dijous, de gener 29, 2009

Milfulles de Pera

Dissabte passat vam anar a dinar a Barcelona per complir amb una cita tradicional de cada any, on és obligat el ritual de cantar una nadala davant el pessebre si vols que et donin dinar. Tenint en compte que el pessebre es treu per la Candelera el 2 de febrer, una mica més i no hi som a temps… De postres, vaig portar aquest milfulles de pera:




Per Nadal em van regalar un llibre de receptes molt especial: La Pastelería de Eva Arguiñano, dedicat i signat personalment per la pròpia Eva. Em va fer una il·lusió enorme! Sempre he seguit amb entusiasme les receptes de postres de l’Eva Arguiñano: ja fa temps, els dijous col·laborava al programa de televisió del seu germà, cosa que convertia el dijous en el meu dia de la setmana preferit. Em passava el matí esperant el moment de dinar davant la tele mirant la recepta que l’Eva feia amb el Karlos Arguiñano. El meu germà petit, sabent-ho, va tenir el detallàs de demanar a l’Eva que en signés un exemplar per regalar-me’l... Quina passada!!!



Les receptes de l’Eva Arguiñano m’agraden molt perquè són força casolanes, amb ingredients fàcils de trobar i amb uns acabats senzills que tots ens veiem capaços de fer amb les eines que tenim a casa. A més, una gran part de les seves receptes porten alguna fruita com a ingredient principal, cosa que a mi m’agrada molt. Fullejant el nou llibre de receptes, em vaig fixar en aquest pastís, que té totes les característiques que acabo d’enumerar.

El resultat és un pastís finíssim i molt lleuger, amb un gustet de canyella i de cítrics deliciós, que de textura recorda moltíssim a la famosa tarta Tatin. De la recepta haig de dir que jo només he necessitat 4 peres (eren tipus Conference força grosses i molt madures) i que pel nostre gust amb la meitat de panses hauria estat suficient. Això sí, no sigueu avars i fiqueu-hi un bon vi blanc, que podeu aprofitar per rehidratar les panses. Necessiteu més presentacions per fer aquest milfulles de pera?

Aquí teniu la recepta:


Bon profit!

34 comentaris:

Reme y Núria ha dit...

Gemma, jo només tinc el llibre sense firmar, no me estraña que et fes il-lusió. Em miraré bé aquesta recepta a veure si em surt com a tu.
Petons

Mercè ha dit...

Gemma, quin regalàs!! :) Aquest llibre no el tinc, però està apuntat a la llista de la compra. ;) T'ha quedat impressionant!! Com sempre. Jo també era de les que mirava el programa, sobretot els dijous! :) Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

Ohhhhh...quin regal més currat que et va fer el teu germà!!!! No m'estranya que t'encantés!!! El pastís fa una pinta geniali amb peres ha d'estar de luxe!!!
Quina risa lo de la nadala...quina vau cantar??? ;)
Petunets,
Eva.

Vanesuky ha dit...

Quin goig de pastís de pera!!
La Eva Arguiñano fa uns postres que m'encanten!
Se li veu una mica mandona a la cuina (ho dic pel programa que fa a la Setxa), però per fer postres és una crack!!
Un petonet

la divina ha dit...

Oh, que bo devia ser!!
A mi també m'agrada molt, l'Eva arguiñano, fa les coses amb una cura... Un regal fantàstic!

dolorss ha dit...

Amb Pera!! penso que la tenim una mica oblidada, (encara que tu no gaire)la tindrem que utlitzar més.
Bon llibre!!!!

la vella carmanyola ha dit...

A mi "l'Arguinyana" també m'atabala però tinc de reconeixer que fa coses que estam molt bé.

Jo també en tinc un d'ella però no es aquest!!

El teu pastis fa una pinta!! :))) i aquesta hora ;))

Fins a la tarda!

Anònim ha dit...

Postres amb fruita, perfecte!! :D

Ro ha dit...

Doncs si t'agrada l'Eva, no sé si has vist alguna vegada Hoy cocinas tú, a la Sexta, crec que el fan els caps de setmana pel matí però varia perquè de vegades fan més d'un, els repeteixen...

Jo els veig si puc i són entretinguts. Enlloc de postres fan un sopar o dinar, és a dir dos plats i està bé. Ve un concursants i li ensenya i després es veu com ho fa el concursant i què opinen els seus convidats.

Margarida ha dit...

Ohhhh, quin milfulls! Ens haurem de creure que era fínissim (la pera és una fruita molt lleugera), el gust que feia ens el podem imaginar, però l'aspecte és... immillorable! Com tot el que tu fas!

Eva Flores ha dit...

Quin mil fulls més bo! I què xulo tenir el llibre de l'Eva Arguiñano dedicat!
un salut!

Anna ha dit...

és un detallàs...quin germà que tens!!

angels ha dit...

