divendres, de juliol 17, 2009

Còctel Alexander

Seguint amb la tradició de cada mes de fer una recepta de postres de la revista Descobrir CUINA, aquesta és la que he triat pel mes de juliol:


Aquesta vegada no hi havia cap recepta de postres que em cridés especialment l’atenció, de manera que he estat a punt de no fer-ne cap. Però l’altre dia, escoltant el programa de Catalunya Ràdio Cabaret elèctric, on cada divendres hi col·labora en Josep Sucarrats (director del Descobrir CUINA), vaig sentir com presentaven la proposta del mes de juliol: els còctels.


L’article repassa les millors cocteleries de Barcelona i proposa un maridatge entre tres còctels i tres tapes creades per en Pep Nogué, un tema totalment desconegut per mi. Rellegint l’article, vaig fixar-me en el còctel Alexander, on la introducció “dedicat a tots els llaminers que prefereixen les postres abans que el menjar” em va fer decidir: per casa voltava una coctelera encara per estrenar, tenia tots els ingredients necessaris, la recepta era senzilla i tenia una pinta fabulosa. Ja havia triat la recepta!

Haig de reconèixer, però, que amb el tema coctelera em falta pràctica, je je je... us he posat la foto de la revista per tal que veiéssiu com havia de quedar de veritat: ni l’espuma, ni el color, ni la copa acaben de ser iguals :(

També haig de confessar que aquest cop no vaig gaudir del resultat, tan sols em vaig mullar els llavis i vaig pensar “em bec una copa d’aquestes i entro directament en coma etílic” je je je...

Aquí teniu la recepta:


Salut!

22 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Ahhhh, el "Brandy Alexander" és un dels meus còctels preferits... Mmmm...

starbase ha dit...

Aquesta li penso fer al meu pare aquest Agost.

Lovaflipar!!!

Laura ha dit...

jejeje!! si que ha de ser dolç, però estic amb tu. Jo que no bec ni vi ni res i em prenc aixó em dona algo.
Petonets!

vero ha dit...

la veritat es que ha d´estar fort, té bona pinta, però per mi la rebaixaria una mica que solament em faltava aquesta copa per suar per amb aquests calors, jejeje.

vacapaca ha dit...

Al meu marit li agraden molt els coctels! li vaig regalar tot un equip-joc perquè els preparés, amb llibre inclòs, però allà està agafant pols... a veure si veu el teu coctel i s'anima!! Petons, Montse

bajoqueta ha dit...

Tinc una magnífica coctelera i un llibre per fer coctels i allí estan pobrets...

No som gaire de beure alcohol i este mes que l'he comprat i he vist les receptes,dic, uix no sé si els faré mai estos cóctels... potser algun dia.

Amb lo que porta jo crec que també entraria en un coma etílic jajaja

No tot són postres ha dit...

gemma, a m em passaria com a tu, directe al coma etílic!!! jejej

PTNTS
Dolça

Vanesuky ha dit...

Quina bona cara!!2/4 de brandi, quin toc d'alcohol,no??
Però segur que estaba bo!!

Bon cap de setmana!
Petons.

Gemma ha dit...

Mar, el meu còctel preferit seria un sense alcohol, je je je... m'alegro d'haver-te encertat el gust, ja veig que ets molt llaminera ;)

Starbase, si de veritat li fas al teu pare en vull proves al blog, eh? Que aquest encara és més fàcil que el flam de cafè!

Laura, doncs em pensava que encara seria més dolç... la veritat és que jo només li vaig notar gust de brandy, je je je...

Vero, suposo que el moment per prendre aquest còctel és de nit quan la temperatura ja ha baixat una mica... prendre'l a mitja tarda és per agafar una calorada imperssionant :)

Vacapaca, em sonen aquests regals arraconats, segur que a tots ens ha passat més d'un cop. A veure si el teu marit s'anima, que si jo he pogut, serà que és super fàcil de fer ;)

Bajoqueta, precisament per això mateix la meva coctelera encara estava per estrenar, a casa no som gens bevedors d'alcohol i jo ni una gota, je je je...

Dolça, benvinguda al club, ja veig que per aquí en som uns quants :) Em pensava que la única "sossa" abstèmia era jo... quina sort veure que no és així!

Vanesuky, em vaig haver de rellegir la recepta per assegurar-me que havia entès bé les proporcions... anava carregadet!

MaryLou ha dit...

Té molt bona pinta!!! però em pasa com a la majoria, entraria en coma etílic!! ja,ja,ja...

