dimarts, d’abril 29, 2008

Pastís de Xocolates

Seguint amb la tradició, aquesta és la recepta de l'abril de la revista Descobrir Cuina:



A l’apartat “de cru a cuit”, que aquest mes està dedicat a la xocolata, en Pep Nogué proposa un menú de tres plats basats en aquest ingredient. És ben normal trobar receptes de guisats que incorporen la xocolata, sobretot en plats de caça, afegida a la picada per tal lligar i espessir la salsa. Però on realment triomfa la xocolata és a les postres, de manera que aquesta vegada no he tingut gaires dubtes a l’hora d’escollir la recepta del mes :)

El pastís és una mousse de xocolata negra i xocolata amb llet que farà llepar-se els dits als grans amants de la xocolata. De gust, s’assembla molt al pastís de tres xocolates que molts ja coneixeu, però amb la textura més pròpia d’una mousse. És un pastís digne d’una gran celebració i crec que es mereix ser el protagonista del menú. Una bona amanida al davant, feta amb gràcia però que no atipi, i directes a les postres!

Pel que fa a la recepta, només vull fer un parell de comentaris:
Primer, tot i que a la recepta diu que és per 4 persones, amb les quantitats indicades surten 8 racions força generoses.
Segon, la cocció del pa de pessic l’he fet una mica diferent, ja que tal i com indica la recepta (8 minuts a 200º) a mi em va quedar com un suflé (boníssim, però poc adequat com a base del pastís). Després el vaig tornar a fer posant-lo 15 minuts a 180º i em va quedar al punt.

Aquí teniu la recepta:



Bon profit!

24 comentaris:

Sara ha dit...

jejeje... no tenía cap dubte de que aquest mes tocaría aquesta recepta... com sempre, una pinta excel.lent!

Anònim ha dit...

Gemma!!!...T'ha quedat com la portada!!!...genial...ja tenia ganes de veure-ho!!!...Fa una pinta deliciosa...i és q soc xocadicte!! ;)
Petunets,
Eva (terrassa)

Ester ha dit...

Ei, l'he endevinat, encara que tenia els meus dubtes si faries aquest perquè ne tens algun de semblant al teu blog.
Una artista com sempre
Moltes felicitats
Ester

Anònim ha dit...

Espectaular!! T'ha quedat molt be.
I jo que tambe soc xocoadicte,... me'l menjaria ara mateix!!
Imagino que tambe es deu poder fer amb xocolata blanca, oi?
Gemma (Vic)

canela ha dit...

Al igual que la Sara, no tenia cap dubte de quin postre triaries. Felicitats, sempre genial.

canela

Gemma ha dit...

Sara, aquest cop era fàcil d'endevinar ;)

Eva, ja et vaig dir que el penjaria aviat, però he anat molt enfeinada... Oi que em vas dir que havies fet el de 3 xocolates? Doncs aquest té un gust molt semblant! Hauries de fer el bloc i penjar tot això que fas però que no ens ensenyes... Volem bloc ja! ;)

Ester, s'assembla al de 3 xocos, però queda més com unamousse. La base és millor aquesta, com de pa de pessic.

Gemma, sí es pot fer amb xocolata blanca, però llavors no hi posis gens de sucre... la xoco blanca ja és prou dolça. Ja m'imagino el pastís amb 4 capes: el pa de pessic de base, la capa negra, la capa amb llet i la capa blanca. Impressionant! I després dues setmanes seguides de règim, je je je!

Canela, aquest cop no ha sigut cap sorpresa, eh? ;)

Caminar sin gluten ha dit...

La verdad, que si después de disfrutar de una buena caminata por El Collsacabra, os tomasteis este magnífico postre... ¡el dia fue total!.

Besotes,

Ana y Víctor.

Anònim ha dit...

Les quatre capes seria bonissim però alhora seria una "bomba calorica" i l'operacio bikini...!!
Però a casa, a la meva germana no li agrada la xocolata negre i pensava en substituir-la per xocolata blanca (per si m'animo a probar-lo)
Gemma Vic

La cuina vermella ha dit...

Bravo, bravo!! Plas, plas, plas!! Ara fem l'onada i també una reverència. Absolutament espectacular, com tot el que fas!
Veus com té triat bé el nom: Gemma, dolça!

nieves ha dit...

Me quito el sombrero ante tanto arte. Espectacular y supongo que delicioso.

Un abrazo.

dolorss ha dit...

Gemma, tu dius una amanida i les postres...ho sento..però passo d'amanida... jo directament al pastis. M'encanta la xocolata i ha de ser mooolt bo.
Enhorabona per aquestes delicies!!

Gemma ha dit...

Ana y Víctor, el dia de la caminata por el Collsacabra tomamos otros dos pasteles, ya pondré la receta ;)
Por cierto, este pastel es apto para celíacos, en la receta de la revista lo especifica: el bizcocho de base no lleva nada de harina y la mousse tampoco... genial!

