dimarts, de març 31, 2009

L’Aina i l’Olga cuinen a la tele amb l’Ada Parellada

El grup de supermercats Bonpreu juntament amb la productora de televisió Anar Fent d’en Carles Capdevila graven un programa de cuina que s’emet cada dia a través de la xarxa de televisions locals XTVL. La temporada passada el programa Cuina a bon preu i amb nens! estava presentat pel cuiner Pep Nogué a qui alguns de la colla de blocaires hem tingut ocasió de conèixer en persona durant un dels seus tallers. Aquesta temporada, la cuinera del programa és l’Ada Parellada que, ajudada per dos nens, cuina cada dia una recepta fàcil de fer, amb aliments sans i una mica diferents dels que acostumen a menjar a casa.

Van oferir a les meves nebodes la possibilitat de sortir al programa i van acceptar encantades, no van trigar ni un moment a decidir-se! Així doncs, fa un mes, van rodar el programa a la mateixa cuina que la colla de blocaires coneixem tan bé dels tallers d’en David Lienas al Bonpreu. Durant el rodatge, van descobrir les dificultats de gravar un programa per la tele, però alhora van gaudir de la companyia de l’Ada, de la cuina i de la festa en general que va significar per elles aquell dia de rodatge.

El capítol es va emetre el passat 27 de març i han penjat el vídeo a la web del programa. Per primera vegada en 3 anys de bloc, avui us ofereixo una recepta SALADA: un rodó de pollastre amb paté i dàtils.

Aquí teniu la recepta:


Iniciatives com la d’aquest programa, on s’intenta motivar els nens a posar-se a la cuina i als pares a fer participar més els seus fills, alhora que es donen consells alimentaris i informacions sobre la importància de menjar bé i de forma saludable, són molt positives i s’haurien de potenciar més. Des d’aquí m’agradaria felicitar el programa i desitjar-los ànims i molta sort.

Motes gràcies i bon profit!

47 comentaris:

Eva Flores ha dit...

Una iniciativa molt interessant!

Sara Maria ha dit...

Que guapes que estan!!! Felicitats!

El cullerot Festuc ha dit...

Nenaaaaaaaaaaa...que les teves nebodes sortin a la tele no ho podies deixar passar, encara que sigui una recepta salada!!!! Estan guapíssimes les dues, i que espavilades amb la cuina...amb la tieta que tenen no m'estranya!!! :)
L'Olga té una cara de trapella...jejeje!!!
Enhorabona a la familia...ja et deiem que només et quedava el salt a la tele...però les teves nebodetes se t'han adelantat! ;)
Petunets,
Eva.

Mar Calpena ha dit...

Que diver! Si és que teniu fusta mediàtica, a casa vostra... (però encara m'estic reposant de l'ensurt de la recepta salada. Sort que porta dàtils per endolcir. On anirem a parar?).

Vanesuky ha dit...

Que mones!!Mira-la ella tota orgullosa!!

Petons per a tu i un altres per elles.

Ester ha dit...

Genial, quina inciativai les teves nebodes ja poden estar contentes
Una abraçada
Ester

No tot són postres ha dit...

Gemma, un molt bon motiu per trencar la tradició de només dolç. ENHORABONA!!!

PTNTS
Dolça

Enkeli ha dit...

jejeje què mones! sobre tot la petita, l'Olga, que se la veu trapella i com van disfrutar, eh! El que no sé és si finalment a l'Aina li va agradar el plat. Potser no estava gaire acostumada al gust dels dàtils. A mi m'ha semblat una recepta original i facilona, m'ha encantat, vaja.

Laura ha dit...

Ohh!! que maques les teves nevodes!! S'ho debien passar bomba al rodatge. A més per les nevodes s'han de trencar les tradicions que fagin falta.
Un petó molt fort!

Ivana ha dit...

Molt guapes!!
petonets per totes

Delicias ha dit...

Hola Gemma

Hem tornat i que ens trobem, les nebodes de la Gemma a la televisió, que bé que ho fan, són genials, perquè són molt naturals, un gran petó per elles. En quan a una recepta salada, l'ocasió s'ho mereixia. Una forta abraçada

Gemma ha dit...

Eva, llàstima que aquest tipus d'iniciatives no vinguin de la tv pública, si no que les hagin de tirar endavant tv locals amb menys difusió... però tot i així, és una inciativa molt bona!

