dissabte, de gener 10, 2009

Crònica de la 3a Trobada de Blocaires

Divendres vam retrobar-nos alguns dels blocaires gastronòmics que ens hem conegut gràcies a l’afició a la cuina que compartim tots plegats. En aquesta ocasió es tractava d’assistir a una demostració de thermomix a can Rubiralta i després anar a sopar tota la colla al Racó del Campanar, a Sabadell.


A l’emoció del retrobament entre els que ja ens coneixem, ahir s’hi va afegir un al·licient especial: a tots ens feia molta il·lusió conèixer en persona a la Mercè, la blocaire més llunyana de tota la colla, ja que durant l’any viu a Irvine, Califòrnia (i que ahir va venir expressament des de Cassà de la Selva!). En directe va resultar ser tan simpàtica com a la distància, i va ser genial poder compartir la trobada amb ella i la seva mare. Esperem que no sigui l’última!

També teníem ganes de retrobar-nos amb la Parella Vermella, que amb l’entrebanc de la bateria encara no havíem vist des de l’operació de la Txell. Feia molt bona cara i l’optimisme que mostra davant aquesta situació és digne d’admirar. La Parella Vermella va aprofitar per fer entrega del premi-sopar a la Glòria, entre aplaudiments i comentaris d’enveja del públic, ji ji ji.

Per la resta de companys, va ser una ocasió més per posar-nos al dia, comentar els menús de Nadal i les noves receptes que hem anat penjant als blogs, felicitar les noves incorporacions, explicar anècdotes pròpies de blocaires gastronòmics, engegar un projecte per a un índex de receptes comú i començar a pensar idees de cara a futures trobades. En fi, les converses típiques entre amics que es retroben després d’un temps...

La demostració de thermomix va anar força bé, tenint en compte les ganes de xerrar que teníem entre nosaltres (i el xivarri que fèiem!) i les dificultats d’entendre bé la màquina amb tan poc temps i tanta colla de públic. La Geni Garriga ens va mostrar com es prepara un còctel de pinya colada, un sorbet de fruites, una coca de verdures i unes mongetes amb cloïsses i peus de porc. No sé si va aconseguir convèncer algú de la colla a quedar-se la màquina, però segur que va ajudar a clarificar conceptes ;)


Els assistents a la demostració vam ser: Manel Bonafacia, Marta Jubert, Mar Calpena, Anna Olivé, Maria Solé, amiga de la Maria i el seu marit, Tere Pons, Anna Pié, Andreu, Araceli Erenas, Eva Montearriba, Sara Maria Aixàs, Sefa Costa, Txell Pi, Kike Palau, Xaro Morral, Eva Urbano, Amiga de l’Eva, Mercè Dalmau, mare de la Mercè, Àngels Mariano, Joan Jové, Josep Àngel Guimerà i Gemma Clofent.

El sopar va ser el moment de parlar amb més tranquil·litat, gaudir de la companyia i del bon ambient que s’ha creat entre aquesta colla tan diversa però tan ben avinguda gràcies a la nostra afició per la gastronomia. Després de sopar va quedar un grupet amb més ganes de gresca, espero que en alguna de les seves cròniques ens expliquin com va acabar la nit...


Els assistents a la demostració vam ser: Eva Poveda, Àngels Reverter, Carles (marit de la Laia), Laia Morral, Marta Jubert, Mar Calpena, Anna Olivé, Anna Pié, Andreu, Araceli Erenas, Glòria Moreno, Josep Colet, Sara Maria Aixàs, Txell Pi, Kike Palau, Xaro Morral, Tere Pons, Joan (marit de la Tere), Manel Bonafacia, Mercè Dalmau, Agnès (mare de la Mercè), Àngels Mariano, Joan Jové, Josep Àngel Guimerà i Gemma Clofent.


Només em resta agrair a tothom aquesta vetllada tan especial que vam compartir. Quina serà la propera trobada? Una calçotada? Una arrossada? Una...?

Si voleu llegir més cròniques, visiteu els blogs delícies del rebost, baixa gastronomia i el cafè de nit.

PD1. Ahir es va comentar la següent proposta: el Museu de la Xocolata de Barcelona organitza uns tallers de dues hores els dissabtes a la tarda. Alguns de nosaltres estem interessats en anar-hi i volem intentar coincidir al mateix taller:


Els que agraden més són el de Pastisseria en miniatura, el de Pastisseria salada i el de Pastisseria d’estiu. Per inscriure’s cal enviar un correu electrònic a museu@pastisseria.cat. Qui s’anima?

