divendres, de gener 15, 2010

Púding de Tortell de Reis


El tema del gener del HEMC és plats amb sobres, ideal per aprofitar el què ens ha sobrat després dels àpats de Nadal. En el meu cas, he fet un púding de Tortell de Reis:


hemc #40 - platos con sobras

Wivith, del blog Cuchiflito, ha escollit un tema que m’encanta, és l’ocasió perfecta per gastar els torrons, els rostits, les salses, els dolços, els vins... que segur que tots encara tenim per casa donant voltes pel rebost o la nevera.

Per Reis, com que no tenia clar que el meu Tortell quedés prou bo, vaig comprar-ne un a la pastisseria, no fos cas que el meu sortís fiasco i ens quedéssim sense... Què seria el dia de Reis sense el Tortell? Per sort, el meu va sortir prou bo i ens el vam menjar encantats, però a canvi, va sobrar un tortell que es va anar assecant sense remei. Com que a casa no es llença mai res, n’he fet un púding molt aromàtic que ens hem menjat de gust per esmorzar. I és que amb les sobres es poden fer plats ben bons i originals, oi?

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 3 ous
· 100g de sucre
· 1/2 l de llet
· 150g de Tortell de Reis (sense el massapà)
· Caramel líquid

Preparació:

Posar el tortell esmicolat en remull amb la llet. Afegir els ous batuts, el sucre i barrejar bé. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat (en el meu cas individuals) i coure-ho al bany Maria al forn a 170º fins que qualli (en motlles individuals uns 15 minuts). Deixar refredar, desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

46 comentaris:

Marta Padenous ha dit...

Púding,quina bona idea! Això si que és aprofitament...i en versió individual...perfecte!
Ptnts

Cristina ha dit...

M'encanten aquests tipus de púding, jo en faig un de molt semblant.

Unknown ha dit...

Es que si la matéria prima es bona, com aquest cas el tortell, el resultat es un pudding de luxe!!! Jo el faig amb els tropecientos kilos de ensiamadas que em porto i després no menjem,jaja. Petonets reina dels postres i bon cap de setmana

Glòria ha dit...

Ja m'estranyava a mi que sobrés el teu tortell, el que va sobrar era el de reserva, ja, ja. M'apunto les proporcions per fer púding d'aprofitament amb altres sobres.

Fins aviat

intxaurtsu ha dit...

Qué rico el pudding.......ya lo hubiera desayunado yo esta mañana, si es que con las sobras no hay quien se quite los kilos de más de navidades

MaryLou ha dit...

Molt bona manera d'aprofitar el tortell!!
Petonets

dolçosdesdecasa ha dit...

M'agraden molt els pudings, i ens proposes una bona manera d'aprofitar aquell croissant que queda, o com el teu cas el tortell, que sempre ronden per la cuina. Esplendit!
Salut!

Eva Flores ha dit...

Hola Gemma! quina pena que no m'hagi quedat ni una engruna de tortell...

Xiela ha dit...

Hola Gemma, jo soc de les teues, no es llença res a casa, també invento coses en les sobres, jeje com els turrons, pero de tortell no em va sobrar ni una miqueta.
Besitos.

Carmen ha dit...

I tant que amb les sobres es poden fer plats originals i sobre tot bons, bons, aquest púding és tot un luxe. Petonets

Ruben ha dit...

Gemma, la recepta em va com anell al dit: tenia un tros de bescuit de xocolata al congelador, el volia convertir en púding per aprofitar-lo i alhora enviar la recepta a l'HEMC :-D
Finalment, veig que això serà un plat reciclat amb una recepta reciclada jejejeje!

Per cert, va ser un plaer conèixer-te en persona :-D

Enkeli ha dit...

Ostres, mai hagués pensat que del mateix tortell en podem fer un púding, quina idea més bona!!

Caminar sin gluten ha dit...

Muy buena idea para utilizar ese Roscón de Reyes que ha sobrado. Además una manera muy jugosa de tomar un nuevo postre partiendo de otro... O sea, que este tendría que llamarse: Pudin de Reyes.

Besotes,

Ana y Víctor.

MAR ha dit...

Ei està genial aquest aprofitament del tortell de reis ... nosaltres a casa en diem sopar o dinar RN és a dir Restos Nevera i són magnifics tot i que la meva imaginació no arriba on la teva .. .tristament.

petonets

Gemma ha dit...

Marta, així individual queda més ben presentat i é smolt més pràctic, així ja tens la ració a punt :)

Cristina i Elvira, m'encanten els púdings perquè admeten mil variacions... ideals per fer net el calaix del pa!