Sara Maria, tinc unes nebodes molt guapes, oi? Je je je...

Eva, totes dues són una mica trapelles, je je je... i posats a sortir per la tele, millor elles que jo :) S'ho van passar molt bé rodant amb l'Ada Parellada i descobrint tots els intríngolis de la tele...

Mar, aquest cop l'ocasió es mereixia fer una excepció a la temàtica del blog, oi? Clar que el tema dàtils salva la recepta, je je je... Crec que totes dues van aprendre una recepta molt original de cuinar el pollastre ;)

Vanesuky, estic molt contenta que s'animessin a sortir per la tele, a vegades són una mica vergonyoses, però la veritat és que s'ho van passar molt bé!

Ester, el programa està molt bé, la cuina amb nens s'ha de potenciar i les receptes que fan també estan molt ben triades, són fàcils però diferents a les habituals.

Dolça, el millor motiu del món :) Clar que com diu la Mar, el farcit eren dàtils i la salsa de mel, je je je...

Enkeli, sí que li va agradar! Però després em va explicar que no podia contestar perquè tenia la boca plena!!!! I clar, amb la boca plena no es parla, oi? A casa encara no l'hem fet, però tenim pendent repetir la recepta ;)

Laura, s'ho van passar molt bé, va ser tota una experiència per elles :) I les tradicions, de tant en tant bé s'han de fer excepcions, oi?

Ivana, guapíssismes, oi?

Delcies, ben tornades de nou, heu estat fora molt de temps! Les nebodes surten una mica vergonyoses, crec que això de parlar davant la càmera fa una mica de respecte je je je...

ANNAFS ha dit...

Aquesta sí que es una iniciativa bona. A més als nens els sol agradar ajudar a la cuina. I sortir a la tele també.
Felicitats per aquests nebodetes tan maques!.
ptns.

La cuina vermella ha dit...

Gemma, m'he posat fins i tot nerviosa, hem patit amb elles els nervis escènics!!! Estimada, ens n'alegrem moltíssim tan per elles com per tu! Ha valgut la pena penjar la primera recepta salada de La cuina de casa, oi?!
Enhorabona!

Joan ha dit...

Aaahhhh!! Una recepta salada!! Què passa aquí?? Jajaja... L'ocasió ben bé que s'ho mereix!! A casa s'ho han passat tots molt bé mirant el vídeo.

Francesc ha dit...

QUINA PASSADA DE VÍDEO!!! Les teues nebodes són una gràcia per la tele i supose que també en directe. m'ha agradat moltíssim aquest post. Encara que siga "salat", trobe que s'ho mereixien les dues belleses. Enhorabona.

Marta Padenous ha dit...

Quin munt de coses...es que no es poden fer vacances!!! Però el que m'ha deixat al.lucinada la classe d'en Lienes i toes les virgueries que us va explicar!!

Ptnts

I que guapetes!!

la vella carmanyola ha dit...

Que fortes que són aquestes nenes!! mare mevaaaaaa!

L'Aina se li nota que ja es més noieta, esta més reservada i te més vergonyotes! però l'Olga esta super dicidida.

Felicitats per les artistes de casa vostra!!

gemma ha dit...

Són una monada i què espavilades! Un 10 pel primer post salat de "La cuina de casa" :-)

illetapitita ha dit...

És un bon motiu per estrenar les receptes salades!
Segur que t'estan agraides per tots els moments que passeu juntes a la cuina, quan seguin grandetes en tindran mlt bons records!
Petonet!

Glòria ha dit...

Quines nebodetes més mediàtiques!. Es nota que s'ho van passar molt bé!. Per una vegada, ha valgut la pena no ser fidel a la dolçor, oi?.

Fins aviat

Miel ha dit...

Ja en pots estar orgullosa, ja!! segur que han tret els teus gens culinaris!! jajajajaj

Petonassos

Miel

Mercè ha dit...

Gemma, primera recepta salada, però la ocasió bé s'ho val!!
Quines nebodes més espavilades que tens! (L'Olga fa una cara d'entremeliada que és boníssima! :))
Se t'han avançat, eh? ;)
Petons!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma enhorabona, per aquesta primera recepta salada que bé s' ho valia penjar-la al teu bloc, quines nebodes tan boniques i gracioses! Felicitats, estan fetes unes artistes!!

