Francesc, en Manel ja ha penjat la mousse de xocolata i crec que la Sara Maria ha fet el de poma i no trigarà a posar la recepta...

Anna, moltes gràcies pel teu comentari! Ja sé qui ets, recordo amb molt carinyo les estones que hem passat amb en Jaume i una guitarra... I sé que tens unes nenes molt maques ;) No m'estranya que amb aquestes ajudants les galetes de la Mireia sortissin tan bones! M'alegro que hagueu disfrutat a la Roureda, és un racó preciós! I la mousse de Nutella... és un vici autèntic je je je!

Mireia, segur que repetiràs, després de la primera classe, sempre queden ganes de tornar-hi!

enric ha dit...

Em va saber greu no poder-hi venir, i més quan he llegit això de la "tatin de carxofes", que em té intrigadíssim!!! Es menja com a postres?... I això de l'oli d'oliva en lloc de la mantega a la "mousse de xocolata"?... De debò que estic intrigat!

nieves ha dit...

Gemma qué lujo de clases. Me imagino lo que disfrutaréis con explicaciones de personas expertas, y en directo. Yo he tratado también aprovechar el "curso a distancia" viendo el video de YouTube, pero es una lástima la barrera del idioma, ya que aquí el traductor no funciona :-(

Besos.

ChetoCheta ha dit...

Aix a veure si per la propera hi puc anar. Per cert la tarta de poma sembla una truita de patata!