PD2: Veient els comentaris que heu anat deixant, sembla que som uns quants els interessats en els cursos del museu de la xocolata. Qui vulgui inscriure's ha d'enviar un e-mail al museu@pastisseria.cat demanant plaça pel curs que vol reservar. El curs de pastisseria en miniatura és el 31 de gener i alguns hi volem anar. Com que falta poc temps, si us sembla bé, que cadascú que enviï un e-mail pel seu compte i vagi dient aquí si té plaça... què us sembla? Després, per cursos propers, potser podríem parlar amb el museu i demanar que ens reservin places per tot un grup...

PD3: El museu ha confirmat plaça pel 31 de gener a:
Torn de matí: Anna Genís, Anna Olivé i mare de l'Anna.
Torn de tarda: Enric Bayé, Laia Morral, Eva Urbano, Josep Colet, Glòria Moreno, Xaro Morral i Gemma Clofent.

45 comentaris:

la vella carmanyola ha dit...

Eiiii!! que sóc la primeraaaaa!

Pues si ves que dir d'una vetllada plena de molt bon gust i olors!! jejeje

L'Andreu es va avorrir una mica a la classe! sort que al sopar es va topar amb el Carles i com que son de numeros ja va trobar també la seva aficcio.Ara encara faran un blog sobre mates, fisica etc...

Bueno en resum que encara que vivim una mica lluny val la pena venir a veure'us!!

josep ha dit...

Gemma,
Una vegada més, ets la més ràpida.
Jo estic preparant les fotos i aquest vespre penjarem la crònica amb la Glòria.
Una vegada més, agrair-te la prefecta organització de la trobada, i ... fins la propera.
Una abraçada.

Maria ha dit...

Doncs si, va anar força be. Jo només vaig anar a la primera part, que em va servir per conèixer d'un aparell del que no en sabia res.
Llàstima del sopar però no va poder ser. Amb la Sara Maria vam fer un tracte que servirà per futures trobades...
M'agraden les teves 3 propostes xocolateres. Si es fa, m'apunto també...
Això és un grup animat, eh!

Joan ha dit...

Caram!! Quina activitat blocaire més positiva!! Està bé poder fer coses que van més enllà de la xarxa...

Sefa ha dit...

Gemma, quantes activitats !!!
Llàstima no haver-me pogut quedar al sopar. M'alegro de que us ho passessiu molt bé.
La senyora que presentava la Thermomix em va convèncer, ... no li compraré a ella ;)
Per cert, veu fer la partideta de botifarra o queda pendent???

Mesilda ha dit...

Gemma has passat per el meu poble t'haguera convidad a un cafenet i un dolset en la pastisseria Mora, quina llastima! la pròxima vegada m´avises.
Les receptes delicioses, ja estic esperan lo del museu del xocolate
Un beset.

angels ha dit...

Quina bona crònica Gemma, felicitats per l'organització, ens ho varem passar molt bé, ja pots comptar en nosaltres per una propera.

Sara Maria ha dit...

Doncs jo encara tinc les fotos a la càmera... Quina rapidesa... Crec que poca crònica faré, serà curteta... I enllaçaré amb la teva que és genial.
M'apuntaré als cursos del Museu de la xocolata, segurs la salada i, segurament, la d'estiu. L'altre no ho sé.

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, quina gran crònica!!! El sopar segur que us ho vau passar genial...quina pena no poder haver vingut!!! Vau fer partida de botifarra???
Lo millor de la classe de la TH quan se'n va anar la llum!!! jajaja!!!
Que bé que hagiu parlat de noves trobades i nous cursos!!! Ja direu a quin us apuntes de xoco per venir tb!!
Petunets,
Eva.

Ester ha dit...

Llegint aquesta crònica sento molta peneta de no poder venir
Una abraçada i un petó ben gran a tots i a totes
Ester

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, gràcies de nou per ocupar-te d'ogranitzar-ho tot i fins i tot explicar-ho tan bé.
aquests tallers del museu de la xocolata sí que no te'ls pots perdre, en? a mi els dissabtes no em va gaire bé, però almenys el de pastisseria salada i el de pastissos de xocolata sí que em sabria greu perdre'm-els.

Mar Calpena ha dit...

Se'm acaben les paraules maques per dir com m'agraden aquestes trobades! Escolta, m'apunto directament al museu de la xocolata, ho centralitzem, o què?

La cuina vermella ha dit...

