dimecres, de juny 04, 2008

Púding de Taronja

Aprofitant les últimes taronges, m’acomiado d’elles fins la temporada d’hivern amb aquest púding d’aprofitament:



Els púdings són ideals per aprofitar sobres de brioixos, magdalenes o pastes dolces que s’han quedat seques al calaix del pa (o, en el meu cas, una base de pa de pessic que ens van regalar al Caprabo i que ja feia massa dies que rondava per casa...). Si, a més, s’enriqueixen amb melmelada, panses i licor com en aquest cas, deixa de ser una recepta d’aprofitament per passar a ser unes postres bones de veritat. Proveu-ho i ja m’ho direu! La cocció es pot fer al forn (al bany maria a 180º fins que qualli) o al microones. En aquest segon cas va molt bé un motlle de corona per tal que la cocció sigui ben uniforme.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 4 ous
· 150g de sucre
· 200ml de llet
· 200ml de suc de taronja
· 250g de pa de pessic sec
· 80g de panses
· 2 cullerades de melmelada de taronja
· 50ml de licor de taronja
· Pell ratllada d’una taronja
· Caramel líquid

Preparació:

Esmicolar el pa de pessic en la llet calenta. Macerar les panses amb el licor. Afegir al pa de pessic els ous batuts, la pell de taronja, el sucre i la melmelada. Barrejar bé, afegir les panses escorregudes i abocar-ho dins un motlle de corona caramel·litzat.
Coure-ho al microones a 750w en dos tandes de 5 minuts, deixant 2 minuts de repòs entre elles. Deixar refredar, desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

PD: La Mireia ens ha donat 10 places més pel curs del 19 de juny. He afegit els que estaven en llista d'espera i encara queda 1 plaça. Si algú no s'havia apuntat, encara hi és a temps!

23 comentaris:

Ro ha dit...

Quina bona pinta! a mi m'encanten els púdings, a veure si m'atreveixo a fer -lo algun dia. Aquest de taronja deu estar ben bo.

Anònim ha dit...

Aquestes són les postres que m'agraden a mi!!!! Aquestes han de ser boníssimes amb gust a taronja!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma!!!...Quina pinta que té aquest puding...quan l'he vist he pensat que l'hauries fet amb el pa de pessic que ens van regalar...i l'he encertat!!! ;)
Al final al curs serem tots naltres, no???...Eta la reina organitzant!!!
Petunets,
eva.

La cuina vermella ha dit...

Gemma! Dolça! Quina bona idea!!! Nosaltres no en sabiem que fer amb les bases que ens van donar al caprabo... i clar en tenim 4 (2 d'en Kike i 2 meves). Ara ja sabrem que fer!
Gràcies bonica!

famalap ha dit...

Como siempre...menudas recetas ricas nos pones, umhumh!!
Pasaba para resolver tu dudilla de la harina sin gluten

La harina mix B de schar es una harina de pan y yo la compro en los herbolarios...si no encuentras, puedes probar con la de proceli que venden en muchos sitios, el corte inglés, carrefour (son sus marcas blancas) o en mercadona...a parte de herbolarios.

Como absorben diferente cantidad de agua...te cuento
500grs harina mix B de schar necesitaría 450ml de agua
500gr de harina proceli necesitaría 400ml de agua son cantidades aproximadas

Desando estoy por ver tu recetica...si tienes dudas, ya sabes...

EGM ha dit...

Gemma,
encara queden places?
jo vull tornar a repetir.
Puc?

Gemma ha dit...

Ro, aquest púding és fàcil de veritat! I si el cous al microones... rapidíssim!
Aquest cap de setmana tornaré a atacar amb la panificadora, ja explicaré :)

Myriam, queda amb un gustet de taronja... suau, però es nota ;)

Eva, no té gràcia, que tu ja ho sabies ;) Encara me'n queda un altre, crec que aquest sí que el faré servir com a base d'un pastís, que el vull tastar tal qual per saber si és bo. Amb el púding queda tan camuflat que és bo segur :)
Sí, quasi que omplirem la sala nosaltres sols je je je. A més, aquest cop proposo quedar 20 minuts abans però directament a dalt (ara ja ens coneixem i hem perdut la vergonya), així podrem seure a PRIMERA FILA!!!

Parella Vermella, és veritat! Teniu 4 bases com aquesta... N'haureu de regalar als veïns o portar més dolços als companys de feina :) Segur que us faran una onada gegant!

Marisa, gracias por tu respuesta tan rápida. Creo que en mi ciudad puedo encontrar la mix B de schar... acostumbro a comprar en tiendas tipo herbolario y ya preguntaré... Cuando haga la receta, te aviso!

Erundina, t'apunto ara mateix!!!!

Francesc ha dit...

Té una pinta espectacular i com, sempre, ens sorprens amb la teua destresa de rebostera. Està molt bé això de poder aprofitar restes de casa i no llançar-les a perdre. Salutacions.