Fa molta il•lusió tenir un llibre signat pel autor i mes si la persona que te'l regala s'ha preocupat de fer-ho, el pastis t'ha quedat maquíssim. Petons

Gemma ha dit...

Menu, tinc ganes de fer moltes receptes d'auqest llibre, he començat pel milfulles de pera, però segur que en faré molt més ;)

Mercè, durant aquella època, els dijous era el meu dia de la setmana preferit, je je je... i si no podia ser a casa a dinar, me'l grabava amb video per veure'l a la tarda!

Eva, el meu germà va tenir un detallàs enorme, em va fer molta il·lusió :) Els germans són els germans, oi? Clar que el regal que et van fer a tu amb el davantal... tampoc està gens malament, eh?

Vanesuky, a mi també m'agrada més quan fa receptes de postres... no sé, estic tan acostumada a veure-la fent pastissos que no me l'imagino de cap altra manera ;)

La divina, era molt fi i molt bo. A aquest regal li trauré molt suc!

Dolorss, tens molta raó amb la pera... normalment tenim més tirada amb la poma, però si la pera és ben madura també queda molt bo.

Anna de la Vila, de l'Eva també tinc "Las tentaciones de Eva Arguiñano" i n'he fet añguna cosa, però em sembla que m'agrada més el nou. Fins a la tarda als risottos!

Nurks, amb fruita queden més lleugeres, oi? O almenys ho sembla je je je...

Ro, sí que he vist aquest programa que dius... molts cops veig receptes que penso... això ho haig de provar! Normalment són receptes fàcils i vistoses, oi?

Margarida, llàstima que no tinc foto del tall, aquest cop la foto no li fa justícia. Feia un gustet de canyella...

Eva, a part que el llibre està molt bé, tenir-lo dedicat per la pròpia Eva el converteix en un llibre especial, oi? Un regal molt xulo!

Anna, tinc un germà que és un sol :)

Àngels, aquests regals fet amb tota la intenció són els més especials i els que recordes sempre amb una il·lusió especial.

Maria ha dit...

Doncs sento discrepar però a mi els germans Arguiñano no són el meu fort. A vegades al programa de la sexta, fa unes coses per als pobres concursants, que molts d'ells no saben cuinar, que es passa una mica, ingredients poc corrents,dos plats com menú d'invitats que són amanida i postres només, no els donen les quantitats apuntades i quan són coses de pastisseria, si no han tingut cura de preguntar-li quin és el pes, els queden com xurros...
La miro per aprendre noves coses però no m'acaba de fer el pes la noia.
Petons i fins dins de poc...

Mesilda ha dit...

Gemma, jo també mirava el programa de Eva,el que fa a la setxa no m´agrada tan com quan fa dolços.
El teu germà t´ha fet un regal fantàstic y molt especial.
Que bons son els germàns!
El pastís de pera,delicios,com sempre.M´emporte u trosset.
Besets.

Ester ha dit...

Jo també sóc fan de l'Eva i aquest pastís t'ha quedat molt bo. Podries anar al programa aquest que fa de Hoy cocinas tu.
Segur que t'ho passaries molt bé
Una abraçada
Ester

LA PADRINA ha dit...

M'agrada molt el teu blog, els postres són la meva debilitat, a l'hora de cuinar i a l'hora de menjar!
Al meu blog t'he deixat una coseta.
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Jo també em mirava el programa de la Eva Arguiñano i tinc unes quantes receptes seves que vaig recopilar d'alguna revista.
El pastís de peres també me l'apunto, no dono l'abast.....Records
Anna D

Francesc ha dit...

Quin detallàs això del llibre dedicat per l'Eva!!! Aquesta dona fa uns dolços boníssims com si fóra la cosa més senzilla del món. Aquest que has fet tu fa una pinta boníssima. Això de les capes em crida molt l'atenció. Salutacions

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Un detall maquíssim el del teu germà...i molt treballat...opino como tu, per fer unes bones postres no calen ingredients ni estris especials...t´ha quedat una tarta magnífica amb aquesta vora tan perfecta!!...per cert, no t´ho vaig pensar dir pero em va agradar moltíssim escoltar la teva veu al vídeo de la teva nebodeta cuinant...petonets

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Un detall maquíssim el del teu germà...i molt treballat...opino como tu, per fer unes bones postres no calen ingredients ni estris especials...t´ha quedat una tarta magnífica amb aquesta vora tan perfecta!!...per cert, no t´ho vaig pensar dir pero em va agradar moltíssim escoltar la teva veu al vídeo de la teva nebodeta cuinant...petonets

Anònim ha dit...

Bon dia Gemma! et volia donar les gràcies per organitzar la trobada pel curs d'ahir! Sento haver marxat sense acomiadar-me, un altre dia que no siguem multitud ja xerrarem amb més calma!! :) Va ser molt divert i instructiu!! Una abraçada!!

Gemma ha dit...