Plas, plas, plas i bravo!!! Quin bon començament d'any pels gastroblocaires catalans!!! nosaltres ens ho vam passar molt bé. Llàstima que no pots passar tota l'estona que voldries amb tota la gent que hi ha, som una colla grossa!
En fi, ens apuntem al museu.
Com ho fem? ens apuntem ja a la del s dia 31??
Compta amb nosaltres!

Marisabel ha dit...

Quina enveja hem doneu. Pero es que no hem vaig apuntar perquè sabia que no podria amb tanta feinada de les festes.
No se si apuntarme al de la xocolata perquè ja ma pasat dues vegades que he hagut de cancelarlo i hem sap greu.
Un peto a tots.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Enveja (sana ehhh) després de llegir la crònica i veure les fotos!!! què guai!!!

Glòria ha dit...

Matinera crònica, sí senyora!. Nosaltres, que només varem poder assistir al sopar, ens ho varem passar molt bé. Gràcies per l'organització. Com ho fem per apuntar-nos al Museu de la Xocolata?. El taller del 31/1 també m'interessa. Cal dir els dels altres trimestres?.

Fins aviat

enric ha dit...

Exagero si dic que em fa moltíssima il·lusió veure el magnífic ambient que hi ha a totes aquestes trobades?... Oi que no?...

Doncs ara no em diguis exagerat per dir-te que et felicito per l’empenta i determinació que tens a l’hora d’organitzar noves i engrescadores trobades, així com per aquesta magnífica crònica feta amb la precisió que caracteritzen els teus escrits. Tu ves dient-me exagerat, que jo bé que aniré continuant dient el que penso, i en aquests moments, després d’haver llegit i rellegit aquesta crònica, penso que no exagero gens ni mica ni gota dient-vos a TOTS que sou un grup de gent magnífica, i que... vatua!, quina ràbia em fa quan no puc venir!!!

Ah! M’apunto a tots els tallers que es facin al Museu de la Xocolota, ja que en aquest horari no tinc cap pega per poder-hi assistir.

Gemma ha dit...

Anna, l'Andreu és de números? No ho sabia, quina casualitat! Quan obrin el blog ja avisareu, eh?
Per cert, ja pots començar a pensar el tema calçotada, je je je...

Josep, les vostres fotos són el que espero amb més ganes després de les nostres trobades. Estaré pendent del vostre blog per veure-les ;)

Maria, quin tracte vau fer amb la Sara Maria???? Explica, explica, que m'has deixat molt intrigada!

Joan, si t'animes, fins i tot podem mirar d'organitzar una trobada per maridar la cuina amb els whiskyes i així us apunteu la vostra colla. Què et sembla?

Sefa, al sopar no vam jugar a la botifarra, teníem massa coses per parlar. Però després es va quedar un grupet i no sé si van juugar... espero que ens ho expliquin ;)

Mesilda, al teu poble hi vaig anar a escalar! Em va agradar molt tota aquella zona, el proper cop que hi vagi et visito per fer un cafè :)

Àngels, a tu i al Joan ja us tinc considerats com a fixos a totes les trobades!

Sara Maria, vau jugar a la boti? Ja tinc ganes de veure les teves fotos amb la càmera nova... segur que també hauran quedat bé!
Dels cursos al museu, a mi m'agraden tots, m'apuntaria a tots, je je je...

Eva, a la demo de thermomix hi va haver moments genials: a part de la llum, crec que el millor va ser el comentari que va escriure el Manel a l'enquesta del final... va ser genial, a mitja nit encara reia!

Ester, segur que a les properes trobades podràs venir, ja veus que ja en tenim pensades moltes més :)

Manel, has de mirar de fer una escepció i apuntar-te al de pastisseria salada. Amb els crakers que fas (je je je) segur que agafaries noves idees...

Mar, crec que serà millor que tothom s'apunti directament al museu enviant un e-mail. Jo no sé com funciona, si podem reservar places i com que s'ha de pagar... Almenys el primer cop serà més fàcil. Pels altres cops, potser podem mirar de parlar directament amb el museu... Ho posaré al blog per tal que quedi més clar que la inscripció l'ha de fer cadascú, val?

Parella Vermella, crec que tots ho vam passar molt bé. Teniu raó que durant el sopar, un cop seus, és difícil poder parlar amb tothom... Per això la idea de la calçotada o de l'arrossada és tan bona, perquè mentre cuinem podem estar xerrant tots junts. Pel curs al museu, millor que cadascú enviï un mail, seà més fàcil. De moment, el de pastisseria en miniatura crec que agrada força i ens apuntarem alguns...

