divendres, de març 09, 2007

Tarta de Crema i Préssec

Avui he fet un pastís de préssec pim-pam, dels que m’agraden a mi:


Aquest pastís és molt socorregut ja que es fa en un moment i el resultat és boníssim. Mentre es cou la pasta brisa, fas la crema pastissera; mentre es refreda, talles el préssec a grills; muntes la tarta i cap a la nevera! En 35 minuts tens unes postres bones i de quedar bé ;-)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 1 làmina de pasta brisa
  • 1/2l de llet
  • 40g de maizena
  • 100g de sucre
  • 4 rovells d’ou
  • 1 llauna petita de préssec en almívar (uns 250g de pes net)
  • 1 pot de petit de melmelada de préssec (uns 250g)

Preparació:

Estirar la pasta brisa sobre un motlle de tarta d’uns 28cm i posar a dins uns quants cigrons secs per evitar que pugi la massa. Coure-la 25 minuts al forn a 180º. Mentrestant, preparar una crema pastissera: barrejar els 4 rovells d’ou amb la maizena i una mica de llet. Posar la resta de llet i el sucre en un cassó al foc i quan arrenqui a bullir, abocar-hi la barreja dels rovells. Remenar bé amb un batedor fins que torni a arrencar el bull i s’espesseixi. Abocar la crema sobre la base de pasta brisa. Tallar el préssec a grills i col·locar-los en cercles sobre la crema. Repartir la melmelada per sobre i deixar una estona a la nevera.

Bon profit!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Acabo de descobrir el teu blog i tot m'ha agradat molt. No sé per quina recepta començar!
Montse

Gemma ha dit...

Hola Montse, m'alegro que t'agradi el blog. Ja veuràs que totes les receptes són molt senzilles... Si tens algun dubte, pregunta, eh?

Anònim ha dit...

Hola Gemma!! M'he decidit per probar aquest pastís de pressec, però: les clares que no faci servir les puc congelar o guardar-les d'alguna manera per aprofitar per algun altre? Ho has probat mai de fer tu?
Moltes gràcies
(Sóc l'Àngels natilles ;))

Gemma ha dit...

Hola Àngels! Les clares les pots congelar tranquil·lament. Si no, també pots aprofitar-les per fer merenga i posar-la per sobre el pastís. Segur que queda boníssim!

Anònim ha dit...

Ostres!!!, si que tens idees. Moltes gràcies Gemma, i endevant amb el blog (Àngels natilles)