dijous, de desembre 17, 2009

Triangles de Pasta Fil·lo amb Mató i Codony


Avui us proposo un berenar original, d’hivern, sorprenent, ràpid i senzill de fer. Tot improvisat amb sobres de la nevera:



Diumenge, tot i el fred, vam sortir amb la colla a escalar a Montbrú, un sector a prop de Moià. Cap el migdia, gelats i amb les mans balbes, vam decidir plegar, de manera que a la tarda ja estàvem a casa ben calentons i refent-nos del fred. Per sorpresa, vam rebre la visita imprevista d’uns amics que feia temps que no vèiem, i se’m va presentar un problema que segurament tots hem tingut algun cop: i ara què els ofereixo per picar?

Doncs res, a obrir la nevera i a improvisar, je je je... El resultat no va ser gens decebedor, ben al contrari, el contrast cruixent de la pasta fil·lo i la melositat del farcit ens va encantar. A més, a qui no li agrada la combinació tan clàssica del mató i el codony? Us ho recomano, menjats encara tebis van ser un berenar de diumenge perfecte.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· Pasta Fil·lo
· 100g de mató
· 100g de codonyat
· Mantega
· Sucre en pols

Preparació:

Tallar el codony a dauets i barrejar-lo amb el mató.
Desfer la mantega al microones. Amb un pinzell, pintar una làmina de pasta fil·lo amb mantega i col·locar una altra làmina a sobre. Tallar-les longitudinalment en 4 tires llargues.
Col·locar una petita porció de la barreja de mató i codony a una punta de cada tira i fer plecs en forma de triangle, deixant el farcit ben tancat a l’interior. Pintar cada triangle amb més mantega i coure’ls 12 minuts a 180º. Un cop freds, espolsar amb sucre en pols i servir.

Bon profit!

49 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Bon dia!!!!!! i espero que una mica més fred que els passats!
Jo ho faig amb pasta brisa i sempre s'acaben en un tres i no res, quan tingui pasta filo ho faré com tu dius. Deu cruixir de fora i això deu contrastar amb la melositat del farcit!
A vegades enlloc de mató hi poso formatge de cabra, ja veus, mil i una varietats del mateix, jejej
PTNTS
Dolça

Ivana ha dit...

que bó!!!! jo vaig fer codony i tinc tant! m'ho apunto per fer-ho!
petonets

Vanesuky ha dit...

Boníssim!!!Això per un berenar, un esmorzar, ... es veu deliciòs Gemmma!

Em va agradar molt la classe de la Mireia Carbó, encara que no hi he tornat, però es que anar a Barcelona entre setmana és una odissea. Gràcies per organitzar aquestes classes tan interessants!!

Petonets preciosa,

Vanesuky.

Unknown ha dit...

Per a mí es lo millor!!! Com aquí no trovo mató ho faig amb altres formatges, i sempre sorprens!!! Queda tan bó i tan bé... Mil petons i Bon Nadal guapa

Pepin ha dit...

Hola Gemma,
Aquests triangles han de ser boníssims, no dubtis que algun dia els faré.
Salut,
Pepin

Ester ha dit...

Que bo, m'encanten els postres que semblen com petites sorpreses
Ester

Irisibula ha dit...

Quin berenar més complet i més bo! És que tot sovint trobem autèntics tresors en forma de restes sobreres d'altres plats, oi? :)

Ruben ha dit...

Quina preciositat de postres... i fetes amb els relleus de la nevera. Genial!

Laura. ha dit...

Menuda improvisacion, a mi no se me ocurren estas delicias.
Que rico!
Besos!

Enkeli ha dit...

MmMMm què fàcil de fer i quina pinta!! Però vols dir que eren sobres...?? quines sobres més bones que tens a la nevera doncs!!
Pel que fa al codony... hauré d'esperar a baixar a Barcelona per provar de fer aquesta recepta!

Petons!

Pity ha dit...

me encanta esta combinacion de sabores, que idea mas deliciosa, te felicito, besitos desde londres

Alfons ha dit...

Això si que són bons amics !!,... capaços de rebre't amb els braços oberts ... i sense previ avís !!,... capaços d'improvisar un berenar com aquest ... i a base de sobres!!... però sobretot que tinguin una nevera tan ben proveïda com la teva... amb pasta filo inclosa!!, segur que és un gran plaer, estar entre les teves amistats amb dret a berenar!!

Laura ha dit...

Ostres quina sort els teus amics! venen d'imprevist i els fas aquests triangles que fan una pinta impresionant!!
Ja m'agradaria a mi poder improvisar igual!
Petonets!

La cuina vermella ha dit...

Quina millor manera de tornar a la vida desprès de tornar d'escalar, amb el fred que fa al Moianès!!!
M'encanten aquests postres fets de miques de la nevera. Noia, ets genial. Un petó gros.

Eva Flores ha dit...

deliciós! la pasta filo está entre els meus pendents, no l'he fet servir mai.
Crec que ja toca posar-hi remei.
pt!

Carmen ha dit...