Marisabel, no pateixis que segur que farem més trobades! Pel museu, et pots apuntar tu directament enviant un e-mail ;)

Glòria, enviem un mail cadascú per apuntar-nos, val? Almenys el primer cop, ja que de moment no sabem gaire com funciona... Ara mateix ho clarifico al blog!
Per cert, vas ser la persona mes envejada durant el sopar, eh? Quina sort guanyar el premi de la Cuina Vermella!

Enric, exagerat! Je je je... Tots et vam trobar a faltar, espero que a les properes puguis venir, que ja veus que d'idees no en falten. Pels cursos al museu, hem d'enviar un mail reservant places. Crec que forces ens apuntarem al del dia 31, a veure si coincidim i ens tornem a veure, que ja en tinc ganes!

Núria ha dit...

Estimada Gemma!! Avui durant la tarda vaig intentar possar comentaris en aquesta entrada i no va ser possible....a vegades em passa i no sé perqué és...

Trista de no haver pogut anar a aquesta 3ª trobada...per retrobar-me amb tots vosaltres i per haver pogut conèixer a la Mercé i a gent nova...PErò bueno, segur que n'hi hauran d'altres...

Sobre la formació del museo de la xocolata, a mi tambè m'agradaria apuntar-mi, però no m'acabo de decidir...per qui o quins agafar...

Núria

Mar Calpena ha dit...

Gemma, sóc la pera! Sort que no ens hem liat a fer-ho centralitzat perque és just la setmana que sóc fora (no poc anar als rissottos, tampoc). Però confio en que tu ens faràs una bona demo del que us ensenyin, eh?

Laia ha dit...

Hola colla,
Molt bé la crònica de la trobada a la nostra ciutat. Sembla que la demostració va anar regular però el restaurant va agradar força. El problema com ja heu dit és el no poder parlar amb tothom, però el Carles i jo vam estar molt ben acompanyats per l'Anna i l'Andreu de la vella carmanyola. No sé si s'animaran a fer un blog de nú meros!
Envio e-mail al museu.
Petons

ARA ha dit...

Be, que dir-te que no t'hagin dit ja, que moltes gràcies, que m'ho vai passar molt bé i que repetiré.

Un petó molt fort.

Francesc ha dit...

Quina trobada més ben aprofitada!!! Supose que en veurem les receptes, no? Besades

illetapitita ha dit...

Gemma gran crponica com sempre!
ës genial que es facin aquestes trobades!
Un petonet i que tinguis un molt bon any i segueix tan dolça com sempre!

xaro ha dit...

Gemma tu sempre la més matinera!!!!!
Jo també m'ho vaig passar d'alló més bé!!! Llàstima no poder parlar amb tothom, però es veritat que un cop seus es fa dificil!!

Envio mail al museu, pel dia 31!!

xaro ha dit...

Ei, jo ja tinc plaça pel dia 31!!

Gemma ha dit...

M'HAN CONFIRMAT LA MEVA PLAÇA PEL CURS DEL 31 DE GENER!!!! aLGÚ MÉS TAMBÉ TÉ PLAÇA??

Núria, no pateixis que ens veurem ben aviat... l'important és que et recuperis bé. Pels cursos, tots fan bona ointa, oi? Jo m'apuntaria a tots!

Mar, ja ens apuntarem als altres cursos, a mi el de xocolata o el salat també em fan bona pinta!

Laia, és una pena que quan seus ja no parles amb els que estan lluny... Ens hauríem d'inventar un sistema tipus "canvi de parella" entre plat i plat, així seuríem més barrejats, je je je... Anima al Carles a fer el blog de números, que aquí som uns quants que ens agrada el tema!

Ara, molt de gust de conèixer-te en persona per fi! Estic segura que tornarem a coincidir :)
Llàstima de la renyada que et va fer la Gina, no anava per tu!

Francesc, no ens van passar receptes, la idea era més aviat veure les possibilitats del robot, no tan aprendre unes receptes concretes.... A veure si demà penjo el post de La Safor ;)

Illetapetita, a veure quan t'animes tu també a venir, eh? Que ja és hora de conèixer-nos en directe, je je je...

Xaro, sort vam tenir de la teva organització pel sopar... es nota que en Jordi del Racó del Campanar ens va tractar millor! I la feinada de fer de tresorera i que quadrés tot... moltes gràcies! Ara la propera trobada li toca a l'Anna de la Vila!

Gemma ha dit...

Xaro, ens hem creuat els comentaris, jo també!!!! Genial!!!

josep ha dit...

