dilluns, de setembre 24, 2007

Pastís de Formatge amb Baileys

Aquest dissabte van venir a sopar a casa el Raül, l’Encar i la Maria. Per postres vam menjar un pastís de formatge aromatitzat generosament amb el famós licor de crema de whisky Baileys:





La vetllada amb el Raül i l’Encar va ser molt agradable, xerrant de les nostres coses i jugant amb la Maria, que s’ha fet molt gran... Com passa el temps! Està maquíssima, ja us podeu imaginar qui va ser el centre d’atenció durant tot el sopar ;)


Aquest mateix dissabte teníem un altre compromís molt important i ineludible: la Trobada de Bloggers-Escaladors a la Mola!!! Em feia molt il·lusió anar a aquesta trobada per poder conèixer personalment tota aquesta colla d’escaladors. Llàstima que el temps no ens va acompanyar... tot i així, la trobada va valdre la pena: per fi puc posar cares als sobrenoms de tots els bloggers-escaladors :) Va ser un gust conèixer a tohom! La Selene i en Jortx han fet unes cròniques de la trobada molt detallades.

Pensant quines postres podia preparar pel sopar, el Pol em va animar a fer-ne alguna amb licor... je, je, je! A causa de la trobada d’escaladors del dissabte, volia fer una recepta que pogués preparar amb antelació i em vaig decidir per aquest pastís de formatge que ja fa temps que volia provar. La recepta que vaig fer és bàsicament la mateixa, però, seguint els comentaris del blog, vaig augmentar la quantitat de Baileys. A més, a la base de la galeta també n’hi vaig posar un rajolí... :) I com que no tenia crema àcida, ho vaig substituir per un iogurt natural. El resultat va ser un pastís de formatge amb un regust de Baileys boníssim, tot i que pel meu gust atipava massa. Si el tornés a fer, potser hi posaria menys formatge. Per acompanyar el pastís, vaig fer un colís amb melmelada de móra, triturada i colada. Evidentment, aquí també hi vaig afegir un rajolí de Baileys! Ja us podeu imaginar que vam acabar el sopar ben contents!!!!!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

  • 150g de galetes Maria
  • 75g de mantega pomada
  • 1 paquet de 37g de Maltesers (opcional)
  • 1 rajolí de Baileys
  • 500g de formatge cremós tipus Philadelphia (millor 400g)
  • 200g de sucre en pols
  • 4 ous
  • 1 culleradeta de vainilla
  • suc de 1 llimona
  • 60g de farina
  • 1 iogurt natural
  • 100ml de Baileys

Preparació:

Triturar les galetes i els Maltesers. Barrejar amb la mantega i el licor fins obtenir una massa homogènia i estendre per la base d’un motlle de 24cm de diàmetre.
Barrejar el formatge amb el sucre, afegir els ous i barrejar bé. Afegir la vainilla, el suc de llimona i el iogurt. Barrejar bé i incorporar la farina tamisada. Afegir el Baileys, barrejar i abocar dins el motlle. Coure-ho al bany Maria al forn a 180º durant 45 minuts. Deixar refredar dins el forn i després reservar a la nevera.
Servir molt fred acompanyat d’un colís amb Baileys.

Bon profit!

32 comentaris:

PGB ha dit...

Aquest pastís ens l'haguessim menjat de gust a la trobada! :P

Anònim ha dit...

Només un rajolí i 100ml de Baileys. Si amb aixó no n'hi ha per a un "chupito".
Per la propera trobada portaré una ampolla de "güiski", així si plou tindrem una activitat alternativa.
Fins la propera escalada.

Carlos ha dit...

Bueno que torta y que presentación como siempre debo felicitarte.
Un beso

Marta ha dit...

Pero xiqueta, tu fas pastissos de pastisseria profesional. Que enveja et tinc (sana, eh? ;)

Besets

enric ha dit...

De vista, espectacular! De gust, estic segur que deliciós (la barreja dels components és encertadíssima). Un 15 sobre 10, vaja!

El dubte que se’m planteja, però, és la qüestió del motlle: Si el poso al bany maria amb un motlle desmontable em fa por que no sigui el suficient hermètic, i si el poso en un motlle normal i corrent, no sé pas com desemotllar-lo sense fer un disbarat. Amb quin tipus de motlle em recomanaries que el fes?

Gràcies, Gemma. Et dic de debò que cada dia et superes amb originalitat i senzillesa.

K. ha dit...

Un plaer tornar-vos a trobar Gemma i Pol (i Groniket).

Llastima que no poguessim escalar junts! Penso aprendre molt de la teva elegància escalant! :)

Gemma ha dit...