Glòria, vam decidir menjar-nos el meu i deixar el comprat, je je je... tu també ho hauries fet així, oi? ;)

Intxaurtsu, estoy encantada con tu visita! En casa somos unos enamorados de Euskadi... :)

MaryLou i Teresa, els púdings són un invent fantàstic!

Eva i Xiela, no passa res que no us sobrés tortell, amb altres sobres també funciona. I potser fins i tot amb els torrons, je je je...

Carmen, sovint sorpren com plats fets amb sobres són encara millors que l'original, oi?

Surfzone, el púding amb el bescuit de xocolata et quedrà deliciós, amb el gustet de la xocolata serà molt bo. Dos reciclatges en una sola recepta, je je je...

Enkeli, un puding admet qualsevol sobra que tinguis: pa, croissants, ensaïmades, magdalenes o... tortell de reis!

Ana y Víctor, me encanta el título del postre, ¡es perfecto! Pudin de Reyes es el resumen perfecto para esta receta ;)

Mar, els millors sopars són els del dijous, quan arreplegues les sobres de la nevera per fer net pel divendres, oi?

Mònica ha dit...

Quins acudits Gemma! Molt bona idea aquest puding. Que bo que deuria ser.
Mònica

Silvia ha dit...

Tú si que sabes aprovechar los restos y hacer maravillas con ellos.

Besos.

Erika ha dit...

La verdad es que este budín me parece super original. Supongo que también se puede hacer con panettone si es que nos sobró y debe dar buen resultado también. Una propuesta muy buena, te felicito
Cariños

Fem un mos ha dit...

Dona de poca fe com t`anava a sortir malament el teu tortell, l`única sort es que amb el de reserva tan sortit uns altres postres boníssims.
petons

Boston1955 ha dit...

Els pudings sempre estan tant bons. Ja es el segon postre que veig d'afrofitament del tortell. Una idea genial. Aquest té una pinta ummmmmmmmmmmm.

xaro ha dit...

Com pots dubtar de les teves dots culinaries?

Si fins i tot amb les restes fas maravelles!!

Anònim ha dit...

M´han vingut ganes de comprar un tortell només per fer aquest púding!!!
Segur que el resultat és boníssim.
És magnífic poder reciclar tambè el menjar, i si surten plats tan deliciosos millor que millor.
Petons, Gemma, i bon cap de setmana!!!

Margarida ha dit...

Així es fa gran una casa: no llençant res a la cuina!
Bona idea aquesta d'aprofitar el tortell de compra, que per més bo que fos segur que no ho era tant com el teu.
Bon cap de setmana!

Maria ha dit...

Hola!! Fa temps q et segueixo xo fa 1/2 mes q he decidit fer un blog jo tb!! Molt bona idea la dl Tortell, a casa ho fem amb ensaimades!! Fa temps q no ho fem!! Enhorabona pel blog, m'agrada molt!!!

Cuinetes-Carme ha dit...

Gemma,
Res a dir, solament una cosa:
Ets una CRACK!!

El cullerot Festuc ha dit...

Quan he llegit el títol m'he estranyat que t'hagués sobrat tortell!!! Ara ho entenc...era el de reserva! jejeje!
Quebo aquest puding...ben aromàtic segur que si!
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

A casa, de dolços no en sobren mai, no donem temps a que s'assequin... suposo que per això que a la vida hem fet mai un púding. M'encanta la idea i prometem que si sobre algun cop quelcom el cuinarem pensant en tu. petons preciosa.

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
No hi-ha que tirar res.Amés, amb estes sobres el puding eixirà de luxe.
Besets.

Anna de Llepadits ha dit...

Hola!

La veritat que entre fer un secall i un pudding... millor el pudding, enhorabona!

Francesc ha dit...

Em sembla una molt bona manera d'aprofitar eixos dolços que ens van quedant de Nadal i que, de vegades, ens acompanyen fins i tot a la primavera. Això de l'HEMC per aprofitar les sobres està molt bé que, amb la crisi que hi ha, no està el forn per a rosques. Salutacions

Anònim ha dit...

Hola gemma.He descobert el teu blog a través de EL CAFÈ DE NIT ja que la gloria és una bona amiga que de tant en tant em deixa tastar aquestes cosetes tan bones com els embolcalls de crema...He quedat bocabadada amb les teves receptes, sobretot amb les mousses i les xocolates.Espero em puguis ajudar a trobar motlles com aquestes estrelles, corones...i em diguis com fer aquestes porcions individuals rodonetes com les de les xocolates.He aconseguit fer un pastís de tres xocolates que em queda prou bé però m'agradaria presentar-lo individualment.També et felicito pel teu bon gust en la decoració!on troves les gotetes de xoco,"canutets"...?Espero aprendre molt de tú!gràcies!mercè c.s.

illetapitita ha dit...