El cullerot Festuc ha dit...

jejeje...que ets bona!!! Almenys et vas mullar els llavis...no podia pas ser que fessis una recepta i no las tastessis!!! Jo no sóc gaire de coktails...el que m'es m'agrada és el caipiroska...
T'ha quedat fantàstics....hips!!!
Petunets,
Eva.

Joan ha dit...

Des del bloc de whisky de malta celebrem la teva nova faceta del postres i cocktails... Precisament ahir en la web del Isle of Jura van fer un acarament entre un mestre destil·lador i un gran especialista en cocktails... (com fer un cocktail sense que el malta perdi el seu sentit) amb un resultat interessant de veure...
Bon estiu!!

La cuina vermella ha dit...

Ja ens ho pensem que ha de ser difícil fer anar amunt i avall, amb molta marxa la coctelera! Com m'agrada que hagis triat aquesta recepta tan original.
Bon cap de setmana!!

Delicias ha dit...

Nosaltres tampoc són gaire de coctels, però aquest pinta bé, potser el farem però un per tots que després diem tonteries, jejeje. Bon cap de setmana.

ANNAFS ha dit...

Aquest coctel ha de ser molt bo! Però jo tampoc crec que pogués acabar-me'l sense acabar cantant...
ptns.

Xènia ha dit...

Hola Gemma,en l'anterior pastís et vaig preguntar per quantes persones era, gràcies per contestar-me i per explicar això de la tira aquesta de plàstic que utilitzes. Si alguna vegada estic a prop de la botiga segurament hi entri a donar un cop d'ull.

I no sé si en els coctels es brinda, però de tota manera: xin-xin per les vacances que s'apropen!!!!!

Marta Padenous ha dit...

Jo no sóc massa de coktails, però l'altre dia no podia marxar sense acabar-me el Caipiroska...boníssim...i avui m'he pres un san Francisco (sense alcohol!)
Aquest amb brandi...ui no sé no sé...però el tastaria..je je je
Ptnts

Marta Padenous ha dit...

Jo no sóc massa de coktails, però l'altre dia no podia marxar sense acabar-me el Caipiroska...boníssim...i avui m'he pres un san Francisco (sense alcohol!)
Aquest amb brandi...ui no sé no sé...però el tastaria..je je je
Ptnts

Marta Padenous ha dit...

Jo no sóc massa de coktails, però l'altre dia no podia marxar sense acabar-me el Caipiroska...boníssim...i avui m'he pres un san Francisco (sense alcohol!)
Aquest amb brandi...ui no sé no sé...però el tastaria..je je je
Ptnts

Gemma ha dit...

MaryLou, en fem un glopet i marxem de festa ben animades, je je je...

Eva, com és el caipiroska? Em sona el caipirinya, però el teu no :( Ja veus que em falta molt per aprendre sobre els còctels :)

Joan, segurament amb maltes també es poden fer còctels memorables, tot i que pel meu gust també seran massa alchòlics... A veure si ens en presentes algun al teu blog ;)

Parella Vermella, el moviment amb la coctelera sembla més fàcil del què és en realitat, je je je... em sembla que hauria d'anar a unes quantes classes sobre el tema :)

Delicies, molt bona idea: en feu una copa i en preneu un glopet cadascun, je je je...

AnnaFS, alegria alegria, que la vida són quatre dies! :) I després, ben contentes de Festa Major, je je je...

Xènia, la tira de plàstic la venen amb un rotlle moooooolt gran, que crec que em durarà tota la vida. Però em sembla que és de les millors compres que he fet al Solé Graells. Si hi vas, no et faci mandra quedar-te'l, encara que sigui tan gran ;)
Pel tema quantitats, vas veure l'aclariment de la Laura? Ella va explicar que a les pastisseries compten uns 100g de pes per cada ració, de manera que sumant els pesos de tots els ingredients et pots fer una idea aproximada de la mida del pastís. Molt bona idea, oi?
I xin-xin per les vacances, que ja marxo!!!!!

Marta, entre tu i l'Eva m'heu intrigat amb això del caipiroska... Hauré de buscar-lo. El San Francisco no porta alcohol? Doncs aquest seria el meu còctel preferit, seguríssim! :)

CRIS ha dit...

Brandy Alexander, quans records, sence dubtes és el mue preferit Gemma però mai l'he preparat a casa.
Un petó i bon diumenge

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Jo tampoc soc gaire de coctels però aquest teu m´ha fet goleta...l´has presentat tan bé!!!