dilluns, de març 19, 2007

Coca de Vidre

Diuen que la coca de vidre és típica de Sabadell, però també l’he vista a altres ciutats:



Per Sant Josep ve tota la família Cruells a dinar a casa. Per postres, l’àvia Anna sempre fa la tradicional crema de Sant Josep i li queda boníssima! Per acompanyar la crema, he pensat que aquesta coca quedaria molt bé, ja que és cruixent i molt adequada per sucar a la crema. Mentre espero que em passin la recepta de la crema, de moment publico la recepta de la coca. Deixo per la propera entrada tota la resta!

La base de la coca és la mateixa que per una pizza. Això pot simplificar molt la recepta, ja que es pot comprar una massa de pizza feta (de les que venen fresques a les neveres dels súpers). Evidentment, també es pot fer a casa... Cadascú que triï ;-)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 massa de pizza fresca
  • oli
  • pinyons
  • sucre
  • anís sec

Preparació:

Estirar la massa de pizza ben fina, donant-li forma allargada i estreta (per una coca individual d’uns 30x7 cm). Pintar-la generosament amb oli amb l’ajut d’un pinzell. Repartir els pinyons i el sucre (també generós) per sobre. Coure-la al forn a 220º durant 10 minuts fins que es dauri (cal vigilar que no es cremi). Treure-la del forn i, immediatament, pintar-la amb anís amb l’ajut del pinzell. Aquest anís és el que li dóna la textura de vidre.

Bon profit!

19 comentaris:

gemma ha dit...

Hola Gemma,

Ja fa temps que tinc pendent fer la coca de vidre... el que no sabia era que es podia fer amb massa de pizza!

Quina fas servir? La Buitoni?

Gràcies!

Renata Gimenez ha dit...

Gemma,
aquesta és una de les meves coques favorites. On es compra l'anis sec?
Renata

Renata Gimenez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gemma ha dit...

Hola Gemma, tot el que faig jo és així de fàcil: amb massa de pizza de la Buitoni et quedarà molt bé (és la que vaig fer servir jo). Però posa força sucre, no et faci por (pensa que la massa no en porta gens). És el secret perquè quedi cruixent i ben dolç! I, sobretot, estira ben fineta la massa, com més fina millor...

Hola Renata, l'anís és el mateix licor que poso pels bunyols de quaresma (em sembla que es diu el Mono). A la secció d'alcohols de qualsevol super en trobaràs que t'aniran bé.

Anònim ha dit...

sigui de on sigui aquestes coques son la pera, mes bo que el pa
enhorabona per el blog

Anònim ha dit...

M'encanten aquestes "llançadores"... a la ciutat del tèxtil també tenim detalls dolços, eh? No us oblideu dels pinyons! hi queden boníssims!

Marta ha dit...

Quina pinta mes bona te eixa coca. La provaré un dia d'aquestos.

Besets.

Anònim ha dit...

M'agrada molt el teu blog. Sempre hi trobo receptes molt interessants i fàcils, com aquesta.
Felicitats de debó.

Anònim ha dit...

He fet les coques amb les teves explicacions i m'han quedat molt be.
També vaig probar el pastis de mató i pasta filo i, espectacular.
M'agrada molt el teu blog i als de casa, quan ho mengen.

Gemma ha dit...

Maria, m'alegro que totes les receptes et quedin bé! Jo sempre provo coses faciletes...

Renata Gimenez ha dit...

Gemma

he intentat fer aquesta coca però sembla que li he posat una mica massa sucre i m'ha quedat la massa molt blanca. D'anis del Mono s'ha de pintar amb un pinzell també, oi? Algun truco?
Gràcies, Renata

Gemma ha dit...

Hola Renata!
Dos consells:
- La massa de pizza ha de quedar finíssima, com un paper (jo l'estiro amb un corró entre dos papers de forn). Així la coca es torra al forn i queda marrona enlloc de blanca (el forn ha d'anar fort, a 220º).
- L'anís l'has de posar de seguida que treus la coca del forn (jo l'hi poso amb un pinzell). Veuràs que l'alcohol s'evapora immediatament amb la pròpia escalfor de la coca i el sucre queda caramelitzat i brillant.

Ja veuràs que així no et quedarà blanca, no crec pas que sigui per excés de sucre...

Renata Gimenez ha dit...

Gemma, gràcies. Ho tornaré a probar però amb la massa moolt més fina. Merci, Renata

Núria ha dit...

Simplement genial. Super fàcil, ràpida de fer i bonissima.

Anònim ha dit...

el forn ha de ser sols la part de baix, la part de dalt i baix amb ventilador? i a quinq altura la coca s'ha de posar?

Gemma ha dit...

Jo el poso al mig amb el foc de dalt i de baix, sense venitlador ;)

Anònim ha dit...

Gràcies Gemma, ja l'he provat i està boníssima.
Ara he provat el flam de coco i avui ens el mengem.

Anònim ha dit...

Hola Gemma !!
En primer lloc, felicitats pel que fas, de veritat que ajuda molt a endolcir qualsevol dia, moltes gràcies.
Tan sols una pregunta: es pot fer la coca de vidre amb pasta de full ??
Moltes gràcies i endevant... et segueixo i miro de fer moltes postres de les teves i..... mmmmmmmmm !!!!! bonísssimes....

Ari ha dit...

Hola!!!
He fet la coca de vidre
Gràcies per la recepta!
es fàcil i molt bona! :)