dijous, de setembre 18, 2008

Semifreddo di Amaretti Farcito al Pistacchio

Diumenge va ser l’aniversari de l’Olga, la meva fillola, que ja té 6 anys! Per celebrar-lo ens van convidar a sopar amb un pica – pica boníssim preparat amb l’ajuda de l’Aina i de l’Olga mateixa. Aquestes nenes seran unes grans cuineres! De postres, com que les havia de preparar amb molta antelació, vaig portar aquest gelat “tunejat” de tres capes:




Vaig triar una recepta que em permetés tenir-la a punt abans de marxar a Ordesa i que fos alhora un pastís per bufar les espelmes. I què millor que un gelat “tunejat”?

La recepta és de la revista Sale&Pepe, una revista italiana que he conegut gràcies a la Gemma de Bcnmonamour, ja que ella hi dedica una recepta gairebé cada mes. Aprofitant el meu viatge a les Dolomites, em va demanar que li portés l’últim exemplar i la vaig trobar tan interessant que també me la vaig comprar per mi! Una de les seccions estrella del mes d’agost anava dedicada als gelats, amb receptes elaborades a partir de gelats comprats i combinats amb altres ingredients, per tal de variar-ne el gust i la presentació. Les propostes eren molt suggerents: Effetto marmorizzato, Baci di meringa e gelato al cioccolato, Golosità en tazza, Brioche ripiena con salsa al caramello, Spicchi multicolori di fruta al gelo... Enteneu ara per què me l’havia de comprar????



A la recepta d’aquest semifred apareix un ingredient típicament italià: els amaretti. Són unes galetes d’ametlla molt semblants als nostres ametllats (aquelles galetes rodones amb una ametlla al mig, les Birba són boníssimes!). Jo he fet el semifred amb els nostres ametllats.

Aquí teniu la recepta:


Ingredients:

· 400g de gelat de vainilla
· 150ml de nata líquida per muntar
· 80g d’amaretti
· 100g de festucs pelats
· 30g de sucre en pols

Preparació:

Triturar els amaretti amb la picadora del túrmix i barrejar-los amb el gelat. Abocar la meitat del gelat dins un motlle allargat de 18x8cm folrat amb paper film. Reservar al congelador el motlle i l’altre meitat del gelat.
Triturar els festucs i el sucre amb la picadora del túrmix. Muntar la nata i barrejar-la delicadament amb els festucs. Abocar-ho sobre la primera capa de gelat i tornar-ho a posar al congelador unes dues hores.
Passat el temps, acabar d’omplir el motlle amb el gelat de vainilla restant i tornar-ho al congelador.
Al moment de servir, desemmotllar el gelat i decorar-lo amb festucs picats i amaretti petites. Servir ràpidament.

Bon profit!

34 comentaris:

Reme y Núria ha dit...

Gemma, que pinta tan estupenda tiene este semifrio, llegar de vacaciones y ya no parar, je je je..

Saludos.

Anònim ha dit...

me encanta esta receta...aunque no encuentro pistachos como yo quisiera...donde los compras tu?no te lo dije pero felicidades por tuvuelta con estas super recetas

Mònica ha dit...

Ole, ole! i no porta xocolata ;)!
Hauràs d'explicar com es fan els amaretti!
Un petó

La cuina vermella ha dit...

Gemma, dolça! (et poso els dos noms per a no induir a l'error). Ostres tu, aquesta revista és deliciosa. Aquest postre és un passote, de debó i amb pistatxos, quina passada (dimarts varem anar a sopar a un restaurant libanés, i de postres vàrem menjar gelat cassolà de pistatxos amb aigua gessamí i va ser realment bo, boníssim!)! Aquest semifredo ha de ser de fàbula, que rebó!

dolorss ha dit...

Gemma, ets una gran repostera!!!!!
cada dia em deixes més impresionada amb els teus dolsos.
Felicitats i no paris.

Anònim ha dit...

Gemma, té una pinta boníssima!!!
Molt bona idea substituir els amaretti pels nostres ametllats, no és ben bé el mateix, els amaretti estan fets amb ametlles amargues, encara recordo la vegada que els vaig tastar, pensava que eren com les Birba, i no em van agradar gens ;-)
I felicita a la fillola!!

Sefa

CRIS ha dit...

Gràcies pels teus comentaris, anima ha seguir possant postres, encara què és difícil superur un com aquest semifredi de amaretti, ha d'estar superbóoooo!.
Salutacions

Anònim ha dit...

uauuuuuuuuuuuuuu....

Massitet

Gemma ha dit...

