dilluns, de març 02, 2009

Crònica de la classe amb la Mireia Carbó

Dijous passat vam anar una de les classes gratuïtes que organitza el Club Social Caprabo amb la Mireia Carbó, tot un clàssic ja entre la colla de blocaires:


Aquest cop, els assistents vam ser la Roser Ruaix, la Mercè Ayguavives, la Ma Jesus de la Iglesia, l’Encarna Conde, la Marta Giralt, la Cristina Vidal, l’Araceli Erenas, el Jordi Talón, la Maragda Royo, l’Eva Urbano, la Glòria Bertran, la Glòria Moreno, el Josep Colet, la Marisabel Garcia, l’Ana Genís, el Manel Bonafacia, la Xaro Morral, el Ruben Hernández, la Núria Andújar, la mare de la Núria, l’Àngels Mariano, el Joan Jové, la Sefa Costa, el Kike Palau, la Txell Pi, el Roger Compte i la Gemma Clofent. Per fi vam poder posar cara a dues noves blocaires que no coneixíem: a la Maragda de la quinta de luculus (ja he tastat els kumquats, boníssims!) i a la Ma Jesús de sabores dulces, benvingudes!

Les receptes que ens va cuinar la Mireia van ser les següents:

Una salsa de verduretes orientals per acompanyar un plat de pasta, d’arròs, de cuscús o de llegums, on la clau de la recepta era tallar a quadradets iguals totes les verdures, saltejar-les al punt i afegir al final una bona quantitat de salsa de soja. Evidentment, la gràcia de la salsa estava en què les verdures quedessin senceres i tallades ben iguals, de manera que quedés agradable a la vista i deliciosa amb el gustet de la soja... Em va agradar la versatilitat de la salsa, apta per a acompanyar molts plats diferents. Senzilla i resultona, típica recepta de la Mireia. Aquí la Mireia va insistir en la necessitat de tenir un bon ganivet i una bona fusta per tallar, eines prioritàries que han de passar pel davant d’un bolso de marca o d’un cotxe de luxe, je je je...


Un timbal d’espinacs amb tres formatges, ideal com a entrant per a un àpat dels de quedar bé, d’aquells que pots preparar amb antelació i que quan arriba el plat a taula tot són “ohhhs” de tan bonic que queda al plat. La combinació dels espinacs, el pebrot del piquillo i els formatges és molt del meu gust, i l’acabat amb els quicos, la reducció de balsàmic i l’oli de julivert converteix la recepta en un plat de festa grossa (i l’acabat de les pipes ja no diguem, eh? je je je)


Un turment de xocolata, títol inspirat en el turment que significa no menjar aquestes postres tan suculentes. Aquesta recepta em va agradar molt per dos aspectes concrets: la mousse que ens va ensenyar a fer és d’una dificultat més alta del que fa la Mireia a aquestes classes (amb almívar per muntar els ous i gelatina per donar cos a la mousse), cosa que s’agraeix ja que el públic de la Mireia té prou nivell per seguir bé les explicacions d’aquestes receptes (no tot ha de ser tan fàcil de fer, oi? je je je...). D’altra banda, el muntatge del plat el vaig trobar molt original, diferent de la típica recepta d’una base de pa de pessic i una capa de mousse: la quenelle de xocolata a sobre de la base del brownie donava una presentació al plat digna de les postres de qualsevol restaurant de categoria (i amb els dos plats a sota, encara més, je je je...)


Totes les explicacions anaven acompanyades per les bromes, anècdotes i explicacions típiques de la Mireia, que són les que fan que aquestes classes siguin tan amenes, interessants i divertides. Amb la Txell ens vam passar la classe rient! I si voleu una mostra de les seves bromes, pregunteu-li a la Mireia què pensava mentre muntava els ous i reia tant per sota el nas... :)


PD: Al final de la classe la Mireia ens va oferir assistir a un tast de galetes Birba que organitza el Club Social Caprabo el dijous 2 d’abril a les 19:30. De moment queden força places lliures, de manera que si li interessa a algú, que deixi un comentari aquí i ja li passaré la llista a la Mireia. Vinga, animeu-vos, que molts ja ens vam apuntar allà directament, segur que valdrà la pena. Qui pot dir que no a una galeta tan ben torrada com les Birba?

