diumenge, d’agost 19, 2007

Eslovènia

Ahir vam arribar d’Eslovènia. Avui toca desfer maletes, rentar roba, endreçar el material... i mirar les fotos del viatge!

Eslovènia ens ha agradat molt: és un país tranquil, rural, amb gent amable, poc massificat (exceptuant Bled) i de gran bellesa natural. Hem tingut força sort amb el temps (acostuma a ploure molt, per això és tan verd!), hem gaudit de les excursions, de les escalades, del turisme, de les coves, dels castells, de l’aigua, del paisatge... unes vacances per recordar!

Aquí teniu una petita mostra fotogràfica del viatge:

Els pastissos tradicionals que hem tastat. La Kremna Rezina Park, un pastís de pasta de full, nata i crema típic de Bled:


La Potica de nous, un cake enrotllat que es pot farcir de diversos ingredients:


El llibre de receptes que m’he comprat de record, amb receptes tradicionals de pastissos que ja tinc a la llista de pendents:


Gaudint del paisatge amb les excursions a Vintgar, Triglav, Logarska Dolina, Rakov Skocjan...:







Fent turisme pel país a Piran, Bled, Ljubljana, Ptuj, Isola, Postojna...:




Escalant a Crni Kal, Misja pec, Bohinj, Gorje, Bohinjska Bela, Kotecnik...:



I una anècdota: vam conèixer l’Òskar i la Marta, una parella d’escaladors catalans molt famosos en el món blogger-escalador. Amb ells vam compartir un dia d’escalada a Bohinjska Bela i els vam trobar molt agradables. Esperem tornar a coincidir, però aquesta vegada més a prop! (per Berga, potser?)


Per sort, les vacances encara no s’han acabat! Dimarts tornem a marxar un dies més al Pirineu, a Boí i a Gavarnie. Cal aprofitar fins a l’últim moment ;-)
Ja em perdonareu aquest post tan diferent, espero no haver-me fet gaire pesada amb tantes fotos. Ens veiem a la tornada del Pirineu!

19 comentaris:

e. ha dit...

Bentornats!

Sí, ja he vist a les fotos que n'heu fet unes quantes de les que jo deia!

Que vagin bé aquests dies pirinencs. Potser una mica massa remullats!... Jo aquest cap de setmana havia d'anar al circ de Gavarnie, però finalment no ha estat així. A veure si el cap de setmana següent...

Ja frisem perquè exploris el llibre de cuina eslovena!! :D

PGB ha dit...

Tela tela! guapes parets, paratges i pastissos! Trio de P's!

Suposo que no fallareu a la trobada a la mola, no? ;)

Anònim ha dit...

Aixo es brutal, es escandalos!! Que jo no puc fer les vacances fins l'octubre i tots feu uns viatges guapissims. Aquests dies nomes faig que veure fotos de les vacances de la gent i jo aqui fent el conte enrera.

Guapissimes les fotos i els paisatges espectaculars, que guai!!
Pero ara benvinguda a casa i ha veure quan ens passes alguna recepteta d'aquest llibre que ja ens cau la babeta!

Molts records!

ANNA DE LA VILA.

Anònim ha dit...

Ep! Nosaltres acabem de tornar també!

Hem fet unes vacances quasi calcades pero en dies diferents pero que bé haver pogut coincidir a Bohinjska Bela!!!

A veure si venía a Berga! Nosaltres hi serem segurament desde divendres al dia 2 de Setembre!!!

Records!

PD: Dia la Marta que va ser un plaer coneixe'ns

Gemma ha dit...

e., aviam si coincidim per Gavarnie ;) I a la tornada em poso amb el llibre de receptes eslovenes!

PGB, en principi compta amb nosaltres per la trobada a la Mola, però ja t'ho acabaré de confirmar. Falten molts dies...

Anna, pensa que quan facis les vacances tots estarem treballant i llavors seràs tu la que ens faràs enveja!

Oskar, un viatge calcat! Nosaltres serem a Gavarnie fins el 2 de setembre, però després segur que pugem algun diumenge a escalar per Berga. Us truquem el dia que pugem!

Marta, el plaer va ser mutu!

Xavi ha dit...

Hola Gemma i Pol!
Quin viatge més bonic. El Pietro ja ens va ensenyar les fotos de quan hi van anar i les vostres ens confirmen que és un lloc per tenir a la llista de destins prioritaris.
Que vagi bé i que acabeu de passar unes bones vacances (el que queda).
Xavi, Núria i Lluc.

Pietro ha dit...

Hola parella. Ja veig que veu tenir sort amb el temps i que veu fer molta feina: escalada, excursions, turisme, gastronomia, nous companys i bones fotos! una mica de tot com ha de ser ;). Naltros vem arribar ahir dia 21 (Dimarts) i també ens va anar molt bé. Intentaré penjar al blog algun resumillo de fotos, però tardaré pq en vem fer gairebé 1000!!
Ens veiem aviat i fem intercanvi de passes de fotos!