Hola Menu, gràcies per la teva visita! No coneixia el teu blog, ara li faig una visita ;)

Cookemila, a Barcelona són fàcils de trobar... a la Boqueria mateix. D'on ets? Jo els vaig comprar a la Fira Gastronòmica de la Festa Major de Sabadell, és d'aquelles típiques que venen embotits, formatges, mel, fruits secs...

Mònica, ets un cas únic amb la xocolata ;) Els amaretti no els he fet mai, jo vaig utilitzar ametllats de la casa Birba, que estan de muerte!

Parella Vermella, quan vaig veure la revista vaig entendre perquè la Gemma de Bcnmonamour en fa tantes receptes... Ostres, aquest gelat libanès supera qualsevol altre gelat! No hi ha res com un bon gelat casolà...

Gràcies Dolorss!

Sefa, els ametllats són les galetes que vaig trobar més semblants als amaretti... No és el mateix, són més dolços i amb menys gust d'ametlla, però és que aquí no sé on trobar amaretti :(

Cris, no deixis de posar postres, eh? El brownie de peres i xocolata cau seguríssim!

Massitet, que al final no em vau explicar el vostre pastís... i ja falta molt poquet! ;)

gemma ha dit...

Veig que ja comences a treure-li suc a la revista!
Molt bé la substitució dels amaretti pels ametllats... Per cert, què són les boletes de dalt?

Francesc ha dit...

Gemma, això és boníssim. Amb els gelats no tinc massa sort. Em vaig comprar una geladora fa uns anys però és molt enfadosa d'usar i has de netejar molt. Ara, a tu et queden espectaculars. B777

cocina con sabor ha dit...

Quin postre tan deliciós, el trobo molt original i molt maco a la vista, imagino que de sabor excepcional!

Felicitats a la petita!

Carme

Ester ha dit...

Res millor per anar acabant la temporada de gelats.
Moltes felicitats
Ester

canela ha dit...

Quan vinc al teu bloc, m'engreixo!! jeje, una preciositat com sempre i millor que l'original que ja és mèrit. Petonetssss

canela

enric ha dit...

Congratulazioni! Sei la migliore repostera. A propòsit, en italià “exagerat” em sembla que es diu “esagerato”. ;)

Gemma ha dit...

Gemma, la revista m'agrada molt, llàstima que aquí costi de trobar... vaig enviar un mail a il Freezer, a veure si els agrada la recepta ;) Je je je, les boletes de dalt són cereals per esmorzar d'arròs inflat amb mel. És el que vaig trobar més semblant a les ameretti petites de la foto ;)

Francesc, aquest semifred està fet amb gelats comprats! Segur que tu també ho pots fer, només es tracta de "tunejar-los"!

Carme, el vam trobar molt bo i queda força original... diferent dels pastissos que acostumo a fer :)

Ester, aquest any penso fer gelats tot l'any, res de temporada d'estiu i prou... visca els gelats a l'hivern! ;)

Canela, que mirar no engreixa ;) Però tens raó que aquest semifred és calòric, entre el gelat, la nata i els festucs... a veure si la propera que poso és més lleugera.

Enric, a partir d'ara et diré: ets un esagerato! je je je... Ah!
I ja he vist que acceptes demandes pel "teniu 5 minuts?" Prepara't que a mi m'encanta demanar eh? Je je je...

Su ha dit...

Enhorabuena, la receta me parece muy muy rica, y la foto es magnifica, refleja el sabor de lo que nos vamos a encontrar.
Un abrazo

la divina ha dit...

Oooooooh, Gemma! M'has robat el cor, amb aquesta recepta!! M'encanta la combinació del gelat i els fruits secs. Mmmmm!
No la coneixia, aquesta revista. La propera vegada que vagi a cals sogres la buscaré :)

Delicias ha dit...

Boníssima, fa una pinta. Una coseta que ens faràs també per nosaltres un pastís d'aniversari??? Una de nosaltres fa anys el mes d'octubre, jejeje.
Un petonàs i quines mans més bones que tens per la reposteria.

Cristina ha dit...

Mare meva, quina pinta més bona que fa!!! Crec que pel aniversari del meu germà faré aquest pastís, té una pinta meravellosa!!!!
Jo tampoc tinc els amaretti, però a Lleó (d'on és la meva mare) hi han unes galetes molt semblants als amaretti i, encara que sembli estrany encara en tinc -a casa meva vola tot el que portem del poble- (les amagaré perquè ningú me les prengui, jejeje).
Un petonàs i moltes gràcies pels teus consells!!!

Núria ha dit...

No sé si podré o no adaptarlo..peró em guardo la recepta..que bó ha d'estar!!

Elena ha dit...

nena quina pinta fa,uauuuuu,yo vull ser la teu fillola,un petó.

e. ha dit...

Gemma, comença a posar receptes més light, que jo estic de dieta!

