dijous, de març 15, 2007

Tarta de Santiago

Una tarta de Santiago, tradicional i casolana:


Aquest dimarts també va venir l’Arnau a sopar amb nosaltres a casa els pares. Feia molt dies que no ens vèiem i ja en tenia ganes... Sempre va molt estressat amb tanta feina :-( Sort que per postres portava una tarta prou grossa i n’hi va haver per tots!

Aquesta recepta me la va passar l’Anna, una companya de feina, i va quedar boníssima: a tots ens va agradar molt perquè no va quedar gens seca, com passa a vegades amb aquest tipus de tarta... Tinc pendent provar una segona recepta que també em va passar l’Anna, una mica diferent. Em sembla que amb les tartes de Santiago passa com amb la majoria de postres tradicionals: a cada casa tenen la seva recepta particular.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 4 ous
  • 200g d’ametlla en pols
  • 200g de sucre
  • 1 llimona

Preparació:

Separar els rovells de les clares. Barrejar els rovells amb el sucre, la pell de la llimona ratllada i l’ametlla en pols. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les amb compte per tal que no s’abaixin. Abocar la mescla en un motlle de 24cm untat amb mantega i farina. Coure la tarta a 180º durant 25 minuts. Opcionalment, espolsar per sobre sucre en pols per marcar la creu de Santiago.

Bon profit!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Noia, noia! Que no et podem seguir el ritme!
Neus

Gemma ha dit...

Hola Neus, a poc a poc, tampoc cal que ho provis tot! :-D

Ro ha dit...

Jo l'he feta (per fi m'atreveixo a fer una recepta teva) i ha quedat molt bona. He d'intentar alguna més de les teves, però poc a poc. Per cert, l'he comentat al meu bloc citant la font!

Gemma ha dit...

Hola ro! m'alegro que t'hagi quedat bé ;-)
Ara mateix faig una visita pel teu blog!

Elena ha dit...

Gemma,acabo de menjar i está increible de bona,gracies maca,per aquestes receptes que possas,un petó.

Anònim ha dit...

Hola,
Acabo de fer la teva recepta de Tarta de Santiago. Boníssima!
Moltes gràcies, tens un blog molt xulo i amb receptes que realment funcionen!
Glòria.

Kudifamily ha dit...

Gemma,
amb aquesta he tingut un xic de merder...
Resulta que vaig barrejar els rovells, el sucre i l'ametlla, i en vaig fer una massa... sense recordar que hi havia d'afegir les clares! Total, que quan vaig afegir-les: un caos! Ho vaig poder arrreglar, però pot ser que fos per això que em quedés un pèl crua? Bé no exactament crua, sinò com humida...
De totes maneres va sortir molt bona, potser un xic massa dolça... però boníssima igualment!
Com totes les teves receptes que faig!!!
Mmmmm, per cert: no he trobat cap recepta de Tiramisú al blog... jo en tinc un parell, si les vols provar m'ho dius, que venen directes d'Itàlia! Ok?

Gemma ha dit...

No crec que et quedés crua per culpa de les clares... potser li faltava una mica de cocció.
És veritat que no he penjat cap tiramisú, i això que en faig molt sovint! Tinc algunes receptes pendents que, inexplicablement, encara no he posat!
M'agradaria molt que em passessis aquestes receptes que venen directes d'Itàlia, segur que són més autèntiques! Me les pots passar pel mail que surt al meu perfil del blog... Moltes gràcies!