Don Lucho del blog El Almuerzo de Leticia y Don Lucho és l’amfitrió de l’HEMC 26 i com a tema del mes ha escollit receptes aptes per a diabètics.
La recepta és del llibre “La cuina salvavides” de la Mireia Carbó i, com totes les seves receptes, és fàcil i bonissíssima, d’aquelles per triomfar! La millor presentació que puc fer d’aquesta mousse és reproduir textualment les pròpies paraules de la Mireia:
“Us heu fixat en la cara que fa la gent quan paladeja la primera cullerada d’unes postres boníssimes? Amb els ulls mig tancats, se’ls escapa un “ummm!” que no es pot evitar. Amb aquesta mousse passa ben bé això, de debò”.
Aquesta recepta és molt fàcil d’adaptar al món sense sucre: només cal substituir el sucre per edulcorant en pols i la resta fer-la igual. A l’hora d’adaptar receptes de postres aptes per a diabètics, el més senzill és triar receptes que no necessitin cocció, ja que el principal inconvenient dels edulcorants és que amb les altes temperatures perden poder endolcidor. Per tant, una bona opció és triar una mousse com aquesta, que es qualla en fred a la nevera i no necessita cocció. La Mireia proposa acompanyar la mousse amb un saltejat de cireres; però si no és temps de cireres, cap problema, amb maduixes queda igual de bona!
Poso la recepta en català directament del llibre i en castellà la versió per a diabètics, ja que a vegades el traductor fa de les seves i l’HEMC el llegeix gent de tot arreu ;)
Aquí teniu la recepta:
La receta adaptada para diabéticos:
Ingredientes:
· 200g de queso cremoso de untar
· 3 yogures griegos
· 4 cucharadas de edulcorante en polvo
· 200ml de nata para montar
· 100ml de leche
· 4 hojas de gelatina
Preparación:
Remojar la gelatina en agua fría. Calentar la leche hasta que hierva y, fuera del fuego, añadirle la gelatina. Mezclar bien.
A parte, mezclar el queso con el yogur y el edulcorante. Añadirle la leche con la gelatina i mezclar bien. Medio montar la nata e incorporarla con suavidad a la mezcla anterior.
Repartir la mousse en moldes individuales y reservar en la nevera hasta el momento de servir.
Bon profit!
41 comentaris:
Gemma!! Avui ens hem posat d'acord tu i jo per fer receptes amb maduixa! ;) Quina bona pinta! Felicitats!Llàstima que aquí de moment no he trobat iogurts grecs... però ja caurà de ben segur! ;)
Tens tota la raó amb aquestes postres segurament farem ummmm...
aquesta la faré segur. Felicitats!!!
Tens tota la raó amb aquestes postres segurament farem ummmm...
aquesta la faré segur. Felicitats!!!
interessant la info sobre els edulcorants i les altes temps... gràcies!!
només de veure aquest postre ja se t'endolceix el dia!! ^_^
fa temps que vull fer un postre de maduixes, al a meva filla Lara li agraden molt i aquest em sembla ideal, però ara has trobat maduixes?
Gràcies
Com sepre impressionant!
Este
Mmmm quina bona pinta!! això s'ha de provar!!! :D
Teniu raó (la Mireia i tu): aquesta mousse és molt bona! Jo la vaig fer amb maduixetes de bosc :-)
Un petó!
quin bon aspecte que té la teva mousse, ara mateix li faria una bona mossegada ;)
canela
Ostres nena, quina bona pinta que té aquesta mousse. Me l'apunto per fer-la!!!
Delicioso pecadillo ocasional
Hola Gemma.
Uno se queda embobado mirando las delicias que van apareciendo en el slide de la izquierda.
Se te va la vista, se te va la olla...., y entre que uno entiende poco catalán y el slide...
Pero vaya, que éste también, también...
: D
Saludos y buen provecho.
A banda de bo, que ho ha d'estar segur. Probaré la versió 2, no ho ser, per menys calòrica. La presentació és insuperable.
Salut!!!!!!!!
Mercè, no teniu iogurts grecs a Califòrnia? Quin greu, no saben el que es perden... de totes maneres, aquesta mousse també es pot fer amb iogurts normals ;)
Eva, és recepta "made in" Mireia: fàcil i bonissíssima! Fes-la, us agradarà :)
Nurks, el tema diabetis és molt complicat... molt més que els edulcorants :( La mousse en si no és gaire dolça, però amb el toping de les maduixes... un vici!