Llista d'apuntats: Laura Blanes, Marisabel Garcia, Maria Cristina Couto i Òscar Gómez.

32 comentaris:

Carlota ha dit...

Hola Gemma! El comentari no ve arran del post, però com ha començat la Quaresma i ahir vem fer bunyols segons la teva recepta, doncs dir-te que estava boníssssima i que ens vem enrecordar de tu.
Un petonàs!

El cullerot Festuc ha dit...

Entre la crònica de la Glòria i el Josep, i la teva, és com si haguéssim estat allà!!! Tinc moooltes ganes de veure la recepta del turment...i el timbal de piquillos tb fa molt bona pinta....mmmmmm!!!
Petunets,
Eva.

starbase ha dit...

starbase es voldría apuntar al tast donat que és a les 19.30h. Em puc apuntar?

Maria Dolores ha dit...

Quina sort poder anar a les classes.
Moltes gracies per fer arribar les receptes.
Besets

la divina ha dit...

Quina ràbia no poder venir mai a les classes de la Mireia! El timbal fa una pinta fantàstica! Esperaré que algun blocaire el faci i en pengi la recepta perquè el vull fer sí o sí! I aquestes postres de xocolata... mmm!!! Aquestes, esperaré que les facis tu, Gemma ;)
Al tast de galetes, per variar, tampoc no hi puc anar. :( Les Birba són delicioses!

Marisabel ha dit...

Estupenda crónica . Era la primera vegada per mi i he trobat a la Mireia millor de quan la veia per la tele, es simpatiquísima.
Crec que he sigut la primera en fer les receptes, no podia esperar molt després de veure que eren la mar de fàcils.
Apuntam pel tast.
Un petó Gemma

Gemma ha dit...

Carlota, vau fer bunyols enlloc d'anar a escalar? Je je je... m'alegro que us quedessin bons, l'Òscar és molt bon cuiner :)
Ens veiem a la tarda!

Eva, el timbal de piquillos és de les receptes que ens agraden a tu i a mi quan tenim convidats ;) Segur que la farem! I el turment de xocolata... caurà ben aviat! A veure si pel proper cop pots venir, eh? Que et vas perdre una classe divertidíssima!

Starbase, t'apunto, genial! Però m'hauries de dir el teu nom i cognom, que al Caprabo això de Starbase no entendran què és je je je...

Maria Dolores, llàstima que tan lluny no puguis venir a les classes de la Mireia, són divertides i aprens truquillos i receptes molt útils :)

La divina, estic segura que entre uns i altres no trigarem gaire a posar les receptes als blogs... A veure si algun cop et pots combinar els horaris i t'acostes fins a Barcelona a una de les classes, eh?

Marisabel, ets una màquina, ja has fet totes les receptes??? Segur que has estat la primera! M'alegro que t'ho passessis bé a la classe, realment en directe encara és millor que a la tele. T'apunto pel tast de galetes ;)

Elisabet i Jordi ha dit...

Hola Gemma!!!
Encara estic viva jijiji :D
Només volia comentar-te una coseta.. ehem... com que quicos?!?!? què's això de quicos??? :DDDDD

Era broma :P
Molts petons i molts records!!

Elisabet (de Sabadell ;) )

roser ha dit...

Gemma,

fantàstica lliçó la de la Mireia Carbó. Jo canviaré el pebrot per salmó pq " mí no m'agrada el pebroooot"...
Ara em venen uns mesos de molta feina i segurament no em puc comprometre a cap més taller de cuina, però els seguiré des de les teves cròniques i les dels altres blocaires.
Gràcies per gestionar la sessió al Caprabo !!!