PGB, a veure si a la propera trobada m'animo a portar alguna coseta :)

ozzy, nosaltres amb poca quantitat ja en tenim prou... no som gaire bebedors! M'agrada la rpoposta alternativa per si fa mal temps...

Carlos i Marta, faig el que puc, però sempre d'aficionadilla ;)

Enric, jo vaig fer servir un motlle genial: té la base de ceràmica i les parets de silicona (un regal de la família de Vic, que tenen botiga d'aquestes coses). Vaig embolicar bé el motlle per fora amb paper d'alumini per assegurar-me que fos impermeable. Qualsevol motlle desemmotllable t'anirà bé si el protegeixes prou.

K, el gust va ser nostre! Vas escalar al final al totxo grafitti?
A la propera escalem junts segur!

Pulga ha dit...

Hola,
Jo vaig probar varies receptes de cheesecake i al final la textura que més em va agradar era sense farina y 700g de filadelfia per 4 ous. Queda més cremós i menys compacte. Com et va quedar aquest a nivell de textura? M'encanta la idea de les galetes maria, jeje, un cheesecake autòcton. Encara que el flaó eivissenc n'és un exemple de cheesecake d'aquí.

Anònim ha dit...

Hola Gemma, què tal ?
Impresionant la presentació del pastís ! és de professional ! Com ho has fet per fer les gotetes tan perfectes de xocolata ???

anna.

Mohawk ha dit...

Jo estic amb el PGB, nosaltres també volem pastís i per descomptat l'ampolla de Chivas que portarà l'Ozzy, amb aquestes dues coses podrem encadenar les vies més difícils sense aixecar-nos de la cadira...

Per cert, a mi també m'han arribat veus d'aquesta "elegància Gemma", a veure quan podem veure una demo, ja,ja,ja... presión, presión!

A tibar-li fieres!

Mohawk ha dit...

Mirant les fotos de nou, i perdona la meva ignorància reposteril, un dubte que em sacseja de fa temps: els panqueques aquests (crec que es diu així, la fruita taronja de sobre el pastís), es mengen?

:P

Anònim ha dit...

Bé...el pastís estava boníssim. Us ho ben asseguro. Ara, va sobrar la meitat ja que és com una bomba de tant que afarta. No vam sortir pas borratxos, el que porta de licor no és pas molt, això sí, amb la Maria al voltant, el cap si que el teniem una mica com un timbal :-) Com sempre, genial sopar amb els dos. Petonets dels tres.
Raül, Encar, Maria.

Joan ha dit...

Mmmm, aquest pastís de Baileys fa pinta de ser boníssim... Ara hi posaré un enllaç des del meu blog (si no et fa res...)
Joan

Jortx ha dit...

Va ser ben parit trobar-nos i escalar junts amb tu i el Pol!

Només faltava que provessis la Vomito! I no ho dic pas per les cintes eh? :P:P

Sort que el Tranki ens les va treure que sino encara hi serien!

PD. Ozzy, jo també vull güisqui!

famalap ha dit...

Qué rica tiene que estar... umhumh!!, yo alguna vez he hecho una tarta de orujo deliciosa, pero creo que haciéndola de queso borrachilla, tiene que estar aún mucho mejor...Lo apunto para la próxima vez que tenga que hacerla (siempre cae en el cumple de mi suegra)

Gemma ha dit...

Pulga, la textura era bona, però prefereixo el pastís de formatge que ja tinc a l'índex de receptes i no porta gens de farina (queda més lleuger). És el que faig sempre i m'agrada més que aquest. Les galetes Maria són un recurs fàcil per fer la base de molt pastissos.

Anna, les boletes de xocolata no les vaig fer jo. Són les "perles de xocolata" de la marca Vahiné per posar dins de pastissos a magdalenes amb trossets de xocolata.

Mohawk, amb tanta pressió no sé si vindré a la propera Trobada ;-)
Les fruites taronges es diuen alquequenjes o physalis. Sí que es poden menjar, són àcids i, si són madurs, força dolços.

Raül, acabar-nos entre 4 aquest pastís era impossible, però li vam fer un bon forat :) I genial sopar amb la Maria!

Joan, m'encantarà que pengis aquest pastís al blog. Però m'imagino que els amantants del whisky trobeu el Baileys una mica descafeinat, oi?

Jortx, va ser genial escalar junts. La Vómito em queda pendent pel proper cop :)

Marisa, recuerdo haber leído la tarta de orujo en tu blog. Seguro que también estaba buenísima!

Joan ha dit...

Jajaja, és veritat que el Baileys no és el mateix que el whisky de malta però com que té relació amb aquest món doncs no he pogut resistir la temptació.
L'any vinent potser anirem a una illa d'Escòcia (Islay) on hi ha uns maltes molt especials. Si hi ha receptes que et puguin ser útils (sé que es fan servir whiskies de malta en receptes ben diverses) ja te les farem arribar.

