dissabte, de setembre 15, 2007

Brownie - Flam o “Tarta Màgica”

Ahir va ser l’aniversari de la meva fillola. L’Olga ja té 5 anys! Per celebrar-lo, vam fer un sopar a casa seva amb tota la família i per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís:


La festa va acabar sent un festival de regals, entre tants tiets, padrins, avis, pares... Vull tornar a fer 5 anys!!! Ens ho vam passar molt bé jugant amb tots els regals, l’Olga és una pallassa de cap a peus ;)


Com que les meves nebodes no són gaire llamineres, però sí que els agrada el flam i la coca, vaig pensar que aquest pastís els podria agradar. S’assembla molt a la coca-flam que ja he fet alguna altra vegada i que els ha agradat. La recepta l’he trobat a diversos blogs culinaris i és molt senzilla de fer. El nom de “tarta màgica” es deu a que les capes de brownie i de flam s’intercanvien durant la cocció al forn i queden al revés de com s’han posat al motlle. Increïble, oi? El resultat ens va agradar molt, tan el brownie com el flam van quedar boníssims.

Amb les quantitats indicades a la recepta, vaig utilitzar dos motlles allargats de 23x10cm (de silicona i tipus plum cake), repartint la meitat del brownie i del flam a cada motlle.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

  • 100g de dolç de llet

Pel flam:

  • 600ml de llet
  • 1 beina de vainilla
  • 4 ous
  • 150g de sucre

Pel brownie:

  • 200g de xocolata de postres
  • 150g de mantega
  • 150g de sucre
  • 3 ous
  • 100g de farina
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de llevat

Preparació:

Posar la llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui a bullir, parar el foc i reservar.
Mentrestant, preparar el brownie: fondre la xocolata amb la mantega al microones. Afegir el sucre i els ous batuts. Incorporar la farina tamisada, la sal i el llevat. Repartir el dolç de llet al fons d’un motlle ben untat amb mantega i abocar-hi la preparació del brownie.
Pel flam: batre els ous amb el sucre. Afegir la llet reservada i abocar amb compte sobre el brownie.
Tapar el motlle amb paper d’alumini i coure-ho al bany Maria al forn durant 20 minuts a 200º. Baixar la temperatura a 180º, treure el paper d’alumini i coure-ho durant 40 minuts més. Deixar refredar i desemmotllar girant el pastís de cap per avall.

Bon profit!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

M'apunto la recepta, fa una pinta... el meu nen (que també té cinc anys) tampoc és gaire llaminer però em sembla que no es podrà resistir a aquestes postres ...

anna.

Pd. Per cert, he fet el flam de cafè hi ha estat un èxit, és boníssim... Gràcies per les receptes Gemma.

Gemma ha dit...

M'alegro que et serveixin les receptes. Prova aquesta d'avui, segur que li agrada!

Rosa ha dit...

Te ha quedado divina, estupenda. Me han gustado mucho las fotos de tus excursiones y viajes. Maravillosas.

Elena ha dit...

Gemma,que xulaaa,sabia que e queraria,maquissima,y bona nomes cal mirar la foto,un petó ala teva fillola.

Diana ha dit...

Hola Gemma, torno a ser la Diana (de Blanes) que et vaig felicitar per teu primer any de blog!!
Uff!! Quina recepta!! No sé si podré resistir-me a no fer-la avui mateix (no, perquè no tinc tots els ingredients, que si no...).
El brownie de xocolata i anous teu ja el vaig fer per l'aniversari (1 anyet) del meu nen i va ser un gran èxit!!! Ara vull provar el pastís màgic!!
Gràcies per compartir aquestes delícies!!

Diana

marta ha dit...

Hola Gemma,

Les magdalenes tenen una pinta impressionant! Per aconseguir-ho, poses les capsuletes dins d'algun motllo de llauna o de silicona? o directament sobre la placa del forn?

Marta

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

Aquesta recepta és espectacular! Només una pregunta. On podem trobar el dolç de llet? O tens alguna recepta de com fer-ho.

Moltes gràcies!

Maite.

Carlos ha dit...

Gemma que puedo decirte que ya no te hayan dicho, avisame cuando la hagas la próxima vez.
un beso
Carlos

Gemma ha dit...

Marta, si poses les capsuletes dins un motlle de flameres et pujaran més bé. Llegeix l'article sobre els trucos de les magdalenes que dic al post de les magdalenes, és molt interessant i explica tots aquests dubtes ;)

Maite, el dulce de leche el trobaràs a qualsevol super, al costat de la llet condensada. la marca més freqüent és "La Lechera".

famalap ha dit...

La tarta mágica ha quedado de impresión, qué ganas tengo de hacer "magia" je,je,...y de comérmela, claro!!
Me alegro que pásarais un rato agradable haciendo madalenas...quedaron muy bonitas y muy ricas ¿verdad? ¿A que los truquillos, tan sencillos ellos,funcionan?
Bicos MARISA

Gemma ha dit...

Funionan, funcionan!

Anna Domingo ha dit...

Hola Gemma,

avui he fet aquesta recepta màgica per cel·lebrar el 2on cumple-mes de la meva filla Anna.

Ha estat tot un èxit!!! El meu marit i la padrina que m'han vist mentre feia el pastis,en veure'l a la taula han quedat super intrigats en veure el pastís invertit.

Felicitats pel blog i ànims per continuar "alimentant-lo".

Anna

Gemma ha dit...

Anna, m'alegro que hagi estat un èxit :)

Lide ha dit...

Hola Gemma,

Yo también me animo a intentar hacer este pastel para el segundo cumpleanhos de mi hijo Suhar, este domingo. Pero el único molde de silicona que tengo tiene forma de osito. Crees que me serviría? O mejor usar uno metálico, alargado o redondo?

Gracias por la receta!

Lide (perdón por no escribir en catalá, soy vasca)

Gemma ha dit...

Hola Lide, yo no usaría el molde de osito, es demasiado bajo y con formas raras...
Con un molde alargado y metalico te saldra perfecta. al llevar caramelo líquido se desmoldara perfectamente!

Anònim ha dit...

Hola Gemma.. tot i que tinc un munt de llibres de cuina i sobretot de reposteria m'acabo d'enganxar definitivament al teu blog!! Felicitats! és una de les millors troballes que he fet a internet!! merci!!
mariona. sant cugat

Núria ha dit...

L'he fet avui, xulissim original i bonissim!