Petons vigatans !!

roser

La cuina vermella ha dit...

Sí que ens ho vam passar bé, eh? Gemma! a més, em va fer molta il·lusió asseure'm al teu costat, perquè mai havíem coincidit,així tan a prop i va ser genial!!
Gràcies per tot, bonica!

Marisabel ha dit...

Gemma quan puguis canvíam l'enllaç del meu nom, encara va a Viandas i ja no el tinc. El nou és a Bon profit
Gràcies

Ivana ha dit...

Jo que ve que os ho passeu eh!!
Quin menu!
Petons!!

Maria ha dit...

Com veig, passant-vos-ho be com sempre,veritat?
Tenim sort els blocaires de per aquí, que podem trobar-nos de tant en tant i ens coneixem..
Fins la propera...

Mesilda ha dit...

Gemma que be que os heupasseu,les receptes son buenisimes,pero el turmen de xocolata es delissios.
Petons.

josep ha dit...

Gemma,
Com sempre amb la Mireia, de conya! Mercès una vegada més per organitzar aquestes trobades.
Una abraçada

Mercè ha dit...

Gemma, una crònica fantàstica com els cafeters nocturns! :) I tal com els hi vaig dir a ells, ja estic esperant que feu aquest turment, que m'està turmentant!! ;) jejeje
Petons!

Mª Jesús ha dit...

La verdad es que fué una clase divertida,con muchas risas,y con un ambiente muy... pero que muy agradable.La Mireia muy simpática y como ya he comentado en otro blog me sorprendió muy gratamente ya que no la conocía.Muchas gracias por la bienvenida.

maragda ha dit...

Vaja una crònica més documentada. Moltes gràcies: per la crònica, per ésser l'alma mater d'aquestes trobades, per tan bon acolliment, per...
M'ho vaig passar molt bé, estava molt emocionada de coneixer-vos i la Mireia és una canya, així que repetiré sempre que pugui.
Besets!
(M'alegro que els kumquats t'hagin plagut, són un ingredient a explorar...)

Gemma ha dit...

Elisabet, vaig estar a punt de posar xurruques, però al final, je je je... visca les xurruques de Sabadell!!!!

Roser, a mi la idea del salmó no em va acabar de convèncer, potser canviaria els pebrots per tires fines de carbassó... Llàstima que no puguis venir el proper cop, però segur que seguirem anant a moltes classes, potser més endavant podràs repetir :)
Bones esquiades!

Txell, és veritat, sembla impossible que després de tant temps encara no haguessim coincidit de costat, oi? Ja tocava! Estic molt intrigada per saber com va anar dissabte... fareu crònica, oi? sisplau, please...

Marisabel, ja ho he arreglat! Al segon lloc ja estava bé, però a la llista no. Com que la vaig copiar directament de l'altre post encara sortia el teu blog antic ;)

Ivana, no t'animes a venir algun dia? Ets de Barcelona, oi? Ja veus que ens ho passem molt bé, a veure si un dia t'apuntes i aixi ens coneixem en directe!

Maria, et vam trobar a faltar... tot i que ja sabem que tu vas anar a la classe uns dies abans ;) Ens veiem amb el David, eh? No t'apuntes al tast de galetes Birba?

Mesilda, ja tinc ganes de fer el turment de xocolata, em sembla que ha de ser un turment de veritat, je je je...

Josep, les classes amb la Mireia són una aposta segura, una garantia de passar una tarda entretinguda, amena, on aprenem molt i molt ben aprofitada. I si a sobre ens perment anar-nos trobant tota la colla... què més podem demanar?

Mercè, llàstima que des de tan lluny no puguis venir... Crec que no trigaràs gaire a veure la recepta del turment, estarà a l'alçada del teu últim pastís de xocolata, només apte per a xocoaddictes :))

Ma Jesús, encantada de coneixer-te. Llàstima que vam seure separades i no vam parlar massa. Però segur que en properes ocasions podrem xerrar més bé... La Mireia agrada a tothom, té una manera d'ensenyar molt didàctica i alhora diveritda, oi?