Elena ha dit...

quina cosa mes bona,mira per on el pgb,que llaminer m'ha sortit,jeje,és broma,no em estraña que vulgui provarlo,gemma com sempre impressionant.

Ester ha dit...

Moltes felicitats Gemma! Espectacular
Ester

Anònim ha dit...

Hola Gemma, m'agrada molt el teu blog, de tant en tant el miro per fer alguna recepta.

El pastís de Baileys s'ha de fer al bany maria? no es pot fer al forn normal?

tita, des de Madrid.

Gemma ha dit...

Hola Tita! M'agrada saber que des de Madrid també em llegiu :)

Jo no he provat de fer-lo sense el bany Maria, però estic quasi segura que també quedarà bé. Jo ho provaria sense por, de veritat.

Sara ha dit...

Gemma: boníssim! ja l'he tastat, i l'he penjat al meu blog (fent menció, naturalment, a la mestra).

No ens coneixem, però entro sovint al teu blog: no sóc massa experta en postres, però gràcies a la "Cuina de Casa", cada dia m'envalentono una mica més.

Una abraçada, i enhorabona per aquest fantàstic racó!

Gemma ha dit...

Hola Sara! Ara mateix et visito! M'alegro que t'animis a provar algunes receptes i que aquest pastís t'hagi quedat bo :)

maria pastells ha dit...

Hola, Gemma! Fa molt poc que he descobert el teu blog, però ja tinc una llista llarguíssima de les receptes que tinc ganes de fer. L'altre dia vaig anar a dinar a casa la meva padrina i vaig fer el flam de formatge de cabra i les gotes caramel·litzades de fruita seca per dur de postres. Tot va quedar boníssim! Ara volia fer el pastís de fromatge i baileys, però tinc un dubte: la vainilla és l'aroma de vainilla líquida o el sucre de vainilla en pols? Gràcies!

Gemma ha dit...

Hola Maria! Benvinguda al blog!
Sí, la vainilla és l'aroma de vainilla líquida.
M'alegro que t'hagin quedat bé les dues receptes que has provat :)
Ja m'explicaràs què tal aquest pastís...

maria pastells ha dit...

Finalment, ahir vaig tenir temps de fer aquest pastís, que des del dia que el vaig veure tenia ganes de fer. Tot i que de gust era boníssim, el pròxim cop el provaré de fer sense farina, perquè va quedar massa dens. Suposo que anirà bé, també...

Anònim ha dit...

FA poc que t'he descobert, ja he fet 4 pastissos, tots BONÍSSIMS.
Però el coulis de Bailys no vaig saber com s'havia de fer... i no n'hi vaig fer, a veure si ho expliques!!!

Anònim ha dit...

FA poc que t'he descobert, ja he fet 4 pastissos, tots BONÍSSIMS.
Però el coulis de Bailys no vaig saber com s'havia de fer... i no n'hi vaig fer, a veure si ho expliques!!!

Enkeli ha dit...

Manos a la obra tu! Avui m'hi torno a arriscar amb el bany Maria, que per postres, no em surt mai jeje i vaig a probar de fer aquesta tarda el teu pastís de formatge amb baileys! : )

Salutacions i bona Setmana Santa!

Enkeli ha dit...

Quin èxit, Gemma! Boníssim! Una recepta fàcil i que fa paxoca a la vista!

Anònim ha dit...

Hola no ens coneixem, però fa poc que vaig descobrir el teu blog i estic enganxadissima amb les receptes. He fet aquest pastis i haig de comentar-te varies coses, primer a mi no em va pujar gaire, vaig fer un motlle de 24 cm i em va sortir de uns 2-3 cm d'alt. També comentar-te que un cop fred i desmollat tot bé, però 3 hores abans de servir-lo se'm va esquarterar tot? a que és degut? pèrdua d'humitat?
Estic d'acord amb els comentaris que he llegit de que potser és massa pesat, potser menys farina?
De totes maneres als convidats els hi va agradar molt, i ben segur que el torno a fer!!
Gràcies i enhorabona pel teu blog!!!!

Jordina

Gemma ha dit...

Hola Jordina!
Aquest pastís no puja gaire, pensa que no porta llevat ni muntes les clares a punt de neu... De fet, els pastissos de formatge normalment no pugen.
El tema esquerdes... és molt estrany que et passés tan tard, normalment s'esquerden al forn o just després de treure'ls, no sé pas què deuria passar.
osaltres el vam trobar massa pesat, he provat altres receptes de pastissos de formatge que ens han agradat molt més.