dijous, de gener 10, 2008

Gelat de Mango

Amb tota la feina que tinc pendent després del viatge a Andalusia, he hagut de tirar de congelador per poder preparar unes postres especials... En moments com aquest és quan agraeixes tenir reserves al congelador per si tens algun imprevist!



Avui he tret un gelat de mango que vaig fer abans de marxar amb uns quants mangos que amenaçaven passar a millor vida. Com que eren molt dolços, vaig aprofitar-los per fer-ne gelat, un bon recurs per aprofitar la fruita que està a punt de fer-se malbé :) I total, com que aquests dies està fent un temperatura gairebé primaveral, trobo que un gelat venia de gust i tot. A més, després de tants dolços nadalencs, un gelat de fruita ajuda a tirar avall ;)

Els ingredients per fer aquest gelat són totalment a gust personal i en funció del que es tingui a l’armari: la llet condensada es pot substituir per llet evaporada i sucre, s’hi pot posar nata líquida, substituir el sucre per edulcorant... D’altra banda, les proporcions de sucre depenen de la dolçor de la fruita; jo vaig tastant fins que el trobo al meu gust. El d’avui el vaig fer tal com indico a la recepta.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 500g de mango
  • 200ml de llet condensada
  • 200ml de llet evaporada Ideal

Preparació:

Triturar tots els ingredients amb el túrmix. Colar la crema per un colador fi per tal de treure les fibres del mango. Abocar a un tupper i reservar al congelador. Treure'l del congelador uns 10 minuts abans de servir.
Un bon truc pels que tingueu thermomix consisteix en congelar la crema en glaçoneres i, un cop congelat, triturar els glaçons amb el robot. Després s’aboca tot a un tupper i un altre cop al congelador. D’aquesta manera es trenquen els cristalls i s’aconsegueix la textura cremosa típica d’un gelat.

Bon profit!

23 comentaris:

PGB ha dit...

Ostres, molt interessant el truc del thermomix! ;) Si algun dia tinc fruita a punt de ferse malbe, en farem gelat! :)

Bon any nou!

Anònim ha dit...

Gemma,també es pot fer amb plàtan,o poma? els ingredients són el mateix?
Ho dic perquè tinc la fruita massa madura per menjar de postres i volia saber que fer amb ella, si tens qualsevol sugerència també l'accepto.

Gràcies
Ev

Anònim ha dit...

Per cert Gemma, la llet evaporada i la condensada no es el mateix?

:-D
Eva

Gemma ha dit...

PGB, aquests trucos són els més pràctics ;) Per cert, ja estàs escalant?

Eva, i tant, pots fer-ho amb qualsevol fruita! Per això és tan pràctic fer gelats... fàcil i evita haver de llençar res :)
La llet evaporada i la llet condensada no són el mateix. La llet evaporada és més líquida, no porta gens de sucre i no és tan calòrica... Moltes receptes ligth substitueixen la llet condensada per llet evaporada i edulcorant. La pots comprar a molt supers en llauna, al costat de la llet en pols i la llet condensada. Jo només n'he vist de la marca Ideal, però segurament n'hi deu haver d'altres...

Marona ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marta ha dit...

Ostres quina entrada més bona!! Hauré de provar-ho prompte!!

Besets

CESC ha dit...

Caram, no sabia que es podia fer gelat amb fruites tan fàcilment. Tot i això, seguisc tenint un dubte: es podria fer, també, gelat cremós amb taronja? És que tinc quimera que la llet i la taronja no van massa bé juntes... Si es pot fer, només l'hauria de fer com el de mango? Gràcies per les teues receptes, que són un goig per a la vista i per a l'estómac. Salutacions.

CESC ha dit...

Caram, no sabia que es podia fer gelat amb fruites tan fàcilment. Tot i això, seguisc tenint un dubte: es podria fer, també, gelat cremós amb taronja? És que tinc quimera que la llet i la taronja no van massa bé juntes... Si es pot fer, només l'hauria de fer com el de mango? Gràcies per les teues receptes, que són un goig per a la vista i per a l'estómac. Salutacions.

CESC ha dit...

No sé com m'ho he fet que el comentari hi ha eixit per duplicat. Ho sent.

Ester ha dit...

Bé Gemma, un altra cop ho has aconseguit, has fet unes postres delicioses amb una recepta ben senzilla.
a veure si podem fer això de la classe de febrer amb la Mireia Carbó
Ester

Anònim ha dit...

Hola Gemma!...Vaia pinta més bona que fa el gelat...i és q a part de bones receptes, poses unes fotos fantastiques. Jo per fer gelat primer congelo la fruita tallada a trossos i dp am la thermomix afegeixo sucre (20 sg v.9) i dp nata liquida+ suc llimona (15 sg v. 5) remenant amb l'espatula. Queda una textura molt cremosa i és mlt fàcil d efer, això si, has de ser previsora i congelar la furita (maduixa, préssec, mango, mandarina, etc). Et recomano q ho probis!
Eva.

Caminar sin gluten ha dit...

¡Hola Gemma!, la verdad es que este helado de mango tiene una pinta estupenda, y además con ingredietes libres de gluten, excepto la tulipa, que la podemos cambiar por otra o en una de cristal.

Por cierto, gracias por tus palabras: "si teneis alguna duda con el catalad preguntad y os lo aclaro"... así lo haremos.