Gemma, que fàcils i que bons!!!
Si ja el mató i el codony són unes postres per sí soles, clar, si ho emboliquem amb la pasta filo això a de ser èxit total. Quina meravella. Petons

Caminar sin gluten ha dit...

Vemos que aún sin escalar, os cuidasteis bien el cuerpo con estos triángulos que deben de estar riquísmos, ya que la mezcla nos gusta mucho.

Tomamos buena nota, ya que aunque no tenemos pasta filo sin gluten hecha, si tenemos otras mas y puede ser que la utilicemos con esos ingredientes.

Gracias por la propueesta y como siempre por la bonita decoración de tus platos.

Besotes

Ana y Víctor.

PILAR ha dit...

Una delicia. No crec que esperi a tenir convidats no previstos per fer-ho, jeje.
Petons!

Glòria ha dit...

Jo ho havia vist fer en salat i fregit, però m'agrada molt més la teva proposta, fet al forn no agafa oli. Es mantenen cruixents una estoneta, o s'ha de menjar acabat de fer?.

Erika ha dit...

La verdad es que nunca se me hubiera ocurrido pasta filo y membrillo. Una delicia! Me imagino que con el frío estas preparaciones se saborean más.
Cariños

MaryLou ha dit...

M'imagino lo bons que debian quedar-te!!!
Petonets

MaryLou ha dit...

M'imagino lo bons que debian quedar-te!!!
Petonets

Anònim ha dit...

ainss!! que chulos te han quedao!!.. no me gusta el menbrillo pero me encanta la forma y ya se como hacerlos porque el otro dia no me salian los triangulitos!!.. gracias gemma!!!

Irmina Díaz-Frois Martín ha dit...

Muy elegantes este postre, su masa lo dice todo. Los bombones de coco, hummm.. deliciosos.
Un beso.

Gemma ha dit...

Dolça, a mi m'agrada més amb filo que amb brisa, queda més cruixent i es cou més ràpid. A més, són molt més lleugers ;)

Ivana, amb el codony es poden fer moltíssimes receptes, tan dolces com salades. Amb aquesta, ja en tens una més ;)

Vanesuky, les classes de la Mireia són fantàstiques, a veure si quan hi tornem a anar pots venir, que valen la pena!

Elvira, amb altres formatges també ha de quedar boníssim, m'imagino que amb formatge de cabra, mmmm....

Pepin i ester, queden bons i són fàcils de fer :)

Iris, els millors menús surten els dijous, quan fem net de nevera per la compra del divendres... no et passa el mateix?

Surfzone i Laura, només cal una mica d'imaginació i combinar quatre coses de la nevera, je je je...

Enkeli, enlloc de codony, pots posar sucre i nous, aque amb el mató lliguen molt bé. I així també tens un bon berenar a Finlàndia!

Pity, el mató y el codony es un clásico que gusta siempre, ¿verdad?

StHilari i Laura, tenia filo per casualitat, d'un pica pica salat que vaig fer. No us penseu que en tingui sempre, eh? je, je je ... i pels amics, el que calgui!

Parella Vermella, vam arribar a casa ben congelats, ens va costar molt refer-nos. Som uns agosarats sortint a escalar amb aquest fred, oi?

Eva, doncs ja ho pots provar, que la pasta filo és molt senzilla de preparar i dóna uns resultats excel·lents, de veritat!

Carmen, tens raó, és un clàsic que sempre triomfa però presentat d'una forma original. I am bel cruixent de la filo, mmmm...

Ana y Víctor, es una pena que no haya sin gluten, porque el resultado crujiente es realmente maravilloso...

Pilar, és un berenar per fer qualsevol dia, no cal esperar tenir convidats, oi?

Glòria, doncs a mi em passa al revés, no he fregit mai la pasta filo, com que a mi també m'agrada més al forn... Així no agafa gens d'oli, que no ho suporto d'alguns fregits ;)

Erika, la pasta filo es como el hojaldre, va bien con todo. pruebalo y ya me contarás ;)

Marylou, boníssims!

Karolina, si no te gusta el membrillo, le pones azúcar y unas perlas de chocolate. Seguro que también estan buenos :)

Irminia, los bombones volaron, ya no queda ni uno, je je je...

la vella carmanyola ha dit...

uala ! quin vici! au per no parar i parar de picar i picar! ;) mmmmmm

El cullerot Festuc ha dit...

Amb el fred que fa vau sortir a escalar? esteu bojos! :) Avui a terrassa a caigut neu durant una estoneta, a sabadell tb?
El berenar improvisat genial...xo és que tu les sobres de la nevera les tens de luxe!!! jejeje!!!
Petunets,
Eva.

Marina ha dit...

I a sobre improvitzat, Gemma?! Ets un geni! M'encanta la combinació! Quina canya la pasta filo, el riquíssim mató i el punt del codony...Mmm!
Una coseta, on trobes la pasta filo?
Moltes gràcies!
Petonets,
Marina
PD. Jo vull fer visites inesperades i que m'ofereixin aquest tipus de berenar! :)

Unknown ha dit...

Quin postre més suculent Gemma!! Tot i que a mi el codony no em fa gaire gracia... Un petonàs i que passis molt bones festes!!

