dimecres, de gener 16, 2008

Taronges Farcides

Després del parèntesis nadalenc, avui reprenem els sopars setmanals a casa els pares. Per postres, ara que les taronges estan en plena temporada, he triat una recepta lleugera i refrescant a base de taronja, que compensa els dolços massa calòrics que hem menjat per Nadal:



Durant unes quantes setmanes hem traslladat el sopar dels dimarts als dimecres perquè amb la Cristina i la Gemma ens hem apuntat al curs Cuina d’Avantguarda de la Casa Elizalde que es fa els dimarts el vespre. Inicialment estàvem interessades en el curs de Pastisseria, però ens vam quedar sense places: quan la Cristina va arribar per fer la inscripció ja tenia 165 persones al davant fent cua! Hi havia gent fent cua des de les 6:30 del matí! Increïble, oi? Tot i així, aquest curs també ens fa molta il·lusió i el programa, de 7 sessions, té molt bona pinta... Ja tinc ganes de començar!

La recepta d’avui és fàcil, ràpida i sempre queda bé... De les que m’agraden a mi :) A més, la presentació dins la pròpia taronja és molt original i queda força lluïda.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

  • 4 taronges
  • 1 sobre de gelatina de taronja de 4 racions (marca Royal)
  • 50g de taronja confitada
  • 100g de formatge cremós
  • Nata muntada, fideus de xocolata i grills de mandarina per decorar

Preparació:

Tallar una tapa a les taronges per la part de sobre i fer un petit tall a la base per tal que s’aguantin bé. Buidar-les i escórrer el suc de la polpa. Hauríem d’obtenir ½ litre de suc.
Preparar la gelatina tal com indica el paquet, substituint l’aigua pel suc de les taronges. Barrejar la gelatina amb el formatge i la taronja confitada tallada a trossets. Omplir les taronges i reservar a la nevera fins que qualli. Decorar i servir fresquet de la nevera.

Bon profit!

21 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Nena, quina envejeta em feu amb el curs... El tema de les cues a Elizalde és un desastre, jo ja l'he pstit i ja casi he renunciat a fer cursos allà. Per cert, que ¿per què no muntem un sopar de blocaires? He posat un post al meu blog sobre això. Així ens podríem posar cara els uns als altres, no?

Gemma ha dit...

Mar, és increïble la demanda que hi ha d'aquets cursos: com que estan bé de preu i diuen que són molt interessants...
La idea del sopar de blocaires és genial! Ara mateix passo pel teu bloc a llegir el teu post ;)
Nosaltres hem fet alguna trobada de blocaires escaladors i ha estat un èxit! Després és més fàcil escriure comentaris als blogs, ja saps quina cara fan... M'agrada la idea, aviam si s'anima força gent!

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

A veure el formatge cremós és tipus "filadeifia"??

Gràcies.

P.D: ho faré per aquest divendres!! a veure com em queda??

ANNA DE LA VILA.

Gemma ha dit...

Sí! Tipus filadelpia! Prova-ho, que ja veus que és molt fàcil i vistós ;)

Ro ha dit...

Per cert, per Nadal vaig fer el pastís de yema cremada i va agradar molt. La meva cunyada va fer la quallada de galetes maria i tb molt bones (hem fet dinars familiars amb les teves postres!). I les neules farcides de l'altre post tb tenen una pinta...

Anònim ha dit...

Gemma, com fas el suc de la taronja si les buides?

Molt interessant el tema dels cursos, encara que no siguin postres ja ens aniras dient o pasant receptes, no?

Jo no ting blogg, però els vaig visitant, entaria convidada al sopar?
Petonets,

Eva

Gemma ha dit...

Gemma,

Jo també tinc moltes ganes de començar el curs... i de conèixer-nos! Ens veiem dimarts!

Anònim ha dit...

Os3, estava pensant lo mateix...i he vist un post dient lo mateix que anava a escriure...i firmat tb per una Eva...kina gràcia!!!!...Doncs lo dicho...la gent q us segueix tb es podria apuntar?!...jejeje!!!
Gemma, fan una pinta increible aq taronges...aq finde pq marxem...xo les faré segur!..X cert...aq diumenge vaig fer el braç de gitano amb Lemon Curd...No tinc paraules! brutaaaal! :)
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Ro, m'alegro que us quedi bo :) Les neules les has de fer, són molt fàcils!

Eva, ja explicaré què tal el curs... Pel tema del sopar, per mi perfecte! Com més gent millor!!!! I crec que els altres també opinaran el mateix...
Per fer el suc, vaig començar a exprémer les taronges amb un escorredor normal, però com que eren més grosses, vaig acabar buidant-les amb un estri d'aquells rodons per buidar meló a boles (saps quin vull dir?). Després vaig apretar bé tota la polpa dins un colador fi i ja està! Molt rudimentari ;)

Gemma, jo també tinc ganes de començar el curs i de conèixer-te! Fins dimarts ;)

Eva de Terrassa, el món està ple de casualitats :) Pel sopar, per mi ok!!!! Aviam si som força colla!
El braç de Lemon Curd també ens va agradar molt a nosaltres!

Ester ha dit...

Aquesta també me l'apunto, que refrescant que sembla.
També em fas enveja amb el curs, que vagi bé
Ester

Sara ha dit...

Gemma, m'ha agradat molt aquesta recepta: no ha de ser gens empalagosa... i reconec que sóc una mica "nena petita" i m'encanta la textura gelatinosa! me l'apunto a "la llibreta"!

Petons.

Anònim ha dit...

Les taronges farcides van ser boníssimes! Ho recomano a tothom!
Ah: jo també m'apunto al sopar, eh?

Irene ha dit...

Que rico y que bonito te ha quedado!!
Un beso.

nieves ha dit...

Pero qué delicias preparas. Y esas fotos, son preciosas.
Un abrazo.

Pulga ha dit...

No s'ha de confondre la presència de la fruita amb que les postres siguin lights...
Amb això dels cursos, estic força temptada però mai he sabut quin lloc val la pena...ja ens explicaràs que tal.

Marta ha dit...

Pero quines coses més bones hem trobe de matinada.

Besets

nino ha dit...

al curso de Pastisseria....
partecipas como Profesora? ahahahah
Ciao
Nino

Gemma ha dit...

Moltes gràcies a tots pels comentaris! :)))))))

Caminar sin gluten ha dit...

La verdad que tanto esta receta de naranja, que está para comersela; como la de Neules Farcides..., que según dices son un buen "chute" de energía deben estar riquísimas.

Lo que además son buenas, son tus fotografías.

Saludos

Ana y Víctor.

Pebbles ha dit...

He fet les taronges, per cert molt bones. Va ser tot un èxit.

Com queda el formatge? quan el vaig barrejar amb la gelatina, no em quedava disolt, al ser cremós es feien com pilotetes és així com ha de ser?
-:)Eva

Gemma ha dit...

Hola Eva! Primer costa una mica de barrejar, però amb paciència al final s'acaba barrejant bé...