dissabte, de desembre 27, 2008

Torró Cruixent de Blat de Moro

Acomiado l’any amb una recepta nadalenca del Descobrir CUINA de desembre, proposada pel cuiner de postres Jordi Roca:



El reportatge principal d’aquest mes està centrat en el Nadal que celebren els germans Roca, de manera que m’ha fet gràcia triar una de les receptes del germà petit, en Jordi. A la seva secció de postres versiona els tradicionals torrons nadalencs presentant una rajola de xocolata i caramels, un torró de coco i el que he triat jo, un torró cruixent de blat de moro, altrament dits kikos o també xurruques pels sabadellencs. El resultat, tal com explica en Jordi, és un torró amb sabors americans i un divertiment dolç - salat que sorprèn agradablement el paladar.

Segurament aquests dies tots hem menjat forces torrons, però aquest de xocolata és diferent dels típics de xixona, de massapà o de yema cremada, així que complementa bé la varietat de torrons a una taula de Nadal. D’altra banda, no deixa de ser una llaminadura apte per menjar tot l’any, ja que la xocolata sempre ve de gust... heus ací una nova recepta per a xocoddictes, ji ji ji...

Aquí teniu la recepta:


Bon profit i Bon Any Nou!

32 comentaris:

Anònim ha dit...

La meva tieta, quan jo era petita tenia una fruitería i venia de tot, tenia una part amb fruits secs i recordo que quan anava a la seva botiba sempre li ficava la mà a la caixeta on hi havien el Kikos, en menjave més jo que no pas en venía... Aquesta combinació dolç-salat amb el turró ha de ser molt bona i sobretot cruixent...
Aprofito per desitjar-te a tú i els teus un molt bon any 2009.
Petonets...

Anònim ha dit...

Un torró molt original, s´haura de fer.
BONES FESTES!!!

Anònim ha dit...

Apa!! Quin torró més curiós!!! Molt atrevit! Sí senyora!!! Passeu unes bones festes!! ;)

Anònim ha dit...

ostres! quicos amb xocolata, no se m'hagués ocorregut mai!! fa molta patxoca Gemma!! bona entrada i feliç any nou!!

zer0gluten ha dit...

Chocolate y quicos es una de las combinaciones que más me gustan. El problema mío de los kikos ahora es la ortodoncia, pero por un día?
Te quedó perfecto.
Besitos sin gluten

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Torró de kikos? sorprenent, ha de ser bo i cruixentet. Innovadora recepta.
Salut!!!1

Joan ha dit...

Un torró ben original... que tingueu una bona entrada d'any!!

El cullerot Festuc ha dit...

Quan el vaig veure em va sorprendre molt...els altres tb han d'estar mooooolt bons...sobretot el de xoco! jeje!!! T'ha quedat fantàstic Gemma!!!!
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Teresa, aquests records d'infantesa són fantàstics... segur que els kikos que menjaves d'amagat tenien el millor gust del món ;)

Mercè, el dolç-salat i el cruixent dels kikos queda boníssim! S'ha de provar!!!

Myriam, és atrevit però cada vegada és més normal la combinació xocolata i kikos... l'Oriol Balaguer fa uns bombons amb aquesta combinació ques estan de mueeeerte!

Nurks, el que li deia a la Myriam, aquesta combinació ja l'he vista a més d'un lloc i és bona de veritat ;)

Zerogluten, la combinación de chocolate y kikos nos ha gustado muchísimo. Y por un día, segura que la ortodoncia aguanta, je je je...

Olles i Somriures, el cruixent dels kikos dóna una textura al torró deliciosa...

Joan, us ha nevat a Vic? La Roureda deu estar ben nevada, acabo de sentir que Cantonigros està incomunicat! A veure si passareu un cap d'any enblanquinat... Bona entrada d'any també a voslatres!

Eva, a mi m'han quedat ganes de provar algun dels bombons que proposa en Jordi al reportatge central... ja cauran, ja!

Ester ha dit...

Ei veig que no s'ha gravat un cometari que he fet abans. jo he provat les bòmboles de kikos i em van agradar, suposo que deu ser un gust semblant.
Una abraçada
Ester

Maria ha dit...

Originals torrons,sens dubte. Ara n'hi ha de tots els gustos, eh?
La Sara Maria els va penjar però amb una presentació diferent i no semblen pas la mateixa cosa.
Fins aviat..

