Aprofitant que teníem tres dies de festa, hem anat a passar-los a Montblanc. Aquest poble està situat estratègicament al peu de la Serra de Prades i ens ha servit de camp base per anar a escalar a Mont-ral i a la Mussara. Ens hem allotjat a uns apartaments molt agradables que ja teníem ullats, al damunt d’una gelateria propietat dels mateixos amos. Ja us podeu imaginar quins gelats hem pres cada nit com a premi a l’esforç de l’escalada!
Els carquinyolis són una pasta seca a base d’ametlla típica de moltes comarques catalanes dedicades al conreu de fruits secs. La gent de Montblanc diu que els seus carquinyolis són els més bons... Suposo que cada poble deu dir el mateix!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 100g d'ametlles crues (amb pell)
- 150g de farina
- 100g de sucre
- 1 ou
- Ratlladura de llimona
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Canyella en pols
- 1 rajolí de vermut (opcional)
Preparació:
Barrejar amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles. Afegir les ametlles i fer dues tires llargues d’uns 3cm d’ample per 1cm d’alçada. Posar-les a una plata de forn coberta amb paper de forn i pintar-les amb ou batut. Coure-ho al forn a 180º uns 25 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix d’1 cm de gruix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.
Bon profit!
12 comentaris:
que bons,no crec que de tots els que has vist aquets dies,es puguin comparar amb els teus,es veuen genials,l´apartament molt xulo.
un petó maca.
Ah! Us odio! Tota la vida intentant esquivar les receptes de carquinyolis (podrien desembocar en un problema d'adicció) que vosaltres no només la poseu sinó que a sobre l'adorneu amb unes fotos que fan venir ganer de llepar la pantalla. Malvats!
M'encanten els carquinyolis! Mar, entenc que et provoquin addicció :)
Elena, els apartaments eren fantàstics, en ple casc antic de Montblanc i amb vistes sobre Santa Maria... Però el millor de tot, els gelats de la Xixonenca de sota!
Mare meva! m'ha encantat el teu blog!
m'ho menjaria tot, de debo. moltes felicitats!
Ja et dic que hi tornare i si m'hi poso amb alguna, ja informare que tal ha anat.
Salut!
http://socflop.blogspot.com
Esta la hago... hace tiempo que quería esta receta... y, viniendo de quien viene, doy por supuesto que saldrá magnífica ;-)
Boing, boing....
Un saludo...
Bones companys!
us felicito per aquestes ganes de fer receptes,publicar-les, i aquesta manera d'aprofitar els dies festius combinant la muntanya ,amb la gastronomia i el bon rotllo.
moltes gràcies per la referència als "bussines".
i que seguiu disfrutant de la vida!
em va agradar trobar-me una nota damunt la taula...
una salutació cordial. ens veiem!
Flop, gràcies! Aviam si proves alguna recepta, que són molt fàcils :)
Delokos, vaya pelota estás hecho :)
Hola David! Ja veig que el Pol ha fet de les seves :) El bon rotllo és el més important de tot! I la referència al "business", encantats, l'apartament és genial i vam estar-hi molt bé. I els gelats gratis encara millor :))) Segur que tornarem!
Mi padre va a dar palmas con las orejas!!! le encantan...
Hola,jo no sóc gaire bona a la cuina i m'ha semblat una recepta per a mi, per`o m'ha quedat com una pastareta enganxosa!
gemma, buscant imatges de carquinyolis he trobat, com no, la teva recepta, i l'hi enviaré a la margarida d'Acibecheria, perquè n'ha publicat uns amb el nom de cantuccini que diu que són originaris de la toscana i són ben iguals que els nostres carquinyolis.
Manel, estic encantada que li passis la recepta a la Margarida! Tens raó que s'assemblen molt els cantuccini i els carquinyolis...
Muy Bueno tu BLOG,gracias por compartir tu impecable trabajo,me gusta porque es ameno y profesional a la vez,Felicitaciones!
Publica un comentari a l'entrada