Ester, aquest no és gaire de maduixes, la mousse no en porta gens... Has vist la delícia de maduixa que ha fet la Mercè? I ara pots trobar maduixes tot l'any a la majoria de fruiteries...
Elisabet, prova-la, és fàcil i molt bona!
Gemma, tu fent receptes de postres????? Gairebé no m'ho crec... ;) Amb maduixetes del bosc molt millor, seguríssim!
Canela, fresqueta i amb la salsa de maduixes, mmmmmm......
Iris, apunta-la, visca la llista dels pendents! ;)
Don Lucho, un pecadillo ocasional muy delcioso ;)
El Secretario, esta vez he puesto la receta en castellano, que a veces el traductor es horrible ;) Je je je, el slide está bien, verdad?
Olles i somriures, la versió 2 no és gaire menys calòrica... entre la nata, el formatge i els iogurts grecs... però com diu en Lucho, un pecadillo ocasional no fa mal ;)
Carai Gemma, quina marxa que portes!! No pares de deleitar-nos!! Aquesta mousse té molt bona pinta! Caurà en qualsevol ocasió!! Ummmh!
Laia
M'ha encantat aquesta mousse...m'encanten dp d'un bon dinar!!! I t'ha quedat reelment preciosa...jo tb tinc el llibre...i veient la teva foto m'animo a fer-la segur!!!
Petunets,
Eva.
Mmmmmm! La faré segur, Gemma. Que bonica t'ha quedat!
Realment Gemma, és per fer mmmmm!!!!!
PTNTS
Dolça
quan acabi de fer les postres d'en lienas, em poso amb aquesta mousse, t'ha quedat amb una presentació magnífica, com sempre.
una abraçada.
Qué cosa tan rica...a parte de sin azúcar, es también sin gluten!!!!
Me ha resultado la mar de curioso la mezcla del mousse de queso y yogur con el amíbar de naranja y fresas... realmente apetitoso (mañana me paso por una tienda que tengo a la vuelta de la esquina, que etiene delicias vegetales y de fruta, espero encontrar freson del pais, que está de muerte. Te cuento, porque ésta la pruebo ya!!! (Se salta la lista de espera y se coloca en primer lugar)
Gemma, aquí el tema culinari és molt peculiar, amb lo qual trobes iogurts grecs amb gustos i fruites, però no un simple grec!! Ja l'intentaré amb iogurts naturals... jejeje.
Dels tres llibres que té la Mireia, aquest és l'únic que no tinc. I veient aquesta recepta tan bona no crec que trigui gaire a tenir-lo. A més has adaptat la recepta per al HEMC. Felicitats!
Les mousses i els gelats, són les meves postres favorites. La presentación, preciosa...com sempre!!
Núria
Petonets
aquesta és la línia a seguir, visquin els postres aptes per a diabètics - amb edulcorant, amb general :)
suposo que pel que fa al saltejat de maduixes/cireres no es pot prescindir del sucre, per això que deies de la temperatura i la dolçor, oi?
Laia, ets la Laia escaladora? Imagina't tenir aquesta mousse esperant-te a la nevera per quan tornes d'escalar... un bon premi, oi?
Eva, totes les postres de la Mireia s'han de fer, una darrera l'altra. I aquesta surt boníssima!
La divina, fes-la, és fàcil i molt bona ;)
Dolça, mmmmmmm... aquesta mousse és dolça com el teu nom!
Manel, ja has fet el pastís de poma, oi? I el flam de coco deu estar al caure... Doncs al darrera aquesta mousse, segur que la Lara la farà molt bona ;)
Marisa, ya tengo ganas de ver la mousse en tu blog. Ahora se encuentra freson bueno todo el año, es una suerte :)
Mercè, aquests americans són ben estranys... tot ho fan excessivament ple de gustos i coses extres :(
Ruben, doncs els llibres de la Mireia s'han de tenir tots tres! Tots tenen alguna cosa especial que no tenen els altres... I totes les receptes surten de veritat!
Núria, coincidim totalment amb els gustos: postres fresquetes i amb fruita també són les meves favorites!
e., tens tota la raó, el saltejat de maduixes no es pot adaptar sense sucre, no tan pel fet de la temperatura com perquè la gràcia del saltejat és que quedi una salsa amb texutura d'almívar... i això només ho pots aconseguir amb sucre. Se m'acut que es pot posar un rajolinet d'una melmelada de maduixa amb edulcorant apte per a diabètics. Una mica aigualida amb aigua queda una salsa perfecte! I les maduixes fresques tallades a trossets per sobre... boníssim!