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, t'ha quedat un torró al nivell que ens tens acostumats, a mi la xocolata barrejada amb 'xurruques' m'agrada molt.
una abraçada i que vagi bé la segona part de les vacances!

Glòria ha dit...

Gemma,

Si ve de tu la recomanació, vol dir que aquests torrons valen la pena!.

Bones vacances i fins la tornada!

Mai ha dit...

Que bò! m´encanta la combinació gemma i en sóc una aficionada tot i que no sóc una xocoadicta, ara ja no tinc excusa i mel´s faig, però no em convenen gaire de fet , després de Nadal o faig bondat po ja li vaig demanat al reis una talla mes de tot.

FELIÇ ANY

Mesilda ha dit...

Hola Gemma,un torro mot original shaura de probar.
Un besset.

Anònim ha dit...

ostres... és que mai he tastat la barreja de xocolata amb kikos!! Porto tot el dia pensant en aquest turró!!! Ai mare... no se si atrevir-me!! jajaja!!!

Anònim ha dit...

Gemma: un torró boníssim! i als altres: certificat! aviam qui s'hi anima!

Irisibula ha dit...

Sí, a mi també em va cridar molt l'atenció quan vaig llegir el Descobrir Cuina, però no em vaig atrevir, però com que dius que és bo, el faré! Bon Nadal!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Ostres xurruques!! nosaltres també anomenavem així els kikos, ja no ho recordava...i el torró ummm segur m´agradava si es dolç i salat a la vegada...què original!! molts petonets Gemma i Feliç any nou...

La cuina vermella ha dit...

Hola dolça surfer!!! Com que ens hem dormit en 'los laureles' no he trobat la revista per enlloc, està completament exhaurida. L'únic consol que ens quedava era saber que tu, estimada en faries una recepta!! Aquest torró és alucinanment espectacular, i els kikos a mi em perden...
Molt bon any i bona escalada malgrat sigui sota la pluja (al tanto no rellisqueu!).
Se t'estima molt!

Anna ha dit...

Ja em va ben cridar l'atenció quan l vaig veure a la revista. La combinació de sabers i de textures és original. Ara m'hauré de posar les piles perquè m'han regalat el llibre de postres del Jordi Roca i això ja són paraules majors!!!

enric ha dit...

Avui va de bronca, "Senyu": Quina sabadellenca de "pega"!, mira que anomenar-lo "de blat de moro" en lloc de "xurruques"!...

Mira, mira, que bé sonaria: "Torró cruixent de xurruques" (No ho sents que fins i tot el nom cruixeix?)

L'enhorabona, Gemma, t'ha quedat, com sempre, rebén presentat.

Fixa't, fixa't: "Torró cruixent de xurruques rebén presentat"... Més gràfic no podria ser el nom, oi? ;)

Anna ha dit...

Hola Gemma!
Em dirigeixo a tu perquè crec que et mereixes una explicació.
Fa uns dies el Manel de “Cuinar generòs” va descobrir, a través del seu comptador de visites, que seguia el seu bolg i es va posar en contacte amb mi. Això ha desencadenat una sèrie de comentaris en els blogs, que són d’agraïr.
Ara crec que a tu t’haig de dedicar una explicació especial, ja que ets la primera que, per casualitat vaig descobrir I, a partir del teu blog, els altres.
“La cuina de casa” m’ha servit de guía per anar descobrint les possibilitats d’un blog. M’agrada molt el teu per varies coses: és minimalista, planer, significatiu, fresc, … i ets constant i regular en les teves entrades. Ja veus, et segueixo amb admiració.
Això dels blogs requereix temps, però sembla que tu ho saps dossificar molt bé. Acotant el contingut a postres bàsicament I assegurant una entrada setmanal com a minim. O bé l’entrada mensual dedicada al seguiment de receptes proposades per la revista “Descobrir la cuina”. Tot plegat li dóna ritme. D’això n’haig d’aprendre molt encara.
Més d’un cop he estat tentada de posar-me en contacte amb tu per agrair-te la teva feina i dedicació . Per exemple, quan vas ser reconeguda en l’espai internet de TV3 dels diumenges. Ja feia temps que jo t’havia descobert I me’n vaig alegrar.
Et felicito per l’estil i resultats del teu bolg. Ja ho veus, sense saber-ho m’has ajudat a animar-me a fer els meus. Moltes gràcies !!
Un petó !
Anna de “Petons amb gust”

la vella carmanyola ha dit...