Marta Padenous ha dit...

Les mil-i-una possiblitats de la pasta fil.lo...m'encanta!
Ptnts

Mònica ha dit...

Buff! vaig molt enderrerida amb les visites al teu bloc i veig que has fet molta feina.
Quina idea més bona això del mató amb el codonyat ben embolcallat...també deu ser bò amb pasta de full!!
Una abraçada.
Mònica

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
Es veu delicios.Vas tindre una idea brillant.
Besets.

Cuinagenerosa ha dit...

ara ja entenc que te'n tornessis a casa sense passar a veure'm! amb aquest berenar, no hi ha color, tenen un aspecte magnífic.

nieves ha dit...

Olé, en estas ocasiones es cuando se miden las grandes cocineras, y tu por supuesto, tienes el título desde hace mucho tiempo, pero siempre es sorprendente todo cuando haces, ya sea muy elaborado, o muy sencillo. Los resultados siempre son de alta pastelería.

Un besín.

Xavier ha dit...

Gemma,
el nom de la pasta és «fiŀlo» amb l geminda.

Una besada!

Mercè ha dit...

Gemma, vols dir que això eren sobres?? A casa, el mató vola així que si en vull fer haurà de ser premeditadament i no improvisant! ;) jeje
Petons i Bones Festes!

Gemma ha dit...

Anna, si els fas petitions, aquests trianglets són un dóna'm dóna'm!

Eva, a Sabadell han caigut quatre volves, però no ha durat ni 5 minuts... a veure si per Nadal ens llevem amb neu :)

Marina, la pasta fil·lo ara ja la trobes a la majoria del supers (tot i que la Mireia Carbo va dir que al Caprabo no en tenen). Al Corte Inglés segur, jo la vaig comprar al SorliDiscau.

Ribereña, doncs canvia'l per xocolata i una cullerada de sucre, amb el mató també lliga molt!

Marta, xocolata i Mesilda, á fil·lo cruixent amb el farcit melós del mató i codonay queda deliciós!

Manel, és que estàvem gelats de fred... després d'escalar vam anar a Castellterçol a veure la casa i allà encara feia més fred, tota la casa oberta amb un corrent d'aire... Vam tornar ben gelats! La visita dels amics no estava programada ;)

Nieves, gracias por tu comentario, fue una gran casualidad y mucha surte tener pasta filo... :)

Xavier, gràcies, ja ho he arreglat ;)

Mercè, ja sé que ets fan del mató, je je je... sabia que aquests triangles t'agradarien... Llàstima que als EUA no hi hagi mató i te l'hagis de fer tu, que em sembla molt complicat! Aquí per sort, en tenim sempre que volem ;)

dolçosdesdecasa ha dit...

Gemma, quina delicia!!! m'agraden els tres ingredients per tant... els triangles també! aquest any he fet bastant codonyat i serà una manera de anar gantant...gràcies!
bon cap de setmana!

Silvia ha dit...

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm no puedo hablar. Se me ha hecho la boca agua.

Besos.

xaro ha dit...

Quina imaginació que tens Gemma!!!!

Els teus amics es devien quedar amb la boca oberta!!!!!!

Ptnts

ANNAFS ha dit...

Que bo! Tinc codonyat i també mató. no tinc pasta fil.lo però si pasta brisa, suposo que m' anirà bé.
ptns.

Anònim ha dit...

Ostres Gemma!!! No tothom pot improvisar d´aquesta manera!!!!
Quina meravella!!!!
Bonísssssimmmss!!!!
Aprofito la visita per a desitjar-te bones festes: m´agafo unes petites vacances...
Bones festes i fins aviat!!

o-o ha dit...

Una pregunta, on trobeu la pasta fil.lo? Jo no en trobo mai, i mira que sóc de Barcelona! els spanakopita, el baklava i ara els teus triangles no poden esperar més! fil.lo on eeets??!!!

Gemma ha dit...

o-o, la pasta fil·lo ara ja la trobes a la majoria del supers (tot i que la Mireia Carbo va dir que al Caprabo no en tenen). Al Corte Inglés segur, jo la vaig comprar al SorliDiscau.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Tenen un apinta deliciosa i aquest acompanyament de gerds i menta li dóna un toc molt acolorit i refrescant. Fa poc vam anar a dinar al restaurant Patagònia i totes les postres anaven acompanyades de menta i gerds. I gairebé que em van entusiasmar més els gerds que les postres...
M'encanta tornar a tenir un xic més de temps per poder venir a gaudir del teu blog. Vaig a tafanejar més avall, que m'he perdut mooooooltes receptes!

glutoniana ha dit...

Molt "apañá" ets! Si això natros ho fariem en tot organitzat i amb temps i tu en un momentet ale un bon berenar :)

CRIS ha dit...

Anda què bó, un postre fantàstic.
Petons

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Gemma què apanyada ets...i què valenta!! amb aquest fred uffff....aquests pastissets han de ser ben bons i penso que també els podria fer amb pasta de full no trobes? es que de vegades ho tinc difícil per trobar pasta filo....petonetsss

o-o ha dit...

ostres gràcies! bones festes!