Maragada, no em vaig poder resisitir, així que vaig arribar a casa vaig encetar el pot, je je je... Tenen un gust molt semblant a la taronja confitada que es posa a les coques i tortells, oi? Em sembla que també els posaré a unes galetes, seguint la teva idea de la recepta de les oques, je je je...

Laura ha dit...

UMMM!! aixó de les galetes Birba em tira força. Llàstima que no em pugui apuntar perquè no se on estaré per aquelles dates. Però l'horari m'anava perfecte.
Per cert, per anar a aquestes classes s'ha de ser del club Caprabo, oi? o sigui que m'haig de fer la targeta!
A veure si me la faig!

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, ja vaig comentar al cafè de nit que aquesta classe de la mireia em va agradar més que altres, les seves propostes van ser més versàtils i tot i mantenir un nivell senzill, permeten fer receptes com tu dius per quedar bé. gràcies com sempre per cuidar-te de tot.

Pol Cruells ha dit...

Que bé que us ho passeu! quina colla!

Anna S. ha dit...

Ostres Gemma, quina pinta, i quin luxe! I les galetes Birba.... quins records d'infantesa!! Per cert... pregunta indiscreta... tú fas patchwork?

Gemma ha dit...

Laura, vols que t'apunti per si de cas? Si al final no pots venir m'avises i ja està... Per la targeta, te la pots fer allà mateix, no pateixis ;)

Manel, tens raó, a vegades la Mireia infravalora el seu públic. Podria fer receptes una mica més complpicades i tots la seguiríem igualment. A més, sap explicar molt bé els passos difícils o clau de cada recepta, de manera que seria fàcil igualment ;) Et vas apuntar a les galetes?

Pol, a veure quan t'animes tu també a venir, je je je...

Anna S, no faig patchwork, sóc un desastre amb feines que demanen tanta paciència :( Jo necessito hobbies una mica més actius, je je je... Faria uns punts enormes i quedaria horrorós! Però l'Encar fa unes meravelles... tenen el blog Patchwork Art Sabadell i és molt xulo, oi?

dolorss ha dit...

Quina llàstima que no pugi assistir-hi, enveja sana sento, però al cap i a la fi enveja. Però tu no deixis d’explicar el que hi feu, d’acord?

RUBEN ha dit...

Tal i com vas comentar aviat haurem de portar enganxat a la camisa el nom del bloc al que pertanyem! Només coneixia els veterans!!!
Em va agradar retrobar-me de nou amb tots vosaltres!

Pebbles ha dit...

Va ser una classe molt divertida, jo tenia un xicot al costat que no parava de riure... Abans de ahir vaig fer les verduretes orientals, que per cert estan boníssimes. A veure si puc penjar la recepta aviat.

Petonets!!

Laura ha dit...

Ei, Gemma doncs si, apunta'm i sino puc venir ho avisaré.
Merci.

Gemma ha dit...

Genial, Laura, t'apunto! Oi que no m'has dit el teu cognom? I l'e-mail? És que al Caprabo demanen nom i cognom...

Núria ha dit...

Gemma, la meva mare ho va passar molt bé...i va comentar que la Mireia estava igual que quan surtia per la tele...o sigui que no passan els anys per ella...!!!jaja. Li ha fet molta il.lusió veure la foto a internet...jeje. Nosaltres ja estem apuntades...

Núria

Anònim ha dit...

hola,
sóc coneguda del xavi verdaguer i m´ha donat el teu blogg perquè li he preguntat si sabia d´on podia fer classes de cuina.
Em podries derivar a algun lloc? em vull iniciar a fer classes de cuina saludable. Una abraçada i gràcies. 661.135.455 alicia

Gemma ha dit...

Hola Alicia! D'on ets? Ara no recordo qui és el Xavi Verdaguer... :(
Jo no conec el tema de classes de cuina, però si em dius d'on ets podríem buscar-ne, je je je...