dimecres, de gener 10, 2007

Flam de Cafè i Nata

Encara que amb una mica de retard...
Aquest flam també el vaig portar pel sopar de Cap d’Any:


Amb tanta colla, vaig pensar que farien falta dues postres. A més, com que la fruita de la passió té un gust tan peculiar, podia haver-hi algú a qui no li agradés... I em vaig voler assegurar que tothom pogués menjar postres portant un flam de cafè, que sempre triomfa.
Aquesta recepta és molt fàcil, de les que m’agraden a mi. Ideal per totes aquelles persones que comencen en aquest món fascinant de les postres casolanes.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1/2 l de nata per muntar
  • 1/2 l de cafè
  • 2 paquets de flam Royal (en total, per 8 racions)
  • 50g de sucre
  • Caramel líquid

Preparació:

Preparar el flam amb la nata com indica les instruccions del paquet. Un cop dissolt el flam, afegir el cafè i seguir remenant. Abocar el flam dins un motlle caramel•litzat, deixar refredar i introduir a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Gemma

Com pots treure tan perfectament el flam del motlle de corona?. Tens algun truc?. Em sembla que a mi se m'enganxaria tot.

Marta

Anònim ha dit...

Hola, Gemma

Com pots treure tan perfectament el flam del motlle de corona?. Tens algun truc?. Em sembla que a mi se m'enganxaria tot.

Marta

Gemma ha dit...

Hola Marta,
Si poses caramel líquid al motlle (del Royal o fet per tu amb sucre cremat) el flam no s'enganxa gens. És igual que els flams petits que comprem envasats: girant-los de cap per avall surten tot sols.
Prova-ho i ja veuràs que no se t'enganxa!

milcolores ha dit...

Hola Gemma!
Suelo visitar tu blog asiduamente. ¡Es estupendo! No entiendo el catalán pero me las apaño para preparar alguna de las recetas que presentas.
Con este flan tengo una duda, lo preparé tal como indicas (lo había visto en otro blog y ya no puede resistir la tentación...jeje) pero mi resultado fue distinto. Se mezcló la nata y el café. No quedó bicolor como en tu caso. ¿Por qué pudo ser?
Un saludo.

Gemma ha dit...

Hola Milcoloresmil!
Perdona por no contestarte antes, pero se me ha pasado tu comentario :-(
Yo tambien he visitado tu blog y tienes cosas muy buenas y ricas!!!
Lo del flan, pues yo lo hice tal cual, al principio las dos capas estaban mezcladas, pero al ir cuajando se separaron, así, sin más... Es la primera vez que utilizo flan de sobre, de manera que no puedo ayudarte mucho... Lo prepare siguiendo las instrucciones del sobre...
Siento no poder ayudarte mas :-(((

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
Després de descobrir el teu blog, segueixo buscant receptes sencilles per poder anar fent.
Aquesta recepta de flam de cafè amb nata m'agrada bastant, no he acabat d'entendre substitueixes la llet per nata per muntar?
Jo estic acostumada a fer el flam amb ou i poc utilitzo el royal, però no estaria malament provar-ho.
Estic encantada amb el teu blog.

Eva

Gemma ha dit...

Hola Eva! Aquesta recepta es fa amb nata enlloc de llet perquè queden dues capes separades: la de baix és de nata i la de dalt és de cafè (a la foto es veu una mica...). És una recepta molt fàcil de fer i molt resultona.

cl@u19 ha dit...

Holaa Gemma!! me encanta tu blog pero..como tradusco tus recetas ...gracias!!

Anònim ha dit...

perque es separi la nata i el cafè, la nata a de ser de la marca pascual, amb les altres marques no es separe.