La Glòria i jo també tenim plaça confirmada pel dia 31.

Joan ha dit...

Interessant el tema de whisky i cuina... L'altre dia precisament vaig llegir un article sobre el tema... Ja n'anirem parlant...

Mercè ha dit...

Gemma, moltes gràcies per la superorganització de la 3a trobada blocaire!! :) Em va agradar molt poder-te conèixer en persona!! Llàstima que a la propera ja no hi seré! :( Felicitats també per aquesta crònica tan genial! Oh, i aquests tallers del museu de la xocolata... ja m'hi apuntaria! Quina enveja em feu! :) Petons!

Pebbles ha dit...

Bon dia, tinc confirmada la plaça pel dia 31.

Gemma ha dit...

Josep i Eva, genial, al final serem molta colla!!!!

Joan, a veure si és veritat i organitzem alguna cosa... Però tu, perquè jo no en tinc ni idea d'aquest tema :(

Mercè, ja ets a Irvine!!!!!! Què tal el Jet Lag? Va ser un plaer conèixer-te en persona i en directe, a tu i a te mare! I no et preocupis pels tallers del musue, segur segur que farem crònica ;)
I ara, a posar-te al dia amb totes les receptes atrassades que has fet aquests dies de Nadal, eh?

Anònim ha dit...

Hola, em fa gràcia això dels cursos, i potser m'hi apunto, saps si s'ha de dur alguna cosa, o anem amb les mans a la butxaca?
Gràcies per la informació, i felicitats pel teu bloc.

Laia ha dit...

Colla,
Jo també tinc plaça confirmada pel dia 31!

enric ha dit...

Sóc a la feina (xssssst!): m'acaben de confirmar que tinc plaça pel 31!

Gemma ha dit...

Rosa, no crec que s'hagi de portar res... només els 15€ del curs. Apunta't, que segur que seran interessants :)

Laia i Enric, fantàstic! Al final serem tots je je je...

Anònim ha dit...

Hola Gemma

Felicitats per totes les iniciatives, l'enhorabona!

No vaig poder apuntar-me al sopar, però si que m'he apuntat al curs, em donen plaça pel matí a les 12h, a la tarda estan esgotades.

Anna Genis

Anna ha dit...

Hola Gemma, evidentment, també t'agraeixo moltíssim la dedicació a l'organització d'events pels blocaires...t'haurem d'anomenar presidenta!!

La iniciativa del museu de la cocolata m'entusiasma...el que més m'agradaria és assistir a classes on es cuini amb xoco, però aquesta segur que serà molt interessant...estem apuntades la meva mare i jo a la classe que faran a les 12h...ja que a la tarda s'han acabat les places.

una abraçada!

A

Anònim ha dit...

Hola, sóc la qui ahir et va deixar un comentari on deia que m'interessava anar a això del Museu, però no ho sé fer per apuntar-m'hi. Em surt un formulari però no hi especifica això del curs, no sé si és per visitar-ho..., o potser l'empleno i després ja em pregunta a què vull anar? Auxili!!! És que sóc molt 'totxa' amb les ja gens noves tecnologies, com es veu...
Merci!

Gemma ha dit...

Rosa, només cal que enviïs un mail a museu@pastisseria.cat i demanis que et reservin una plaça pel taller que vulguis. Ells et contestaran dient si encara tens lloc. No cal omplir cap formulari!

Mercè ha dit...

Gemma!! :) El mateix dic, un plaer haver-te conegut i haver compartit una estona amb vosaltres!! El jet-lag doncs els 2 primers dies no el vaig notar, però ahir a les 7 de la tarda em va venir una passió de son que em va deixar fregida fins les 11 de la nit! I avui, doncs a les quarts de set del matí, ja dempeus! ;) Fins la propera! Petons!

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies, ja me n'he sortit. Em fa il·lusió d'assistir-hi, sort de la teva publicació, perquè per altres mitjans no me n'hauria assabentat.
Salut!

Boston1955 ha dit...

Gemma.
Moltes gracies per tota l'organitzaci del sopar i dels curs. Estic amb vertic i fins avui no he pogut pasar per aqui.
Per lo del curs no puc dir rees de moment.
Un petonas

Maria ha dit...

Doncs jo m'havia despistat i avui, quan m'he apuntat per al 31 m'han dit que no hi havia places ni de mati ni de tarda... Snif... espero que sigueu bons i em recolliu les receptes i apunts varis... Tenia ganes de venir, caxissss...