dilluns, de gener 25, 2010

Crònica de la classe amb en David Lienas


Divendres vam assistir a la primera classe de l’any amb el xef David Lienas, als tallers de cuina gratuïts que ofereix cada mes l’Espai Consum del Bonpreu:


En aquesta ocasió ens va preparar dos plats amb productes de temporada força lleugers, pensant que encara ens estem refent dels excessos nadalencs: un panaché de verdures i un tataki de tonyina.

El panaché va ser espectacular i consistia en un assortit de verdures farcides ben variat i original: pebrots del piquillo farcits de mutabal, timbals de carbassó farcits de carn, tomàquets cirera farcits de formatge, patates a la sal farcides de salmó fumat i tempura d’hortalisses. Van resultar ser 5 preparacions que cadascuna, per si sola, ja era una recepta ben complerta. Imagineu-vos quina feinada fer-les alhora! Entre altres explicacions interessants, en David ens va explicar un truc per aconseguir les albergínies escalivades amb gust de fumat: cremar la pell amb un bufador abans de posar-les al forn. Aquesta setmana mateix ho penso provar ;)

Per compensar tanta feina, el tataki va ser més senzill però igual de bo: en David ens va explicar amb tot detall els ingredients per aconseguir un marinat de la tonyina excel·lent, a base de mirin i salsa de soja (millor si és coreana) tot aromatitzat amb gingebre fresc, porro i oli de sèsam. I també ens va explicar com triar la millor part de la tonyina per aquesta elaboració, l’anomenada “toro”.


Tothom que coneix en David ja sabrà que em deixo el 99,9% de les explicacions i consells amb què va complementar cada recepta. És impossible reproduir aquí tanta quantitat d’informació. En resum, vam tornar a passar una tarda ben entretinguda gaudint de la gran afició que tots sentim per la cuina i la gastronomia. I al final, aquest cop sí, ens vam fer la foto de grup de rigor ;)

Com sempre recomano, no deixeu de llegir la crònica del Cafè de Nit, que la Glòria és la millor prenent apunts, je je je... I aprofito l'ocasió per tornar a recordar el concurs Us espero a taula de la Gemma Lienas, la mare del David. Ha ampliat el termini fins a final de mes, de manera que encara hi sou a temps ;)

Moltes gràcies David, ja esperem la propera!

29 comentaris:

Mercè ha dit...

Gemma, sort de les cròniques tan detallades que feu!! Així pels que no hi podem assistir és com si hi haguéssim anat! :)
Que bons tots els plats que us va fer en David!!
Petons!
PS: La teva mare no s'apunta a anar a alguna de les classes amb tu? ;)

Núria ha dit...

Gràcies per l'explicació, es un gust poder llegir les teves cròniques.
un petó

El cullerot Festuc ha dit...

Quina pinta que fan els 2 plats! Que és el mutabal? no ho havia sentit mai! Jo també probaré el truc que dius de les alberginies fumades! :)
Petunets,
Eva.

Anònim ha dit...

Uns plats perfectes, i molts vistosos!!! Serà questió d´anar a les classes d´en David!!!
I jo que sòc client de Esclat i no m´assabento d´aquestes coses... sòc una mica torpe. Ara he mirat a l´enllaç i ja m´he posat al dia. Pot ser m´animo!!!
Petonets, Gremma.

dolorss ha dit...

Abans mirava per damunt la foto de grup ara ja mi encanto i descobreixo cares que ja conec i em fa feliç. Apa nois que us ho vau passar la mar de be... a veure quan fan els cursets mes d’hora que encara mi podria apuntar.
Que guapos esteu!!!!

Francesc ha dit...

Què bé poder llegir les vostres cròniques!!! Sempre se n'aprén, dels vostres apunts. Salutacions

La cuina vermella ha dit...

Va ser un plaer compartir tarda i riures amb vosaltres!! Genials les classes del David, sempre tan aclaridores!! Potser estaré uns dies sense poder-te visitar, però prometem tornar aviat!!
Molts petons.

Unknown ha dit...

Per mi va ser una tarde molt grata en tots els sentits.

Ah! gràcies per la foto.
Muas!