Maria, el programa que fa ara no me'l miro gaire, la veritat és que m'agradava més quan sortia a fer postres amb el seu germà. Això sí, trobo que no donar les quantitats de la recepta és compplicar molt les coses al concursant! I si a sobre no sap cuinar, ja m'imagino el resultat final, je je je...

Mesilda, veig que tots coincidim que ens agradava més el programa amb el Karlos, eh? El meu germà m'ha fet un regal molt molt molt especial ;)

Ester, jo per la tele em moriria de vergonya je je je... Això sí, m'encantaria poder conèixer a l'Eva en persona! Aquest estiu quan vam anar al restaurant del Karlos Arguiñano vaig preguntar per ella, però em van dir que era fora de vacances :(

La Padrina, benvinguda al blog! Ara mateix passo pel teu a veure què m'hi has deixat... moltes gràcies!

Anna D, prova aquest pastís que és fàcil i queda molt bo. És de les típiques receptes de l'Eva, casolà i amb fruita, deliciós!

Francesc, és un regal extraordinari, oi? Em sembla que li trauré molt de suc... Els milfulls queden molt bonics quan talles el pastís, des de dalt la foto no li fa justícia.

Maria Jose, molt sovint les millors les receptes són les fetes amb ingredients senzills i sense complicacions, oi? Je je je, va ser molt divertit fer el vídeo, va ser totalment improvisat, de manera que va quedar natural, tal qual es va gravar ;)

Nurks, quina pena, no et vas quedar per la foto final!!!!! El proper cop almenys t'has de quedar per la foto, eh? I per xerrar una estona més també...

cocina con sabor ha dit...

Un bon regal, si senyora! a mi també m'agraden molt les receptes de l'Eva i aquest pastís t'ha quedat mot maco i m'imagino que boníssim ;)

Petonets

La cuina vermella ha dit...

Gemma! com molen els germans petits que mimen tantíssim a la germana gran, eh? quina sort, jo no en tinc de germans i no saps com els anyoro.
Bé, al tema, des de que vaig descobrir la pera en els pastissos, crec que m'hi agrada més que la poma, no trobes?
El teu postre genial com sempre! i ah, quina nadala vas cantar???

jclaramunt ha dit...

Mmmmmmmmmmmmmm!!!!
Aveure si algun dia portes un pastís a la paret, ara, haurà de ser rústic eh!
Salut

Anònim ha dit...

A mí també m'agrada molt la Eva Arguiñano, fa postres senzills que els meyns experts també podem fer.
Jo afortunadament també tinc un germà grand que és un tressor...
El pastis excel.lent, com sempre.
Petons.

Glòria ha dit...

Va creixent la biblioteca culinària, eh?. I si a més els llibres són firmats per l'autor, millor que millor!. Aquesta tarta té molt bona pinta, segur que devia ser boníssima.

Fins aviat

Cristina ha dit...

Quina bona pinta!!! La veritat és que l'Eva Arguiñano fa el tipus de receptes que m'agraden, sencilles, amb ingredientes fàcils de trobar i molt bones!!!
Una abraçada.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Que bona recepta. A mi també m'agrada molt l'Eva Arguiñano. Ara la segueixo a la sexta els caps de setmana i si no per la web del seu programa. Molt bon regal t'han fet. Salut!!!

CRIS ha dit...

Molt bona realmente, amb la pera i el viblanc, realment has escullit una recepte molt interessant.
Ptnts

Gemma ha dit...

Cocina con Sabor, t'animo a que provis el pastís, està boníssim!

Parella Vermella, em sembla que el germà més mimat de tots és el petit, je je je...
Tens raó que la pera és l'autèntica oblidada a la cuina, i queda tan bé o millor que la poma!

Josep, hem d'organitzar una quedada per escalar amb degustació gastronòmica inclosa... estaria molt bé! Això sí, no sé si després encadenaríem gaires 6c, je je je...
Avui podrem sortir poc a escalar, eh? Amb el dia que fa...
Nosaltres hem quedat per anar al búlder del gimnàs a canviar preses!

Teresa, què faríem sense aquests germans? Les receptes de l'Eva estan molt bé ;)

Glòria, aviat no sabré on posar tants llibres de cuina, je je je... haig de fer remodelació dels prestatges per fer lloc a totes les noves adquisicions :)

Crisitna, doncs anima't a provar aquest milfulles, és ben bé de l'estil de l'Eva Arguiñano ;)

Olles i Somriures, a la sexta no la segueixo gaire, però sé que també hi fa molt bones receptes, tot i que m'han dit que complica una mica la feina del concursant: no dóna les quantitats! Així deu ser més divertit, oi? Je je je...

Cris, el secret és que la pera sigui ben madura i el vi blanc de qualitat!

bajoqueta ha dit...

UI que feia dies que no passava per aquí i ja has posat un munt de coses noves.
La veritat és que sempre m'ha agradat lo que fa l'Eva Arguiñano ja que ho explica molt bé.
Vaja regalet!