Per cert, l'altre dia vaig fer una mousse de pinya (o algo similar) mooolt lleugera i mooolt fàcil!

D'aquest estil, necessito jo ;D

Anònim ha dit...

uauu! m'he quedat amb la boca obertaaa!!! Ha de ser boníssim!! Per cert, molt bona idea els cereals de l'esmorzar, no hi hagués caigut!!!

Glòria ha dit...

Fantàstiques fotos i suposo que millor gust. A més, està molt bé això de catalanitzar el pastís amb els ametllats.

Fins aviat

Anònim ha dit...

Quina recepta més bona i fàcil de fer... El que més m'agrada dels teus postres són que no costen de fer, resulten i tenen la possibilitat de variar els ingredients. Que no t'agraden els festucs? doncs per exemple avellanes.
Fins aviat...

Gemma ha dit...

Su, de verdad que está rica, es un helado distinto. Además, admite variaciones, así que tienes muchas recetas en una sola ;)

La divina, amb els festucs i les amtelles quedava deliciós, però era una bomba calòrica je je je. La revista està molt bé i tu que tens oportunitat d'aconseguir-la, no dubtis a comprar-la! És més, quan vagis a casa els sogres avisa, segur que les dues Gemmes te n'encarreguem un parell! ;)

Delicias, no cal que us el faci jo el pastís, que vosaltres teniu receptes dolces boníssimes!!! Ja explicaràs què heu fet per celebrar l'aniversari, eh?

Cristina, és facilet i molt resulton, dels que m'agraden a mi ;) Amaga les galetes i no dubtis a fer-lo!!!

Núria, segur que aconsegueixes adaptar-lo a Montignac... Potser podries fer primer el gelat tu mateixa i tunnejar-lo després com he fet jo...

Elena, era boníssim!

e. no has posat la recepta de la mousse de pinya al blog! Va posa-la... Coses lleugeres i fàcils ens convenen a tots! A veure si començo amb alguna més lleugera...

Myriam, mirant la foto de la revista, vaig pensar que era el més semblant... I tan la texura cruixent com el gust de mel van lligar molt bé amb el gelat je je je.

Glòria, amb aquests ingredients tan específics, no queda més remei, oi?

Maria, aquestes receptes fàcils i resultones són les millors, a mi també m'agraden molt. Són estil Mireia Carbó, oi? Com diu ella, si no tens festucs, posa-hi avellanes! ;)

famalap ha dit...

Hola Gemma!!
Veo que habéis disfrutado de unas vacaciones de lujo, menudos paisajes...impresionantes!! Ordesa es uno de los paraísos que quiero ir en breve y viendo lo visto, espero que sea dentro de nada, je,je,
Voy a releerme las receticas que has puesto que tiene todo una pintaaa. Sólo falta que la pereza cocinil se esfume pronto, porque ando vaga-vaga.
Bicossss

Joan ha dit...

Té un aspecte molt temptador. Per cert els italians deuen fer moltes coses amb les ametlles. Tenen un licor a base d'aquest fruit sec que s'anomena Amaretto...

Anònim ha dit...

Sí Joan, l'Amaretto jo l'he provat i és força bo!
Amb aquesta recepta segur que combina de meravella!
Gil

xaro ha dit...

Genial!! Passa directament a la carpeta de pendents, doncs aquest dies estic intentant perdre uns quants kilos !!

Carme ha dit...

hola Gemma!!!...trobo molt interessant aquesta revista que has portat d'Italia ...faràs més receptes d'aqui???...és un forma de poder gaudir també de la revista, ji,ji,ji!!
Ah!!!...molt bona pinta ,,,per cert!!..però això tu ja ho saps!!
Una pregunta ...¿els festucs són torrats o crus?

Gemma ha dit...

Marisa, a ver si te quitas la pereza de encima y empiezas otra vez con tus recetas sin gluten... vaya vacaciones has hecho! ;)

Joan, el tiramisú sense l'Amaretto no seria tiramisú! A casa sempre en tinc una ampolla! ;)

Gil, tens tota la raó, segur que l'Amaretto i aquest semifred serien un bon maridatge ;)
Gràcies per fer-me aquesta visiteta! Records a la family ;)

Xaro, aquest és calòric de veritat, s'haurà d'esperar al final del règim...

Carme, aquí és difícil trobar aquesta revista, però si puc, seguiré fent receptes seves ;) Si t'agrada, mira't aquest blog, en publiquen forces:
http://mettereinfreezer.blogspot.com
Els festucs poden ser crus o torrats, però sobretot que no siguin dels fregits i salats, eh?

RUBEN ha dit...

Espectacular! Com sempre, et superes en cada recepta que fas.
Una abraçada