Eva Flores ha dit...

Gràcies per compartir les cròniques.
Cada cop que les veig penso que haig de trobar temps per anar, però com costa algunes temporades!
pt!

Pebbles ha dit...

Que bé llegir les vostres cròniques, és com si hagués assistit a la classe. Ja tinc ganes de poder apuntar-me a totes aquestes trobades. Feia molt de temps que no podia visitar els blocs i veig que seguiu amb molta activitat i unes receptes meravelloses. Petonets a tots!

Alfons ha dit...

unes classes amb molt de suc,.. i que les gaudim tots !!

No tot són postres ha dit...

Quin goig que feu tota a la foto...Ara que us conec em fa més gràcia mirar-la!
Que be us ho passeu en aquests taller, seguiu així i sobretot fent crònica perquè els que no venim també puguem veure-ho.
PTNTS
Dolça

Roger ha dit...

Si, jo també em vaig quedar amb això de l'alberginia fumada i també ho aplicaré en breu.

A mi m'han tallat de la foto! :P

Roger

Glòria ha dit...

El teu bufador és el que va recomanar el David amb bomboneta de camping gas?. Me'n vull comprar un i això em va despistar!.

Gemma ha dit...

Mercè, llàstima que estuiguis tan lluny... I me mare ja fa uns quants cops que ve a les classes, crec que també s'ho passa bé ;)

Núria, a veure si t'apuntes algun cop!

Eva, el mutabal és un puré d'albergínia escalivada tipus humus, típic de països mediterranis orientals. Està boníssim!

Titanii, si ets clienta de l'Esclat, pots demanar que t'apuntin a un curs d'aquests. I per un altre cop, també et pots apuntar amb nosaltres ;)

Dolorss, està bé conèixer les cares de la colla, oi? Ara ja fa més gràcia llegir les cròniques dels blogs, com que ja saps qui és qui...

Francesc, a la Glòria sempre li dic que ens haurà de passar les fotocòpies de la seva llibreta, je jej e... que és un autèntic tresor ple de truquis i receptes!!!

Parella Vermella, espero que aquesta feina que teniu sigui ben curteta, que us trobarem molt a faltar!

Gemma, em va alegrar molt conèxer-te per fi, espero que a partir d'ara t'apuntis a totes les classes, eh?

Eva, només es tracta d'organitzar-te una mica, a veure si a la propera trobes el temps per venir :)

Eva (pebbles) quina il·lu veure el teu comentari!!! Com va tot??? Fa molt temps que no sabem res de tu... espero que tornis a temps per venir una altra vegada amb tota la colla, eh? Que ja veus que aquí seguim igual d'actius que sempre ;)

StHilari, són unes classes genials, el David explica tantes coses que és impossible intentar escriure-ho tot... A veure si un dia t'apuntes, que Vic està aquí mateix ;)

Dolça Glòria, ara que ja coneixes la cara de la gent fa més gràcia llegir la crònica, oi? A veure si a la propera també t'apuntes, que amb la Marta podeu aprofitar el viatge ;)

Roger, ja tinc a punt les albergínies per provar-ho, que al forn no queden igual que al foc... Quin greu això de la foto... no me n'havia adonat :(

Glòria, el meu bufador és com el que tenia el David, va amb gas d'encenador. Els que va explicar crec que són més grans, la bombona s'enrosca directament i segur que tenen més potència. Jo ho provaré amb el meu, a veure si funciona...
Per cremar la crema catalana icoses semblants em va molt bé ;)

starbase ha dit...

Els de propà/camping gas són més potents, però per a fer una quantitat moderada van bé els de gas d'encenedor.
De fet, a l'escola del David ens va fer un cop uns pebrots escalivats amb encenedor i microones que donàven bon resultat tot i la 'trampa'.

:-)

Unknown ha dit...

Un gust veure les fotos, el resultat final de les dues receptes, encara que la primera serveix per cinc,jaja, ara me'n vaig al Cafè de Nit, anotada queda el truquillo de crema la pell, molt bona idea!!! Petons

Deana Sidney ha dit...

Lovely class... the vegetables look amazing...can't wait for the recipe!