PGB ha dit...

Deixa'm un comentari al blog si us apuntarieu tambe al sopar o no :)
Compto Gemma + Pol?

Unknown ha dit...

¡Qué chulos los paisajes!... ¡y los postres, je, je!...

Bueno, ya sabes, a ir practicando con el libro... te seguimos...

Un saludo...

Elena ha dit...

gemma preciosa que alegria que estes de vuelta,mira las fotos son impresionates y los postres para morirse,a ver si podemos acertar en la receta,y no veas como nos vamos a poner,la verdad que te he echado en falta,un besazoooo.

elena,

Carlos ha dit...

Gemma te felicito por tu blog y las fotos son extraordinarias.
Te invito a que recorras mi blog.
Carlos

Margarita ha dit...

¡Bienvenida!
Maravillosos lugares.
Porfa, no tarde en enseñarnos como haces esos fantásticos postres ;).

Anònim ha dit...

Bones Gemma,
és el primer cop que m'adreço a tu, tot i que visito alguns cops el teu blog i fins i tot el tenim enllaçat al cutre-txat-trepalari que ens hem muntat. (www.txatifactor.blogspot.com)
Resulta que recentment part de la meva família ha estat diagnosticada de PKU i el meu germà ha obtingut valors alts de fenilalanina sense portar la marca genetica, tot i així ha de fer dieta de per vida. Dieta de gluten+ dieta estricte de proteïna.
0 llet, làctics, càrnics, ous, llegums etc etc...

vaig fer un arroç amb llet d'ametlla jejeje va quedar curiós i he fet un sorbet dels teus que li va encantar...
Tens una presentació tremenda dels postres.
Tota aquesta mandanga era per preguntarte si saps d'alguna llibreria especialitzada de cuina a barcelona. Busco llibres de receptes de pans de panificadora per poder fer pans diferents pel meu germà.
A internet he trobat receptes per celíacs però molts d'ells duen elements proteïcs.
merci!

Elena ha dit...

hola maca,t'explico una cosa perquè vegis que petit que és el món,ahir parlant amb la meva neboda Alba,del meu blog,em deia que habia vist un de molt xulo,d'una noia que fa escalada,i li vaig dir de Gemma,i siiii,es el teu, el seu amic és en pgb,que curiós veritat.Molts petons i aquestes postres de dalt cal fer-los ja.

famalap ha dit...

Se vé que habéis disfrutado de lo lindo...menudos paisajes de ensueño!! Y anda que los dulces!! no se quedan atrás eh??

Anònim ha dit...

Ja no me'n recordo de les vacances...i no fa pas tant. Veure fotos de vacances, de pastissos i de la Gemma i en Pol fa pensar en les ganes de tornar-ne a fer, de menjar un bon pastís i de compartir una bona estona amb vosaltres. En fin. qué dura és la vida del treballador.

Petonets als dos

Raül

brufus ha dit...

He arribat aqui, a través d'un enllaç i el primer que trobo es una foto d'un pastís que vaig menjar-me quan era a Slovenija!
Quin gran pais amb un gran paisatge!

eva ha dit...

Eslovènia és un lloc molt especial on hi he passat dies fantàstics. (eh Brufus)

Justament aquest estiu he estat a Gavarnie, que veig que és propera destinació... fabulós! hi gaudireu.

Gemma ha dit...

Ja he tornat! Les vacances s'han acabat i tot torna a la rutina de sempre.

Xavi, Eslovènia val la pena. A Viuet vam conèixer uns companys de feina teus de Viella, el David i el Toni (el Yeti). Van ser molt agradables amb nosaltres i ens van recomanar les millors vies de la zona. Records a la Núria i al Lluc!

Pietro, esperem amb ganes el passi de fotos. Ens veiem per Festa Major, eh?

PGB, ara mateix passo pel teu blog.

Delokos, Eslovenia es un sitio precioso. Y los dulces... ¡Ni te cuento! Nos vemos!

Elena, quines casualitats! El PGB l'he conegut a través dels blogs d'escalada. Precisament està organitzant una trobada a la Mola de bloggers escaladors... El món és molt petit!

Carlos, me paso por tu blog...

Margarida y Marisa, me pongo con los dulces de este verano hoy mismo ;-)

Vinyi, sobre aquest tema no en se gaire... però conec un parell de blogs que són per celíacs. Si t'interessa et passo les direccions. I què és això del Txatifactor?

Raül, hem de quedar per fer una orxata, eh? Us truco per Festa major.

Hola Brufus, m'alegro que hagis arribat al meu blog :) Els pastissos eslovens estan boníssims, oi?

Eva, ja veig com ha arribat el Brufus aquí ;-) Gavarnie és preciós, oi? Ja ho trobo a faltar!