Gemma, fa uns dies vaig comprar uns bombons de la casa obrador, te'n recordes?? www.l-obrador.com
i eren de xocolata amb kikos.
No cal que et digui que estaven "de muerteeee", bueno com totes les coses d'aquesta gent.

Aquest turro es unes bones postres per portar a casa la sogra el dia de reis!

Fins aviat i bones festes bon any nou i tot lo que s'ha diu que amb tantes coses encara no ens em felicitat!

Elena ha dit...

Un savi va dir: la riquesa d'un humà es mesura x la quantitat i qualitat dels amics q té. Gracies por ser part de la meva fortuna. Feliç Any.

Belen-Entre platos ha dit...

!!! feliz año gemma !!!
que este venga repleto de mucha felicidad para tí y los tuyos.

UN SALUDO
belen

CRIS ha dit...

Quin torró,sembla deliciós.
Bon cap d'any Gemma i que tinguis una molt bona entrada d'any 2009!!!.
Un petó molt fort

Vanesuky ha dit...

Feliç Any nou 2009!!!
He estat de vacances pero ja he tornat!
Aquest cruixent es veu deliciòs!
Me l'apunto maca.
Petonets i que provi l'any!

Laura ha dit...

Bon Any per tothom!!

Bé, soc nova participant als comentaris del blog però crec que era perquè no havia ensopegat abans amb aquest fantàstic blog. M agrada molt l estil del blog, les receptes i les extraordinàries presentacions. Bé, em sap greu començar formulant dubtes però en tinc dos importants:
1. A molts pastissos i mousse la base és o bé amb galetes esmicolades o bé amb melindros. En alguna recepta que es fa servir galeta he llegit que la base primer va al forn sola una estoneta. En el cas dels melindros, també aniria al forn primer? i també caldria esmicolar-los barrejant-los amb mantega?
2. La segona pregunta és si els motlles rodons de silicona no desmuntables també serien aptes per desemmotllar sense problema o una mousse o s enganxaria massa? bé, per les preguntes confesso que la propera recepta que faré serà un pastís d´aquests tipus mousse.
Estic encantada amb la web. Felicitats i sobretot moltíssimes gràcies.

la divina ha dit...

Ostres, tot i l'afartament d'aquests dies (i encara quedà demà) me'n menjaria un tros ara mateix, Gemma! I t'ha quedat tan bonic...! Bons Reis!

Anònim ha dit...

Bon any Gemma!

I moltes gràcies per la recomanació del llibre "Fem pastissos amb les tres bessones". Ha tingut molt èxit!

Per cert, jo sóc la culpable de que en Guillem t'hagi convocat a la seva propera reunió de blocaires a l'Ateneu Barcelonès ;-) Li vaig descobrir el teu bloc i va quedar ben parat de la "vida" que té.

Enhorabona i per molts anys!

Laia

Gemma ha dit...

Acabo de tornar de vacances, bon any a tothom!!!!
I visca les XURRUQUES amb xocolata, je je je...

Anna, moltes gràcies pel teu comentari tan especial, em fa moltíssima il·lusió. Ara mateix passo a fer-te una visita :)

Laura Terrassa, benvinguda al blog!!!!! Et responc:
1. No és necessari que vagi al forn, ni les galetes ni els melindros, però queda més cruixent... Els melindros també s'han d'esmicolar, es fa igual que amb les galetes.
2. Els pastissos tipus mousse s'han de fer amb motlles rígids, els de silicona no van gaire bé... N'hi ha un de la marca Lekue que té la base rígida de ceràmica i les parets de silicona que sí que va bé. Però si és tot de silicona i no es desemmotllable, jo no el faria servir, millor el típic d'aro amb la base desemmtllable.
Ja diràs com t'ha quedat el pastís, eh? Molta sort i pregunta sempre que vulguis :)

Hola Laia, així que tu ets l'amiga del Guillem? Je je je... a veure si puc venir, que normalment els dissabtes surto a escalar o d'excursió... però si sóc a casa, m'acostaré a Barcelona a fer-vos una visita :)