Maria ha dit...

No pensava pas que unes senzilles verdures donéssin per tant, posades així juntes com ell ho va fer. Jo que em pensava que anava a veure fer una menestra..
En Lienas, tan bo com sempre.
Fins la propera..

Gemma ha dit...

Bones!

Deu fer un any o dos que visito aquest blog i he provat moltes de les teves receptes, Gemma. N'estic molt contenta del web perquè n'expliques els trucs, els passos i tot molt rebé.
El cas és que tots aquests cursets, per exemple aquest del David Lienas al Bonpreu on es fan?

Recordo que un dia vas renovar el blog sobre una excursió, que vas anar a fer escalada al Mont-ral. Jo sóc de Vilaplana i el meu germà en practica a la Mussara, només dir-te que si algun dia hi has d'anar jo estic encantada de convidar-te a casa meva!

Molts ànims i que renovis per molt més temps més,

Gemma

Fem un mos ha dit...

Les ensenyances d`en David, un encert com sempre, gracies per la foto.
Petons

Enric (Ets un tros de pa) ha dit...

Quin taller més interessant. Sort en tenim els que no hi anem de les vostres explicacions. A mi m'aniría bé assistir a un, que tinc molt per millorar a la cuina!!!!

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
Ja veig que no pareu en torreta!
Que gràcia reunir-se tan sovint,i el que disfruteu!.Un taller del mes interessant.M'ha encantat vore-vos en la foto.
Besets.

maragda ha dit...

Gràcies per la crònica, que malgrat no vaig venir he pogut disfrutar en ànima) amb vosaltres.
Petons!

Marta ha dit...

Molt bona la classe, el David ho fa molt bé. Gràcies per la foto.
Petons

Sílvia A. ha dit...

Quina enveja!! sort de poder llegir les vostres cròniques i posar-me al dia.
Gràcies

Gemma ha dit...

Starbase, totalment d'acord que el bufador amb gas d'encenador ja va prou bé a nivell casolà. Suposo que per un restaurant seria poc potent, però per cremar una albergínia o una crema catalana va genial!

Elvira, la crònica del Cafè de Nit és fantàstica, allà hi trobaràs molts més trucus del David ;)

lostpastremembered, the vegetables are perfecte for a diet low in calories after so many food at Christmas ;)

Maria, en David ja ens va avisar que no seria una menestra normal i corrent... i va complir la seva paraula de sobres, oi?

Gemma, m'alegro que t'hagis decidit a deixar un comentari :)
Les classes es fan a Barcelona, al Bonpreu del C/Sicília. Si vas a l'enllaç que he posat al blog ho veuràs :)
Nosaltres anem molt sovint a escalar per tota la Serra de Prades: Mont-ral, l'Arbolí, Siurana, Vilanova de Prades, la Riba, la Mussara... estaria molt bé coincidir algun cop ;)

Miquel i Asun, el David és fantàstic, aprenem un munt a les seves classes, oi?

Enric, doncs el proper cop t'apuntes i ja està! Ets de Barcelona, oi? Així no tens excusa, je je je...

Mesilda, aquests tallers ens agraden molt perquè a part d'aprendre noves receptes ens serveixen per retrobar-nos amb tota la colla, je je je... són genials!

Maragda, va ser fantàstic, a la propera has de venir, eh?

Sívia, llàstima que a les cròniques no poguem explicar totes les idees que ens dóna el David... hauríem d'escriure tot un llibre per fer-ho :)

Erika ha dit...

Que suerte que sigan enganchados en el curso y se vuelvan a ver. Ya es como un grupo de amigos.
Por lo de la berenjena, te cuento que yo la pongo sin nada de nada sobre una tostadora de metal finita de chapa directamente sobre la hornalla. Y la voy girando a medida que la piel se va quemando. Hacelo en fuego mínimo. El interior se cocina perfectamente y le queda un sabor ahumado espectacular sin prender el horno! Espero que te sirva también.
Cariños

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Com m´agraden les vostres cròniques!! no hi podem anar però aprenem el mateix...per cert què macos a la foto!!! tan sols falto jo jeje ;) petoneeets