Gemma, tens tota la raó, quatre capes seria excessiu! I ara que estem en plena operació bikini hem de vigilar :)
Quedarà perfecte canviar la capa de xoco negra per xoco blanca, però fes-ho de fosc a clar, de manera que la última sigui la blanca... Ja em diràs com t'ha quedat, eh? Quina sort que té la teva germana :)

Parella vermella, m'encanta el nom que m'heu posat, ho penso des del primer dia i encara no us ho havia dit. Moltes gràcies!!!
Per cert, penso provar el vostre invent amb gelat i pasta filo... el tinc a dalt de tot de la llista, a continuació de les galetes amb l'aparell de la Cristina!

Nieves, estaba delicioso, de vicio :)
He vsito tus galletas de vino... ¿crees que esta receta puede servirme para hacer galletas con nombres grabados?

Je je je, Dolors, jo estic amb tu: passant de tot i directe a les postres! Si t'agrada la xocolata, aquest és el teu pastís!

Anònim ha dit...

Que fort!! quina passada!!

I jo fent regim per poder-me posar el bikini!!!!! aixó es un super pecatttttt ;))

ANNA DE LA VILA

Anònim ha dit...

Quina passada! Vaig comprar la revista per aquest pastís, però la veritat és que no em veig en cor de fer-lo a casa. El veig molt complicat.... jo només m'atreveixo amb coses més senzilles.

RUBEN ha dit...

Uffff!! M'encanta!! Gemma quina traça que tens... Segur que el provo a fer seguint les instruccions de la recepta i no em queda igual.

xaro ha dit...

Jo també el vaig veure a la revista, i tampoc em vaig atrevir a fer-lo!!!
No sé com tu fas perque tot et quedi tant bé.Moltes felicitacions!!

Aquest no sé si el faré, tu estás superprima i pots menjar aquests "pecats", però jo acabaria no passan per les portes...je..je

Francesc ha dit...

Això no es fa! Quina cosa més bona! Fa anys que sóc xocolataddicte. I ara, amb el meu règim, què? Per cert, m'aconhorta saber que no estic a règim només jo sol. (snif!). Com sempre, un 10 Gemma!
P.S. Si algú coneix alguna associació tipus "xocolaters anòmims", que m'ho faça saber. Gràcies de bestreta.

Pebbles ha dit...

Molt bé, jo també havia comprat la revista pel pastís, i amb la sugerencia de la Gemma de Vic, si que el faré, el meu fill no li agrada la xocolata negra, i veient que la podem sustituir, ja ho provaré.
Per cert avui he fet el mousse de préssec, ja et diré que tal m'ha quedat i si els hi agrada.He fet una petita variació, en lloc de gelatina de llimona, he posat una altre de llimona, préssec i mango. No sé com combinará tot.

Petonets

Marta ha dit...

T'ha quedat impresionant, mestra. I mira quina coincidencia, jo aquest cap de setmana n'he fet un de tres xocolates. El publicaré aviat.

Besets

Gemma ha dit...

Anna de la Vila, l'apuntes a la llista de pendents per quan acabis amb l'operació bikini :) Mentrestant, com que mirar no engreixa... cap problema!

Anònim, deixa el teu nom :) Sembla més complicat del que és en realitat. Les dues capes de mousse es poden fer alhora i de la mateixa manera. I si canvies la base per unes galetes o uns melindros... encara és més fàcil ;)

Ruben, excepte el que ja he comentat del forn, la resta surt bé seguint el pas a pas... anima't a provar-ho :)

Xaro, agafa'n un tall més petit i ja està, tu també t'ho pots permetre de sobres! I és més laboriós que complicat...

Francesc, je je je, no sé si existeix això dels xocolaters anònims... però segur que tindria molts socis :) Per cert, felicitats! ;)

Pebbles, estic segura que la mousse et quedarà boníssima! La gelatina que has posat té uns gustos molt semblants a la resta d'ingredients... segur que combinarà super bé, ja m'ho explicaràs!

Marta, de gust són molt semblants. Potser el de 3 xocos encara és més dolç perquè té la capa de xoco blanca i no porta el pa de pessic... Ja ho miraré quan el publiquis ;)

Glòria ha dit...

Es veu que aquesta portada ha "tirat" de veritat, eh?. Jo que en tinc moltes moltes i ja no la compro cada mes, quan la vaig veure, em va cridar!!.

Jo també veig difícil això de muntar els rovells al bany maria. No ho he fet mai. I els motllos són aros o estan coberts per sota?. I de quina mida els has fet servir?.

Fins aviat

famalap ha dit...

Acabo de comprarme un molde individual para copiarteeeeeee!!!
Que ya veo que lo podemos comer todos, celíacos y glutaneros!!!
UF!!! lo bordas todito!!

gemma ha dit...

Jo tampoc tenia dubtes aquest mes :-)
T'ha quedat preciós!

Laia Prat i Fonte ha dit...

Ei Gemma!!
He intentat fer el pastís i no m'ha quedat massa bé, que raro... jeje.
El pa de pessic també el vaig haver de deixar més temps, l'únic que la mousse no em va quedar tampoc massa bé. Has de muntar molt les nates? I quan diu nata líquida, és de la de cuinar o la de muntar també? És que quan diu posar la mousse a la manega, a mi em va quedar com un líquid. Després al refredar-se ja va millorar la textura però tot i així quedava com d'atipar molt!! A veure si m'ajudes i ho torno a provar!!