dijous, de març 22, 2007

Crema de Sant Josep

Aquesta és la crema de Sant Josep que va portar l’Anna pel dinar de diumenge passat:



Seguint la recepta de l’àvia Anna, l’Anna (la seva filla) va elaborar una crema catalana tradicional, que són les postres típiques del dinar de Sant Josep a moltes cases catalanes. A casa nostra, tota la família espera amb deliri degustar aquesta crema, cremada al moment i acompanyada de belgues, melindros i nata muntada. Com cada any, la crema va sortir boníssima i des d’aquí felicito a la cuinera!


Com a novetat, aquest any hem estrenat un nou cremador, un d’aquests bufadors “sopletes” que funcionen amb gas. Tot i que al principi costa trobar-li el punt, al final el resultat val la pena: el cremat queda més uniforme i no fa tant merder. Una bona adquisició :-)


La recepta de la crema me l’ha passat l’Anna, seguint les indicacions precises de la seva mare. Us asseguro que amb aquesta recepta la crema surt deliciosa...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 12 persones)

  • 2l de llet sencera
  • 18 rovells d’ou
  • 13 cullerades soperes de sucre
  • 1 paquet de crema catalana Royal
  • 1 paquet de midó
  • 1 branca de canyella
  • 1 pell de llimona

Preparació:

Bullir a foc baix la llet amb la pell de llimona i la canyella perquè agafi aroma. Deixar refredar.
Desfer el midó amb una mica de llet; desfer la crema Royal amb una mica de llet.
En un cassó, barrejar els rovells i el sucre. Afegir la llet colada i la crema Royal. Posar-ho a foc baix remenant constantment i procurant que no arribi a bullir. Quan comenci a espessir afegir el midó i continuar remenant. Treure del foc quan tingui la densitat desitjada. Abocar en una plata i deixar refredar.
Una estona abans de servir, escampar sucre per sobre i cremar amb un cremador elèctric o de gas. Tornar a deixar la crema a la nevera. Posar la llimona i la canyella a sobre per decorar i servir ben freda de nevera.

Bon profit!

8 comentaris:

audaciosus ha dit...

bon dia Gemma: on trobas el midó? pots posar una foto o dir'm la marca?? sis plau, petonets

Unknown ha dit...

Hola Gemma!

Sóc la Laia que va escriure al blog de "With the hands in the dough", bé de fet també conec a ta cosina Salut :)

Escolta m'he quedat parada quan he vist el teu blog! No havies pensat de publicar un llibre per Sant Jordi??!!! Felicitats eh?!

Una coseta en quant a la recepta: quina funció fa el paquet de crema catalana Royal?? Perquè fa dies vaig estar mirant altres receptes, i aquesta és la primera vegada que ho veig...

Anònim ha dit...

El midó el venen en uns potets de 50 grams de la casa Fabra, que també envasa moixernons i picades, al Caprabo. L'empresa Dani també ho ven en sobres de plàstic de 100 grams com "almidon de trigo", també al Caprabo. Però segur que a gairebé tots els supers n'hi ha.

Gemma ha dit...

Hola! em sap molt de greu, però aquesta vegada no puc resoldre gaire bé els vostres dubtes... La crema no la vaig fer jo, però preguntaré a l'Anna el que em demaneu.
El midó el venen en bossetes de 50g, crec que aquesta és la mesura que va fer servir l'Anna per la crema. Però crec que es pot substituir perfectament per maicena ;-)
Pel que fa a la crema Royal... Jo tampoc he vist mai una recepta tradicional que en porti... Ja li preguntaré a l'Anna!

MaryLou ha dit...

Hola Gemma,
també pregúntale a l'Anna que en va fer de les 18 clares d'ou.

Tot bonìssim.

Un petó

Gemma ha dit...

Ja, ja, ja! Bona pregunta Marylou! Estan al meu congelador, esperant que els dongui un bon ús! :-))))

Gemma ha dit...

Laia,
Ahir vaig preguntar a l'àvia Anna per què posa el Royal a la crema catalana i em va respondre que ho fa per potenciar el color. Diu que els ous d'avui ja no són com els d'abans... ;-)

Unknown ha dit...

Sí senyor, que pels ulls també s'hi menja!

merci