Respecto a la foto del escalador, nos agrada que seais vosotros, ya que nosotros aunque ahora ya no escalamos por diversos motivos, hemos practicado escalada desde mucho antes de aparecer los "pies de gato" (hace más de 30 años), pero nos sigue apasionando la montaña, la naturaleza, el senderismo y además siempre la montaña ha mondeado nuestro caracter y hasta nuestra forma de ser y pensar.

Os deseamos para este 2008 buenas escaladas, buenas ascensiones, estupendos rappeles y cuando hagais "cima", disfrutar de la satisfación que solo los escaladores entendemos y de divisar todo desde esa altura. También os deseamos mucha salud.

(Algún día intentaremos poneros el comentario en catalan).

Besotes,

Ana y Víctor.

Gemma ha dit...

Marona, has suprimit el comentari :( Què volies dir?

Marta, prova'l que és fàcil i molt resultón :)

Francesc, jo amb la taronja més aviat faria un sorbet... a mi també em sembla que amb la llet no lliga gaire. Si vols posar altres fruites, queda genial amb plàtan!

Ester, més snzill impossible :)

Eva, m'apunto el teu truc amb la fruita congelada :) Després ho tornes a posar al congelador o ja està al punt de menjar? Com que la nata no està congelada...

Ana y Vícor, ¿escalar SIN pies de gato? Eso sí que tiene mérito!
Lo bueno de la montaña es que se puede disfrutar de muchas formas, siempre adaptandose a la situación actual de cada uno... Yo tambien os deseo que sigáis disfrutando de la naturaleza durante todo el 2008!

Anònim ha dit...

Gemma, doncs està a punt per menjar...el fas al matex moment (és molt ràpid) i queda bonissim. La recepta és del'escola on vaig a cuina, i les quantitats que posem és: 800 gr fruita (pes net), 200 gr sucre, 150-200 cc de nata líquida molt freda. Jo sempre faig així els gelats i sempre queden genial.
Petons,
Eva.

Teresa ha dit...

Bon any tieta Gemma!jejeje
Jo he fet el gelat de turró aquestes festes i ha sigut l'èxit de les fartaneres de nadal!

La teva recepta la vaig fer amb meló d'estiu...boníssim i molt dolc!

petonss

nieves ha dit...

gemma, ¡pero qué cosas tan deliciosas preparas¡ Parecen sacadas de una confitería. Las fotos, son también preciosas.
El helado, se ve delicioso. Yo lo hago en Th, y practico el truco que tu aconsejas: Meterlo un poquito al congelador y sacarlo para triturar de nuevo. Pero he puesto el traductor al castellano, para comprender bien la receta y hay algo que no comprendo, cuando dice: "congelar la crema en "bellotas" y "triturar las "bellotas" ¿me puedes aclarar, si no es molestia, a que se refiere el traductor con la palabra "bellotas"?.
Muchas gracias por tu visita a mi blog y la amabilidad de tus comentarios. Seguiré visitándote, pues tienes un blog con unas recetas estupendas.
Un saludo.

Gemma ha dit...

Eva, ja ho provaré amb les quantitats que em dius... moltes gràcies!

Teresa, ¿tieta? no he entès la broma.... :(
El gelat de torró devia ser boníssim! Tens la recepta al blog?

Nieves, ¿BELLOTAS? JA JA JA! Este traductor es malísimo! Las "bellotas" son la mala traducción de "glaçons", que en catalán significa cubitos de hielo... El helado lo congelo en cubiteras y luego trituro los cubitos con la thermomix :)
Nieves, en tu blog tienes unas rectas deliciosas... felicidades!

famalap ha dit...

Mañana voy a comprar un mago... espero encontrarlo, que no siempre los hay. Aunque no hace tiempo de helados, creo que me apetece, para desengrasar....je,je

Anònim ha dit...

Jo no tinc termomix, puc fer aquest gelat? que hauria de fer, passar per el turmix de nou per trencar els cristalls? i així el tindria més cremós?...
Eva

Gemma ha dit...

Marisa, desengrasar... como que no, pero bueno, lo que no mata engorda ;)

Eva, el pots fer igualment! De fet, es un gelat que no fa gaires cristalls... Però jo no provaria de triturar amb el túrmix, em sembla que no té prou força i el faries malbe. La thermomix pot picar gel, té molta més potència que un túrmix normal. Però et quedarà igual de be sense triturar!

nieves ha dit...

gemma, intenté ayer un montón de veces, dejarte un comentario, pero blogger, no me dejó :-((.
Estaba muy intrigada con la mezcla de las "bellotas" en el helado jajaja. Veo que el traductor de blogger, también traduce a su aire. Gracias por tu respuesta. La duda está aclarada.
Saludos.

Caminar sin gluten ha dit...

Escalar sin pies de gatos, no es que tuviera más mérito, ya que era lo que todos hacíamos, con unas "cletas", o botas semirígidas, pero solo llegabamos al VI+ y ahora...

Pero es cierto, lo bueno de la montaña es que se puede disfrutar de muchas formas.

Saludos,

Ana y Víctor.

Gemma ha dit...

Nieves, el traductor es para partirse de risa :)

Ana y Víctor, de pequeña, con mis padres, tambien llevaba unas "cletas". ¡Qué recuerdos! Nos quedaban los pies hechos polvo... Por suerte, todo el material de montaña se ha modernizado mucho :)