Un petó!
Beth

Gemma ha dit...

Anna FS, amb l'Aina i l'Olga ja fa molt temps que cuinem plegades i els agrada molt. Aquestes iniciatives estan molt bé!

Parella Vermella, se les veu nervioses, oi? És que tenir una càmera al davant imposa molt respecte, je je je...

Joan, heu vist el vídeo amb la família? I les tietes també? Me n'alegro molt ;)

Francesc, en directe encara són més divertides!!! Que l'Aina, encara que no ho sembli, és una xerraire i l'Olga té una alegria que s'encomana molt.

Marta, què tal les vacances per COlòmbia? Ja veus que aquí no hem parat... trigaràs a posar-te al dia, je je je...

Anna, l'Aina ja es tota una doneta, oi? Ja ha fet 9 anys! I l'Olga és una pallassa de dalt a baix :)

Gemma, el millor post salat de "la cuina de casa" segurísism! És la millor ocasió del món per saltar-se la norma ;)

Gemma ha dit...

Illetapetita, sense adonar-se'n, estan aprenent un munt de tècniques culinàries i de receptes que segur que els anirà molt bé de saber. Qui sap si acabaran sent cuineres, je je je...

Raúl, bienvenido, me alegro que encuentres interesante mi blog :)

Glòria, el teu trio de nebodes segur que també sortiria bé amb el progrma de l'Ada, oi? I segur que s'ho passarien igual de bé, que amb tu també fan moltes coses a la cuina ;)

Miel, benvinguda al blog, no et coneixia! Ara mateix passo a fer-te una visita.

Mercè, ja ho crec que val la pena fer una excepció per aquesta recepta salada! Es nota que sóc una tieta orgullosa de les seves nebodes, oi?

Beth, són unes artistes, sobretot quan no tenen vergonya d'estar davant d'una càmera, je je je...

la divina ha dit...

Mira-te-les, que eixerides! S'ho devien passar bomba, durant el rodatge i, en acabat, veient-se des de casa.
I molt xulo, el programa :)

Mª Jesús ha dit...

Está claro que viene de familia, guapísimas, simpáticas y sin una pizca de verguenza ante las cámaras,ENHORABUENA Gemma.

También te doy la enhorabuena por la elección que has hecho en el HEMC, muy acertado, seguro que batirá el record, ya que da mucho de sí.

Marta ha dit...

Qué macas!!! Gemma, que bona iniciative.
Besos

Anònim ha dit...

Que maques i eixerides les nebodetes!!! Molt bon vídeo i recepta per fer amb nens (tot i que sigui salada....ejemmm)

Marta F.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

M´encanten les teves nebodetes!! ja t´ho vaig dir quant vas penjar el vídeo al teu blog i ara t´ho torno a repetir!! la petitona es veu més llençada i em fan molta gràcia les seves veuetes...trobo què és una molt bona iniciativa que els nens començin a fer cosetes a la cuina i aprenguin receptes faciletes com aquesta...jo també procuro involucrar als meus fills quant és possible...enhorabona per les futures cuineres, et faran la competència fixo ehhh!!! petonets

Cuinetes-Carme ha dit...

Gemma, quina monada les teves nebodes, molt bé. De ben segur que ja s'hi posen a la cuina fent alguna coseta, doncs això sempre ve d'algú. En a mi m'encata la cuina i a la meva filla també molt i també li encanta fer cosetes de nenes és clar.
Felicitats!!

El cullerot Festuc ha dit...

Ei!!!! Acabo de veure que ets l'anfitriona del hemc!!!! Que guaaaaaaiiiiiii!!! felicitats!!! M'encanta el tema que has proposat...és més...tinc mantega especial per fer pasta de full...així que ara tinc l'excusa perfecte per utilitzar-la!!! ;)
Petunets,
Eva.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Aquí es nota la fusta fogonera de la família!!!

Es veu més estressada la cuinera que les teves nebodes. Són molt maques totes dues i segur que acaben sent grans cuineres, com la tieta.

Enhorabona per aquest post tan salat!

Maria Dolores ha dit...

Que graciosas y dispuestas se ven, por lo visto no le tienen miedo a la cocina.
Besos

xaro ha dit...