Doncs molt ben aprofitat aquest tortell de reis!
Ha de quedar molt bo aquest puding.
Una abraçada!

Alfons ha dit...

Això és ser previsora!!, però la veritat és que no podia ser d'una altra manera.... el pobre tortell de reis de pastisseria, tenia totes ls de perdre, tal i com va ser... afortunadament la previsió d'uneix amb l'enginy i com en un conte d' encanteris l'excel.lència retorna en forma d'un púding!! d'un púding coronat amb la corona del tortell!!

dolorss ha dit...

Va sobrar un tortell, però ja veig que el teu no!!!, es clar, us vàreu menjar el millor ;-)
Bon aprofitament , que carai , com deia el meu pare: el menjar no es llença, és pecat.
Una abraçada

Maria José ha dit...

A mí em va passar que ni vaig tenir tortell comprat ni fet. Tenia tots els ingredients però al final, com la nena estaba malalta vaig dessistir. Ara tinc les sobres, però la llevadura, fruita..., etc...
Mai he probat un pudding... La deixo per als pendents...
Petons!!!!
María josé

Ester ha dit...

M'encanten els puddings i si són per aprofitar unes sobres encara millor que millor.
Una abraçada
Ester

Gemma ha dit...

Tan si és amb tortell, amb ensaïmades o amb panetone, aquestes receptes de púdings sempre van bé. Que llençar menjar no es pot fer! ;)
Clar que com diu la Parella Vermella, el més normal és que els dolços no sobrin mai, je je je...

I amb la meva poca experiència fent tortells era IMPRESCINDIBLE comprar-ne un de reserva... No podria passar el dia de Reis sense menjar tortell, je je je...

Remena nena, m'encanta el nom del teu blog, és molt apropiat, je je je... Benvinguda a la blogosfera, ja veuràs com tenir un blog és molt divertit. Ara et faig una visita ;)

Mercè, estic segura que a casa els Cafè de Nit hauràs gaudit de menges exquisides, tenen un art a la cuina impressionant.
Pel que fa a les preguntes, et respodré encantada al que em preguntis, però hauràs de concretar una mica, eh? ;)

Marta ha dit...

A mi no em van quedar restes del tortell, que pena! m'encanta la teixidura de puding, és un dels postres que més m'agraden. Té una pinta deliciosa.
Petons

starbase ha dit...

Si hagués d'escollir un tipus de postre, em quedarìa amb els puddings. Sempre tan tendres i sucosos... Aquest és fantàstic de concepte i la coca de Sant Joan(si en sobra) tindrà aquest destí.

Assur ha dit...

M'ha passat exactament el mateix que a l'Eva (ex-petonets i futura mami): Li ha sobrat tortell a la "Senyu"????... Acabat de llegir tot el post ho he entès.

Una abraçada!

Cuinetes ha dit...

Ostres quina bona idea! Llàstima perquè a casa en vaig fer dos! un que vaig portar a casa de la meva germana per Reis (el tipus brioix) i un que havia preparat per la cavalcada (tipus roscón) que no em va acabar de convèncer, amb el que hagués pogut fer aquest meravellós púding! Bé per una altra ocasió ho tindré present! Moltes gràcies per la idea Gemma!

Petons i fins divendres!

Ets un tros de pa ha dit...

Hola Gemma, és el primer cop que participo en el teu blog, tot i que ja fa temps que el segueixo.
Em sembla excel.lent l'idea d'aprofitar el tortell fent un pudding. Moltes gràcies.

maragda ha dit...

quin luxe de sobres! puc posar la cullera? el suggeriment és genial, mai se m'hauria acudit de fer-ho.
Petons guapíssima!

Gemma ha dit...

A casa els púdings també agraden molt, sucosos, tendres i ben humits... s'empassen xuclant!

Enric de ets un tros de pa, benvingut a la blogosfera, estic segura que ens brindaràs receptes de pa molt suculentes ;)

PILAR ha dit...

Fantàstic! Que maco que ha quedat i que bo que ha de ser. De vegades els plats fets amb "sobres" esdevenen maravellosas sorpreses culinarias.
Petons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Aquest l´apunto per l´any que ve perquè no la vaig veure i m´hagués vingut de perles amb el tortell que va sobrar, una idea molt bona d´aprofitament!! smuaks