¡Hola Gemma! Pasabamos por aquí para agradecete tus comentarios en nuestro "blog cerrado" y nos encotramos con este estupendo postre y como siempre con una magnífica presentación.
Besotes,
Ana y Víctor.
aquestes son las postre perfectes per demà,jejej ahiii que vull fer masses coses els finde,un peto.
Quina bona pinta! nyaaaam! No trigaré gaire a fer-la :)
Aquesta la tinc a la carpeta de fets-pendents de penjar al bloc!. Era boníssima!.
Fins el dijous!
Ana y Víctor, cuánto tiempo sin saber nada de vosotros! Ya estáis otra vez conectados? Hecho de menos la recetitas en vuestro restaurante virtual...
Elena, aquesta mousse és ideal per unes postres de diumenge de gala!
Silvia, ja veus quines receptes et perdràs no podent venir al curs de la Mireia del dijous... però el proper cop sí, eh?
Glòria, també l'has fet? És que totes les postres de la Mireia s'han de fer, totes valen la pena! La penjaràs, oi?
Estimada nostra, venir a La cuina de casa és un regal per als sentits. Aquesta mousse, és realment espectacular, quan vaig llegir la recepta no em va cridar massa l'atenció, però ara que hem vist les teves fotos ja l'hem posat a la carpeta de pendents.
Ai, Gemma, quina alegria cada cop que fas un post perquè ens omples de dolça alegria.
petons.
Quina pinta!!! No m'he atrevit mai a fer postres per diabetics, perquè a més de la sucre els hidrats de carboni tampoc els convenen, però aquestes postres sí podria fer-les!!! Genial la recepta adaptada!!!
Boníssim!!! Però bueno, quin postre dels que prepares no és bo?? La veritat que tots et surten boníssims, una vertadera delícia.
Petons!!!
Gemma, realment especatacular!!!!!!
Quina rabia no poder venir a la clase, espero que el Novembre ni hagi un altre i m'ho pugui montar..
Hola Gemma!
Fa temps que segueixo el teu blog,i alguna vegada que d`altre he posat en pràctica alguna recepte, es genial!!!!, a mes es nota que cada una de les receptes està feta amb carinyu!! enhorabona!!
I nomes una cosa: volia fer aquesta mousse de Iogurt i formatge amb maduixes pero en la recepta, no poses per quantes persones es, men podries fer cinc cèntims!!!
Gràcies maca!!!
Parella Vermella, avui l'alegria me l'heu donat vosaltres, acabo de saber que la Txell està millor... Quina sort! Que segueixi amb aquest repòs absolut, aviam si es soluciona sol ;)
Myriam, crec que la nata i la llet tampoc els convenen gaire, ja que porten lactosa, que no deixa de ser un sucre... tot i així, postres com aquest amb moderació en poden prendre de tant en tant ;)
Gràcies delícia, anima't a provar-lo, que surt boníssim i deliciós!
Xaro, quin greu que no puguis venir dijous... però segur que en farem més!
Anònim, com et dius? M'alegra que hagis fet altres postres i t'hagin agradat :)
La quantitat d'aquesta mousse, com que es reparteix en motlles individuals, depen de la mida dels motlles... Jo vaig fer servir uns motlles d'una mida semblant a un flam i me'n va sortir 6 de ben plens.
Hola!
Soc la Eva 2 (és que he vist que hi ha una noia que també es diu Eva...). En fi, que us vaig conèixer fa uns quants dies al taller del David Lienas i va ser francament divertit! Ja soc nova en tot això de la cuina però la mousse de iogurt i formatge la faré segur que té una pinta...nyam, nyam!
Wala!! Aquesta mousse de iogurt grec ja la coneixia que la van fer un dia al cuines i és boníssima!! Aquesta varia una mica em sembla, així que també la farem!!
Per cert, vaig fer el pastís de 3 xocolates i boníssim!! L'únic que devia tardar massa a fer les capes perquè em van quedar separades!! el pròxim cop ja milloraré!!
Petons
Una recepta que segur que és boníssima i que té una pinta fantàstica...
Gemma,
o sigui que podem dir que amb aquestes mides en menjen 6 !!!! jejjeje
Espero que continuis penjant receptes taaaaaaaaaant bones!!!
Gràcies!!
Laura
Aquesta mousse de iogurt i formatge ha de ser boníssima. El detall que siga apta per a diabètics és molt interessant. Salutacions
Qué delicia de receta. Con lo que a mí me gustan todos los postres con queso. Se me hace la boca agua de sólo imaginármelo. Y con el acompañamiento de las fresas... ¡perfecto!
Un abrazo.
Publica un comentari a l'entrada