Que mones!!I que be s'ho van passar, no??????

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Molt divertit i molt instructiu. Es veu que s'ho passen molt bé. Salut!!!!

Cuinagenerosa ha dit...

amb la mestra que han tingut a casa la tieta, no els devia costar gens posar-se a cuinar, es nota que ho han fet i que els agrada.
felicitats per la part que et toca, que és molts ;)

maia ha dit...

Hola Gemma, el meu primer comment, però no m'en he pogut resistir.Esta molt bé aquet programa, no el coneixia i las nenas estant superbé, se'l hi nota que tenen "tablas".Feliçitats,a ellas i a tu per aquest magnific blog
Rosa M

Anònim ha dit...

Gemma!!! Les vaig veure i et prometo que les vaig reconèixer!!! Em va fer una il·lusió molt molt gran!!!!!

Gemma ha dit...

La divina, quants dies sense saber res de tu! No van poder veure el programa en directe per la teles, eren a escola, però sí que els ha agradat veure el vídeo a la web ;)

Ma Jesús, espero moltes receptes vostres pel HEMC, eh? El tema és molt versàtil i espero que us motivi per presentar receptes originals i molt bones!

Marta, aquestes iniciatives s'haurien de potenciar més. Quan veig el programa de cuines de TV3 penso "qui pot fer aquestes receptes a casa?" Valdria més que seguissin l'exemple d'aquests altres programes, no trobes?

Marta F, precisament això és el que més m'agrada del programa: són receptes fàcils de fer amb nens, però amb ingredients i preparacions diferents a les de sempre. Així els nens també s'acostumen a tastar nous sabors i formats, oi?

Maria Jose, la petita no té gens de vergonya, la gran una mica més... és fantàstic fer col·laborar als nens a la cuina, ho hauria de fer tothom. Segur que llavors es queixarien menys pel menú dels àpats, je je je...

Carme, algunes vegades ja fem cosetes a la cuina, està molt bé que els nens aprenguin de petits l'importància que té una bona cuina, oi?

Eva, ja estic esperant la teva aportació! Espero que us agradi el tema!!!!

Anna, la pobra Ada anava de bòlit, en un cap de setmana va gravar 20 capítols seguits del programa! I les meves nebodes eren les penúltimes, de manera que devia estar feta pols. Va fer una marató culinària infantil, je je je...

Maria Dolores, al principi, les primeres receptes que fèiem, tenien por a fer malament les coses... ara es nota que hi tenen més pràctica i ja s'atreveixen més a la cuina :)

Xaro, són guapes, oi? S'ho van passar genial!

Olles i Somriures, haurien de fer més programes instructius com aquest, no trobes?

Manel, no voldria participar la teva filla? Segur que ho faria molt bé, que ella ja hi té pràctica ;)

Maia, benvinguda al blog, no et coneixia! Ara mateix et faig una visita, gràcies pel teu comentari.

Myriam, les vas veure en directe????? De veritat??? Quina il·lusió que les reconeguessis, je je je...

Eva ha dit...

Són guapíssimes.
Quines ajudantes més bones que tens. Ho han demostrar a la tele, i no s'han posat gens nervioses. Felicitats a totes dues!!!
I a tú també, per la banda que et toca.
Petonets,
Eva

Núria ha dit...

Gemma, bonica!!! Per aquestes nebodes boniques i simpàtiques et perdonem la publicación d'una recepta salada...De veritat que m'ha encantat veure-les en pantalla...i fins i tot m'ha emocionat a mi...així que no imagino com estareu vosaltres...jeje.

Felicitats!!
Núria

Irisibula ha dit...

què mones!!!!!!!!!
em declaro fan d'aquest programa que tenen el bon gust de convidar les teves nebodes!

Massitet ha dit...

Ostres, que maques que són les teves nebodes! Ja em van robar el cor en la seva intervenció pastissera "televisiva" a la teva cuina.
Però aquí estan genials: quina naturalitat! Tant de bo els meus alumnes fossin així...

Felicitats, Gemma!

enric ha dit...

He aconseguit veure, però a abtzegades, el video de les teves nebodes. Estan simpatiquíssimes, de debò.

Dolors ha dit...

Ei! Quines super-cuineres que teniu a la família!!! La tieta s'ha d'animar a penjar més receptes salades com aquestes.