Cuinagenerosa ha dit...

com sempre, el que per a tu és aprofitament, per a la resta seria un festí. quina injustícia!
com que estava en llista d'espera, entenc que podré assitir a la classe de la mireia carbó i de pas conèixer-vos a tots.
gràcies de nou per ocupar-te'n!

Ester ha dit...

Molt bona aquesta d'aprofitar les base, jo encara les rinc guardades en un racó, potser al final faig com tu
Una abraçada
Ester

Anònim ha dit...

De sabor ha de ser bonísssssssim peró el pastís en sí és perfecte.
A la meva filla li ha encantat, és a dir, serà el primer postre que faré quan m'hauran acabat la cuina, ja ja ja.
Fins aviat
Susanna

cocina con sabor ha dit...

Aquest puding ha d'estar boníssim, t'ha quedat molt maco i de sabor segur que està deliciós!

Carme

enric ha dit...

Uns anys enrere, quan érem més colla a casa, n’havia fet moltes vegades de púding amb tota mena de sobres (que si croissants, que si ensaïmades, que si sobaos...), i és una solució fantàstica, tot i que aquest que ens presentes, com molt bé dius, ja té tota la categoria d’unes postres excel·lents.

Pebbles ha dit...

Aquestes postres son les que acostumo a fer sovint, ja que agraden i cada vegada el faig diferent.
Ja el probaré amb taronja.

M'agradaria anar a aquest curs. Encara hi sóc a temps?

Petonets,
Eva

Gemma ha dit...

Francesc, ja has solucionat els problemes informàtics? ;)
Aquests púdings son un bon recurs d'aprofitament... i fets al microones, es fan en un moment.

Manel, ja estàs apuntat! Que bé, per fi podràs conèixer a tota la colla, ja era hora!

Ester, segur que se t'acut alguna manera de fer-les servir... que fas postres molt bones ;)

Susanna, als nens segur que els agrada, queda entre una magdalena sucosa i un flam.

Carme, ara sí que es pot accedir bé al teu blog! Què devia passar? Que estrany... Ara mateix vaig a fer-li una ullada ;)

Enric, precisament a les cases amb molta colla és on triomfen més els púdings. És com l'arròs dels dijous per fer net a la nevera: totes les sobres, cap a dins!

Eva, ara mateix t'apunto al curs de la Mireia, que bé!!!

RUBEN ha dit...

Carai Gemma quina bona pinta!!! Ara mateix em menjaria un trosset!! Felicitats!

Anònim ha dit...

Quina textura te un puding?
Veig que es senzill de fer, i com que per casa tambe hi han taronges que ja no fan massa suc, me l'apunto per fer-lo.

Ai, per cert, quan he vist que el curs amb el David Lienas es en un divendres, m'he estirat els cabells, ara he canviat de feina i els divendres a la tarda em toca treballar... quina rabia!!! Tot i que el que m'hagues fet mes gracia, es el curs amb la Mireia (es el meu idol). Sort hi ha que en feu unes bones croniques de tot.

Gemma Vic

Francesc ha dit...

Hola Gemma, doncs, sí. Segons que m'ha explicat el meu nebot, que és un "manetes", quan google troba molts elements blocats d'aquells tipus "publicitat no desitjada", li sembla que és una mena de virus i, llavors, impedeix que la crida es faça. I altres explicacions tècniques que no sabria reproduir. La informàtica no és el meu...

Gemma ha dit...

Ruben, agafa'n un trosset, que per esmorzar... boníssim!

Gemma, quin greu que no puguis venir al David Lienas... haurem de mirar si es fan classes d'aquestes a Vic ;) La textura d'un púding és com un flam espès. Per mi, com més moll, millor, tot i que llavors queda més mal presentat (quan el talles pot ser que es trenqui...). Proava-ho, ja veuràs com t'agradarà!

Francesc, quina sort tenir un entès en la matèria a la família! Realment, el món de la informàtica és molt complicat, i quan ja saps fer una cosa, canvia tan ràpid que ja no serveix :(

Anònim ha dit...

Menuda vicio teneis con las clases, jeje, es la purita envidia la que habla....
El postre sensacional y sencillo, y no parece para nada que está hecho con el microondas...¿o lo habré entendido mal? Yo lo veo perfecto!

Maria Dolores ha dit...

Gemma que latima que narajas caseras ya no me quedan, pero la próxima cosecha seguro que lo prepararé pues, es rápido práctico por terminar cosas y encima tiene que estar riquísimo.
Un beso

Anònim ha dit...

Hola, soc la Merce, estic a temps de inscriuram al cusrs de la Mireia
Carbo????
Merce Rovira Solá

Gemma ha dit...

Ali, lo has entendido muy bién, en el microondas queda genial, pruebalo y te sorprenderás ;)

Maria Dolores, es perfecto para aprovechar restos de magdalenas secas y cosas así... que en casa no se tira nada! ;)

Mercè, t'apunto!!!